canım tahlil sonucunu değerlendirmem mümkün değil..ama tedavi sürecimden bahsedebilirim..belki faydası olur..
ben de farlutal diye bir ilaç içmeden asla adet olamıyordum,kendi haline bıraksam 2-3 ay bazen 6 ay beklemem gerekiyordu..ilacı "sen de al iç iyi geliyor" demek istemiyorum ya da önermek değil amacım,sen doktorunun önerdiği ilacı kullan mutlaka..
doktora gittiğinde o mutlaka bu ay adet olup olmayacağını anlar rahim duvarının kalınlaşma durumuna bakarak..ben adet olmak için başka bir tedavi görmedim..yazdığın tahlilleri ve daha çok fazlasını yaptırdım ve bana bursada bir doktor "bu tahlillere göre senin doğal yollardan çocuğun olmaz hiç uğraşma..rahim filmi çekeceğiz biraz canın acıyacak ama kısa sürer,sonra aşılama,mikro,tüp deneriz o şekilde olur ama hem yorucu hem masraflı" dedi..çünkü bizim gibiler senede 3-4 defa kalite yumurta üretirmiş onu da denk getirmek neredeyse imkansızmış.."hergün ilişkiye mi gireceksin eşinle" dedi ve güldü..çok ağladım çok üzüldüm çok da korktum ve bir daha gitmemeye herşeyi oluruna bırakmaya karar verdim.geçen temmuzda oluyor bunlar..sonra 14 şubat sevgililer gününde biri istanbulda bahsettiğim doktoru önerdi..1 hafta sonra 21 şubatta gittik..yine adet olamıyordum..farlutal içip adet oldum önce sonra klomen içtim 1 tane yumurtam istenen büyüklüğe ulaşabildi (21 mm) ovitralle çatlatma iğnesi oldum doktor "hamile kalmana engel bişey yok şuanda" dedi..bize birlikte olacağımız günü ve saat aralığını verdi fakat o saatte misafir geldi bize bide eşim grip oldu ateşlendi ve biz birlikte olamadık..doktor bir sonraki ayı direk geçeceğimizi söyledi..o ay ilk defa günü gününe regl oldum ben..sonraki ay yine klomen içtim fakat yumurta hiç yoktu bu sefer hemen gonal f diye bir iğne kullanmaya başladım,1 hafta sürdü iğne..doktora gittiğimde 5 tane olgun yumurtam vardı doktor beşi de döllenirse çok ağlarsın beşiz napıcam diye dalga geçiyordu bense çok mutlu ve umutluydum..yine hemen ovitralle oldum..bu sefer 5 gün aralıksız birlikte olduk eşimle..doktor iki hafta sonra test yap demişti ki o arada da bi sürü maceramız oldu ama çok uzatmıyım..önce bir tane bebek göründü bundan yaklaşık 2 hafta sonra kanamam başladı düştü diye korkarak doktora gittik 2 tane kistim vardı onlar çatlamış kanama ondanmış ve "bebeklerde bişey yok" dedi dr gülerek..hiç o günkü kadar ağladığımı hatırlamıyorum..
çok uzun yazdım kusura bakma ama bence hemen iyi bir doktor bul ve gitmeye,tedavine başla..ne kadar beklersen o kadar vakit kaybedersin çünkü ve bunlara hiç gerek yok..
önemli bir ayrıntı: doktrumun cümlesini aynen yazıyorum "Yumurtalığın varsa ve adet görüyorsan ki düzeni hiç önemli değil önemli olan adet olman bu hamile kalabileceğin anlamına geliyor.sadece planlı olmayacak süprizle gelecek bebeğin.." kaydirigubbakcemile3