• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Mevsimsel Alerjik Rinit ve RhinoLight

angeliss

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
770
297
648
Merhabalar, yaklaşık 6-7 yıldır çoğunluğun aksine ilkbahar değil, sonbaharda düzenli olarak alerjik rinit atakları yaşıyorum. Geçen yıl devlette göğüs hastalıkları hastanesinde alerji testi yaptırdım fakat beklediğimin aksine toza vs ye değil adını hayatta duymadığım yabani bir bitkiye alerjim çıktı. Bana aşı olmam gerektiğini fakat onun da %100 tedavi sağladığına dair garanti olmadığını belirttiler. Hastane evime yakın olmadığından her hafta gitmem büyük sıkıntı olacağı için ve üstelik aşı 6 ay gibi inanılmaz uzun bir süreyi kapsadığı için vazgeçtim. Bu yıl Paris'e tatile gitmiştim, orada herhangi bir şikayet yaşamadım, fakat döner dönmez semptomlar başladı. Ben de özellikle allerjik konjontrovit de olmamla birlikte daha önceden kullandığım ilaçları yazdırmak için sağlık ocağına gittim. Ve düzenli olarak kullanmaya başladım. Fakat bir kaç gün sonra, yani dün hiç etki etmediklerini farkettim. Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, göz kaşıntısı, bunların hepsine belki insan katlanabilir fakat peki geniz kaşıntısı? İnanın gece boyunca uyuyamadım, çıldırdım... Yaşadığım şey tam bir kabustu, başucumda tuvalet kağıdı inanın sabah yatağımın kenarı peçete yığınına dönmüştü. Neyse sabah isyan ettim. Hemen netten araştırdım RhinoLight diye bir tedavi çıktığını ve çok da pahalı olmadığını öğrendim. Hemen kendime en yakın yer için randevu aldım. Bakırköy'de özel bir poliklinik. Gittim, tabi muayene benim için çok tuzlu bir rakam ama ortam çok hoş çok profesyonel her şey. Doktor da çok ilgili çıktı hatta bana indirim yapmalarını istedi ben hiç bir talepte bulunmamama rağmen. Şikayetlerimi anlattım olduğu gibi. Önce kortizon iğnesi vuruldum, bu iyi geliyormuş. Sonra da hemen Rhinolight'ın ilk seansına başladık. toplamda 4 dakikalık bir işlem ilk seansı, sonradan artacağı söylendi. Zaten toplam 6 seans (mevsimsel için böyle, kronik için 8 seans oluyormus) İlk gün için hemen anında bir etki olmadı ama bu gece net bir şey söyleyebileceğim. Yine gelişmeleri yazarım, merak ettiklerinizi cevaplarım. Bu dertten muzdarip olan herkese geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun.İnşallah tedavi fayda verir,şifa bulursun..
Bende geçen mayıstan beri birşeyler var.İlk iki ay anlamamıştım,ramazan geldi,sabah boğazıma kadar kuru uyanıyorum.Burnum tıkalı imiş.Daha sonra hpşırmalarımı fark ettim.Ard arda 8-9 kez gün içinde 5-6 kere olacak şekilde.Verdiği ızdırap tahmin edilebilir.Gözler şapır şapır,beynim karıncalanıyor.Burnum beynime kadar kaşınıyor.Sürekli tıkalı.Akıntıdan ve silmekten içi dışı yara.Burnuma dokunduğum an hapşırmaya bşlıyorum.Sesim gripli gibi.Bir süreden sonra sinrlerim bozulmaya başladı.Ben yaz bitince geçmesini bekliyordum dönemsel bir alerji gibi.Eşim netten araştırınca alerjik rinitsin galiba dedi.Eczaneden ilaç aldık.Fayda etmedi.Sonra sinüzit olabilir diye düşündük.İbrahim saraçoğlunn papatya kürü tarifi var.O baya iyi geldi.Düzenli yapmadım hiç.Bir kere dahi yapınca sinüslerim açılıyor uzunca bir süre rahat ediyorum.Senin de sinüzit olabilir mi?

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun.İnşallah tedavi fayda verir,şifa bulursun..
Ben de geçen mayıstan beri birşeyler var.İlk iki ay anlamamıştım,ramazan geldi,sabah boğazıma kadar kuru uyanıyorum.Burnum tıkalı imiş.Daha sonra hpşırmalarımı fark ettim.Ard arda 8-9 kez gün içinde 5-6 kere olacak şekilde.Verdiği ızdırap tahmin edilebilir.Gözler şapır şapır,beynim karıncalanıyor.Burnum sürekli tıkalı.Akıntıdan ve silmekten içi dışı yara.Burnuma dokunduğum an hapşırmaya bşlıyorum.Sesim gripli gibi.Bir süreden sonra sinrlerim bozulmaya başladı.Brn yz bitince geçmesini bekliyordum dönemsel bir alerji gibi.Eşim netten araştırınca alerjik rinitsin galiba dedi.Eczaneden ilaç aldık.Fayda etmedi.Sonra sinüzit olabilir diye düşündük.İbrahim saraçoğlunn papatya kürü tarifi var.O baya iyi geldi.Düzenli yapmadım hiç.Bir kere dahi yapınca sinüslerim açılıyor uzunca bir süre rahat ediyorum.Senin de sinüzit olabilir mi?

Çok geçmiş olsun, yok anlattığım gibi benimkisi tescilli alerjik rinit, defalarca gittim geldim doktor aşındırdım ve alerji testi de yaptırdım. Evde bir sürü ilaç var şuan. Ama benimki mevsimsel olduğu için devamlı kullanmıyorum, dolayısıyla etkili olmamaları çok saçma. Bir de doktor artık öyle aylarca kullanılan aşılar tedavülden kalktı, onlar da tablet şeklinde gelecek yakında falan dedi.
Bence sen de geç olmadan test ol ve en azından neye karşı alerjin olduğunu öğrenmiş ol. Her yerde en önemli kısmın alerjenlerden korunma kısmı olduğu söyleniyor. Benim saçma bir bitkiye olduğu için yani zaten havayla taşınıyormuş, yapabileceğim dışarı çıkmamak evdeki camları kapatmak. Bu da şu sıcakta çok zor oluyor :(

Çok güzel bir gece geçirdim bugün, hiç bir akıntı kaşınma vs olmadı. Allaha şükür. Bu arada kortizon iğnesinin şöyle yan etkileri varmış:
Hipertansiyon-Diyabet (şeker hastalığı)-Miyopati (kas zayıflığı)-Osteoporoz (kemik erimesi)-Adet düzensizlikleri-Kıllanma-İştah artışı, kilo alma-İnfeksiyonlara eğilim (tüberküloz, mantar, virüs…)-Psikolojik bozukluklar (depresyon, uykusuzluk, taşkınlık, şizofreni ve epilepsinin ağırlaşması…)-Glokom (göz tansiyonu), katarakt-Deride atrofi (incelme), morarma, çizgilenme ve yarılmalar, sivilceler-Yüzde şişme ve yuvarlaklaşma (aydede yüz), sırtta yağ birikimi-Yara iyileşmesinin gecikmesi-Midede ve yemek borusunda ülser (yara) ve kanamalar-Hazımsızlık, şişkinlik, bulantı
Off bunları görünce korktum, özellikle zaten bir kaç kilo vermeye çalışıyorum şuan hiç kilo alma lüksüm yok aydede yüz falan nedir yarebbimm :53: Umarım bu yan etkileri yaşamam. Yarın rhinolight seansım var, gelişmeleri yazacağım.

Kimse cevap yazmıyor, belki sonbahar olduğundan, hani çoğunluk ilkbaharda geçiriyor ya, ama sorun yok, biliyorum birileri okuyup faydalanacak oyüzden tecrübelerimi yazmaya devam ediyorum. Dün tamamiyle unuttuğum için normalde dün olan 3. seansıma bugün gittim. Her seansta 15 sn artırılıyor süre, bir de bana cumartesi ve akabinde pazartesi seansa gelmem söylendi. Gideceğim inşallah. Şuan alerjik rinite bağlı hiç bir rahatsızlık yaşamıyorum, allaha şükür. Umarım geri gelmez :nazar:

merhaba..ben de 30umdayım ve 15 seneye yakındır alerjik rinitim..arada bir ilaç kulanıyorum ama o da her zaman çözüm değil..alerji testi bikaç kere yaptırmıştım..daha yeni de yaptırdım süreyyapaşada ve yine birşey çıkmadı..oradaki kbb.ci ise alerjimin olduğunu ama vücut direncimin zayıflığından kaynaklandığını söyledi..yine alerji ilacı yazdı ve 2ay düzenli kullanmamı sonra tekrar kontrole gitmemi söyledi..direncimi nasıl arttıracağını ise anlamadım..
benim şikayetim de yine mevsime bağlı olmaksızın bazen gecenin ortasında bile tutabilecek şekilde peşpeşe 3-4 hapşırık ve ardından şiddetli geniz burun ve kulak kaşıntısı.. ilaç dışında çözüm araştırıyorum..ozon tedavisi de işe yarayabiliyormuş ama rhinolight daha etkin olabilir mantıken..gerçi onun da etki göstermediği kişiler olabiliyormuş ama..sizin son durumunuz nedir..bir de nerede ne kadara yaptırdığınızı da burdan değilse bile özelden yazarsanız memnun olurum..

merhaba..ben de 30umdayım ve 15 seneye yakındır alerjik rinitim..arada bir ilaç kulanıyorum ama o da her zaman çözüm değil..alerji testi bikaç kere yaptırmıştım..daha yeni de yaptırdım süreyyapaşada ve yine birşey çıkmadı..oradaki kbb.ci ise alerjimin olduğunu ama vücut direncimin zayıflığından kaynaklandığını söyledi..yine alerji ilacı yazdı ve 2ay düzenli kullanmamı sonra tekrar kontrole gitmemi söyledi..direncimi nasıl arttıracağını ise anlamadım..
benim şikayetim de yine mevsime bağlı olmaksızın bazen gecenin ortasında bile tutabilecek şekilde peşpeşe 3-4 hapşırık ve ardından şiddetli geniz burun ve kulak kaşıntısı.. ilaç dışında çözüm araştırıyorum..ozon tedavisi de işe yarayabiliyormuş ama rhinolight daha etkin olabilir mantıken..gerçi onun da etki göstermediği kişiler olabiliyormuş ama..sizin son durumunuz nedir..bir de nerede ne kadara yaptırdığınızı da burdan değilse bile özelden yazarsanız memnun olurum..

Merhabalar, ozon tedavisini duymadım açıkçası ama rhinolight bana inanılmaz iyi geldi. Kortizon tek bir iğne olduğu için hiç bir olumsuz yan etkisini yaşamadım. Rhinolighta da mesela çarşamba günü gitmem gerekiyor ama işim çıkıyor perşembe gidiyorum tarzı bir iki aksaklık yaratmama rağmen orada da olumsuzluk yaşamadım. Benim için tam manasıyla çok sağlıklı bir tedavi oldu ve bu yıl geçireceğim o sancılı süreci sadece rhinolighta başlamadan önceki bir kaç günde geçirip atlatmış oldum çok şükür. Fiyatlar da dediğim gibi muayene biraz pahalıydı evet ama seans fiyatı 40-50tl gibi bir şeydi onu da 6 kere veriyorsunuz kesinlikle değer. Herkese tavsiye ediyorum.

Alerjiler için Probiyotik takviyesi alınması gerekiyormuş.
ocukluk Çağı Alerji ve Egzamalarında Probiyotiklerin Rolü
Amerikan Pediatri Akademisi, tüm çocukluk çağı alerji ve egzamalarının tedavisinde, probiyotik takviyesi kullanılmasını önermektedir.

Özellikle Lactobacillus ve Bifidobacterium türü bakteriler alerji ve egzamaların tedavisinde kullanılmaktadır.

Bağırsaklarımız, bağışıklık sistemimizin çok önemli bir organıdır. Genel kanaatin aksine, tek fonksiyonları sindirim ve dışkı üretmek değildir, bağışıklık cevabının oluşmasında ve vücudun hastalıklardan korunmasında çok önemli görevler üstlenirler. Bağışıklık hücrelerinin en önemlileri olan B Lenfositlerinin %80’i ve T Lenfositlerinin %60’ı bağırsaklarımızda barınırlar. Aslında bağırsaklarımız, vücudumuzda bulunan en büyük bağışıklık sistemi organıdır. Geçmişte boş bir boru olduğu düşünülen bağırsaklarımızın, bugün artık “İkinci Beyin” olduğu söylenmektedir. Bağışıklık sistemimizin dengeli ve uyumlu çalışmasını sağlayan en önemli organımız, bağırsaklarımızdır.

Alerji ve egzamalar, bağışıklık sisteminin aşırı ve anormal reaksiyonları sonucu ortaya çıkan hastalıklardır. Bu nedenle, bağışıklık sisteminin en büyük organı olan bağırsaklar ile alerjiler doğrudan ilişkilidir.

Alerji ve egzaması olan çocuğunuz varsa, mutlaka probiyotik takviyesi almasını sağlayın. Kullandığınız probiyotik takviyesinin Lactobacillus ve Bifidobacterium türü bakteriler içermesine ve bağırsakta çözünen kapsüller olmasına dikkat edin. Eğer midede çözünen kapsül olursa, bakteriler mide asidinde ölürler ve tedavi edici özelliklerini yitirirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
rica etsem bu tedavinin ücretinin ne kadar olduğunu yazabilir misin ? bende bu tedaviyi veya damla aşı tedavisini düşünüyorum ama daha doktor bile bulamadım

bu nasıl bir tedavi nasıl yapılıyor..
Tedavi şöyle laser aletini burun deliklerinden sokup içeride gezdiriyorlar dakika süresi yavaş yavaş artıyor ama 3 dkdan falan bahsediyorum. Kısa ve etkili bir tedavi, ve bence verdiği sonuca göre gayet uygun

Bende ilkbaharda, sonbaharda sende ki gibi şikayetlerim oluyor , hatta grip oluyorum halsiz kalıyorum mahvoluyorum , o geniz kaşıntısı zaten çok gıcık... Güneşe bile alerjim var , toza , çiçeklere , stres olmak bile aleji yapıyor beni. Bana alerjin çok yüksek diyip kortizon tedavisi dedi fakat kortizon öyle lanet bir ilaç ki , senin organlarını çürütüyor , o ilaç yerine o alerjiyi çek daha iyi. Kime gidip sorduysam kimse kortizonu önermedi alerji için.
Alerji olduğumda , bilinen alerji ilacım var onu kullanarak 15 günde atlatırım. Çok geçmiş olsun .

Tedavi şöyle laser aletini burun deliklerinden sokup içeride gezdiriyorlar dakika süresi yavaş yavaş artıyor ama 3 dkdan falan bahsediyorum. Kısa ve etkili bir tedavi, ve bence verdiği sonuca göre gayet uygun

sağ ol canım cevabın için..etkisi ne kadar sürüyor acaba..:KK68:

Bende ilkbaharda, sonbaharda sende ki gibi şikayetlerim oluyor , hatta grip oluyorum halsiz kalıyorum mahvoluyorum , o geniz kaşıntısı zaten çok gıcık... Güneşe bile alerjim var , toza , çiçeklere , stres olmak bile aleji yapıyor beni. Bana alerjin çok yüksek diyip kortizon tedavisi dedi fakat kortizon öyle lanet bir ilaç ki , senin organlarını çürütüyor , o ilaç yerine o alerjiyi çek daha iyi. Kime gidip sorduysam kimse kortizonu önermedi alerji için.
Alerji olduğumda , bilinen alerji ilacım var onu kullanarak 15 günde atlatırım. Çok geçmiş olsun .
Kortizonun yan etkilerini ben de biliyorum hatta ilk iğne olacağım zaman çok tedirgin olmuştum fakat yılda bir kere vurulan kortizon iğnesinden bişey olmuyor, yani bıçak gibi kesiyor tüm şikayetleri o iğne. Alerji yüksek nasıl oluyor bilemiyorum ama ben 15 günü bırak 3 gün bile çekemiyorum şikayetlerim o kadar şiddetli.

Merhaba ben de alerjik rinit hastasıyım. Bu tedaviyi duydum ve yaptırmak istiyorum. Yılda kaç defa yaptırılıyor? Her yıl tekrarlanıyor mu? ve yıllık tedavi masrafı ne kadar tutuyor?

Merhaba ben de alerjik rinit hastasıyım. Bu tedaviyi duydum ve yaptırmak istiyorum. Yılda kaç defa yaptırılıyor? Her yıl tekrarlanıyor mu? ve yıllık tedavi masrafı ne kadar tutuyor?
Merhabalar geç oldu ama yeni görüyorum mesajınızı :) Yılda sadece mevsimsel atak geçirdiğim dönemlerde 6 seans gibi uygulanıyor gün aşırı. İnanın tam net bir fiyat hatırlamıyorum ama 50-60 gibi uygun yani seans ücreti. Her yıl gidiyorum inanılmaz memnunum. Bu yıl son seansa dahi gitmedim tüm şikayetlerim geçmişti. Allah bulandan razı olsun diyorum :)

Merhabalar, yaklaşık 6-7 yıldır çoğunluğun aksine ilkbahar değil, sonbaharda düzenli olarak alerjik rinit atakları yaşıyorum. Geçen yıl devlette göğüs hastalıkları hastanesinde alerji testi yaptırdım fakat beklediğimin aksine toza vs ye değil adını hayatta duymadığım yabani bir bitkiye alerjim çıktı. Bana aşı olmam gerektiğini fakat onun da %100 tedavi sağladığına dair garanti olmadığını belirttiler. Hastane evime yakın olmadığından her hafta gitmem büyük sıkıntı olacağı için ve üstelik aşı 6 ay gibi inanılmaz uzun bir süreyi kapsadığı için vazgeçtim. Bu yıl Paris'e tatile gitmiştim, orada herhangi bir şikayet yaşamadım, fakat döner dönmez semptomlar başladı. Ben de özellikle allerjik konjontrovit de olmamla birlikte daha önceden kullandığım ilaçları yazdırmak için sağlık ocağına gittim. Ve düzenli olarak kullanmaya başladım. Fakat bir kaç gün sonra, yani dün hiç etki etmediklerini farkettim. Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, göz kaşıntısı, bunların hepsine belki insan katlanabilir fakat peki geniz kaşıntısı? İnanın gece boyunca uyuyamadım, çıldırdım... Yaşadığım şey tam bir kabustu, başucumda tuvalet kağıdı inanın sabah yatağımın kenarı peçete yığınına dönmüştü. Neyse sabah isyan ettim. Hemen netten araştırdım RhinoLight diye bir tedavi çıktığını ve çok da pahalı olmadığını öğrendim. Hemen kendime en yakın yer için randevu aldım. Bakırköy'de özel bir poliklinik. Gittim, tabi muayene benim için çok tuzlu bir rakam ama ortam çok hoş çok profesyonel her şey. Doktor da çok ilgili çıktı hatta bana indirim yapmalarını istedi ben hiç bir talepte bulunmamama rağmen. Şikayetlerimi anlattım olduğu gibi. Önce kortizon iğnesi vuruldum, bu iyi geliyormuş. Sonra da hemen Rhinolight'ın ilk seansına başladık. toplamda 4 dakikalık bir işlem ilk seansı, sonradan artacağı söylendi. Zaten toplam 6 seans (mevsimsel için böyle, kronik için 8 seans oluyormus) İlk gün için hemen anında bir etki olmadı ama bu gece net bir şey söyleyebileceğim. Yine gelişmeleri yazarım, merak ettiklerinizi cevaplarım. Bu dertten muzdarip olan herkese geçmiş olsun.
Merhabalar. Bakirkoyde gittiginiz klinigin adini yazar misiniz güvenilir yere gitmek isterim. Tesekkur ederim.

Back