• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek seçimi

denizim84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
1.595
125
123
33 yaşındayım 4 yıllık işletme mezunuyum 2 çocuğum var bosandim bunlar kendimle ilgili bilgiler

Alanım ile ilgili iş bulamadım bulduğum yerler de asgari ücret veriyor ben de bu yaştan sonra tekrar okusam hem kariyer yaparım hem de maddi.olarak belki tatmin edecek bisiler olabilir diye düşünüyorum

Bu yaştan sonra hukuk mu okusam hemşirelik falan mi bilemedim yada iş garantili hangi bölümler var bu yaştan sonra okumak mantıksız mi yardımcı olursanız çok sevinirim

Admın arkadaşlar konunun yeri burası değil biliyorum ama en hizli cevap burdan gelir bir süre tasimazsaniz sevinirim

Îçinizde varsa yaparsınız..hiç zaman kaybetmemiş olursunuz...hangi mesleĝi daha yakın hissediyorsan onu bi araştır.

Aslında hukuk okumak istiyorum ama artık geçim kaygısı ve kariyer şu an daha önemli en azından çocuklarıma iyi gelecek verebilmek için iş garantili meslek secmem lazım

Aslında hukuk okumak istiyorum ama artık geçim kaygısı ve kariyer şu an daha önemli en azından çocuklarıma iyi gelecek verebilmek için iş garantili meslek secmem lazım
O zaman hemsirelik. Hukuk bireysel hirslara bagli bir meslek, eger para kazanmak istiyorsaniz. Ama hemsirelik daha garanti gibi.

Hemşirelik bence. Kazanmasi, okumasi hem de calismasi daha kolay .

Atamalarda yaş sınırı var mı onu araştırıp öyle hareket edin mutlaka.

Hayatımız karardı okumak ta çözüm değil.
Eskiden istediğimiz bölümü okurduk şimdi taban puan lari bile çok fazla sayisalcıyım bende tıp istedim ama keşke sözel den girip avukatlığı tam burslu gelebilirsiniz belki inşaat düşünüyorum bende İngilizce .

Hemşirelik de umarım giriş için yaş sınırı yoktur bir yerlerden başlamak zorundayım

Yani çok zor ya.acikcasi kazanmakta okumakta iş bulmakta.ki sizin çocuklar var...onlarin ihtiyaçları var. Allah yardimcimiz olsun

2 yıllık anestezi teknikerliğini de düşünebilirsiniz hem eğitimi çabuk bitiyor hem devlete ataması var, özelde de iş imkanı epey var.
Beni çok büyülediği için ( uyutmak- uyandırmak vs.) hep içimde kaldı. Şu an kucağımdakini uyutmaya çalışıyorum, 3 ay sonra da karnımdakini uyutacağım:KK53:
Hayaliniz gerçek olur inşallah.

2 yıllık anestezi teknikerliğini de düşünebilirsiniz hem eğitimi çabuk bitiyor hem devlete ataması var, özelde de iş imkanı epey var.
Beni çok büyülediği için ( uyutmak- uyandırmak vs.) hep içimde kaldı. Şu an kucağımdakini uyutmaya çalışıyorum, 3 ay sonra da karnımdakini uyutacağım:KK53:
Hayaliniz gerçek olur inşallah.
Anestezi teknikerligi için sağlık meslek lisesi mezunu olmak gerekli değil mi bu konuda bilginiz varsa sevinirim

Anestezi teknikerligi için sağlık meslek lisesi mezunu olmak gerekli değil mi bu konuda bilginiz varsa sevinirim
Sağlık mezunları sınavsız yerleşebiliyordu, biz (ben dilciyim mesela) bir kaç devlet üniversitesine ve özellere girebiliyorduk araştırdığımda. Özellerin de yüzde 50/ yüzde 70 bursları oluyordu. Bana özeller de ( yeni açılan / çok indirim yapan) epey cazip gelmişti ama öğrencilik düşünürken okutmanlığa başlamıştım detaylı ilgilenemeden rafa kaldırmak zorunda kalmıştım.

Hayır herhangi bir şart yok anestezi teknisyeni olmak için. Ygs'den yeterli puanı aldığınız takdirde bölüme girebilirsiniz.

İş garantisi istiyorsan hemşirelik okumanı tavsiye ederim. Tabi sevmen de gerekir bu mesleği. Avukatlık için başka bir konuda, yine iş konusunda sıkıntılar olduğunu okudum.

İş garantisiden kastiniz ne bilmiyorum,iş bulur bulmasına ama çok düşük ücretle ,a sınıfı hastanelerin maaşı iyi ama en az 5 yıl deneyim istiyor ,devlet memurluğu için sanırım 30 yas ve altı ,uzun vadede yorucu ama işsiz kalmazsin o gerçek

33 yaşındayım 4 yıllık işletme mezunuyum 2 çocuğum var bosandim bunlar kendimle ilgili bilgiler

Alanım ile ilgili iş bulamadım bulduğum yerler de asgari ücret veriyor ben de bu yaştan sonra tekrar okusam hem kariyer yaparım hem de maddi.olarak belki tatmin edecek bisiler olabilir diye düşünüyorum

Bu yaştan sonra hukuk mu okusam hemşirelik falan mi bilemedim yada iş garantili hangi bölümler var bu yaştan sonra okumak mantıksız mi yardımcı olursanız çok sevinirim

Admın arkadaşlar konunun yeri burası değil biliyorum ama en hizli cevap burdan gelir bir süre tasimazsaniz sevinirim

Daha önce çalışmadıysanız hemen istediğiniz gibi bir maaşla iş bulmanız zor. Aynı zorluğu bu yaşta bir yeni mezun olarak da yaşayabilirsiniz. O yüzden ben olsam elimdeki diplomayı değerlendiririm.

Daha önce çalışmadıysanız hemen istediğiniz gibi bir maaşla iş bulmanız zor. Aynı zorluğu bu yaşta bir yeni mezun olarak da yaşayabilirsiniz. O yüzden ben olsam elimdeki diplomayı değerlendiririm.

+1
En başa sarmaktansa, okula vereceğim 4 yılı tecrübe ve mastera yatırır maaşımı yükseltirim. Asgari ücret de olsa bir yerden başlardım.

10 yıllık holding tecrübem var ama nedense son 1 yıldır iş bulmada sıkıntı yasiyorum

Back
X