• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezhep farki

Arkadasimin oglu sunni kiz ise alevi obakimdan sordum kesinlikle yalnis anlasilmasin insan ayirma falan degil sadece bilgi edinmek icin

Benim eşim alevi ben sunni bir sorun yok çok şükür, insan insan olsun anlaşabilsin sevsin sorun olmaz yani :KK54:

ailelere bakılırsa olabilir. her kafadan bi ses çıkar mutlaka. ama aileleri bu duruma karıştırmaz saygı ve anlayışı kaybetmezlerse sorun olmaz cnm...

aslında olmamalı ama maalesef özellikle alevi-sünni ilişkilerinde var.
benim annem mesela aşırı tutucu bu konuda babam insan olsun namusuyla adam gibi çalışsın yeter diyor.
anneme kalırsa alevilere çingenelere kürtlere asla kız vermiyor :D kız da almam diyor ama erkek kardeşimin görüştüğü kız hem kürt hem alevi annem duyunca çılgına döndü ama kardeşim ben alıcam koynuma sana ne oluyor beğenmezsen bayramlarda ben gelirim dedi.
şimdi bizimkinden iyi gelin yok :D yani iş evlenecek olanlarda bitiyor.
ama olur net olur hemde ya annesi ya babası ya büyükleri biri kesin arıza yapar.
allah güle güle geçim versin.

cekilin o benim ben alevi, esim sunni. 20 senelik evliyim. En takmayani ben oldugum halde OLUYOR. bu konulara esimle girmemeye ozen gosteririm. Yoksa oy verdigimiz partilerden dolayi bile kavga edebilirim.

Arkadasimin oglu sunni kiz ise alevi obakimdan sordum kesinlikle yalnis anlasilmasin insan ayirma falan degil sadece bilgi edinmek icin
Merhaba gec oldu ama ben de cevap yazayim istedim :) Ben ve esim de farkli mezheplerdeniz(Alevi ve hanefi). Hatta esimin annesi Kürt babasi Türk, benim ise babam emekli asker ve Türk`üm. Tabii bir de dogu bati kültürü var, ben egeliyim esim güney dogulu. Evlenirken aileler anlasamaz korkumuz vardi. Sorun oldu tabii ama kiz tarafi ve erkek tarafinin yapacagi seylerde, bir kere dahi mezhep, irk ya da ayrimci bir konusma olmadi. Ben aleviyim o yüzden yüzüklerimiz kesilirken ya Allah, ya Muhammed, ya Ali diyerek kesildi ertesi gün resmi nikahdan sonra onlarin usulu ile dini nikahimiz yapildi. Suan 8 aylik evliyiz aramizda farklilik yok dersem yalan olur cok büyük farkliliklar var ama biz bir kere bile sorun yasamadik. Evliligimiz ilk 2 ayi cok tartismali gecti sanirim evlilige uyum süreciydi. Tabii dügün ve esya aliminin verdigi stres de vardi. Sonrasinda alistik ve tüm tartismalar bitti. 6 aydir bir kere dahi tartismadik hic bir konudan ve her gören ne kadar iyi anlastigimizi söyler esim bensiz hic bir yere gitmez, evde yemeklerimizi beraber yapariz, haftalik yemek planimizi bile birlikte yapariz, pazar alisverisine beraber gideriz. Evlilige cok guzel uyum sagladik. Mezhep fakliligi olan herkes de bizim gibi olur insallah. Bu arada esimle 10 yillik bir cikma donemimiz oldu lise ve universite egitimlerimiz sirasinda. Bu sürecte de sadece ilk zamanlar bunun tartismasini yasamistik ama o zamanlar 16 yasinda yeni yetme, hayati bilmeyen ve cabuk yargilayan insanlardik.
Arkadasinizin oglu, kiz ile anlasabiliyorsa neden mutlu olmasinlar? Ailelere bu konuda büyük görev düsüyor onlarin da bazi seyleri hos görmesi, farkliliklari elestirmeyip kabul etmeleri lazim o zaman cocuklarin huzurlari hep yerinde olur. Son olarak esimin ailesi tamamen kapali ve muhafazakar. Biz de ise tek bir kapali bayan yok ama esimin annesi beni kizi gibi sever ve ben de onlari gercekten cok sevdim. Tatillerde ucak biletlerini ben aliyorum esimden önce. Onlar bana bu yakinligi verdikleri icin ben de onlarla mutlu oluyorum. Kaynimin esi ise sünni ama esiyle hic anlasamiyorlar ve ailenin de benim gibi onu sevmedigini biliyorum.

Selam bi.arakadasimin adina soruyorum evlilikte mezhep farki es arasinda aile arasinda problem olurmu

Mezhepler cesit acisindan ikiye ayrilir
Itikat yani dini esaslara inanma
Amelde mezhep ise hepimizin bildigi dort mezhep

Buradaki mezhepten kasit ameldeki mezhep ise (hanefi safi maliki hanbeli) evlenmede sorun teskil etmez

Itikattaki mezhepler farkliysa dinen sorun olur

Back