Tekrar Merhaba! 6 ay oldu 10 kilo anca verebildim arkadaşlarım son 2 ay iyice saldım ve 4 kilo da geri aldım hatta
ama bu vesileyle kesin olarak yeme bozukluğum olduğunu anlamış oldum. Mide balonu, midenizin bir kısmını doldurmak ve daha az yemenizi sağlamak üstüne kurulu. Ancak benim gibi duygusal yeme problemi olanlar bilir zaten dolu midenin üstüne yemeye devam ettiklerini. Balon öncesinde de yediğim yemeğin üstüne, dondurma, çekirdek, meyve, farklı bir yemek, farklı atıştırmalıklar vs bir sürü şey yiyebiliyordum. İlla canımın çektiği bir şey de değil stres, sıkıntı, yalnızlık vs ne tetikliyorsa o an dolabı açıp ne bulduysanız yemek istiyorsunuz ve TV karşısında yeme alışkanlığı kesinlikle bırakılmalı. Yani demem o ki böyle bir probleminiz varsa balon sizde de çok işe yaramayacaktır. Belki daha fazla da verebilirdim buna rağmen ama alkollü içecekleri bol tükettiğim oldu ve aşırı kalorili tabii. Yeme bozukluğunuz varsa asla ama asla önermiyorum para çöp oluyor onun yerine eve diyet yemekleri gönderen bir firma ile anlaşmak ve ona para vermek çok daha mantıklı düzenli ve kalori hesaplı yeme açısından. Bozukluk için de psikoloğa para vermek daha mantıklı. Balonu hala çıkarmadık duruma göre 2 ay daha fazla kalabiliyormuş. Ben önümüzdeki ay çıkarttırmayı düşünüyorum. 1 ay daha bekleme sebebim de, diyetisyenim kontrollü yeme konusunda sürekli beni uyarıyor böyle olursa balon çıktıktan sonra birden aşırı kilo alırsınız diyor. Midenizde boşluk olacak çok daha rahat yiyeceksiniz vs vs. O sebeple bari 1 ay daha dursun yaz geldi en azından hareket artar, yürüyüşler yapıp dengelerim dedim. Sürekli midem kalıcı genişledi gibi düşünceler oluşuyor kafamda ama tabii ki suratıma karşı evet mideniz genişledi demiyorlar toparlar diyorlar, bilemiyorum. Mide genişlemesinin uzun vadede kalıcı olabileceği ile ilgili bir çok yazı okudum. Bilen varsa yeşillendirsin lütfen ya da sizin doktorlarınız, diyetisyenleriniz ne diyor.? Bir de son olarak yabancı sayfalarda da balonu çok araştırdım ve belirli bir sayı üzerinde yapılan deneyde balon çıktıktan sonra belli bir kısım hemen verdiklerini geri almış diğer kısım da 2 yıl içerisinde ve sonrasında geri almış. Yani beslenme alışkanlığını değiştirmek temel şart veya imkanınız varsa tüp mide en garantisi (uzun vadede yine dikkat edilmeli) Ne yazdım ama fiyuuu
Benim eyorlamam bu kadar. SONUÇ: Tavsiye etmem.
Dipnot: Balon çıktıktan sonra alıp verme durumumu tekrar yazarım bir süre sonra.