DNA hasari %30. Aklimda iki merkez vardi. Hatta birine mikrocip yapıyorlar diye gecen ay gidip tum testleri yaptirdik. Ama diger merkezde imci yontemi var. Sanirim bizim icin imci yontemi daha uygun. Bu durumda testleri yaptırdığım merkeze ne diyebilirim? Onlar bu ay orada baslayacagimizi dusunuyorlar. Cok arada kaldim Bugün diğer merkezle görüştum aklima yatti..sizce onceki merkeze ne demeliyim
Canım benim testleri yaptırdığın merkeze hiç bişey demene gerek yok ki.
O merkez de illa yapacaksın die bı kural yok.
DNA hasarının neden kaynaklığını biliyorsun dimi?
DNA hasarlı spermler normal mikropkop altında sağlıklı görünür.
Dolayısı ile de yumurta ile döllendiğinde yumurta döllenemez döllenme olsa bile DNA hasarlı bı spermle embriyo tutunamaz.
DNA hasarlı spermler imsi yöntemi ile seçilir ( normal mikropkop spermi 400 kat büyütür ve içinden seçer, imsi de 6000 kusur kat büyütür ve baş boyun kuyruk anomalisi olmayan sağlıklı sperm seçilir)
Zaten DNA hasarı olan spermde; morjoliji bozuk ve sağlıklı görünenlerinde DNA hasarı var. İmsi öneriyor DNA hasarı olan spermlerle hekimler.
Benim bilgim çok fazla eşimde morfolojik sıkıntı var ama DNA hasarı yok.
Çok araştırdım gitmediğim kadın dogumcu, konuşmadığım embriyolog kalmadı.
İstanbul'da her merkeze gittim.
Ben çok fazla sağlıklı yumurta vermeme ve eşime chip yaptığımız halde gebe kalıyorum düşükle sonuçlanıyor.
Herşeyin en iyisini yaptık vücudumu vitaminlerle yarış atı gibi yaptık, a,d,e,c, folik asit, larjininler vs vs
Tamam faydasini gördük yumurtalar sağlıklı spermler sağlıklı ve hızlıydı chip uygulattık ekstra.
Genede tutundu ve düştü.
Şimdi eşimin ve benim genetiğine bakılıyor.
Yeter ki Allah istesin.
Çok bilinçli bı insanım çok güçlüyüm ama artık bittim bittim.
Size cevap yazmamın sebebi sizde benim ilk bu işlere başladığım zamanlardaki gibi çırpınıyorsunuz.
Ben artık level atladım.
Sinir krizleri geçirmeme sebep olacak bu çocuk işi.
Umarım sizde bende hayırlı bir evlat sahibi olabiliriz.