- 25 Şubat 2008
- 770
- 297
- 648
Merhabalar, yaklaşık 6-7 yıldır çoğunluğun aksine ilkbahar değil, sonbaharda düzenli olarak alerjik rinit atakları yaşıyorum. Geçen yıl devlette göğüs hastalıkları hastanesinde alerji testi yaptırdım fakat beklediğimin aksine toza vs ye değil adını hayatta duymadığım yabani bir bitkiye alerjim çıktı. Bana aşı olmam gerektiğini fakat onun da %100 tedavi sağladığına dair garanti olmadığını belirttiler. Hastane evime yakın olmadığından her hafta gitmem büyük sıkıntı olacağı için ve üstelik aşı 6 ay gibi inanılmaz uzun bir süreyi kapsadığı için vazgeçtim. Bu yıl Paris'e tatile gitmiştim, orada herhangi bir şikayet yaşamadım, fakat döner dönmez semptomlar başladı. Ben de özellikle allerjik konjontrovit de olmamla birlikte daha önceden kullandığım ilaçları yazdırmak için sağlık ocağına gittim. Ve düzenli olarak kullanmaya başladım. Fakat bir kaç gün sonra, yani dün hiç etki etmediklerini farkettim. Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, göz kaşıntısı, bunların hepsine belki insan katlanabilir fakat peki geniz kaşıntısı? İnanın gece boyunca uyuyamadım, çıldırdım... Yaşadığım şey tam bir kabustu, başucumda tuvalet kağıdı inanın sabah yatağımın kenarı peçete yığınına dönmüştü. Neyse sabah isyan ettim. Hemen netten araştırdım RhinoLight diye bir tedavi çıktığını ve çok da pahalı olmadığını öğrendim. Hemen kendime en yakın yer için randevu aldım. Bakırköy'de özel bir poliklinik. Gittim, tabi muayene benim için çok tuzlu bir rakam ama ortam çok hoş çok profesyonel her şey. Doktor da çok ilgili çıktı hatta bana indirim yapmalarını istedi ben hiç bir talepte bulunmamama rağmen. Şikayetlerimi anlattım olduğu gibi. Önce kortizon iğnesi vuruldum, bu iyi geliyormuş. Sonra da hemen Rhinolight'ın ilk seansına başladık. toplamda 4 dakikalık bir işlem ilk seansı, sonradan artacağı söylendi. Zaten toplam 6 seans (mevsimsel için böyle, kronik için 8 seans oluyormus) İlk gün için hemen anında bir etki olmadı ama bu gece net bir şey söyleyebileceğim. Yine gelişmeleri yazarım, merak ettiklerinizi cevaplarım. Bu dertten muzdarip olan herkese geçmiş olsun.