Merhaba arkadaşlar. 28 Ekim'de Medsil marka mide balonum takıldı. Taktırmadan önce çok araştırma yaptım ama yeterli paylaşım bulamadım. Yabancı forum sitelerini takip ettim. Düşünenlere yardımcı olmak adına deneyimimi paylaşmak istedim. Bugün 3. Günüm ve sıvı beslenmeye devam ediyoruz. İlk 3-4 gün sıvı beslenme olarak geçiyo yani. Ama tamamen sıvı hiçbir tane olmayacak şekilde komposto suyu, kefir, sebze çorbası ama süzülmüş berrak yani blendırdan geçirilmiş değil. Pazartesi itibariyle de püre şeklinde beslenmeye geçeceğiz. İlk 2 gün daha zordu mide bulantıları kramplar çok fazla oluyor hele kramplar çok rahatsız ediyor. Ama doktorum bulantı ve kramplar için ilaç verdi hiç kusmadım (herkeste başka etki gösterebilir tabi) ama çok çok az sıvı tüketebilmiştim ve sürekli yattım. Hareket edince daha fazla kasılma oluyor diye. Bugün 3. Gün biraz daha iyiyim ama sıvı tüketmekten (buarada sıvı tükketiğim şeyler de çaybardağı kefir, çaybardağı komposto suyu ve yarım kase sebze çorbasının berrak suyu) inanılmaz açım. Yani iştahınız var ama mide krampları ve doluluğu sebebiyle bişey yemeniz mümkün değil. Zamanla mide balona tam alışınca da az bi yemekle doyarım diye düşünüyorum ama canınızın bişeyler çekmesi geçmiyor. Ben ilk günler bile ya çok acıkırsam diye korkuyodum çünkü operasyon öncesi 12 saat önce bişey yiyip içmiyosunuz ve çok açıkmıştım. Operasyon bitince sanki mideme taş doldurmuşlar gibi bi his oldu ya da mide boşluğuma yumruk yemişim gibi. Şimdilik böyle. Ben 80 kiloyla başladım ve 25 kilo vermek istiyorum. Verilen tüm yönergelere uymaya çalışıyorum, zahmetli bir süreç en azından yaptırdığıma değsin. Yürüyüş yüzme gibi sporlara da başlayacağım ama henüz tam alışmadığım için biraz yürürsem çok ağırlık yapıyo gibi geliyo ve kasılmalar rahatsız ediyo. Bir de laktozsuz süt içiyorum mesela yudum yudum o beni zorlamıyo ama su içerken çok zorlanıyorum. Su mideme taş gibi oturuyo sanki. Rapor aldığım için bu süreci yatarak geçiriyorum. Gelişmeleri yazarım tekrar.