Mikrochip gibi sperm secme yontemleriyle bebek sahibi olanlar

Anladım.
Ama DNA hasarı %25 şin altında normal kabul ediliyor. Sizde sperm DNA hasarı %30 çok değil bence.
Forumda ne arkadaşlar var DNA hasarı %50 %60.
Siz bu ameliyatı ne zaman olacaksınız, tüp bebek ne zaman yapacaksınız.

bu adette veya gelecek ay ki adette düşünüyorum.bilemedim ki çok moralim bozuluyor.ilk denemede döllenme olmamıştı ve transfer bile yapılmadan herşey yarıda kalmıştı.tekrar aynı durumu yaşamamak için çok araştırıp en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Ben ilk tüp denememi Ekim ayında yaptım, devlette denedim çok az yumurta verdim.
3 yumurta verdim.
Biri alınırken çöptü. 2 sini döllediler.
1 di döllenmesi.
Kalan bir taneyi 3. Gün embriyosu transfer ettiler.
Tutmadı.
Sonra benim bı tüpümün bağlanması gerekiyordu ameliyatımı oldum. Mayıs ayında tekrar tüp bebek denedim.
Az yumurta verirsin dedikleri için ve ilk tüp denememde az yumurta verdiğim için yumurta az olur die beklerken...
Rabbim bana bir yumurtalar verdi. İnanılmazdı.
9 yumurta küçük yumurtalar sayılmadı hiç.
22, 20, 18 mmler.
Allahım diyorum başka bişey demiyorum.
Ben doktoru aldım karşıma konuştum, bende araştır araştır oldum minik bi ivf ci, bu yumurtalar benim elimde kalmalı, elimde kalabilmesi için de sperme imsi ya da chip uygulayalım.
(DNA hasarımız az ama riske atmam spermi ekstra 1000 TL ya da 1500 TL için dedim)
Neyse opu günü alınan 9 yumurtam dan 7 si döllenmiş.
Ertesi günü aradıklarında 6 embriyo döllenmeye devam etti ve bu 6 yumurta 5. Güne gitti.
Tranfer günü en iyi 2 si seçilip tranfer edildi.
Tuttu ama düştü.
Diyeceğim o ki esinizin ameliyat olmasına gerek yok biz chipin nasıl gerekli bişey olduğunu gördük denememde.
Eşinden siz sanıyormusun ki mikro tese ile sperm secseler bile morfolojik olarak en düzgünlerini alacaklar.
Ne çıkarsa bahtınıza.
Hiç bir yöntem %100 garantili değil.
Chiple spermleri kosturtsunlar, zaten mikrochipte koşan spermler doğal yolla gebelik sağlayabilecek spermler içlerinden en iyi görüneni seçip yumurtanı döllesinler,
Yada istersen direk imsiyle büyütülüp en iyi sperm seçilip yumurta döllesinler.
Birde eşinin spermini tese ile alirkenken, eşin kendini boşaltır gibi sperm olmayacak ki.
Ekstra chipde olsun imsi de olsun diyorsunuz bu nasıl olacak üçü birden.

siz benden daha zor zamanlar geçirmişsiniz.tesa ile spermi alıp ,çipte koşanları tekrar ımcı de incelesinler.üçünü birden uygulayan yerler var .merkezden rica edeceğim.tabi ki hiçbirşeyin garantisi yok.hani derler ya KUL KURAR KADER GÜLERMİŞ.herşey kader kısmet .yaş geçiyor bir taraftan da git gide daha zor olacak gibi geliyor.ALLAH yardımcımız olsun ne diyeyim.cidden zor işler

Ya benim serüvenin çok uzun iki operasyon geçirdim ilkinde doktorlar yapamadı Ameliyatımı kan kaybından ölüyorum artık ameliyatımı hocalarına devrediyorlar.
Neler cektım.
Ama işte yukarıda yazdım bı tüp denedim ameliyat olmadan sonra tekrar ameliyat oldum, ikincide zordu tek başımaydim kimse yoktu. Eşim her şeyi başucuma koyup işe gidip geliyordu. Hepsi geçti bitti acılarını bile unuttum.
Rabbim veriyor sabrini.
Ben doğal yolla bı gebe kaldım düştü, tüp bebeklede kaldım o da düştü.
Şimdi genetiklerimize bakılsın da bakalim nasil ilerleyecegiz.
Senin yazım şeklinden telaşına anladım yada bilmiyorum hissettim.
Çok telaslisin önce bı sakın ol.
Bende çok telaşa kapıldım neler neler.
Yanlış yapıyoruz sen eşinin spermine imsi chip uygulat inan bak ameliyata gerek yok.
Ben Kaan aydosun çalıştığı labaratuvarın doktorlarıyla bile görüştüm.
Sen gibi olmazsa ameliyat yaparız diyordum.
Ama inan ameliyata gerek yok.
Forumda nice insanlar var DNA hasarı olduğu halde doğal yolla gebe kalan bı çok insan var.
Çok büyük sıkıntı değil bunlar.
Yeter ki adam azosperm'i olmasın.
İçini ferah tut demek kolay değil biliyorum ama Allah'a tevekkül etmekten başka çare yok.
Sınav dünyasındayız.
Benim geçen gün, çocuk mevzusu kafama takıldı o gün sürekli bu konu balkona çıkayım hava alay dedim.
Başım bir dönmeye başladı aşsa düşecektim.
Sonra Allah a el actim seni incittiysem af et diye.
Çok zor bı sinavdayiz Rabbim bu sınavdan bizi inşallah hayırlı evlat ile çıkarır.

çok haklısın önce sakinleşmem gerekiyor.acayip stres yaptım sanırım.ımcı ve mikroçip arasında kaldığım için yaşıyorum bu durumu.doktorlara ve merkezlere hiç güvenim yok.ticarete dökmüşler işi.onların kararına bırakmak istemiyorum.ama yapacak da bişey yok aslında.ALLAH a bırakıp sakince yolumuza devam edeceğiz.epey rahatladım çok teşekkür ederim size.umarım en yakın zamanda yavrunuzu kucağınıza alırsınız.

İki yöntemi de uygulata bilirsin yeter ki merkezde ikisi de olsun.
Genelde bir tanesi oluyor.
Sorma ticarethane ki ne ticarethane sorma.
Benim tüp bebek denediğimde merkezde chip e 700 TL dediler.
Ödeme yaparken 750 dediler.
Hani düşün 50 lira bile olsa yolalımda nasıl yola bilirsek yolalım mantığı.
Her ödediğimiz ücret 50 yada 100 TL söyledikleri ücretten fazlaydı.
Bu kadar düşmüşler yani.
Amin canım hepimize nasip etsin inşallah.

Esimin sperlerinin dna sina bakilmadi. Fakat sayi ve hiz cok cok iyi.iyi olunca da sıkıntıyı doktorlar benim yumurta kalitemde aradilar.bu seferde embriyo gelismez ise ya da tutanmazsa dna hasarina bakilacak.

Esimin sperlerinin dna sina bakilmadi. Fakat sayi ve hiz cok cok iyi.iyi olunca da sıkıntıyı doktorlar benim yumurta kalitemde aradilar.bu seferde embriyo gelismez ise ya da tutanmazsa dna hasarina bakilacak.
Allah Allah DNA hasarına baktırmak için doktor onayı gerekmiyor ki.
Doktorlar ve merkezler insanların paralarını almak için ona sonra bakarız buna sonra bakarız deyip duruyor.
Siz kendinizde yaptırabilirsiniz.
İstanbulda en iyi merkez düzen labaratuvarıdır tavsiye ederim.

Tamam canım sağol aklimda bulunsun. Insallah gerek kalmaz ona da.

ben mikrochip yonteminin hicbir ise yaradigini dusunmuyorum dna hasarinda hanimlar hareketli sperm zaten gebelik olustirabilir onemli olan ic yapisinin incelenip saglikli spermin secilmesinde bude imsi ile mumkun cok fazla hareketli olupde dna hasari olan spermler de mevcut karpuz misali distan harika gorunur ama ici kelektir. burada is doktordan ziyada laboratuvat ve embriyolog kalitesinde devreye giriyor Allah hepimizin bu yolda yar ve yardimcisi olsun. Yumurtalarin kalitesinin iyi olmasi spermdeki dna hasarini tamir edebilecegini soylemisti doktorum.

Tamam canım sağol aklimda bulunsun. Insallah gerek kalmaz ona da.
İnşallah, örnek ben kesin çıkar diyordum DNA hasarı çıkmadı. Ki bizde morfoloji %2
Sağlıklı yumurta ve sağlıklı sperm buluşursa bebeklerimiz olabilir ancak.
Baş boyun ve kuyruk anomalisi olmayan sperm seçmek önemli.
Sperm icini kimse bilemez 250 kusur enzim var. Bir spermin sağlıklı mı değil mi orası Allah'ın elinde.
Fakat boş boyun ve kuyruk anomalisi olmayan spermlerden sağlıklı bulunabilir.
Ben kendi adıma söylüyorum chip in çok büyük derece de faydasını gördük, işe yaramıyor demeyin lütfen.
Ve bir çok hekim chip le büyük başarılar elde ediyor.
İnşallah bizlerde görürüz.
Allah hepimize hayırlı evlat nasip etsin inşallah.
Zor bı yoldayız, Rabbim inşallah bu sınavdan hayırlı evlatlarla çıkarır hepimizi.

Gözüm korktu 2 doğal gebelikten oluşan kaybım var eşime hasar testi yaptırdık %40 çıktı Mayıs’tan beri antioksidan tedavisi alıyor chip aşılama düşünüyordum ama düşük olur demişsiniz kafam karıştı

Bence asilamayla ugrasmayin direk tup bebege başlayın . Imci ve cip yontemini ayni anda kullanabilecek bir merkez bulun. %40 umutsuz degil bence . Üstelik ilac tedacisiyle dusmustur. Moralinizi bozmayin

Öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Şöyle bi gerçek var, eğer doğal yolla yada tüp bebekle DNA hasarlı bir sperm seçip yumurta döllenirse düşükle sonuçlanır. Eğer DNA hasarsız spermle yumurta birleşirse yumurta döllenir rahme yerleşir dokuz ay on gün sonra kucağımıza sağlıklı bir bebek alabiliriz. Morjolijisi bozuk sperm / DNA hasarlı spermle birleşen yumurtalar ya hiç döllenmez döllense bile düşer.
Biz spermi chiple sectirdik ve inanın o embriyologlar kendini parçaladı en iyisini seçmek için. 6 yumurtamı döllendirdiler ve 5. Güne getirdiler. Gene de tuttu ama düştü.
Doğal yollada yaşadım düşüğü tüp bebekte de.
En son artık doktorlar her şeyi yaptık. Nedeni neden acaba dediler.
Ki doktorun sesindeki çaresizlik beni saatlerce ağlattı.
Benim ve eşimin genetiğimize baktırıyoruz.
Ekim'de sonucu çıkıcak dua ediyoruz ki genetiklerimize sorun olmasın ki umudumuz olsun.
Hiç bir tedavi yada sperm seçme maalesef %100 işe yarar değil.
İmsiyle seçilen spermlerde biliyorum tutmayan oldu.
Fakat şöyle de oldu dna hasarı yüksek fakat doğal yolla hamile kalan da oldu.
Bu iş tamamen rabbimin elinde.
He şunu yap imsi ve chip olan merkez bulabilirseniz orda yaptır, chiple yürütüp / imsiyle yürüyen spermleri 6000 kusur kat büyütüp en sağlıklı iyi gözüken spermi seçip onunla yumurtanı döllendirsinler.
Aşılamayla şansın çok düşük ama olmayacak die bı kural da yok tabi. Aşılama da hiç bir sorunu olmayan çiftlerin bile tutma şansı %10/15. Kararını sen ver cnm.

Teşekkür ederim genetiklerimize baktırdık demişsiniz kromozom analiz mi yaptırdınız kanda yoksa embriyoları pgt ye mi gönderdiniz

Teşekkür ederim genetiklerimize baktırdık demişsiniz kromozom analiz mi yaptırdınız kanda yoksa embriyoları pgt ye mi gönderdiniz
Ben ve eşim genetiğimize baktırıyoruz. Kan verdik. Sonuç üç ay sonra çıkıcak.

İlk kayıp sonrası kromozom analiz yaptırmıştık temizdi genelde sorunsuz çıkıyor o bizim ortalama 1 ayda çıkmıştı
Kromozon, kan pıhtılaşması vs birçok şeye bakılacak bizde, sadece kromozon değil.
Genelde sadece kadına bakıyorlar sanki kadın tek başına tek gen veriyor çocuğa...
Çok iyi yapmışsın baktırmakla.
Zaten genç yaşta ailede genetik hastalık yoksa sorun çıkmaz. 38 yaşından sonra ailede genetik sorun olmasa bile genetik bozulabiliyor.
Genetik testte yaş da çok önemli.

İlk kaybım sonrası pıhtılaşma ve kromozom baktırmıştık kromozom temiz pıhtılaşmada tek gen vardı önemsenmedi ona rağmen 2.gebelikte clexsan kullandım ama sonuç hüsran 2.kayıptan sonrada antikor testleri yapıldı acaba bağışıklık sistemi mi reddediyor bebeği diye onlarda sorunsuz Rahim filmi o bu derken bana yapılabilir hiç test kalmadı zaten rahimde sorun olsaymış bebek 13 haftaya gelmezmiş
Eşinizin dna hasarı % kaç acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…