• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meyvelerdeki Vitaminleri, Vitamin haplarndan karlayabilir miyim?

sophronie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
912
264
133
ben çocukluktan beri meyve yiyemem. bu yüzden çok hastalanıyorum. 15 günde bi kez grip olurum.

meyvelerden almadığm vitamini vitamin haplarından karşılayabilir miyim? bağışıklık sistemimi hangi vitamin güçlendirir?

En güzeli doğal yollardan vitamin almak olsa da günümüz koşullarında bu mümkün değil. Hormonlu ve günlerce beklemiş bir meyveden ne kadar vitamin alınabili ki? Genelde meyveden karşılanan vitamin C vitaminidir. Diğerleri genelde sebzelerde ve tahıllarda bol miktarda bulunur. Bir de hayvansal gıdalarda. Hiç meyve yiyemezseniz salatalara çorbalara bol limon sıkın yeter.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin dışında da takviyelere ihtiyaç duyulabiliyor. Vitaminlerden sonra minerallere,yağ asitlerine ve bazı hormonlara üvey evlat muamelesi yapılıyor. Mineralleri de inceleyin. Neye ihtiyacınız varsa o yönde beslenmeye veya takviye almaya karar verin belki C vitamininden çok çinkoya veya demire ihtiyaç vardır ;)

Kimyasal tablet yerine doğal takviye alabilmeniz çok iyi olur. Tek sorun Türkiye de çok pahalı olmaları :( Ben de terciimi internet üzerinden alışveriş yapmakta kullanıyorum. Yurtdışındaki her takviye burada maliyet adına 4-5 hatta 10 katı pahalıya satılıyor.

bağışıklığı güçlendiren A,C,D,E vitaminleri,çinko,selenyum,magnezyum ve demir mineralleridir.Keşke meyve yesen ama yemiyorsan kullanabilirsin.Bir çok mineral ve vitamini içeren kahraman gibi bir besin var aslında,fındık.Ceviz de olur,günde mutlaka bunlardan ye.8 bardak su iç,sabah kahvaltıdan önce mutlaka 1 tatlı kaşığı bal ye,polen bulursan o da çok iyi olur.Özellikle bağırsaklarındaki iyi bakterileri artırmak için da yoğurt ye.Yumurtayı da ihmal etme.

Back