en dogrusunu yapiyorsun bence canim tedbirli ve bilgi sahibi olarak gitmek lazim biraz cunku tup bebek merkezleri ticarethane gibibolmuslar gerekli veya gereksiz bir suru islem yapiyorlar. maalesef insanlarin en hassas oldugu konu evlat sahibi olabilmrk oldugundan duygularini somuruyorlar biraz akillica davranmak gerek ama ne kadar guvenebilirsin merkeze orasi muamma . benim 1. denememde embriyolarim 3 fen 4.gune gecemedi dna hasari olabilir o yuzden boyle oldu dedi dedifi gibi hasar cikti ilac kullandik mikrchip rahim dinlendirme ve don coz yapildi embriyolarim 5. gun embriyosuydu ama maalesef yine negatif ne kadar saglikli embriyolar olup olmadigini embriyolarin genetige gonderilerek anlasiliyor imsi picsi mikrochip fayda etmiyor genetikte sikinti varsaDoktorum beni yolmaya calisiyor. Hem mikrochip hem imsi yapalim diyor.
Bende dedim ki mikrochip de dna hasarsız sperm yürüttülüyor mu dedim, sağlikli sperm yürütülüyorsa mikrochip yapayim dedim. Hic bir sey sey diyemedi.
Dna hasarsiz sperm yurumez diyemedi çünkü artik bende bi bi hekim gibi teknikleri biliyorum. Dna hasarli sperm hizli olur yurur alir onunla dollerler yumurtayi.
Hic bisey diyemedi ya iste o zaman ben imsi yapacagim dedim imsi daha mantikli dedim tup bebekte hiz zaten onemli degil dedim, onemli olan spermin saglikli secilmesi.
İmsi 6000 kat buyutuyor dedim saglikli spermi bulur. Döllenir dedim.
Bu sefer beni yolma kismina gecti. Hem mikrochip yapacakmis hem imsi.
700 tl +500 tl ekstra 1200 tl odeyecegim.
Ben bunun kararini verecegim dedim.
İmsi yaptırcam.
Ben simdi ilk tup bebek sonuçlarima baktim embriyo 4. Gun sadece bi hucre bolunmus, 8 hucre 2 kalite embriyo transfer edilmis ama resmen benim embriyo 4. Gun intiharini baslatmis.
Böyle bi tabloyla karsilasmak istemedigim icin dogru olani yapmaya calisiyorum.
S Serati evet bende sen gibi düşünüyorum genetikte sıkıntı varsa fayda etmiyor.en dogrusunu yapiyorsun bence canim tedbirli ve bilgi sahibi olarak gitmek lazim biraz cunku tup bebek merkezleri ticarethane gibibolmuslar gerekli veya gereksiz bir suru islem yapiyorlar. maalesef insanlarin en hassas oldugu konu evlat sahibi olabilmrk oldugundan duygularini somuruyorlar biraz akillica davranmak gerek ama ne kadar guvenebilirsin merkeze orasi muamma . benim 1. denememde embriyolarim 3 fen 4.gune gecemedi dna hasari olabilir o yuzden boyle oldu dedi dedifi gibi hasar cikti ilac kullandik mikrchip rahim dinlendirme ve don coz yapildi embriyolarim 5. gun embriyosuydu ama maalesef yine negatif ne kadar saglikli embriyolar olup olmadigini embriyolarin genetige gonderilerek anlasiliyor imsi picsi mikrochip fayda etmiyor genetikte sikinti varsa
Bizde de dna hasarindan dolayı dollenme olmuyor. Bize bu kez mikrocip uygulanacak. Sizin dediklerinize gore imsi yontemi daha mantikli degil mi? Her merkez yapiyor mi imsi yontemini doktora desem bizimkini de yaparlar mi acabaMerhaba,
Benim yumurtalar az, esiminde sperm hizi sayisi ve morfoliji sorunu var.
MicroChip ile sperm secelim dedik.
Sağlıklı sperm var dna hasari da cikmadi bi kac aay önce yaptirdik.
7.95 cikti.
Doktor bugün bana yumurtan az spermi chiple secelim dedi.
Fakat ben doktordan once embriyologla gorustum ya chip ya imsi denemek istiyorum.
Kafama takilan dna hasarli sperm chipde yurur ve saglikli die secilir. Bunu doktora sordum hayir diyemedi.
Ben imsi kullanmak istiyorum, tüp bebekte hıza gerek yok embriyolog döllüyor zaten.
İmsi 6000 kat buyuterek spermi sectigi icin dna hasarsiz sperm secmek daha kolay gibi me geliyor.
Size doktor imsi önermişmiydi?
Cnm bize chip yapıldı.Bizde de dna hasarindan dolayı dollenme olmuyor. Bize bu kez mikrocip uygulanacak. Sizin dediklerinize gore imsi yontemi daha mantikli degil mi? Her merkez yapiyor mi imsi yontemini doktora desem bizimkini de yaparlar mi acaba
DNA hasari %30. Aklimda iki merkez vardi. Hatta birine mikrocip yapıyorlar diye gecen ay gidip tum testleri yaptirdik. Ama diger merkezde imci yontemi var. Sanirim bizim icin imci yontemi daha uygun. Bu durumda testleri yaptırdığım merkeze ne diyebilirim? Onlar bu ay orada baslayacagimizi dusunuyorlar. Cok arada kaldim Bugün diğer merkezle görüştum aklima yatti..sizce onceki merkeze ne demeliyimCnm bize chip yapıldı.
Merkezde imsi var dediler opudan önce imsi iki gün önce gönderildi talep edilmiyor chip var dediler. Neyse chip yaptık.
Fakat DNA hasarı olmadığı için chip yaptık.
Yoksa asla yapmazdık.
DNA hasarında kesinlikle imsi olmalı. İmsi her merkezde yok.
Sürece başlamadan önce merkezleri araştır. Hangisinde imsi varsa orda yaptır.
Hatta Ankara da Recai papuçcu merkezinde sperm sorunlarında hem chip hem imsi yapıyor. Chiple yürütüp, yürütenleri alıp imsinin altında büyütüp seçiyorlar youtubede izledim.
Sperm DNA hasarı kac, %25 şin üstünde mi?
Bizde morfoloji sorunu var %2.
Chip faydasını gördük.
Ben 9 yumurta verdim. 6 sı 5. Güne gitti.
4 dü donduruldu. 2 si transfer edildi.
Canım benim testleri yaptırdığın merkeze hiç bişey demene gerek yok ki.DNA hasari %30. Aklimda iki merkez vardi. Hatta birine mikrocip yapıyorlar diye gecen ay gidip tum testleri yaptirdik. Ama diger merkezde imci yontemi var. Sanirim bizim icin imci yontemi daha uygun. Bu durumda testleri yaptırdığım merkeze ne diyebilirim? Onlar bu ay orada baslayacagimizi dusunuyorlar. Cok arada kaldim Bugün diğer merkezle görüştum aklima yatti..sizce onceki merkeze ne demeliyim
%30 luk dna hasarinda imci yontemi ise yarar mi dersiniz? 6 ay once bir deneme yaptik toplanan 8 yumurtadan 1 tanesi Dollendi Onda da genetik sorun çıktigi icin transfer bile yapilmadi. Yasim 37 ne yapmam lazim hic bilmiyorum. Dna hasarini düşürmek için once tedavi mi olmaliyiz yoksa imsi yontemi uygulayan bir merkeze mi gitmeli yuz sizceCanım benim testleri yaptırdığın merkeze hiç bişey demene gerek yok ki.
O merkez de illa yapacaksın die bı kural yok.
DNA hasarının neden kaynaklığını biliyorsun dimi?
DNA hasarlı spermler normal mikropkop altında sağlıklı görünür.
Dolayısı ile de yumurta ile döllendiğinde yumurta döllenemez döllenme olsa bile DNA hasarlı bı spermle embriyo tutunamaz.
DNA hasarlı spermler imsi yöntemi ile seçilir ( normal mikropkop spermi 400 kat büyütür ve içinden seçer, imsi de 6000 kusur kat büyütür ve baş boyun kuyruk anomalisi olmayan sağlıklı sperm seçilir)
Zaten DNA hasarı olan spermde; morjoliji bozuk ve sağlıklı görünenlerinde DNA hasarı var. İmsi öneriyor DNA hasarı olan spermlerle hekimler.
Benim bilgim çok fazla eşimde morfolojik sıkıntı var ama DNA hasarı yok.
Çok araştırdım gitmediğim kadın dogumcu, konuşmadığım embriyolog kalmadı.
İstanbul'da her merkeze gittim.
Ben çok fazla sağlıklı yumurta vermeme ve eşime chip yaptığımız halde gebe kalıyorum düşükle sonuçlanıyor.
Herşeyin en iyisini yaptık vücudumu vitaminlerle yarış atı gibi yaptık, a,d,e,c, folik asit, larjininler vs vs
Tamam faydasini gördük yumurtalar sağlıklı spermler sağlıklı ve hızlıydı chip uygulattık ekstra.
Genede tutundu ve düştü.
Şimdi eşimin ve benim genetiğine bakılıyor.
Yeter ki Allah istesin.
Çok bilinçli bı insanım çok güçlüyüm ama artık bittim bittim.
Size cevap yazmamın sebebi sizde benim ilk bu işlere başladığım zamanlardaki gibi çırpınıyorsunuz.
Ben artık level atladım.
Sinir krizleri geçirmeme sebep olacak bu çocuk işi.
Umarım sizde bende hayırlı bir evlat sahibi olabiliriz.
Cnm bende 36 yaşındayım.%30 luk dna hasarinda imci yontemi ise yarar mi dersiniz? 6 ay once bir deneme yaptik toplanan 8 yumurtadan 1 tanesi Dollendi Onda da genetik sorun çıktigi icin transfer bile yapilmadi. Yasim 37 ne yapmam lazim hic bilmiyorum. Dna hasarini düşürmek için once tedavi mi olmaliyiz yoksa imsi yontemi uygulayan bir merkeze mi gitmeli yuz sizce
O zaman soyle yapalim. Tese ameliyatiyla spermleri aldirip, imci yontemiyle de sectirelim. Bu esnada da eşime vitamin arjinin vs kullandirttirayim. Yani ya bu ay yada diğer ay tup bebege baslayalim.Cnm bende 36 yaşındayım.
Ben iki yıldır aralıksız bu işlerin içindeyim.
En iyi hekimlerle kontak halindeyim.
Yapman gereken öncelikle eşin ve sana genetik test yaptırman bunu yapmıyorlar, en son yapiyorlar nedeni bizim gibiler tüp bebek denesin ve paralarını alsınlar diye artık bi imanlı doktor çıkacak dicekte ölme eşseğim ölme.
Önce Eşin ve sana genetik test yaptır.
Devlette 3 aya, özelde yaptırırsan 1 aya sonuç çıkar.
Genetik testte sorun yoksa dene maddiyatının yettiği yere kadar.
Sorun çıkarsa oluşan embriyolarının hepsi genetiğe gidecek, embriyolarının genetiğine bakılacak sorunsuz olan transfer edilecek.
Ve embriyo başına genetik test dolar üzerine dolar artmadan önce embriyo başına 1000 TL.
DNA hasarı tedavisine gelince iyi sonuç alanda var. Daha kötüye gidende var cnm.
Klomen iğneleri ve vitamin veriliyor eşine.
DNA hasarı sperm meni olarak dışarı çıkmadan önce kanallardan geçerken sağa sola çarpıyor. Bu çarpmalar spermde DNA hasarına yol açıyor. Spermin baş boyun ve kuyruk kısmı hasar görüyor.
Tedavide yapılan şu sperm güçlendirmek. Sayıyı ve hızı arttırarak DNA hasarını azaltmak amaçlanıyor.
Yani sperm çıkışındaki o çarpma etkisi azalsin, mantık hız ve sayı arttırılarak çarpmayı azaltma üzerine.
Bana sorarsan tedavi iki rahmetten bı rahmet ya olumlu sonuç alacaksın yada olumsuz.
Benim kişisel fikrim tedaviden yana değil.
Çünkü DNA hasarı tedavisi, imsi, chip, picsi, kadına erkeğe vitamin tedavisi çocuk olması için %100 olumlu sonuç için garanti değil.
İmsi de amaç zaten sperm 6000 kusur kat büyütülerek hasarsızı seçmek.
Genetik test yapildi bu arada sonuc bekliyorizO zaman soyle yapalim. Tese ameliyatiyla spermleri aldirip, imci yontemiyle de sectirelim. Bu esnada da eşime vitamin arjinin vs kullandirttirayim. Yani ya bu ay yada diğer ay tup bebege baslayalim.
Eşinin sperminde morfolojik sıkıntı var mı, DNA hasarı var mı?Merhabalar. Simdi bu konulari okurken benim de kafam karisti. Benim 3.denemem olacak. Su an igne asamasindayim. Ilkinde 2 tane 5.gun embriyosu transfer ettiler tutmadi. Ikinci de 5 gune gelemedi apar topar 3.gun koydular o da olmadi. Bu gittigim doktor mikrocip uygulayacagiz dedi eger tutmazsa genetik test yapmam lazim dedi.ben yapilan tup bebeklerin zaten cip yontemiyle secildigini biliyordum. Esimin degerleri cok iyi benim de yasima gore yumurta sayim cok iyi.acaba ben de mi bu imsi yontemini tercih etsem. Yarin doktora danisayim. Cunku ilk defa duydum bu yontemi.
Tese azosperm'i yani hiç spermi olmayan erkeklere yapılır.O zaman soyle yapalim. Tese ameliyatiyla spermleri aldirip, imci yontemiyle de sectirelim. Bu esnada da eşime vitamin arjinin vs kullandirttirayim. Yani ya bu ay yada diğer ay tup bebege baslayalim.
Tesa yaziyormus. Ben tese okumusum. Yani igneyle alacaklarEşinin sperminde morfolojik sıkıntı var mı, DNA hasarı var mı?
Herkese bu yöntemler uygulanmaz.
Chip uygulaması ekstra ücretli ben iki ay önce 750tl ödedim.
Tese azosperm'i yani hiç spermi olmayan erkeklere yapılır.
Sizin eşiniz azosperm'i değil ki tese yapılsın.
%30 dna hasari var.Tesa yaziyormus. Ben tese okumusum. Yani igneyle alacaklar
Ben bunu ilk kez duyuyorum.%30 dna hasari var.
KonusuBen bunu ilk kez duyuyorum.
İğneyle sperm almak.
Sizin eşiniz sperm veriyor hatta sağlıklı spermlerinin %30 DNA hasarlı, %70 i saglikli.
Yani imsi denersin chip denersin o sizin tercihinize kalmış.
Sperm veren bir kişiden neden iğneyle sperm alınıyor.
Azosperm'ileri biliyorum hatta şahit oldum, kadın opu olurken eşine micro tese ameliyatına alındı.
Yoksa siz spermi mikroskop altından seçerken ki o iğneden mi bahsediyorsun.
Daha neler duyacağız göreceğiz.Konusu
Testisten iğne ile sperm alınması (Testiküler Sperm Aspirasyonu=TESA) işlemi lokal anestezi altında testise iğne ile girilerek sperm kanallarından sperm elde edilmesi işlemidir. Kesi ve dikiş uygulamadan yapılan bir işlem olması; işlem sonrası hastanede yatış ve istirahat gerektirme
bizimki tese ameliyatı değil tesa yöntemiyle sperm alacaklar.bu dna hasarı olanlara uygulanıyor.spermler çıkarken sağa sola çarpıyor dna hasarı oluşuyormuş ,onlar direk iğneyle yerinden alıyorlar.böylece hasarlı sperm sayısı azalıyor.ben bütün yöntemleri uygulatmak istiyorum açıkçası hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.3 gün sonra şunu da mı yaptırsaydık acaba demek istemiyorumDaha neler duyacağız göreceğiz.
Allah insanı bir evlat peşinde sınarsa insanoğlu her yolu deniyor işte...
Benim görüştüğüm üroloji doktorları ve embriyologlar erkekte sperm varsa ameliyat yapılmaz dediler.
Azosperm'i durumda mikrotese yapılıyor ya da erbezlerinden parça alıyoruz bilgisi verildi.
Siz mikrotese yapacak iseniz neden imsi yi araştırıyoruz.?
Zaten mikro tese de doktorlar gözlük gibi mikroskop takılıyor baya görüntüyü büyüterek işlem yapılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?