Arkadaşlar merhaba. Ben 27 yaşındayım, evliyim ve kirada oturuyorum. Arabamız yok ama iyi sayılabilecek bir motorumuz var. Sadece o kadar . Bu detayları veriyorum ki durumumu göz önünde bulunduran yorumlar alabileyim. Üniversiteden sağlık bölümü mezunuyum ama hiç yapmadım desem yeridir. 3 ay kadar özel hastane deneyimimden sonra sağlık sektörüne tövbe ettim. Üniversite okurken part time e-ticaret işine girmiştim. 2 yıl kadar çalıştım o işte. Öğrendim, kendimi geliştirdim. Sonrasında hep o sektörden devam ettim. Eşim ticaretle uğraşıyor. Çok şükür geliri iyi fakat çok müsrif olduğu için bir şey sahibi olamadık henüz. E- ticaret biliyorum zaten, yanında muhasebe de öğreneyim dedim. Ön muhasebe yapıyordum öncesinde zaten, önüme genel muhasebeye eleman arayan bir iş çıktı. Anlaştım, girdim. Tecrübem genel muhasebede yoktu. Ona göre asgari ücretin bir tık üstünde anlaşıp girdim. Amacım işi öğrenmekti. Ancak gördüm ki buraya beni destek elemanı olarak almışlar. Kağıt getir götür, dışarı işlerine koş, bütün ıvır zıvır işleri yap. Yeri geliyor kahve yapar mısın? Bunlar müdürüm tarafından tatlı dille söylediği için yaptım birkaç kere. Hatta ilk girdiğim dönemler çıkan bulaşıkları bile bana yıkattılar. Son gelen yıkar dediler hep tatlı dille. Çıkıntılık yapmamak için yaptım ama sonrasında bu benim görevim değil diyerek o işi bıraktım ama hala kahve yapıyorum :) Ben fark ettim ki resmen burada stajyer görevindeyim. Bir şey imzalanacak bunu patrona götürür müsün falan. Yani asla burada işi öğreneyim de rahat edeyim diye kendimi de avutamıyorum, çünkü işi öğrenemiyorum, başımı ıvır zıvır işlerden kaldıramıyorum. Bana öğretmek gibi bir çabaları ve istekleri de yok zaten. Kendimi geliştirmek için girdiğim işte resmen çırak, stajyer pozisyonundayım ve asla ilerleyemiyorum. Vergi dairesine git, belediyeye git... Ben çalışmaktan asla gocunmam ve çok seviyorum gerçekten ama 27 yaşında bir kadın olarak ben bu pozisyonda kendimi çok ezik hissediyorum. Maaşlar açıklandı orada ayrı bir şok yaşadım. 19 bin yapmışlar maaşımı. 6 gün çalışıyorum bu arada, sürekli dışarıdayım, dışarıda değilsem de bütün gün kağıtlarla boğuşuyorum. Asla iş öğrenemiyorum dediğim gibi, buna vaktim kalmıyor zaten. Maaş açıklanınca patronumla görüştüm, kirada olduğumu, bu paranın beni idare edemeyeceğini söylememe rağmen maaşıma zam yapmadı. Birkaç ay geçsin tekrar görüşürüz deyip geçiştirdi. Çünkü dediğim gibi onların gözünde sanırım önemli bir iş yapmıyorum, stajyer muamelesi görüyorum. İş yerimde huzurluyum, mutluyum ama maddi anlamda ve kendimi geliştirme anlamında asla tatmin etmiyor. Böyle düşününce de bazen kendime kızıyorum, iş mi beğenmiyorsun diye. Bana işe girerken kimse kahve yapacaksın, evrak taşıyacaksın falan demedi. Ofiste bir şey bitince markete bile ben gidiyorum. Havlu kağıt al, çöp poşeti al. Yani bu pozisyona bence 18 yaşında falan biri alınabilirdi, stajyer alınabilirdi. Bilemiyorum saçmalıyor muyum böyle düşünerek ama bu yaşımda evrak getir götür zoruma gitmeye başladı. Tamam genel muhasebede tecrübem yok ama çalışma hayatı geçmişim var. Zaten dediğim gibi genel muhasebe adına bir iş asla yapmıyorum. Madem ön muhasebe işleri yapacaktım, o zaman tecrübeli eleman olarak alınabilirdim. Maaşım ve pozisyonum daha iyi olurdu. Sigortam da asgariden ödeniyor zaten, asgarinin üstünü elden alıyorum maaş günü, bu da söylenmedi girerken. Sizce burada devam etmeli miyim? Rahatım çünkü ortam olarak vs. evime de yakın. İnsanlar genel olarak iyi. Ne yapsam başka iş mi baksam, biraz sabretsem mi? Çok kararsızım. Yorumlarınız yol gösterebilir. Teşekkürler şimdiden.