- Konu Sahibi balikesir10
Selam bi.arakadasimin adina soruyorum evlilikte mezhep farki es arasinda aile arasinda problem olurmu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba gec oldu ama ben de cevap yazayim istedim :) Ben ve esim de farkli mezheplerdeniz(Alevi ve hanefi). Hatta esimin annesi Kürt babasi Türk, benim ise babam emekli asker ve Türk`üm. Tabii bir de dogu bati kültürü var, ben egeliyim esim güney dogulu. Evlenirken aileler anlasamaz korkumuz vardi. Sorun oldu tabii ama kiz tarafi ve erkek tarafinin yapacagi seylerde, bir kere dahi mezhep, irk ya da ayrimci bir konusma olmadi. Ben aleviyim o yüzden yüzüklerimiz kesilirken ya Allah, ya Muhammed, ya Ali diyerek kesildi ertesi gün resmi nikahdan sonra onlarin usulu ile dini nikahimiz yapildi. Suan 8 aylik evliyiz aramizda farklilik yok dersem yalan olur cok büyük farkliliklar var ama biz bir kere bile sorun yasamadik. Evliligimiz ilk 2 ayi cok tartismali gecti sanirim evlilige uyum süreciydi. Tabii dügün ve esya aliminin verdigi stres de vardi. Sonrasinda alistik ve tüm tartismalar bitti. 6 aydir bir kere dahi tartismadik hic bir konudan ve her gören ne kadar iyi anlastigimizi söyler esim bensiz hic bir yere gitmez, evde yemeklerimizi beraber yapariz, haftalik yemek planimizi bile birlikte yapariz, pazar alisverisine beraber gideriz. Evlilige cok guzel uyum sagladik. Mezhep fakliligi olan herkes de bizim gibi olur insallah. Bu arada esimle 10 yillik bir cikma donemimiz oldu lise ve universite egitimlerimiz sirasinda. Bu sürecte de sadece ilk zamanlar bunun tartismasini yasamistik ama o zamanlar 16 yasinda yeni yetme, hayati bilmeyen ve cabuk yargilayan insanlardik.Arkadasimin oglu sunni kiz ise alevi obakimdan sordum kesinlikle yalnis anlasilmasin insan ayirma falan degil sadece bilgi edinmek icin
Selam bi.arakadasimin adina soruyorum evlilikte mezhep farki es arasinda aile arasinda problem olurmu