migreni olup hamile kalan varmi?

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
Merak ettim aranizda migreni olup hamile kalanlar varmi?Ve hamileliginiz nasil gecti,hic nobetleriniz tuttumu?Kismet olursa onumuzdeki yil yaza dogru esimle cocuk yapmayi planliyoruz,daha oncede hamile kalmaktan korkuyorum diye konu acmistim,korkularimdan biride bu migrenim var ve hamileligimde olursa ne yaparim diye cok dusunuyorum.Migreni olan bilir inanilmaz agrilar cekiyorum ilac almadan gecmiyo hamileykende ilac alamicama gore....senağlamaYada hamileligimi farketmeden agrim tutar ilac alir bebege bisey olur diye korkuyorum.Tecrubeli olan arkadaslar yorum yaparsaniz cok sevinirim.Simdiden tesekkurlera.s.

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım
benim migrenim çok ileri boyutta artık herhangi bi şekilde ilaçla bile hafifletemiyoruz
nöbet geldiğinde hastanelik oluyorum
ilk gebeliğimde hamile kalmadan önce haftada 3 kez gelen nöbetim gebe kaldığımda 9 ay boyunca 1 kez bile olmadı hiç migrenim tutmadı enteresan bişeydi ama doğumdan hemen sonra yine başladı kabus gibi
2.gebeliğimde ise ilk 4 ay belki inanmıycaksın ama hergün migren nöbetim tuttu ama emin ol Rabbim sabrını veriyor inan ki
üstelik gebelikde migren gibi anneyi zor durumda bırakan ağrılarda bebeğe zararı olmayan iğneler var düşük dozajlı onları yaptırabiliyorsun bu nu dert etme
ben çok zorlandığım halde 1 kez bile iğne yaptırmadım çünkü dediğim gibi Rabbim sabrını veriyor
migren gibi bi hastalık için eğer bebek yapmaya mani bi durumun yoksa bence bu dünyanın en güzel duygusunu erteleme dedim ya bebeğe zararı olmayan ilaçlarla atlatıyorsun tekrar Allah şifa versina.s.

merhaba bende migren hastasıyım feci krizlerim olur hemde ve hamileliğim sırasında bir kez bile nöbet geçirmedim arada hafif baş ağrılarım oldu tabii ama bunlarda migren değildi tamamen hamişlikle ilgili ağrılardı ve fazla sürmediler sık ta değillerdi ayrıca dikkat ettim ben daha önce 3 düşüğüm oldu o hamileliklerim sırasında da hiç migren ağrım olmamıştı demekki bir hikmeti varr

hamilelikte migren atakları olmuyor arkadaşım bu bir tesadüf değil
gebeliğe bağlı dolaşımın artmasına bağlı olarak olmuyor
ayrıca kadınlarda hormonlar migrende çok rol oynar dikkat ederseniz ataklar ya adet öncesidir yada sonrası..
gebelik hormonu nedeniyle aynı seviyede kalan hormonlar sayesindede olmuyor
içiniz rahat olsun

bekarlığımdan beri migrenim var.İlk hamileliğimde en ufak bir baş ağrısı bile hissetmeden kızımı dünyaya getirdim.hele uyku düzensizliği migrenimi tetiklerdi fakat Allah büyük anne olduktan sonra düzensiz uykuya rağmen migren krizlerim olmadı çok hafif başağrısı ile bir yılı geçirdim.Bu yılın sonunda yine eskiye döndüm migrenim her ay muntazam tutadı:))özellikle regl zamanına yakın yada sırasında bu ağrıları hep yaşadım.9 yıl sonra oğluma hamile kalınca migrenimde yine hafifleme oldu ama bu sefer arada bir doktorumun verdiği ağrı kesiciyi kullandım.Oğlumun doğumundan sonra ise yine eski ağrılarıma döndüm.Demekki her hamilelikte aynı olmuyor.İnşallah sende hamileliğini ağrısız geçirirsin.Zaten migren için doktora gittiğimde hepsinin bana söylediği menapoza girdiğinizde bu ağrılardan kurtulacak yada aza indirgenecek dediler.Ehh bende menapoz zamanına hiç gelmek istemesemde:)))İnşallah o yaşlarda rahat edeceğim diye seviniyorum

bende migren hastasıyım ilk 3 ay delirdim resmen ayda bir olan nöbetler 15 günde bire düştü çok kötü bir durum gerçekten ilk aylar zaten miyde bulantısı çekiyordum birde migrenden kaynaklanan miyde bulantısı ve kusmada eklenince beni yatağa düşürdü doktorumu aradım günde 3 tane olmak şartıyla minoset kullanabilceğimi söyledi şimdi arasıra yine tutuyor ağrıyı hissetiğim andan içiyorum yoksa dayanmak imkansız ama bebek istediğim andan itibaren bunu hiç düşünmedim hamile kalana dekte pek ağrım olmadı hamilelik benim migreni tetikledi heralde sende minoset kullanabilirsin korunmayı bıraktıktan sonra hafif bir ağrı kesici emziren annelerede veriliyor

banada doktorum minoset vermişti ama kendi doktoruna sormadan herhangi bir ilaç kullanma derim

banada doktorum minoset vermişti ama kendi doktoruna sormadan herhangi bir ilaç kullanma derim

canım kendi doktorum vardi zaten ben bir tane doktora gidiyorum kafam karışmasın diye o nedersede mantıklı geldiği sürece onu yapıyorum

Öncelikle hepinize cevaplariniz icin ayri ayri tesekkur ederim,icim rahatladi valla.Ya cok defa duymustum hamilelikte migren nöbetlerinin azaldigini ama yasamis kisilerden duymak daha guzel tabiii.Nede olsa test edilip onaylanmisyerimseniben.Hepinizin bildigi gibi nöbet tuttugu zaman oyle ne minoset nede normal bir agri kesici fayda etmiyor,bende hamileligin ilk baslarinda hani bilmeden nobetim tutar ilac falan alirim da bebege bisey olur diye korkuyorum sonucta aldigim ilaclar cok agir.O yuzden bir bilene danismakta fayda vardir dedim.

Canım benim benimde migren ağrılarım var ve aynı zamanda mide bulantılarım.Hemen hemen hergü aynı ağrılarla boğuşuyorum.Topamax ve migrex verdi nörolog.O ilaçlarda ağır.Özellikle topamax sabahları el ve ayak parmaklarımda uyuşmalar yapıyordu.Bıraktım.Sadece ağrı kesiciler alıyorum.

Artık hamile kalmak için uğraştığımdan ağrı kesici bile almıyorum.Bebeğim olursa ona bir zarar gelmesin diye.Anne olmadan bile anneliğin sabrı geldi bana sanırım.Ağrıya dayanıyorum.

Allah büyük bebişimiz gelince sabrını verecektir.İnşallah en kısa zamanda bir bebek bağışlar Rabbim isteyenlere

öncelikle selamlar benimde migren sorunum varve iki kez hamilelik geçirdim ve ikisindede bir kez bile başım ağrımadı dilerim seninde nöbetin tutmaz.tutsa bile annelik herşeye değer..................

bende migren hastasıyım ilk 3 ay delirdim resmen ayda bir olan nöbetler 15 günde bire düştü çok kötü bir durum gerçekten ilk aylar zaten miyde bulantısı çekiyordum birde migrenden kaynaklanan miyde bulantısı ve kusmada eklenince beni yatağa düşürdü doktorumu aradım günde 3 tane olmak şartıyla minoset kullanabilceğimi söyledi şimdi arasıra yine tutuyor ağrıyı hissetiğim andan içiyorum yoksa dayanmak imkansız ama bebek istediğim andan itibaren bunu hiç düşünmedim hamile kalana dekte pek ağrım olmadı hamilelik benim migreni tetikledi heralde sende minoset kullanabilirsin korunmayı bıraktıktan sonra hafif bir ağrı kesici emziren annelerede veriliyor

mide bulantısı ağrı ve 3 gun gecmeyen migren atağı evet ben hamılelıgımın ılk 3 ayında ıkı kez atak gecırdım ılac alamadıgımdan. 3 ayımızı gecırdık sımdı hafıfken agrı kesıcı minoset alıyorum neredeyse gun aşırı tutuyor ama azken alırsam hemen gecıyor bulantı ıle gelırse bulantı hapı veya fıtılı alıyorum gunde 3-4 tane mınosetın sakıncası yokmus. atak anında yasananlar bebege daha cok zarar verecektır dıye dusunup yarar zarar analızı sonrası gunde 1 tane mınosetı oldukca zararsız goruyorum umarım kımse yasammaz ama ınsan bırsekılde katlanıyor..

benimde migrenim var baş ağrılaım normalde danılmaz ama hamileyken hiç ağrımadı hafif ağrılar oluyo minosetle geçiyo

normal şartlarda migren nedir bilmeyen ben hamileliğimin 6 ayından itibaren "auralı migren" denen zıkkımı yaşıyorum. önce görme bozukluğu başlıyor ardından baş ağrısı, mide bulantısı, sonra elde-kolda uyuşma. günde 2 kere ve gün aşırı geliyor. daha görme bozukluğu aşamasında minoset alırsam baş ağrısını daha kolay atlatıyorum yoksa yandım :sinifsinif: 6.-7. ayda 3 haftada bir gelirken şimdi çok sıklaştı, doktorum tamamen hamileliğe bağlı bir migren olabilir diyor, benim de tek tesellim bu. inşallah öyledir. ama arkadaşım ne olursa olsun bebek gerçekten çok güzel bir duygu kesinlikle erteleme derim. yerimseniben

baktimda ben bu konuyu acali baya olmus inanirmisiniz suan tam 15 haftalik hamileyim ve simdiye kadar migrenin sadece iki kez tuttu uzun zamandirda bisey yok umarim doguma kadarda olmaz

X