• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezhep ayrılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman mezhepler yoktu ama veda hutbesinde kimsenin kimseye üstünlüğü yok der.
Tamam da alakası ne bunun? Şu mezhep daha üstündür demedim ki. O zamanki ayrılıklar siyasi olarak var.

Alevilik Hz.Ali'nin soyundan gelen
Ben böyle bir şeyi hayatımda duymadım. Nette de bulamadım. Şerif veya Seyyid deniliyor. Konu kitlenir her an. Kaynağıyla sonra bana atabilir misiniz?

Son dönemlerdeki konulardan sonra ilahiyat da okumaya karar verdim 🤣

Uzak dur bence sen bu cocukdan.senin ve ailen gibi insan ayrimi yapan insanlara bulasip hayati kararmasin adamin
Ayrımı genelde aleviler yapıyor. Kız alırız ama kız vermeyiz diye kavramları var. Ve sunni insanları 'Yabancı' diye etiketliyorlar. Yıllarca içlerindeydim, birebir yaşadım, gördüm.

Ben farklı ırktan biriyle evliyim, meshebimiz de aynı değil ama yakın. Meshepten yana değil ama ırktan dolayı ailemle çok ciddi çatışmalar yaşadık. Dik duruşun yoksa, ailenle mücadele edip sevdiğin insanı koruyamayacaksan bu topa girme çünkü çok önyargılılar. Biz çok çabaladık hadlerini bilmeleri için. Başardık mı? evet. Ama öyle 3 günlük bir mücadele değil bu, yıllar sürüyor, evlenebilmekle bitmiyor o film.

Adam gelenek ve soydan gelen bir inanca sahip ama buna uygun davranmayı tercih etmediklerini anlatmış, doğru söylüyor olması muhtemel çünkü ilk buluşmadan bunları anlatmak herkesin yapacağı bir şey değil bence. Zaman kaybetmek, yaralanmak istemiyor. Alevi arkadaşlarım var, çok severim, hatta gelenek ve kültürlerini de çok severim, kızım onlardan biriyle evlenmek istese hayır demem ama zihniyetler çok önemli burada. Bu şekilde birbirini kabul ettikten sonra çevre baskısıyla karşı mesheptekini hırpalamaya başlayana da çok rastladım, bu yüzden boşandılar.

Demem o ki böyle bir birlikteliğe başlayacak taraflarda çelik gibi bir irade olması lazım, siz anlaşsanız da çevrenizdeki ön yargılı insanların yaptıkları yıpratıyor. Herkesin çenesini kaparıp birbirinize bakamayacaksanız uzak durun, üzmeyin karşınızdakini.

Benım eşimin aileside aleviymiş hemde koyu ama seneler önce herkes alevi olmayı bırakmıs suan hepsı namazlılar eşim söylemişti tanıştığımızda ve namaz kılan bi insan aslada namazlarını aksatmaz hani 7 senelik evliyim aleviğe dair hiçbirşeyleri yok ki olsaydı eşimin öyle durumu evlenmezdım ama bilmiyorum namaz konusunda yalan yapar mı ne biliyim iyi düşünmen gereken bişey 😇
cahil cahil konuşmaya bak allah aşkına Aleviliği bırakmışlar namazlılarmış bikbik. Saygısız seni. Aleviler namaz kılamıyor mu? Madem çok rahatsızsın niye gelin gittin Alevilere. Hadsiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back