• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Midye yedim :(

Phi1618

askim~ben~bebegimiz
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
697
0
96
- Yurtdışı
Kizlar dun sabaha karsi hamile oldugumu ogrendim daha cook yeni ama ben bi iki gun once baya bi midye yemistim bilmeden 20 tane fln zararli oldugunu duydum ama fazla bi bilgim yok hatta yeni hatirladm midye yedigimi bile .. yarin doktor kontrolune gidicem ama bilginiz varsa yardmci olur musunuz yarina kadar icim hic rahat olmayacak benneyaptımki

ben hamile iken çok yedim ,midye kokoreç ,işkembe...hatta canım özellikle bunları çekti ,rüyamda kocaman devasal midyeler görüyordum ben ,hooop soluğu alıyordum markette :1:
şükür bişi yok kızmın hatta o da kokoreç yiyor...

ayy sende izmirdesinn izmirde midyesiz durulur mu ... ama bilmiyodum tabi bilsem napar eder tutardim kendimi sonradan bi daha alacaktik neyseki midyeci gecmedi tekrar.. ins bisey olmaz simdi biraz arastirdim baya panik yaptim senin kizin saglikliymis masallah :nazar: rahatladim biraz saol pandoracmm

pardon ama midye yemenin ne gibi bir zararı varmış?? tamamen meraktan soruyorumda... ne cahilim yaakaydirigubbakcemile3

Midye ve özellikle istiridye ölümle sonuçlanabilecek ciddi besin zehirlenmelerine neden olabilen bakterilere ev sahipliği yapan deniz ürünleridir. Pekçok virus, bakteri ve toksinleri barındırabilirler. Uygun şartlarda saklanmadıklarında bu zararlı mikrop ve toksinler çok hızlı bir şekilde üreyebilirler ve şiddetli besin zehirlenmesine neden olabilirler. Hatta istiridye ve midye hepatit virüsü de taşıyabilmektedir. Hamile olmak bu hastalıklara yakalanma riskinizi arttırmaz ancak zehirlenme ortaya çıktığında kullanılması gereken bazı ileçlar gebelikte sakıncalı olabilir.

Ayrıca bu kabuklu deniz ürünleri civa ve benzeri çevresel zehirleri fazla miktarda barındırabilirler.

Tüm bu nedenler ile gebelikte kabuklu deniz ürünlerinin tüketilmesi güvenli olarak kabul edilmemektedir

Gebelikte midye ve istiridye yenebilir mi?-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com) alintidir

alla allaa ilginçmiş.. ben daha evli bile değilim ama bilgi bilgidir.. sağol arkadşaım paylaşımın için... tşkler...

Bilmeden yaptığın hiç bişey bebeğin için kötü sayılmaz diye biliyorum,önemli olan şuandan sonrası..Bundan sonra dikkatli olursun..Birde yeni hamişler maydonoz yemeyin,düşük yapıyomuş..

afiyet olsun kuşum midye dedin izmir dedin yaz dedin bittim izmir dogumluyum bende midye hastasıyım

ins dedigin gibi olur beni korkutan fazla olmasi 20 tane yani ...senağlama ve sanirim en onemli zamanlar bu zamanlar beyin gelisimi ilk 3 ay da oluyormus bilsem yermiydiim hic sigaraya bile yarim saat dayanan ben dunden beri agzima koymadim umarim bisey olmaz senağlama

afiyet olsun kuşum midye dedin izmir dedin yaz dedin bittim izmir dogumluyum bende midye hastasıyım

ayy suss tahrik etme beni kaydirigubbakcemile valla hic dayanamam normalde 20 tane yine iyi yemisim bi oturusta 40-50 yi bulabilirim yani o kadar seviyorum bi de inmisiz sahile korfez manzarasi midyesiz yarim kalir a.s bilsem kendimi tutardim ama ya simdi kendimi suclu hissediyorum bilmeden bile olsa ona zarar verecek en ufak bisey yapmis olmak istemezdim mafoldumben

ayy suss tahrik etme beni kaydirigubbakcemile valla hic dayanamam normalde 20 tane yine iyi yemisim bi oturusta 40-50 yi bulabilirim yani o kadar seviyorum bi de inmisiz sahile korfez manzarasi midyesiz yarim kalir a.s bilsem kendimi tutardim ama ya simdi kendimi suclu hissediyorum bilmeden bile olsa ona zarar verecek en ufak bisey yapmis olmak istemezdim mafoldumben

bişi olmaz inş canım içini ferah tut aynı benim gibisin sende midye delisi

ayyyyyyyy tam damarıma bastınız yaaa:((((( günlerdir canım midye çekiyor.. öyle bir iki tane değil çatlayana kadar yiyesim var.. 3 ayımın dolmasına az kaldı doktorum dur bakalım 3 ayını tamamla düşünürüz dedi:) heyecanla bekliyorum

ayyyyyyyy tam damarıma bastınız yaaa:((((( günlerdir canım midye çekiyor.. öyle bir iki tane değil çatlayana kadar yiyesim var.. 3 ayımın dolmasına az kaldı doktorum dur bakalım 3 ayını tamamla düşünürüz dedi:) heyecanla bekliyorum

sorma ben simdi iyiyim kontrol edebiliyorm kendimi ama koca 3 ay bu sigaradan korkmuyorm midyeden korktgm kadar bi iki tane nee kii zaten bi tane yicem desem kendim dahil midyeciler bile inanmaz:1no2: hepsiyle ahbap olduk nerdeyse a.s

hemen paniğe kapılma canım sürekli yemediğin bir şey.sadece bir kez yemişsin daha bebeğin vücudunda ters etki yapacak kadar birikmemiştir bile önemli olan bebeği aynı etkiye sürekli maruz bırakmamak.zararlı bileşikleri vücuttan atan bileşikler vitaminler var A ,,C,E,ÇıNKO GıBı bunları çok tüket ki toksit maddeler vücutta kalmasın.çaresiz hiç bir şey yok.rahat ol.

midyenin ne gibi sakıncası olur neseki çok sevmiyorum yediğim zamanda etini çıkarıp yiyorum sade pilav gibi =))))

birsey olmaz insallah..
buraya yazmamin sebebi cok acaip bi sekilde midyeseverleri bir arada gormem. :3:
ben de sasiriyorum inanin nasil bayila bayila löp löp yiyorsunuz kizlar yaa :bbo:
ben hatir icin yemis bulundum 1 kere. o da o oldu bi daha asla :1no2: bogazimdan gecmedi bile yaa hayret dogrusu zevler ne kadar farkli olabiliyor degil mi fisfisfis

Back
X