- Konu Sahibi vegateryan
-
işte örnek; iki tarafda müslüman yani nikahlanma şeklide tek olmalıdır..islamiyette nikahın nasıl kıyılacağı Kur'an da açık ne net olarak bildirilmiş...eeee peki biz neyi neden sorguluyoruz!!!???Sual: Farklı mezheptekilerin nikahı, iki mezhebe uygun mu kıyılır?
CEVAP
Bir mezhebe uygun olması kâfidir.
.iki farklı mezhepten olan kişi için iki farklı nikah kıyılmasına gerek kalınmadan bir mezhebe uygun kılınması yeterlidir.Bunu şayet emin olmak isterseniz bir çok sahih kaynaklardan öğrenebilirsiniz.
canım, alevilerde müslümandır...sadece islamiyeti farklı yaşıyorlar.
kesinlikle olmaz olmamalı sevgili arkadaşımmezhep ile din farklılıgı farklı şeylerdir...
mesela alevi,hanbeli,hanefi,... bunlar müslümandır ama Kur'an-ı Kerim'im farklı yorumundan cıkan şeylere inanmışlardır ...
din farklılıgı hristiyanlık , yahudilik , müslümanlık, .. bunlardır..bakacak olursak din farklılıgı daha fazla sorun yaratabilir bir ilişki de mezhepte bu kadar cok olmaz diye düşünüyorum..fisfisfis
benim esim alevi ben degilim kizkardesleride farkli mezhepden insanlarla evli gayette mutlular bende mutluyum ailem birsey demedi agizlarindan tek kelime duymadim mezhep ne demek birkere dini ayri insanlar evlenmiyormu onemli olan insandaki Allah ve kul sevgisidir ona inancidir yaradana askidir ona gidis yollari onemli degil ben alevi degilim diye hz Ali yi yok mu sayayim kaldiki o ilk cocuk musluman peygamberimizin amcaoglu ve muslumanlik icin savasan biri yada esim peygamberimize mi saygisiz asla bunlar insanlarin kendince bir nedeni bile olmayan sacma gerekceleri insanlari ayni Allah yaratti tum dunya olunce yine ona gidicek insanlari mezhepler ayirmaz insanlari cehalet saygisizlik sevgisizlik ayirir seviyorsan sevdiginden eminsen bence kararina kimseyi karistirma[/QUOTEalevi kardeslerim var hepsi de hz aliyi sevme nedenlerinin yakınlık oldugunu söylü-yor peygamgamberimiz hz muhammed diyor allaımız bir . lü-tfen böyle seyleri bırakalım namusumuza saygımıza sevgimize bakalım bence canım senin sevdiginlen arana kimse giremez allah nasip ettise mezhep bitiremez hiç sıkma canını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?