kızlar tabiri yerindeyse içinde bulunduğum durumun içinden çıkamıyorum dışardan bakan bi göze ihtiyacım var. 1 yıllık evliyim. ve ailemin tek çocuğuyum. eşimle görücü usulü tanıştık ve birbirimizi çok severek evlendik. derler ya görücü usulü aşk. aynen öyle. ama gel gelelim ki konu annesi olunca akan sular duruyor. ama öyle bi bağlılık sevgi falan değil, kör ölür badem gözlü olur hesabı.neyse konuya geleyim evlenirken ne eşimden ne ailesinden maddi hiç bir talepte bulunmadık. şu kadar bilezik takılsın şu alınsın falan hiç lafını bile etmedi ailem. maddi açıdan çok şükür ailemin durumu yerinde. nişanı babam herşeyiyle ben yapıcam siz karışmayın dedi.nişanda alışverişinden yemeğine kadar 10 bin para harcadı ve erkek tarafı tek kuruşuna karışmadı. nişanda takılar sadece erkek tarafından takıldı ve ne takıldıysa eşimin annesi hepsini geri aldı. eşimin ailesi 2 bilezik taktı sadece. düğünde de 2 bilezik taktılar toplam 4 işte. birde eşyaları aldılar(halen taksidini ödüyolar). yatak odasını kendi ailem aldı. 2 bilezikte ailem taktı ve evin tamiratı için babam boya malzemeleri satan bi dükkanı olduğundan ben veririrm malzemeleri dedi ve onu da babam karşıladı. yalnız bu işin sadece giriş kısmı. düğünde takılan TÜM takıları erkek tarafı aldı. eşim ailemden gelen altınları balayından döndükten sonra getirdi formalite icabı bozdurup bankaya koyalımmı diye sorduktan sonra götürüp bozdurdu. bikaç gün sonra altınlar noldu diye sorduğumda bozdurdum borçlara verdim dedi. 2 ay sonra bankaya baktığımızda hesapta hiç para kalmamıştı. hepsini yedik dedi. geçenlerde de bilezikleri bozduralım dedi hiç ses etmedim. ailesinin taktıklarını bozdurduk annesiyle birlikte ailemin bana taktıklarını vermedim. eşimin söylemediği laf kalmadı. bizim yaptığımız ayıpmış biz ayrım yapıyomuşuz hadi ben bilmiyomuşum annemde mi bilmiyomuş falan. üstelik annem hiç karışmadığı halde annemi kattı araya birde. baya tartıştık ama konu annesine kadar gitti. neyse aradan zaman geçti barıştık derken geçenlerde bu konuyu yine açtı bende kız tarafının altınlarıyla erkek tarafının borcunun ödendiği nerde görülmüş beni konuşturma dedim diye demediğini bırakmadı. gitmiş annesine söylemiş annesi beni kenara çekti işte ben oğluma verdim naptıysa haberim yok o parayla boç falan ödenmedi diye nutuk çekmeye başladı. ve en son eşime götür ver altınlarını oğlum ben sana onu öderim dedi. resmen kendini aklayıp ailemi kötülüyo. 10 gündür küsüz ve ben napıcağımı şaşırdım. biliyorum çok uzun yazdım ama bu daha yüzeysel anlatılmış hali. aynı durumda siz olsaydınız?...