Meslek seçemiyorum

Nasıl bir veterinerlik kafandaki

Köpeğinin elbisesi senin kirandan yüksek olan kişilere pet veterinerliği mi büyük baş hayvan çiftliği veterinerliği mi

Devlette il ya da ilçe müdürlüğü mü belediye mi

Uzmanlaşıp farklı alanlar mı

Hayvan severim ayrı vet olurum ayrı

Arkadaşlarım var veteriner ve mesleklerinde 15 yıl üstü konumdalar

Yıllarca hayvancılık yapılan ilçede kendi işlerinde çalışıp Büyükşehir'de olmak için çılgın KPSS çalışıp atandılar

Zira gelir ilçede az vet varken iyi iken her geçen gün vet sayısı artıp çocuklar da büyüyünce o hayat yetmemeye başladı

Çok doğru bir yorum

Bir arkadaşım vardı ortaokulda vs doktor olmak isterdi

Sonra lisede herkes ODTÜ istiyor mühendislik istiyor vs vs başarılısın puanına yazık edersin vs derdi öğretmenler vs kız mühendislik okuyacağım moduna girdi

Bizim Zaman'ımızda tercih sınavdan önce idi puanına bakıp değil isteğe göre tercih

Neyse Ankara da yaşıyorduk Ankara tıp kazandı ve üzüldü

Deli misin yıllardır bunu istiyordun neden üzüldün dedim çevre beni başarısız bulacak dedi

Şimdi uzman hekim

ya hep örnek veriyorum ama ben bu bölümü seçerken sevip sevmediğimi düşünmedim. Dİş istedim babam istemedi. Üstelemedim. Neyse okurkende idealistlik takıntım yüüznden (bir tane cb m var diye ) bölümü değiştirmek istedim, izin yine vermedi babam. Sonra istemeye istemeye okudum. 2. oldum bölümde. Üni bitmeden iş buldum. Diplomam dünyanın her yerinde geçerli yeterki ingilizcen iyi olsun. maaşları standart mühendisliklere göre çok yüksek. Bölüm bilg mühendisliği. Şimdi diyorum da iyiki bu bölümü seçmişim. Kardeşim bnim tam tersim severek okudu,kimya mühendisliğini ama iş ararken sıkıntı çekti. keşke ben de bilg müh okusaydım diyor. Ben sana bilg müh seç demiyorum ilgi meselesi. ama kendini şartlama sevdiğim meslek mutlu olurum filan diye. Bunların sonu hep parayla bağlanıyor. Çünkü maalesef para konuşuyor.

hukuk okusana hakim olursun savcı olursun

Overrated
Okumadığınız için bilemezsiniz tabi, 2 dönem Calculus, 2 dönem devre elektroniği, 2 dönem sinyal işleme dersi alın da görelim...cahillik zor zanaat.
Hayır ben de sizinle aynı görüşteyim. Mesajımı anlamadınız sanırım. Veterinerliğe zor diyip mühendislik kou demesi çok saçma.

Tabiki idealin olan gonlunden geceni sececeksin
Ayrica veterinerlik harika bir bolum bana gore ve vet arkadaslarim cok guzel paralar kazaniyorlar
Sakin idealinizden vazgecmeyin , etraf aile sozu dinledigi icin pisman olan binlerce insanla dolu

"Eğitimi zor, mühendislik oku" mu? Burdaki mühendisler kızışmasın şimdi

Overrated
Okumadığınız için bilemezsiniz tabi, 2 dönem Calculus, 2 dönem devre elektroniği, 2 dönem sinyal işleme dersi alın da görelim...cahillik zor zanaat.

Boyle diyorsunuz guzel hos ama beslenme v diyetetik okurken bana cift anadal gastronomiye basvurmaya gittigimde sekreterlik "gastronomi zor 3 ders alsan gida muhendisligi bitirirsin ona basvur" dedi. Yani bir cok muhendislik egitimi sizin sandiginiz seviyelerden cok cok uzak malesef. Sonra bolum hocalariyla konustum. 3 mat neti yapip gelen adama tabi ki limitli bir egitim veriyoruz dediler.

Yakindan alakasi olmayanlar her okulu bir itu odtu bilkent muhendisligi gibi saniyor olabilir. Konu sahibine de boyle kisiler oneride bulunmustur.

Valla kardesim 24 yasindayim universite mezunuyum bi meslegim var cok sukur. Ama hala gercek meslegimi bulamadigimi düşünüyorum bence bu biraz sans isi. Bazen cok sevecegini düşündüğün meslegin icine atildigin zaman nefret edebiliyorsun. Bazen de aklinda olmayan sirf iyi bir gelecegi olan meslegi sectigin icin mutlu olabiliyorsun. Nasil hissediyorsan oyle yap. Hayalin veterinerlikse vazgecme derim. Cunku baska bi bolum sectiginde aklinda veterinerlik kalacak ve o bolume on yargiyla bakip sevemeyeceksin.

Veterinerlik istemiştim etrafın ve ailemin söylemleriyle mühendislik okudum , nefret ettim okurken ve çok pişman oldum . Şu an mühendislik de yapmıyorum çok farklı bir alanda geliştirdim kendimi ve çok mutluyum işimden. Ama veterinerlik içimde bir uktedir.

Maaslari doyurucu ama baska da artisi yok. Cok cok istemeyen tip secmesin. Hatta cok cok isteyen de 5 kez dusunsun.
Cunku meslek cok zor, egitimi agir.

Ben 1.sinifta tipta esek gibi ders calisirken bilkent elektrik elektronikte okuyan arkadasim "biz sinavdan 2 gun once konulara bakip giriyoruz sinava, sen niye haftalarca ders calisiyosun?" Demisti.
Bu arkadas bilkent'e ilk 500le girmisti. 50.000, 100.000le muhendis olanlara muhendislik okumasi zor gelir, normaldir.

Hepinize çoook teşekkür ederim. Akşam kafamda bir şeyler oluşmaya başladı demiştim ama bu yorumları okuyunca silindiler tekrar. Sanırım bir kaç kişinin dediği gibi önce belli bir puan düşünüp onu hedefleyeceğim, ondan sonra sonuçlar geldiğinde meslek seçimini düşüneceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…