- 9 Ocak 2012
- 15.004
- 28.866
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
Bildiğim ve doktorların söylediği kadarıyla yok.
Ben bir hap kullanıyorum ama kendileri ağır, inek uyutan cinsten
Bir süre önceden boynum/göz üstüm ağrımaya başlıyor, o zaman anlıyorum ve ondan içiyorum, kesiyor
Siz de doktorunuza sorun bence ilaç mevzusunu
Şimdi burada cahil cüheyla komşu teyze muhabbetine ilaç adı söylemeyeyim.
Onun dışında napıyorum...
Sizin atakları tetikleyen şeye göre değişir
Stresimi kontrol altında tutmaya çalışıyorum (Yaklaşık 2 senedir falan hiç atak geçirmedim - onun öncesi çok stresli bir dönemde nerdeyse her gündü)
Güneşe çok çıkmıyorum (zaten alerjim var)
Aç ve susuz kalmamaya dikkat ediyorum
Uykumu almaya dikkat etmeye çalışıyorum (bu en zoru oluyor)
Yani bu kadar hassas bir şekilde her şeyden etkilenen ve dur bir atak geçireyim diyen bir hastalıkla baş etmek zor, her şeyden nem kapıyor
9 yaşindan beri migren hastasiyim. Cekmedigim çile kalmadi vallahi. 3 gun boyunca devam eden migren ataklari yasadim. Bir de mideme vuruyor ki sormayin gitsin. 5 dk arayla kusuyorum. Mide boşalinca bile devam ediyor kusma nobetleri. Bir kere ayda bir regl ile beraber mutlaka tutuyor ondan hic kaçışım yok. Hoopp acile gidiyorum 2 igne vurulup rahatliyorum. Onun disinda da aralarda tutuyor bazen. Henuz yeni basladiginda karanlik odada ilac alip uyursam geciyor. Ama agri ilerlemişse anca acil paklar beni.
Bazi seylere dikkat etmek gerekiyor. En azindan migrene yakalanma sıkligini azaltmak icin.
1. Kesinlikle aglamayacaksiniz.
2. Sinirlenmek ve uzulmek de mumkun oldugu kadar olmamali.
3. Migreni tetikleyen yiyeceklerden uzak duracaksiniz. Herkesde farklidiir bunlar ama sut urunleri ve baharat bircok kiside migreni tetikliyor.
4. Gurultulu ortamlardan uzak duracaksiniz.
5. Direk gunes isigina maruz kalmayacaksiniz.
6. Uyku duzenine cok dikkat edeceksiniz. Ne az ne cok. Ikisi de migren yapiyor kesinlikle. Orta karar uyku şart.
7. Duruş bozuklugu yasiyorsaniz buna dikkat edeceksiniz. Surekli başı egerek durmak, calismak migreni tetikliyor.
8. Hicbir yiyecegi fazla kacirmayacaksiniz.
9. Yakinlarinizdan kimsenin başim agriyor demesine izin vermeyeceksiniz. Benim gibi lafini duyup korkudan migreniniz tutabilir.
Botoks ve ameliyat seceneklerini de dusunun derim. Gecmis olsun.
oyy oyyy.. öyle şeyler saymışsınız ki arkadaşlar valla birinden kaçsam diğerine yakalanırım. masa başı işim var. tuvalete giderken bile telefon cebimde gidiyorum. olmadığım an aranabiliyorum. genel de kalkmıyorum işte. maalesef az uyuyorum. sabah işe gel akşam eve git. yemek bulaşık oğlanla ilgilen çamaşır yıka ortalığı topla vakit nasıl geçmiş anlamıyorum. sevindiğimde ağlama gelir üzüldüğümde ağlama gelir. stresli bir aileye de sahibim maalesef. Allah yokluklarını göstermesin inş yine de. ama bunlarla yaşamaya alışmıştım ki dün 30 dakikalık güneş ışığı beni yerle bir etti. inş hepimiz için tıp bir çözüm bulur da şu illetten kurtuluruz. havuç suyu demiş bir arkadaş deneyim ben. en azından zararı dokunmayacak günlük yenilen bir gıda.