"ANTAKYA ŞUAN GAZZE GİBİ"
Antakyada yaşanan olayları değerlendiren Hatay İnsan Hakları Derneği Başkanı Mithat Can 'Antakya şu anda Gazze gibi' yorumunu yaptı. Can şunları söyledi:
'Özellikle Armutlu, Sümerler, Elektrik, Gazi, Kışla Sarayı mahallerinde çatışmalar yaşanıyor. Genç göstericiler mahallelerde barikatlar kurmuş durumda. Polis yoğun gaz kullanıyor. Polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşanıyor.'
"ANTAKYA ŞUAN GAZZE GİBİ"
Antakyada yaşanan olayları değerlendiren Hatay İnsan Hakları Derneği Başkanı Mithat Can 'Antakya şu anda Gazze gibi' yorumunu yaptı. Can şunları söyledi:
'Özellikle Armutlu, Sümerler, Elektrik, Gazi, Kışla Sarayı mahallerinde çatışmalar yaşanıyor. Genç göstericiler mahallelerde barikatlar kurmuş durumda. Polis yoğun gaz kullanıyor. Polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşanıyor.'
Merhaba
Meydandaki eylemciler için yardım ve duyuru adı altında bu başlık açılmıştır.
Eylem ile kastımız; yerdeki taşları söken, iş yerlerine zarar veren, şiddete yönelik eylem yapanlar değildir !
Her hangi bir partiye gönderim yapan, şiddet içerikli görsel paylaşan, eylem konusunda düşüncelerini faşistçe paylaşanlar, yalan haber/bilgi paylaşanlar; uyarısız 3 gün siteden uzaklaştırılacaktır. Bu başlığın amacı sadece iletişim sağlanmasıdır.
Sonradan ben görmedim duymadım uyarmadın dememeniz için önemli ayrıntıların altını çizdim...
Sizden ricam, hiç bir suretle polemiğe girmemeniz, tahrik olduğunu düşündüğünüz mesajları kib yapmanız.
Bakın ben bu konu için tüm sorumluluğu üzerime aldım, söz verdim kazene.
Rica ediyorum.
Haber/duyuru/yardım bilgisi haricinde herhangi bir şey paylaşılmasın, "parti" adı altında tek bir partinin ismi geçmesin..
Seviyorum sizi
hatay haberlerini okudukça kahroluyorum..ama asla o şehri farklı dinsel ve kültürel kimliklerinden dolayı kışkırtamaz kimse.bunca yıl iç içi yaşadılar ve tarih boyunca da öyle olacak..buna kimsenin gücünün yeteceğini sanmıyorum ki hatay halkı akıllıdır fırsat vermez..zaten bir evlatlarını kaybettiler bir de şiddet görüyorlar yazık..
ayrıca bu gün kandil,hepimizin kandilini kutluyorum..kandil simitsiz taksim gezisiz olmaz:)
Özellikle anasayfamdaki tweet akışlarına bakılırsa, genel olarak hafif bir tepki var. gezi parkında karnaval havası yaşanıp, danslar edilip, diğer şehirlerdeki çatışmalarla ilgili kimsenin bir şey yapmamış oluşu eleştiriliyor.
ben kendimce yorumsuz kalıyorum, aman siz de kalın arkadaşlar. konumuzu ayakta tutalım :)
Allahtan yorumsuz kalmışsınız :)
Bu bir örnek olmak üzere, eylemcilere yardım etmek için açtığınız konuda,
bunun gibi birçok fikir belirtirken, bunun neresi yardım çağrısıdır merak ettim açıkçası.
Siz fikirlerinizi belirtirken, aman aksini düşünen biri gelip konunuza yazmasın,
çünkü en doğru ve haklı fikirler size ait, başkasının haklı olma ihtimali yok.
O haklı bu haklı mevzusunu da çoktan geçtimde, herkes kendi egosunu ve haklı
çıkacağım çabasını bıraksa da huzur görsek artık.
İzninizle, ben de fikrimi yazmadan geçmeyeyim,
bu olaylar artık masum bir eylemi geçti, provakatörlerin eylemi oldu,
ama biz masumuz diye içlerinde gezen , buna meydan veren herkes,
bunu akıl edemeyip hala içlerinde dolaşan o masum insanlarda suçludur artık gözümde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?