- 24 Nisan 2015
- 6.887
- 7.079
-
- Konu Sahibi eftelya2015
sorma dışarı çıkmak eziyete dönüşüyor ;(çok insanda var malesef..bahar en güzel ay ama bu yanı kötü...
Hergün gece yatmadan bir çay kaşığı çörekotu ye canım ama bunu sadece baharda yapma sürekli yap alerjiyi hafifletiyor annem 1 senedir uyguluyor bu sene çok hafif atlattı hemde alerjik astım onunkikızlar benim polen alerjim var bir ara aşı tedavisi görüm yarıda kaldı, su an hap alıyorum ama dışarı çıktığım an hapşurmalar, burunda genizde kaşıntılar, göz yaşarmaları başlıyor. birde geceleri deli gibi boğazım ve kulağımın içi kaşınıyor sinir oluyorum bu duruma,ilaçta etki etmiyor pek....
dışarı çıkmama gibi bir durumumda yok çalışıyorum...
sizinde alerjiniz var mı ?
varsa nasıl başa çıkıyorsunuz?
yada önerebileceğiniz etkili ilaçlar var mı?
ahhhh tam da zamanında açtın konuyu..
ben 2 aylıkken başlamış bu alerjiler..burnum akıyor ama genzim tıkalı..kulaklarım tıkanıyor..faranjit başlıyor.sonrası genelde orta kulak i,ltihabı..bir de alerjik astımı unutmayayaım:):)bir de gözleri tabi :):)
burun spreyim ve gece aldığım alerji ilacım var.
ama bu ilaçlar alerji mevsimi başlamadan alınmaya başlanmalı..ama bu sene mevsimler bir değişik olunca ben de zamanını kaçırdım..şimdi çok fenayım bu yüzden..
ilaç ismi yazmak doğru değil,herkesin durumu farklı ,birine iyi gelen diğerine gelmeyebilr.en doğrusu doktorun yazması..
evet o kaşıntı cidden fena..dayanamayıp kulak çöpüyle kaşıyorum valla ben..Kendımı bıldım bılelı hep burnum akar, farenjıtım var zaten, burnum akmasına ragmen hep tıkalıdır yanı nefes alma anlamında kokuları falan bazen hıssetmıyorum o dereceen gıcık oldugum kasıntı hıssı,burnumun ucu, genzım,kulaklarım kasınıyor delı gıbı ,bırkaç gecedır uykumdan uyanıyorum kasıntıdan dolayı ilaç içip geri yatıyorum...
ve bu aylarda hep yorgunluk oluyor bedenen bu da mevsımsel+alerjı de eklenınce ooo baslasın tembel aylar
burun spreyı ara ara kullandım ama pek faydasını gordum dıyemem,zaten 5 günden fazla kullanmayın dıyorlar.hap desen anlık etkı edıyor sadece , sureklı çzöüm değil, aşı oldugumda rahattım hıc hastalanmadan bır yılı gecırdım ama o da uzun bır tedavı-ilaçlar ithal-raporuydu ıvırı zıvırı cok ugrasıyorsunuz....
inşallah bu illetden kurtulmanın ya da hafifletmenin kalıcı bir yolunu buluruz...
Allah allah bu belirtiler alerjimi bende bu grip mi neyse neden geçmiyo diyodum bendedemi alerji var acaba[/QU
bulundugunuz yerde arastırma hastanesı varsa alerjı polikliniğine ya da bır kbb uzmanına gorunun sıkayetlerınız sureklı ıse buyuk ıhtımal alerjınız var demektır.
Benimde yüzümde kaşıntı olur. ve 1 hafta kadar gözlerde ve burnumda akıntı olur hapşurmaktan helak olurum ama şükür bu sene olmadı. annemde astım hastası o maskeyle dolaşıyor böyle birşey deneyebilirsin.kızlar benim polen alerjim var bir ara aşı tedavisi görüm yarıda kaldı, su an hap alıyorum ama dışarı çıktığım an hapşurmalar, burunda genizde kaşıntılar, göz yaşarmaları başlıyor. birde geceleri deli gibi boğazım ve kulağımın içi kaşınıyor sinir oluyorum bu duruma,ilaçta etki etmiyor pek....
dışarı çıkmama gibi bir durumumda yok çalışıyorum...
sizinde alerjiniz var mı ?
varsa nasıl başa çıkıyorsunuz?
yada önerebileceğiniz etkili ilaçlar var mı?
maske kullanamıyorum iştede işim gereği tozlu bir ortamdayım ama maske takınca nefes alamıyorum ;(Benimde yüzümde kaşıntı olur. ve 1 hafta kadar gözlerde ve burnumda akıntı olur hapşurmaktan helak olurum ama şükür bu sene olmadı. annemde astım hastası o maskeyle dolaşıyor böyle birşey deneyebilirsin.