- 22 Temmuz 2014
- 1.655
- 2.537
- 29
-
- Konu Sahibi benkahvecanavari
Yaş kaç
Bence ilk fırsatta gidip evinizi boşaltmalısınız, zaten sınavların online olacağı yönünde bir söylenti var bu durumda eve ihtiyacınız olmaz. Evi boşaltmak için fırsat olana kadar da mezunmuşsunuz gibi düşünüp kpss ye hazırlanmak en mantıklısı tabi o da ertelenmeZse. Bilinmezlik insanı malesef çok yıpratıyor bu süreçte bilinmezliklrin kraliçesi. Allah yardımcımıZ olsun
Bende son sınıfım ve stajımda vardı uygulamalı dersler yaza kalacak dendi ve hamileyim ayrıca kpss temmuzdan eylüle ertelendiki ben eylülde doğum yapacağım nasıl bir çıkmaza girdim bilmiyorum ve okulum oturduğum şehirde değil 15 saat uzakta memleketimde de değil. Yurtta kalıyordum karantina olacak denildi annemgil zor bela bir akrabadan araba bulmuşlar gittiler topladılar eşyamı ama şimdide eşyamı olduğum şehire getiremiyorum otobüs seferleri durmuş doğudayız eşimin mesleği dolayısıyla ve kpss kitaplarımda annem gilde suan inan bende senin gibi ne yapacağını bilmez haldeyim öğleden beri ağlıyorum nolacak tüm emeklerim boşa mı gidecek diye
Iyi bir üniversitede mba yapmayı düşündünüz mü hiç?
Alesten yüksek puan alıp ylsy öneririm akademi yada uzmanlık planıniz varsa tam sizlik bence.dilde var zaten sizi zorlamaz . Meb bursu ( ylsy )cidden iyi bir burs bence yurtdışı eğitimi alıyorsunuz ve turkiyede kamu kurumunda göreve başlıyorsunuz öneririm inşallah herşey güzel olur :)
Ben de Ingiliz dili üzerine okuyorum. MBA yapmayı düşünüyorum.O benim alanımın dışında, apayrı birşey. Yani şans olursa akademide kalırsam lisans ve lisansüstü farklılığı olur ve elenirim bence. Zaten alanımın dışında birşeye geçiş yapmak zor olur, mülakatta sorun yaşarım
Evi boşaltın, zaten okul açılınca birkaç ayınız olacak.yurtta idare edebilirsiniz.
Ben de Ingiliz dili üzerine okuyorum. MBA yapmayı düşünüyorum.
Bir önceki bölümümde marketing dersimize giren hocamız Urdu Dili ve Edebiyatı mezunu idi. Gitmiş kadın MBA yapmış. Şimdi bu kadın Koç, Yeditepe gibi üniversitelerde öğretim görevlisi olmanın yanı sıra birçok markada çalışmış, sektörde adı sanı bilinen biri.
Eşim uzman olduğu için izinler aralık ayında yazılıyor martta çıkmıştı zaten ben gelemiyorum hamileyim diye tam o yanımdayken korona çıktı 3 hafta tatil dediler atladım geldim onla sonra olanlar oldu zaten çok kitabım var orda normalde otobüse vereceklerdi eşyalarımda var çünkü kalemlerime kadar orda kaldı burdan yedek aldım şimdilik bakalım bir çare bulacağız kitaba ama diğer konular nolacak hiç bir fikrim yokSenin durumun benden daha kötüymüş ya. Kitapları kargolama gibi bir durumları yok mu? Ya da eşin ücretsiz izine ayrılsa?
Eşim uzman olduğu için izinler aralık ayında yazılıyor martta çıkmıştı zaten ben gelemiyorum hamileyim diye tam o yanımdayken korona çıktı 3 hafta tatil dediler atladım geldim onla sonra olanlar oldu zaten çok kitabım var orda normalde otobüse vereceklerdi eşyalarımda var çünkü kalemlerime kadar orda kaldı burdan yedek aldım şimdilik bakalım bir çare bulacağız kitaba ama diğer konular nolacak hiç bir fikrim yok
sen de benim durumumdasın, ben evimdeyim hala ama kafam allak bullak boşa kira vermek istemiyorum annemi bu dönemde yalnız bırakmak da istemiyorum ama bi yandan diyorum açacakları tutarsa ne yaparım, sınavlar nasıl olacak? mezun edecekler mi? kafamda bin bir çeşit soru var o kadar gerginim ki.
Dertleşelim bari... İnan ki seninle aynı duyguları paylaşıyorum, benim her iki evimin arası 1 saat uzaklıkta olduğu için geldim, uzakta olsaydım asla gelmezdim sanırım, ama bu dönemde en iyi aileler bakıyor, gerçekten. İki haftadır evdeyim, annem ne alırsa dezenfekte ediyor, yıkıyor, dışarı çıktığı üst başı eve gelince kirliğe atıyor. Öğrenci evinde ben bunu yapmazdım vallaha, 8 kez Koronaya yakalanmıştım çoktan :)
Öncelikle uzaktan eğitime geçtik zaten biliyorsun, bir okul gibi olmayacak haliyle, derste dinleyip yine az da olsa çalışıp yapıyorsun da şimdi internetten daha zor, ekstra çalışma gerektirecek. Bende güvenemedim hükümete, daha öncede başımıza geldi bu olaylar, belki açılır diye kapamak istemedim evimi, boşuna kira ödemeyi bile göze aldım ama çocuk oyuncağı da değil herhalde, yani bu dönem tümden yok deyip 1 ay sonra açmaları milleti çıldırtır bence, göze de alacaklarını zannetmiyorum. Sadece bölümünün uygulamalı bir dersi varsa bunlar yaza atıldı, yani öyle bir ders alıyorsan evden çıkma derim. Sınavlar konusunda bir bilgim yok, o hocaların insiyatifine bağlı sanki, mesela bizim hocalarımız yüz yüze FaceTime'dan sınav yapmayı düşünüyor, bazı derslerimizin sunumları yine o şekilde olacak, şaka gibi yani. Bu düzene yeni alışmışken bir de evimde şık şıkıdım giyinip sunum yapacağım. Bu yüzden sana tavsiyem bölümünün Whatsapp gruplarını iyi takip et, internet üzerinden yapılan konuşmalara katıl, o an aklındakileri sor. Ahhh hele mezuniyet... 25 yıllık hayalimdi benim. Üniversite balosu, kepler vs. Yapılır mı acaba? En çok ona üzüldüm inanır mısın yani hiç birşeyi kafaya takmıyorum bunun kadar. Ne olacak yani bütün üniversiteler 2020 mezuniyetini es mi geçecek yoksa yine bir fotoğraf çekimi olacak mı, o zamana bu salgın biter mi, düşünüyorum... Resmen internetten mezun olacağız ya şaka gibi!