- 15 Aralık 2009
- 8.455
- 19.234
- 773
- Konu Sahibi Tatszhayat
Ya daha 1 hafta olmuş ne bu acele? Mezhepten daha önemli bir konu var bu çocuğa nasıl bu kadar çabuk güvenebilirsin?Bir hafta önce instagramdan biriyle tanıştım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya daha 1 hafta olmuş ne bu acele? Mezhepten daha önemli bir konu var bu çocuğa nasıl bu kadar çabuk güvenebilirsin?Bir hafta önce instagramdan biriyle tanıştım.
Dalga mı geçiyorsunuz? Mezhepler o zaman yok.Koskoca peygamber kendi kızını Alevi’ye vermiş ya
Dalga geçmiyorum. Herhangi bir yorumda katmıyorum. Olanı söylüyorum. Tartışmaya da girmiyorum , girmeyeceğim bu konularda..Dalga mı geçiyorsunuz? Mezhepler o zaman yok.
O zaman mezhepler yoktu ama veda hutbesinde kimsenin kimseye üstünlüğü yok der.Dalga mı geçiyorsunuz? Mezhepler o zaman yok.
Tamam da alakası ne bunun? Şu mezhep daha üstündür demedim ki. O zamanki ayrılıklar siyasi olarak var.O zaman mezhepler yoktu ama veda hutbesinde kimsenin kimseye üstünlüğü yok der.
Ben böyle bir şeyi hayatımda duymadım. Nette de bulamadım. Şerif veya Seyyid deniliyor. Konu kitlenir her an. Kaynağıyla sonra bana atabilir misiniz?Alevilik Hz.Ali'nin soyundan gelen
Ayrımı genelde aleviler yapıyor. Kız alırız ama kız vermeyiz diye kavramları var. Ve sunni insanları 'Yabancı' diye etiketliyorlar. Yıllarca içlerindeydim, birebir yaşadım, gördüm.Uzak dur bence sen bu cocukdan.senin ve ailen gibi insan ayrimi yapan insanlara bulasip hayati kararmasin adamin
cahil cahil konuşmaya bak allah aşkına Aleviliği bırakmışlar namazlılarmış bikbik. Saygısız seni. Aleviler namaz kılamıyor mu? Madem çok rahatsızsın niye gelin gittin Alevilere. Hadsiz.Benım eşimin aileside aleviymiş hemde koyu ama seneler önce herkes alevi olmayı bırakmıs suan hepsı namazlılar eşim söylemişti tanıştığımızda ve namaz kılan bi insan aslada namazlarını aksatmaz hani 7 senelik evliyim aleviğe dair hiçbirşeyleri yok ki olsaydı eşimin öyle durumu evlenmezdım ama bilmiyorum namaz konusunda yalan yapar mı ne biliyim iyi düşünmen gereken bişey
Ya sen ne anlatıyorsun ablacım Bos bos din tüccarlığı yapma lütfen kimse sana Aleviliğin ne olduğunu sormadı sorsa da senden öğrenecek değilAyrıca alevilik mezhep değil, bir kültür. Hak mezhep dörttür ve alevilik diye mezhep yoktur