bu adette veya gelecek ay ki adette düşünüyorum.bilemedim ki çok moralim bozuluyor.ilk denemede döllenme olmamıştı ve transfer bile yapılmadan herşey yarıda kalmıştı.tekrar aynı durumu yaşamamak için çok araştırıp en iyisini yapmaya çalışıyorum.
Ben ilk tüp denememi Ekim ayında yaptım, devlette denedim çok az yumurta verdim.
3 yumurta verdim.
Biri alınırken çöptü. 2 sini döllediler.
1 di döllenmesi.
Kalan bir taneyi 3. Gün embriyosu transfer ettiler.
Tutmadı.
Sonra benim bı tüpümün bağlanması gerekiyordu ameliyatımı oldum. Mayıs ayında tekrar tüp bebek denedim.
Az yumurta verirsin dedikleri için ve ilk tüp denememde az yumurta verdiğim için yumurta az olur die beklerken...
Rabbim bana bir yumurtalar verdi. İnanılmazdı.
9 yumurta küçük yumurtalar sayılmadı hiç.
22, 20, 18 mmler.
Allahım diyorum başka bişey demiyorum.
Ben doktoru aldım karşıma konuştum, bende araştır araştır oldum minik bi ivf ci, bu yumurtalar benim elimde kalmalı, elimde kalabilmesi için de sperme imsi ya da chip uygulayalım.
(DNA hasarımız az ama riske atmam spermi ekstra 1000 TL ya da 1500 TL için dedim)
Neyse opu günü alınan 9 yumurtam dan 7 si döllenmiş.
Ertesi günü aradıklarında 6 embriyo döllenmeye devam etti ve bu 6 yumurta 5. Güne gitti.
Tranfer günü en iyi 2 si seçilip tranfer edildi.
Tuttu ama düştü.
Diyeceğim o ki esinizin ameliyat olmasına gerek yok biz chipin nasıl gerekli bişey olduğunu gördük denememde.
Eşinden siz sanıyormusun ki mikro tese ile sperm secseler bile morfolojik olarak en düzgünlerini alacaklar.
Ne çıkarsa bahtınıza.
Hiç bir yöntem %100 garantili değil.
Chiple spermleri kosturtsunlar, zaten mikrochipte koşan spermler doğal yolla gebelik sağlayabilecek spermler içlerinden en iyi görüneni seçip yumurtanı döllesinler,
Yada istersen direk imsiyle büyütülüp en iyi sperm seçilip yumurta döllesinler.
Birde eşinin spermini tese ile alirkenken, eşin kendini boşaltır gibi sperm olmayacak ki.
Ekstra chipde olsun imsi de olsun diyorsunuz bu nasıl olacak üçü birden.