- 19 Nisan 2020
- 572
- 355
- 53
- 29
- Konu Sahibi Tatszhayat
-
Bu zihniyetteyseniz zaten evlenmeyin bulunmaz hint kumaşı mısınız ki aslını inkar etsin sizin için bir de öyle düşününSonradan ben de düşündüm belki beni etkilemek için namaz kıldı belki Aleviliği kapatmak için hep peygamber efendimizden bahsetti gibi..
Bazıları tarafından kabul görmeyince İnan insan kusurmuş gibi algılıyor. Kendimden biliyorum. Ben de nişan attım kaç kişi istemedi beni bu yüzden . Ben de kendim için böyle düşünmüştümAlevilik bir kusur mu kapatmaya çalışsın? Bu konu kapanır haberin olsun.
Benım eşimin aileside aleviymiş hemde koyu ama seneler önce herkes alevi olmayı bırakmıs suan hepsı namazlılar eşim söylemişti tanıştığımızda ve namaz kılan bi insan aslada namazlarını aksatmaz hani 7 senelik evliyim aleviğe dair hiçbirşeyleri yok ki olsaydı eşimin öyle durumu evlenmezdım ama bilmiyorum namaz konusunda yalan yapar mı ne biliyim iyi düşünmen gereken bişeyMerhaba, görüşlerinizi almak istiyorum . Bir hafta önce instagramdan biriyle tanıştım. Dün buluştuk. Tamam dedim aradığım kişiyi buldum. Düşünceleriyle fiziğiyle yanıma yakışabilecek biri. Namaz saatinde camiye gitti, maneviyat yönünden iyi , bilgisini konuşturuyor falan bunlar beni çok etkiledi. Son saatlerde bana mezhebinin Alevi olduğunu söyledi. Görüşmelerinde bu sebeple reddeden kişiler olmuş baştan söylemek istedim dedi. Ama ben ona göre yaşamıyorum savunmuyorum o düşünceyi , ama böyle bir aileden geldim dedi. Dört sene önce hayatım değişti( alkol kullanıyormuş falan) , annemi ve kardeşimi de namaza başlattım diye konuştu. Ben de önyargıyla yaklaşmak istemedim ama ailelerin uyumu çok önemi benim için. Anneme anlattım , kesinlikle kabul etmeyiz boşuna konuşma dedi. Seni etkilemeye çalışmıştır dedi öyle güzel konuşarak. Ben de sürekli gelen kısmetlerimi tepmekten sıkıldım ve gerçekten beğenmiştim çocuğu . Sonradan ben de düşündüm belki beni etkilemek için namaz kıldı belki Aleviliği kapatmak için hep peygamber efendimizden bahsetti gibi..
Alevilik nasıl bir mezhep Alevi ve Sünni biri evlenebilir mi ? Sizin düşünceniz ne bu konuda yorumlar mısız anlattıklarımı ?
Ayrılın hemen zihniyetiniz bozuk. Kapanacak konu açmışsınız. Daha fazla bir şey yazmaya değmez!Merhaba, görüşlerinizi almak istiyorum . Bir hafta önce instagramdan biriyle tanıştım. Dün buluştuk. Tamam dedim aradığım kişiyi buldum. Düşünceleriyle fiziğiyle yanıma yakışabilecek biri. Namaz saatinde camiye gitti, maneviyat yönünden iyi , bilgisini konuşturuyor falan bunlar beni çok etkiledi. Son saatlerde bana mezhebinin Alevi olduğunu söyledi. Görüşmelerinde bu sebeple reddeden kişiler olmuş baştan söylemek istedim dedi. Ama ben ona göre yaşamıyorum savunmuyorum o düşünceyi , ama böyle bir aileden geldim dedi. Dört sene önce hayatım değişti( alkol kullanıyormuş falan) , annemi ve kardeşimi de namaza başlattım diye konuştu. Ben de önyargıyla yaklaşmak istemedim ama ailelerin uyumu çok önemi benim için. Anneme anlattım , kesinlikle kabul etmeyiz boşuna konuşma dedi. Seni etkilemeye çalışmıştır dedi öyle güzel konuşarak. Ben de sürekli gelen kısmetlerimi tepmekten sıkıldım ve gerçekten beğenmiştim çocuğu . Sonradan ben de düşündüm belki beni etkilemek için namaz kıldı belki Aleviliği kapatmak için hep peygamber efendimizden bahsetti gibi..
Alevilik nasıl bir mezhep Alevi ve Sünni biri evlenebilir mi ? Sizin düşünceniz ne bu konuda yorumlar mısız anlattıklarımı ?
Bak işte kusur arayan bulur. İnsan birini gerçekten seviyorsa olduğu gibi sever. Bizde mezhep farkı var 15 yıl önce evet bir düşündük bunları aileler ne der diye. İkimizde ailemize söyledik isteme öncesi. Bir daha da hiç konusu açılmadı.Bazıları tarafından kabul görmeyince İnan insan kusurmuş gibi algılıyor. Kendimden biliyorum. Ben de nişan attım kaç kişi istemedi beni bu yüzden . Ben de kendim için böyle düşünmüştüm
Konudan bağımsız dicektim de tam da değil; alevi erkekleri yakışıklı oluyor sanki geneldeMerhaba, görüşlerinizi almak istiyorum . Bir hafta önce instagramdan biriyle tanıştım. Dün buluştuk. Tamam dedim aradığım kişiyi buldum. Düşünceleriyle fiziğiyle yanıma yakışabilecek biri. Namaz saatinde camiye gitti, maneviyat yönünden iyi , bilgisini konuşturuyor falan bunlar beni çok etkiledi. Son saatlerde bana mezhebinin Alevi olduğunu söyledi. Görüşmelerinde bu sebeple reddeden kişiler olmuş baştan söylemek istedim dedi. Ama ben ona göre yaşamıyorum savunmuyorum o düşünceyi , ama böyle bir aileden geldim dedi. Dört sene önce hayatım değişti( alkol kullanıyormuş falan) , annemi ve kardeşimi de namaza başlattım diye konuştu. Ben de önyargıyla yaklaşmak istemedim ama ailelerin uyumu çok önemi benim için. Anneme anlattım , kesinlikle kabul etmeyiz boşuna konuşma dedi. Seni etkilemeye çalışmıştır dedi öyle güzel konuşarak. Ben de sürekli gelen kısmetlerimi tepmekten sıkıldım ve gerçekten beğenmiştim çocuğu . Sonradan ben de düşündüm belki beni etkilemek için namaz kıldı belki Aleviliği kapatmak için hep peygamber efendimizden bahsetti gibi..
Merhaba, görüşlerinizi almak istiyorum . Bir hafta önce instagramdan biriyle tanıştım. Dün buluştuk. Tamam dedim aradığım kişiyi buldum. Düşünceleriyle fiziğiyle yanıma yakışabilecek biri. Namaz saatinde camiye gitti, maneviyat yönünden iyi , bilgisini konuşturuyor falan bunlar beni çok etkiledi. Son saatlerde bana mezhebinin Alevi olduğunu söyledi. Görüşmelerinde bu sebeple reddeden kişiler olmuş baştan söylemek istedim dedi. Ama ben ona göre yaşamıyorum savunmuyorum o düşünceyi , ama böyle bir aileden geldim dedi. Dört sene önce hayatım değişti( alkol kullanıyormuş falan) , annemi ve kardeşimi de namaza başlattım diye konuştu. Ben de önyargıyla yaklaşmak istemedim ama ailelerin uyumu çok önemi benim için. Anneme anlattım , kesinlikle kabul etmeyiz boşuna konuşma dedi. Seni etkilemeye çalışmıştır dedi öyle güzel konuşarak. Ben de sürekli gelen kısmetlerimi tepmekten sıkıldım ve gerçekten beğenmiştim çocuğu . Sonradan ben de düşündüm belki beni etkilemek için namaz kıldı belki Aleviliği kapatmak için hep peygamber efendimizden bahsetti gibi..
Alevisini sünnisini pek bilmem de, kendi kültürünü ve özünü reddeden adamdan "adam" olmaz.Ama ben ona göre yaşamıyorum savunmuyorum o düşünceyi ,
Şaka gibisiniz ve çok itici . Alevi degilim ama bu zihniyette biri ne evlensin ne üresinMerhaba, görüşlerinizi almak istiyorum . Bir hafta önce instagramdan biriyle tanıştım. Dün buluştuk. Tamam dedim aradığım kişiyi buldum. Düşünceleriyle fiziğiyle yanıma yakışabilecek biri. Namaz saatinde camiye gitti, maneviyat yönünden iyi , bilgisini konuşturuyor falan bunlar beni çok etkiledi. Son saatlerde bana mezhebinin Alevi olduğunu söyledi. Görüşmelerinde bu sebeple reddeden kişiler olmuş baştan söylemek istedim dedi. Ama ben ona göre yaşamıyorum savunmuyorum o düşünceyi , ama böyle bir aileden geldim dedi. Dört sene önce hayatım değişti( alkol kullanıyormuş falan) , annemi ve kardeşimi de namaza başlattım diye konuştu. Ben de önyargıyla yaklaşmak istemedim ama ailelerin uyumu çok önemi benim için. Anneme anlattım , kesinlikle kabul etmeyiz boşuna konuşma dedi. Seni etkilemeye çalışmıştır dedi öyle güzel konuşarak. Ben de sürekli gelen kısmetlerimi tepmekten sıkıldım ve gerçekten beğenmiştim çocuğu . Sonradan ben de düşündüm belki beni etkilemek için namaz kıldı belki Aleviliği kapatmak için hep peygamber efendimizden bahsetti gibi..
Kuzenin neden mutsuz peki evliliğindeBizde de mezhep olayı var. Burda çoğu kişi ne fark eder vs yazacak ama o iş öyle olmuyor.
Maalesef evlilik bizim ülkemizde iki kişi arasında olmuyor. Aileler de evleniyor! Ve aile işin içine girdimi tam bir kaos ortamı oluşuyor.
Kuzenim alevi biriyle evlendi. Annesi o kadar çok karşı çıktı ki! Tahmin edemezsin. Birgün amcam mutsuzsan dön kızım evine dedi, arkandayım. Kuzenim o ara hamile ve çok mutsuzdu. Babasına bebek var baba dönemem dedi. Yıllar geçti üstünden....
İte kaka evliliklerini sürdürüyor.
Sizin durumu çok bilmiyorum, aşkından ölmüyorsan anneni dinle.
Herkes sanki uzun zamandır tanışıp karşılıklı birbirine güvenen 2 insanın ilişkisi gibi yorumlamış. Ya siz sanalda tanıdığınız ilk defa görüştüğünüz bir insanın nasıl her söylediğine inanıp birde ikilem yaşaıyprsunuz onu anlamadım saçma geldi. Uzun zaman konuşur tanır güvenirsiniz sonra bu durumu sorgularsınız belki adamın niyetinden nasıl emin olabiliyorsunuz ki. 1 defa gördünüz. Belki adam gönül eğlendirmek istiyor.takılmak istiyor. Yada macera arıyor bir sürü. Olasılık var siz nasıl kendinizce tek bir olasılığa inandıroyprsunuz kendiniziMerhaba, görüşlerinizi almak istiyorum . Bir hafta önce instagramdan biriyle tanıştım. Dün buluştuk. Tamam dedim aradığım kişiyi buldum. Düşünceleriyle fiziğiyle yanıma yakışabilecek biri. Namaz saatinde camiye gitti, maneviyat yönünden iyi , bilgisini konuşturuyor falan bunlar beni çok etkiledi. Son saatlerde bana mezhebinin Alevi olduğunu söyledi. Görüşmelerinde bu sebeple reddeden kişiler olmuş baştan söylemek istedim dedi. Ama ben ona göre yaşamıyorum savunmuyorum o düşünceyi , ama böyle bir aileden geldim dedi. Dört sene önce hayatım değişti( alkol kullanıyormuş falan) , annemi ve kardeşimi de namaza başlattım diye konuştu. Ben de önyargıyla yaklaşmak istemedim ama ailelerin uyumu çok önemi benim için. Anneme anlattım , kesinlikle kabul etmeyiz boşuna konuşma dedi. Seni etkilemeye çalışmıştır dedi öyle güzel konuşarak. Ben de sürekli gelen kısmetlerimi tepmekten sıkıldım ve gerçekten beğenmiştim çocuğu . Sonradan ben de düşündüm belki beni etkilemek için namaz kıldı belki Aleviliği kapatmak için hep peygamber efendimizden bahsetti gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?