• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mikrochip gibi sperm secme yontemleriyle bebek sahibi olanlar

İlk kaybım sonrası pıhtılaşma ve kromozom baktırmıştık kromozom temiz pıhtılaşmada tek gen vardı önemsenmedi ona rağmen 2.gebelikte clexsan kullandım ama sonuç hüsran 2.kayıptan sonrada antikor testleri yapıldı acaba bağışıklık sistemi mi reddediyor bebeği diye onlarda sorunsuz Rahim filmi o bu derken bana yapılabilir hiç test kalmadı zaten rahimde sorun olsaymış bebek 13 haftaya gelmezmiş
Eşinizin dna hasarı % kaç acaba
Maalesef size yanlış bilgi verilmiş.
Genç yaşta rahimde problem olsa dahi gebelik elde edilip çocuk doğuyor. Nedeni spermler çok hızlı yumurtalar çok fazla döllenip rahme düştüğünde dölyatağı oluşturabileceği yere düşerse gebelik oluyor. ( Progestan hormonu dölyatağını rahim kalınlığını sağlar ve gençken bu hormonlar gayet iyi salgılanır. )
Şahit olduğum böyle bı gebelik var. Bir çocuğu var. İkinci çocuk için doğal yolla gebelik olmadıgı için tüp bebege başvurup rahim filmi cekildiginde, rahim de şekil bozukluğu çıktı.
Bezmialem vakıf üniversitesinde bu olaya şahit oldum.
Ameliyatla rahimdeki fazlalıklar kazındı rahim boşluğu olması gereken şekle getirildi. Ameliyattan sonra tüp bebeğe başlandı.

Sizin rahim filminizde problem çıkmaması, eşinizin ve sizin genetik testinizde sorun olmaması çok iyi.

DNA hasarımız yok, 7.85 çıktı.

Sizin eşinizin DNA hasarı kaç?

Maalesef size yanlış bilgi verilmiş.
Genç yaşta rahimde problem olsa dahi gebelik elde edilip çocuk doğuyor. Nedeni spermler çok hızlı yumurtalar çok fazla döllenip rahme düştüğünde dölyatağı oluşturabileceği yere düşerse gebelik oluyor. ( Progestan hormonu dölyatağını rahim kalınlığını sağlar ve gençken bu hormonlar gayet iyi salgılanır. )
Şahit olduğum böyle bı gebelik var. Bir çocuğu var. İkinci çocuk için doğal yolla gebelik olmadıgı için tüp bebege başvurup rahim filmi cekildiginde, rahim de şekil bozukluğu çıktı.
Bezmialem vakıf üniversitesinde bu olaya şahit oldum.
Ameliyatla rahimdeki fazlalıklar kazındı rahim boşluğu olması gereken şekle getirildi. Ameliyattan sonra tüp bebeğe başlandı.

Sizin rahim filminizde problem çıkmaması, eşinizin ve sizin genetik testinizde sorun olmaması çok iyi.

DNA hasarımız yok, 7.85 çıktı.

Sizin eşinizin DNA hasarı kaç?
%40 ve düşme varmı bilmiyoruz hiç eşim doğal yoldan olmasını beklemek istiyor bense kararsız

Eklentiler

• E2E23FDA-A9ED-4309-A436-320CA8DDA7CC.jpeg
    E2E23FDA-A9ED-4309-A436-320CA8DDA7CC.jpeg
    104 KB · Görüntüleme: 103
Ocak ayına ait bu takviye vitamin almıştı 1 ay gebelik oluştu
Hasar testi Nisan sonunda yapıldı
144 milyon spermi var eşinin toplamda çok iyi, ml de en az 50/55 milyondur bu da çok iyi.
Eşinizin morjolijisi %3 bizim %2, Kruger zor bı testtir. Morfoloji %4 ise krugerda spermde morjolijik hasar yoktur.
Fakat sizin işinizin, benim eşimde morfolojileri düşük.
Birde sizde DNA hasarı var.
Şöyle anlatayım, sperm rahme akınca rahim hasarlı ölü gereksiz spermleri eler. Laboratuvar testlerinde de rahmin yaptığı spermi santrafüj yaparak yıkıyarak bu eleme yapılır. Elimize ml de yazan sperm kalır. Total önemli değil. Sizin eşinizin ml de yani kaba tabirle elimize kalan kısmının %3 morfoloji + sağlıklı görünenlerınde %40 bozuk. Bu elemeler olunca doğal yolla gebelik olmuyor olsa bile kaybediyoruz.
Fakat ml sizde çok iyi, bizde ml en son 20 milyon du yükseltmek için larjinin folik asit kullandık.
Siz doğal yolla morfoliji bozuk olmasa rahatlıkla gebe kalırsınız.

144 milyon spermi var eşinin toplamda çok iyi, ml de en az 50/55 milyondur bu da çok iyi.
Eşinizin morjolijisi %3 bizim %2, Kruger zor bı testtir. Morfoloji %4 ise krugerda spermde morjolijik hasar yoktur.
Fakat sizin işinizin, benim eşimde morfolojileri düşük.
Birde sizde DNA hasarı var.
Şöyle anlatayım, sperm rahme akınca rahim hasarlı ölü gereksiz spermleri eler. Laboratuvar testlerinde de rahmin yaptığı spermi santrafüj yaparak yıkıyarak bu eleme yapılır. Elimize ml de yazan sperm kalır. Total önemli değil. Sizin eşinizin ml de yani kaba tabirle elimize kalan kısmının %3 morfoloji + sağlıklı görünenlerınde %40 bozuk. Bu elemeler olunca doğal yolla gebelik olmuyor olsa bile kaybediyoruz.
Fakat ml sizde çok iyi, bizde ml en son 20 milyon du yükseltmek için larjinin folik asit kullandık.
Siz doğal yolla morfoliji bozuk olmasa rahatlıkla gebe kalırsınız.
Ben zaten hamile kalıyorum 2 tane kaybettim onda sorun yok ama bizimkinin devamı gelmiyor ve şuana kadar yapılan tetkikler içinde sadece sperm dna hasarı problemli geldi bizde o yüzden buna yoğunlaştık

Benim öncelikli derdim gebe kalmak değil ha tabiki yeni bir gebelik istiyorum ama sağlıkla devam eden bir gebelik o yüzden de şuanlık eşim ilaç tedavisi alıyor ben imom folic asit kullanıyorum onun dışında arısütü bal polen karışımı yiyorum her sabah daha sağlıklı yumurtam olsun diye çabalıyorum anlıcAğınız

Benim öncelikli derdim gebe kalmak değil ha tabiki yeni bir gebelik istiyorum ama sağlıkla devam eden bir gebelik o yüzden de şuanlık eşim ilaç tedavisi alıyor ben imom folic asit kullanıyorum onun dışında arısütü bal polen karışımı yiyorum her sabah daha sağlıklı yumurtam olsun diye çabalıyorum anlıcAğınız
Benimde iki tane gebeliğin var ama neye yarar sağlıkla ilerlemedikten sonra.
Valla bizim genetikte sorun çıkmazsa demek ki yediklerimiz içtiklerimizden olmuyor dicem.
Ben amh si 0.12 olan defalarca tüp bebek deneyen yumurta zar zor veren yada hiç veremeyen birini tanıdım hastanede telefonlarımızı aldık haberleşmek bilgi paylaşmak icin, doğal yolla gebe kaldı ve eşinin yaşı da ileri bı yaş, erkekler içinde diyorlar ya 38 yaşından sonra spermler bozulmaya başlar die.

Ben şaşırmadım tabi Rabbimizin elinde herşey, demek diyorum Allah ne derse o olacak.

İnşallah, örnek ben kesin çıkar diyordum DNA hasarı çıkmadı. Ki bizde morfoloji %2

Sağlıklı yumurta ve sağlıklı sperm buluşursa bebeklerimiz olabilir ancak.
Baş boyun ve kuyruk anomalisi olmayan sperm seçmek önemli.
Sperm icini kimse bilemez 250 kusur enzim var. Bir spermin sağlıklı mı değil mi orası Allah'ın elinde.
Fakat boş boyun ve kuyruk anomalisi olmayan spermlerden sağlıklı bulunabilir.
Ben kendi adıma söylüyorum chip in çok büyük derece de faydasını gördük, işe yaramıyor demeyin lütfen.
Ve bir çok hekim chip le büyük başarılar elde ediyor.
İnşallah bizlerde görürüz.
Allah hepimize hayırlı evlat nasip etsin inşallah.
Zor bı yoldayız, Rabbim inşallah bu sınavdan hayırlı evlatlarla çıkarır hepimizi.
sizde dna hasar problemi yok o yuzden mikrochipin faydasini gordum diyorsunuz ama dna hasarinda imsi yontmeiylr spermi buyutup ic yapisi incelenerek seciliyor chip yontemindeki gibi suzdurulurek ilerletmenin tek basina ne faydasi olabilir dna hasati benim gozumde hic bir faydasi yok merkezlerin imsi si olmayip biraz daha fazla para alabilmek icin dna hasarinda mikrochip ise yarar diye insanlarin duygularini somurdugu bir yontem olarak goruyorum fakat imsi+chip e diyecek sozum yoktur.

sizde dna hasar problemi yok o yuzden mikrochipin faydasini gordum diyorsunuz ama dna hasarinda imsi yontmeiylr spermi buyutup ic yapisi incelenerek seciliyor chip yontemindeki gibi suzdurulurek ilerletmenin tek basina ne faydasi olabilir dna hasati benim gozumde hic bir faydasi yok merkezlerin imsi si olmayip biraz daha fazla para alabilmek icin dna hasarinda mikrochip ise yarar diye insanlarin duygularini somurdugu bir yontem olarak goruyorum fakat imsi+chip e diyecek sozum yoktur.
Yazılarımı okursanız chip+ imsi olan merkezde deneme yapılmasının sağlıklı olacağı üzerine. Konu başlığı "
Mikrochip gibi sperm secme yontemleriyle bebek sahibi olanlar" Evet faydasını gördük. Bende tecrübelerimi paylaşıyorum.
Ayrıca DNA hasarı konu başlıkları var.

Back