- 27 Şubat 2008
- 9.939
- 12.714
aynısını benim eşimde yaşadı.. senlerce mide ağrısından duramazdı.. abim dahiliye dru.. en sonunda ona muayene oldu.. ve mikrop varmış meğersem.1 ay ilaç kullandı..3 renkli antibiyotik.. sabah öğlen aşam içiyordu .. ondan sonra maşh tık demedi.. en az 5 yıldır rahat..canım bu şikayetler bendede vardı inan neredeyse tüm doktorları gezdik. sanki boğazımdan mideme kadar ateş vardı öyle yanardı yani. korkma o tahriş değil. ama eşin hastalığın son basamağına gelmiş tatlım. o kadar doktor gezdik çoğu gastrit ülser miden hassas yediklerine dikkat et derlerdi. midem çok kötüydü hep şişkinlik hazımsızlık ve daha neler neler... üniversite birdeydim o zaman ben. sonra kimden duyduğumu unuttum ama konya başkent hastahanesinde bir doktor ismi duyduk gastrolojimiydi neydi yani mide bölümünde profesör doktormuş. ona gittik midemde mikrop varmış. inanın sadece iki hafta hap tedavisi gördüm ve altı yıldır sağlıklı yaşıyorum. yemin ederim amacım reklam falan yapmak değil ama kurtulmanız için söylüyorum o hastalık çok zor. doktorun adı galiba hayriydi yanlış hatırlamıyosam. hastaneye aç gitmiştim randevu aldığımızda doktor demişti
Sizin durum reflüye benziyor.. Geceleri 8 den sonra bişey yiyip içmeden, dik pozisyonda uyumayı denedinizmi?
elimizden geldiğince dikkat ediyoruz yemeye içmeye ama daha da dikkat etmemiz lazım demekki. Stres yapmamak lazım doğru ama bazen elinde olmuyor ki insanın en ufak şeye bile stres yapabiliyoruz. Hatta doktorun biri dedi ki eşime sen hiç ilaç falan arama kendine kendine dövecek birini bul sıkılınca sinirlenince hemen iki tokat at oh kurtul stresinden demişti:) heralde baktı tedavi edemiyo bari bu yöntemi söyleyeyim dedi :)Bende uzun yıllardır yaşıyorum, ama gastritin genel sebebi strestir.. Birde asitli gıdalardan uzak durmak, meyve yiyecekse sıcak suda bekletip yemek, akşam saatlerinde yiyip içmemek, heleki domates, kola, meyveler baş düşmandır. Mayalı gıdalarda.. Hamur işleride. Genellikle grissini ve ılık su ağrılı zamanlarda iyi gelir. Muhallebi tarzı gıdalarda rahatlatır ama özellikle ılık tüketmeye çalışsın eşiniz. Çook çektim çookCiklet çiğnemek acaip eziyetti, çünkü çiğnerken mide tükürüğü yutarken gıda geliyor zannedip kapağı açıp asit salgılarmış. O yüzden ciklet abartıdır bence :)
Yemekleri mümkün olduğunca az yağlı yada tercihen az sıvıyağlı pişirin. Çiğ sebzeler meyveler iyileşene kadar uygun olmuyor. Ama en önemlisi içine dert ettiği, stres yaptığı konuyu çözmesi.. Geçmiş olsun..
'İkinci beyin' diye kitap var, ama internette bu şekil taratırsanız ilginç bilgiler var.. Çok geçmiş olsun..denemedigim şey.kalmadı emin olabilirsin :) zaten doğru.düzgün bir şey yiyip.icemiyordum bogazimdan gecmiyordu okb tanısı koydu.psikiyatrist
Kimseyi dövmesine gerek yok :)) boks a falan yönlendirin spor salonlarındaS
elimizden geldiğince dikkat ediyoruz yemeye içmeye ama daha da dikkat etmemiz lazım demekki. Stres yapmamak lazım doğru ama bazen elinde olmuyor ki insanın en ufak şeye bile stres yapabiliyoruz. Hatta doktorun biri dedi ki eşime sen hiç ilaç falan arama kendine kendine dövecek birini bul sıkılınca sinirlenince hemen iki tokat at oh kurtul stresinden demişti:) heralde baktı tedavi edemiyo bari bu yöntemi söyleyeyim dedi :)
ilaç içemiyor bu ara bende ondan korkuyorum Allah korusun ilerde kanser bişey olursa diye çok korkuyorum . İlaç kullandı sürekli ama en son ilaç kullanırken gece iki üç kere acile taşındı o derece dokunuyor ilaçlarAynı şeyleri benim patronumda yaşıyordu. Onun da gastiriti vardı. civan perçemi çayı içiyordu günde 2-3 bardak falan.
Yalnız ilaç içmiyor diyorsunuz ama ilerde daha ciddi şeyler olabilir. Bence farklı doktorlara da gidin.
Bir de limon bal ve sıcak suyu karıştırıp içerdi patronum sık sık.
Bende korktum adama sorup duruyorum canım ne yapayım sana ne istersin diye sonra dedim adam gel iki tokat atayım madem iyileşmemi istiyorsun der diye :)Kimseyi dövmesine gerek yok :)) boks a falan yönlendirin spor salonlarındaYada dağda bayırda çığlık atsın işe yarıyor
evet tüketiyo düne kadar bir haftadır süt içiyordu mideye iyi gelir yanmaya diye hatta. Belki de farklı bişey dediğiniz gibi ama gerçekten okadar çok doktora gittik ki hemen endoskopi yapılıyor başka şeyler falan sonuç mikrop var yara var tamam gastrit yediklerine dikkat et stres yapma okadar başka bişey demiyorlar ki
ilaç içemiyor bu ara bende ondan korkuyorum Allah korusun ilerde kanser bişey olursa diye çok korkuyorum . İlaç kullandı sürekli ama en son ilaç kullanırken gece iki üç kere acile taşındı o derece dokunuyor ilaçlar
Bitki çayı sever olarak genelde içeriklerini bilmeden kullanmam, sizin patron sakın adaçayını abartmasın, çünkü İyi östrojen (kadınlık hormonu) içerirAynı şeyleri benim patronumda yaşıyordu. Onun da gastiriti vardı. civan perçemi çayı içiyordu günde 2-3 bardak falan.
Yalnız ilaç içmiyor diyorsunuz ama ilerde daha ciddi şeyler olabilir. Bence farklı doktorlara da gidin.
Bir de limon bal ve sıcak suyu karıştırıp içerdi patronum sık sık.
Mideye etkisi ,stresten kaynaklı mide agrisina iyi gelmesi. Stres malum her hastalığın başı.Teşekkürler sarı kantaronu duymamıştık hiç bir çok şeye faydası var ama mideye duymamıştım. Onu da deneyelim inşallah
bendede gastrıt var ama sadece stres yaptıgım zamanlarda mıde bulantısı ve ıstahsızlık, yemeklerden sonra karında şişkinlik ve midede gaz yapar..Merhaba arkadaşlar, eşim yaklaşık 6 senedir midesinden rahatsız gastriti var. gitmediğimiz doktor kalmadı nerdeyse ama hiçbir şekilde iyileşme olmuyor maalesef . Verilen ilaçları artık kullanamıyor çok ciddi şekilde yan etkileri oluyor. Mide koruyucu ilaçlar hiçbir işe yaramıyor. Doktor ilacı değiştiriyor gene aynı onu da kullanamıyor. Yaklaşık bir haftadır yaşayan ölü gibi oldu. Sürekli midede şişkinlik, açlık hissi, aşırı derecede yanma,sanki biri tırmalıyor midemi diyor yani bütün yaşama hevesi gitti resmen inanın çok üzülüyorum elimdende birşey gelmiyor. Ve bir de yemek borusu da çok kötü diyor boğazımdan başlayıp mideme kadar yanıyo diyo sanırım iyice tahriş olmuş ama çok fena halde içtiği su bile tat vermez oldu hemen yanıyor diyor. Arkadaşlar başına gelen illa ki vardır bu rahatsızlığı geçiren atlatabilen oldu mu ne iyi gelir ne yapabiliriz? Faydasını gördüğünüz bitkisel tedaviler var mı? Ya da bu rahatsızlığı sadece şu doktor iyileştirebilir diyebileceğiniz bir doktor var mı?
Bitki çayı sever olarak genelde içeriklerini bilmeden kullanmam, sizin patron sakın adaçayını abartmasın, çünkü İyi östrojen (kadınlık hormonu) içeriryada boşverin içsin dursun (erkekse tabi)
Civan perçemi gaz söktürür, ayy lahanayla birleşincePatronum erkekti :) Civan Perçemi çayını Ahmet Maranki 'den öğrenmiş. Hatta beyaz lahana ve patates suyu içiyordu ama nasıl içiyordu hatırlamıyorum.
'İkinci beyin' diye kitap var, ama internette bu şekil taratırsanız ilginç bilgiler var.. Çok geçmiş olsun..
Ben senelerde çörekotu ve bal karışımı yedim her sabah aç karnına. Reflü vardı ileri şekilde.
Şu anda çok şükür sıkıntım yok. Hala ara ara aklıma geldikçe yerim çörek otu ve balı.
Eşinizin hastalığı nedir bilemem tabi ama bu karışımın faydası var zararı yok. Geçmiş olsun
Rica ederim.. İnternette ikinci beyin diye taratırsanızda bilgiler var..kitabı arastiricam teşekkür ederim.
Sağ olun
çörek otunun ölüm hariç her derde deva olduğu ile ılgili bir hadis vardı sanırım ama tabi hangi hastaliga ne şekilde uygulanacagini bilemiyoruz bazen..