- 29 Mart 2009
- 9.738
- 45.350
- 548
Yufkalı 4 de 1 i 1 dilim ekmek yapıyor ona göre ayarlayabilirsiniz yağsız da olursa harikaBişey sorcam. 1 yufkadan yağsız börek yapsam 4e bölüp 4 sahurda yesem bişey olurmuki?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yufkalı 4 de 1 i 1 dilim ekmek yapıyor ona göre ayarlayabilirsiniz yağsız da olursa harikaBişey sorcam. 1 yufkadan yağsız börek yapsam 4e bölüp 4 sahurda yesem bişey olurmuki?
Yufkalı 4 de 1 i 1 dilim ekmek yapıyor ona göre ayarlayabilirsiniz yağsız da olursa harika
Gerçekten mi şimdi moralim bozuldu ben çok sevdiğimden hep tüm yiyordum. Nasıl olsa 4 dilim diyeYufka=8 dilim ekmek
Gerçekten mi şimdi moralim bozuldu ben çok sevdiğimden hep tüm yiyordum. Nasıl olsa 4 dilim diye
Sağol canım gidiyo gidyo ama hedefe daha çooooooook var..
evet ya o bizi bi sarsıyo, kendimize getiriyo...
muhabbetini özledim @milad2015 'cığımın...
bir an evvel gelse iyi olacak. zira kız etiketlenmekten bitap düşecek
Ramazanda Spor
İftarda yemeği yer yemez hemen televizyon başına geçmeyin. İftardan iki saat sonra yapacağınız 30 dakikalık yürüyüş hem iyi hissettirir, hem de metabolizmanızın çalışmasını sağlar. Asla oruçluyken spor yapmayın çünkü aksi takdirde vücutta yıkım artar, kortisol yükselir, kaslar azalır, yağlar artar, kas gücünde yüzde 3-12 oranında azalma olur; yani spor yarardan çok zarar verir. En iyi spor zamanı teravih namazından sonraki saatlerdir. Çünkü spordan önce bir-iki öğün bir şeyler yiyip yeterli sıvı almaya yetecek kadar zaman vardır. Bu sürede kaslar artar ve yağlarda azalma olur. İftardan 1-1.5 saat sonra 30 dakikalık hızlı bir egzersiz yapılabilir
teşekkürler canım..Ramazanda Spor
İftarda yemeği yer yemez hemen televizyon başına geçmeyin. İftardan iki saat sonra yapacağınız 30 dakikalık yürüyüş hem iyi hissettirir, hem de metabolizmanızın çalışmasını sağlar. Asla oruçluyken spor yapmayın çünkü aksi takdirde vücutta yıkım artar, kortisol yükselir, kaslar azalır, yağlar artar, kas gücünde yüzde 3-12 oranında azalma olur; yani spor yarardan çok zarar verir. En iyi spor zamanı teravih namazından sonraki saatlerdir. Çünkü spordan önce bir-iki öğün bir şeyler yiyip yeterli sıvı almaya yetecek kadar zaman vardır. Bu sürede kaslar artar ve yağlarda azalma olur. İftardan 1-1.5 saat sonra 30 dakikalık hızlı bir egzersiz yapılabilir
Motivasyonumu yüksek tutmak adına böyle yazılar okuyorum hep netten.Önemli yerleri de sizinle paylaşmak istedim canım.hmmm öyle miymiş...
o zaman ben de mi öyle yapsam acaba
bunu düşünecem...
Ramazanda Spor
hmmm öyle miymiş...
o zaman ben de mi öyle yapsam acaba
bunu düşünecem...
diyete başladığımdan beri ekmek ve hamur işleriyle aram yok zaten ama yumurtalı ramazan pidesine kokusuna dayanmak zorlayacak beni.Abartmadan yiyeceğim sanırım.kızlar akşam gündem ötesini seyrettim de..
dini açıdan (peygamber efendimizin sofrası nasıldı konusu) ve bilimsel açıdan beslenme konusunu irdelediler de...
kapılar hep günde 2 öğün yenmesi olayına çıkıyor. sabah kuvvetli bir kahvaltı ve ikindi gibi hafif bir akşam yemeği...
6-8-10 öğünlü (aralı) beslenmenin batı ya da doğu toplumunda aslında hiçbir zaman var olmadığını, bunun vatikan'daki her fırsatta ne bulursa yiyen üst zümre burjuva takımının şımarıklığından başka birşey olmadığını...
diyetisyenlere de bu işin bu şekilde olması gerekliliğinin dikte ediliyor oluşu...
dünyada genetiği ile oynanan ilk gıdanın ekmek olduğunu (2.dünya savaşı sırası/sonrasında, 1930 lu yıllar, kıtlığı önlemek gibi bir bahaneyle...), günümüzdeki un ve ekmeğin %99 genetiği bozuk olduğunu ve bugünkü ekmeğin kesinlikle önceki ekmekle alakası olmadığını, ekmeğin sindirimi sıkıntılı, glisemik indeksi çok fazla yükselten bir gıda haline geldiği, kesinlikle tüketilmemesi gerektiği,
CIA raporuna ve mevcut duruma göre neredeyse dünyadaki her iki kişiden birinin diyabet olduğu ya da 2030 yılına kadar böyle olacağı.. gibi ve daha pek çok şey söylendi.
bu, günde iki öğün beslenme ve ekmek tüketmeme işi hep dikkatimi çekiyordu, dün söyledikleri şeylerin de hiçbirini yeni duymadım (karatay, ümit aktaş sağolsun...) ama nedense bi aydınlanma yaşadım izlerken sanırsam...
ben hala tam anlamıyla uygularım, buna kesin uyarım diyemiyorum (zira ekmek o kadar hayatımın içindeki tamamen vazgeçmem zor.)
ama yine de bu beslenme tarzına ne kadar yakın olursam o kadar iyi diye düşünüp, ramazanı da bu anlamda fırsat bilip (saatler farklı olsa da iki öğün...) bayram sonrasında da uyabildiğim kadar bu beslenme düzenine geçmek istiyorum.
Hepinizin de görüşlerini merak ediyorum
Motivasyonumu yüksek tutmak adına böyle yazılar okuyorum hep netten.Önemli yerleri de sizinle paylaşmak istedim canım.
Her sene ramazanda kilo alırdım.Bu sene bu tabuyu yıktım kafamda ve inanıyorum ki bu sefer kilo bile vereceğim
diyete başladığımdan beri ekmek ve hamur işleriyle aram yok zaten ama yumurtalı ramazan pidesine kokusuna dayanmak zorlayacak beni.Abartmadan yiyeceğim sanırım.
Bir de bizim buralarda fırınlarda içli pide yapıyorlar sadece ramazan ayında.Kıymalı,kaşarlı,sucuklu vs. o da benim canıma okuyacak gibi.Tek kurtarıcım yürüyüşler olacak