9 yaşindan beri migren hastasiyim. Cekmedigim çile kalmadi vallahi. 3 gun boyunca devam eden migren ataklari yasadim. Bir de mideme vuruyor ki sormayin gitsin. 5 dk arayla kusuyorum. Mide boşalinca bile devam ediyor kusma nobetleri. Bir kere ayda bir regl ile beraber mutlaka tutuyor ondan hic kaçışım yok. Hoopp acile gidiyorum 2 igne vurulup rahatliyorum. Onun disinda da aralarda tutuyor bazen. Henuz yeni basladiginda karanlik odada ilac alip uyursam geciyor. Ama agri ilerlemişse anca acil paklar beni.
Bazi seylere dikkat etmek gerekiyor. En azindan migrene yakalanma sıkligini azaltmak icin.
1. Kesinlikle aglamayacaksiniz.
2. Sinirlenmek ve uzulmek de mumkun oldugu kadar olmamali.
3. Migreni tetikleyen yiyeceklerden uzak duracaksiniz. Herkesde farklidiir bunlar ama sut urunleri ve baharat bircok kiside migreni tetikliyor.
4. Gurultulu ortamlardan uzak duracaksiniz.
5. Direk gunes isigina maruz kalmayacaksiniz.
6. Uyku duzenine cok dikkat edeceksiniz. Ne az ne cok. Ikisi de migren yapiyor kesinlikle. Orta karar uyku şart.
7. Duruş bozuklugu yasiyorsaniz buna dikkat edeceksiniz. Surekli başı egerek durmak, calismak migreni tetikliyor.
8. Hicbir yiyecegi fazla kacirmayacaksiniz.
9. Yakinlarinizdan kimsenin başim agriyor demesine izin vermeyeceksiniz. Benim gibi lafini duyup korkudan migreniniz tutabilir.
Botoks ve ameliyat seceneklerini de dusunun derim. Gecmis olsun.