Mezhep ayrılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben de öyle diyorum sonuçta bir kere gördüm ben bu kişiyi. Ailem istemiyor hayır diyeyim . Ama bir yandan da samimi gelmişti bana fırsatı kaçırır mıyım diye de düşünüyorum

Aleviliği kapatmak için hep peygamber efendimizden bahsetti gibi..

Yahu, saygıyı bilmek, kavramak bu kadar zor olmamalı. Aleviliği kapatmak nedir Allah aşkınıza?

Kelimeler, evet zihniyetin yansımasıdır, ama ayrımcı ve kendisinden olmayanı hor gören bu zihniyetinizi, burada olduğu gibi, toplum içinde ifade ederken biraz özenli olmak bu kadar mı zor?

Hani müslümansınız, dininiz peygamberiniz, gönül kırmamak diyor ya, kul hakkı diyor ya... 'Binlerce insanın okumasına sunuyorum bu yazıyı, belki bir alevi vardır, şu ifadelerden - doğruluğuna yanlışlığa girmiyorum bile- incinir, kendini müslüman olarak tanımlayan bir insanım, bu incitici dil bana yakışmaz' demek bu kadar zor mu ?

'Dininin iman edeni, bir manada temsilcisi sıfatını giyinip yazdığım bu yazıda, bir sünni müslümanı, kaba, hoyrat, aşağılayıcı ifadeler kullanarak konuşan bir kişi olarak temsil ediyorum, ayıp ediyor olmayayım' diye düşünmek bu kadar zor mu?

Şimdi ben size çıkıp da, yobaz ayrımcılığınız mı cehaletinizden, cehaletiniz mi bu yobaz ayrımcı zihniyetinizden geliyor, sabah sabah işi gücü bırakıp oturup bunu düşündüm desem, hoş mu...

Bu kadar yobazlıkla bir yandan zihinsel manada bir primat gibi yaşayıp bir yandan instagramda erkek kovalamak çok ilginç bir harman olmuş desem, hoş mu ?

Demiyorum.

Aleviler, hepsini bilmiyorum peygamber efendimizi yok sayıp hzAliye inanıyorlar . Ben de ,sürekli peygamber efendimizden bahsedip övgüler yağdırdığı için acaba benim şimdi bahsettiğim düşüncemi mi çürütmeye çalışıyor benim zihnimde ? Gibi düşünüp bunu söyledim . Hakaret anlamı taşımıyor söylediğim cümle hanımefendi.

Konuda okuduğum yorumlar bir kez daha toplumumuzdan tiksinmeme neden oldu.
Bir Alevi olarak, iğrenç birisi olduğunuzu düşünüyorum ve ailenizde katmerlenmis haliniz gibi.

Peygamberimizi yok saymak mı ????

Buyurun, madem bu tartışmaya gireceğiz , ben kimim ki, size Sünni İslamın internetteki kalelerinden 'Sorularla İslamiyet' sitesinde, Prof. Dr. Hamdi Döndüren'in yazısıyla cevap vereyim.

Siz şimdi onu da bilmezssiniz, Prof. Dr. Hamdi Döndüren, İmam Hatip ve Yüksek İslam Enstitüsünden sonra, devlette çeşitli görevlerde bulnmuş, vazilik, müftülük yapmış, sonrasında yazılı eserler vermiş, sünni müslüman bir şahıstır;

"İslâm tarihinde Hz. Peygamber'den sonra halîfe olarak Hz. Ali'yi tanıyanlara, Ali'ye mensup, inancı bakımından, Ali taraflısı anlamında "Alevî" tabiri kullanıldı.
Alevîlik, halifelikte Hz. Ali'nin hakkının yendiğini, sahâbenin Hz. Peygamber'den sonra Ebû Bekr*'e bey'at etmekle, İslâm'a aykırı hareket ettiği iddiasını yansıtır. Alevîler Hz. Ali'nin hilâfette hak sahibi olduğunu şu sebeplere dayandırırlar: Ali*, Hz. Peygamber'in tabii olarak varisiydi. O, İslam'ı ilk kabul eden kimsedir. Hz. Muhammed (s.a.s.)'in amcasının oğlu ve damadıdır. İslâm savaşlarının kahramanıydı. Yaşadığı sürece Hz. Muhammed'in en yakın yardımcısıydı. Onun bütün işlerine bakardı. Hz. Muhammed (s.a.s.) Ali'ye olan sevgisini ve güvenini bildirerek, onun kendisinden sonra halîfe olacağına işaret etmiştir. Bu yüzden onlar, Ebû Bekir, Ömer* ve Osman*'ın işbaşına getirilişini batıl saydılar. Yani bunu şerîat kurallarına ve Hz. Peygamber'in sünnetine aykırı görerek bununla savaşmayı dinî bir görev kabul ettiler. "

Yok sayıyorlar mıymış ?

Sayenizde banlanacağım, ama başımın gözümün sadakası olsun, bu da benim Allah rızası için, kör cehaletinize bir mum yakmak çabam olsun.

Son düzenleme:
Aleviler camiye gitmiyor? Sizi keklemiş sanki

Offf yine herkes Alevi biriyle evlenmişte hayatı kararmış gibi yorum yapıyor.Kendi mezheplerindekiler süper çünkü.Hak yemezler,kadını el üstünde tutarlar.Gerçekten şaka gibi…Ben evliyim ayrı mezhepten biriyle onca sene oldu hiç sorum yaşamadım,söz konusu bile olmadı.

Yıl oldu 2023, insanlık uzaya koloni kurmak üzere bizimkikere bakın bir de ama o Aleviiiii... insan insandır kardeşim , Alevi olunca ne fark ediyor? Cumhuriyetin 100. yılındayız ama yine cehalet, yine cehalet bazen merak ediyorum bu kara cehalet ne zaman gidecek diye konuya geleyim isabet olmuş, ikiniz de üreyip coğalmayın.

Şey bu biraz farklı bir konu. Her bölgenin Alevisi aynı değil. Konu burada anlatıldığı gibi basit de değil. Yakinen bildiğim bir konu. Eğer bilgileriniz bu internet aramasında bulduğunuz kadarsa ahkam kesmeyin. Sosyal yaşantı ile kitabi bilgiler her zaman örtüşmez.

Kuran bile böyle bi yasak koymamışlen sünni müslüman olarak en müslüman en cennetlik kendinizin olduğuna eminseniz aleviyle evlenmeme kararına tabii sahip olabilirsiniz. Ama bana böyle şeyler hep saçma gelmiştir.
bir insamın allahla olan bağını ya da ahlağını kıldığı namazla test ediyosunuz sonra da o kişi gidip yine sizi aldatıyor yine gidip hırsızlık yapıyor. Ya da evlendikten sonra namazı bırakıyor.
Gözünüzün ibadetlerle boyanmasına ağzından çıkan allah lafının sayısının çokluğuna bakarak boyanmasına izin veriyosunuz.
Uzun dönem arkadaşlık yapmadığınız ya da birilerine soruşturmadığınız sürece tanıyamazsınız.

1) instagram'da ona buna dm'den yürüyen biriyle tanışılmış, evlilik planları yapılmış
2) bir kere görüşülmüş ve oturup din, namaz, peygamber sevgisi konuşulmuş
3) anneye ben bu adamla evlenmeyi düşünüyorum diye haber verilmiş

şu siteye girdiğimden beri her gün "hani marjinal bizdik yav" demediğim bir gün olmadı.

şaka gibisiniz ya, hangi noktadan tutsam elimde kalıyor. adam muhtemelen sizi düşürmek için boş boş konuşuyor siz de evlilik falan da gaza gelmişsiniz. yetmiyor gibi siz de aileniz de çok cahilsiniz. şu yaşınıza gelene kadar bu toplumum büyük bir kısmını oluşturan alevilik nedir diye öğrenmemişsiniz. hadi bari alevi biriyle evlenmeye kalktınız ya, oturun araştırın. o da yok. cehaletten gözlerim kanadı.

çocuğun da hayatını karartmayın, görüşmeyi kesin.

Alevilerin yoğunluklu olduğu bir yerde yaşıyorum en samimi arkadaşlarım alevi. Sünni arkadaşım alevi biriyle evlendi. Ama yaşantısı benzerdi. Zorlanmadı. Ailesi de seviyormuş öyle diyor. Aleviler diye tepeden baktığınız kişi arkadaşımın ailesine depremde sahip çıktı bir süre beraber kaldılar.

insan, insandır. Bu kafayla o kişiyle görüşmeni istemem. O arkadaş için en hayırlısını dilerim.

Bazıları tarafından kabul görmeyince İnan insan kusurmuş gibi algılıyor. Kendimden biliyorum. Ben de nişan attım kaç kişi istemedi beni bu yüzden . Ben de kendim için böyle düşünmüştüm
Kendinden utanıp, bunu kusur gören biriyse zaten bu olumsuz bir özellik değil mi? Yoksa asıl kendinden utanıp, kusur görmesi sizi mutlu mu ediyor?

Alevisini sünnisini pek bilmem de, kendi kültürünü ve özünü reddeden adamdan "adam" olmaz.
Onu diyim.
Keşke gururla "Ben Alevi'yim, beni kabul edersen böyle et" diyebilecek kadar karakterli olsaymış.
Alevilik ırk değil ki, mezhep. Ben Hanefi mezhebine bağlıyım. İstersem Şafi mezhebine uyabilirim. Din değiştirmiyorum ya.

Söylediğiniz hakaret anlamı taşıyor hanımefendi ama belli ki siz neyin hakaret olup neyin olmadığını ayırt edebilecek minimum idrake sahip değilsiniz. Öğretmen olmanız da çok korkunç. Hiçbir şey öğrenmemişsiniz ki ne öğreteceksiniz? Siz ve sizin gibiler sıklıkla bana bu ülkeye neden toplumsal barışın gelmeyeceğini hatırlatıyorlar. Zihniyetinizden tiksiniyorum. Umarım kendiniz gibi birini bulursunuz bir an önce de berbat fikirlerinizle başkalarının da hayatını zehirlemezsiniz. Üreyememeniniz dileğiyle…

Önemli olan ailesinin iyi insanlar olması değil mi ya. Burda ne aileler okuyoruz mezhebi aynı olup gelinlerine çektirmediği kalmayanlar. Evliliğini bozmak için uğraşanlar. Sonuçta Aleviler de müslüman ve benim çevremdekiler çok çok iyi insanlar. Bilmiyorum benim bu konudaki düşüncelerim arkadaşlara garip gelebilir ama 1 haftalık görüştüğün biriymiş aileni tanıyorsan hiç uğraşma. Ben kendi aile yapımdan dolayı benim için sorun değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…