-
- Konu Sahibi fakatmuzeyyen
Hayat ne öğretmenlerinin ne de anne babanın hayatı.
Hayat senin hayatın.
Eğer mesleğinde iyiysen nerden mezun olursan ol hangi meslek sahibi olursan ol gözde olursun, para kazanırsın.
Çöpçünün de, veterinerin de, mühendisin de çalışkan ve işini iyi yapanı kazanır bunu sakın unutma.
Sana bir hayat tavsiyesi.
Lütfen hayatını geçireceğin mesleği kimsenin etkisinde ve para odaklı seçme!
Hayatını mahvedersin!
Her gün işe nefret ederek, tiksinerek, ayağını sürüyerek gitme mi, yoksa uçarak gitmek mi?
Ayrıca veteriner olmak için de hayvanları sevmek yeterli değil. Onların yaralı, hasta, kanlı, parçalanmış görüntülerine
alışman ve soğuk kanlı olman şart.
Üniversiteyi 3. senesinde bırakıp tekrar istediği mesleğe yönelen biri olarak senden ricam.
Sevdiğin ve sonuçlarına katlanabildiğin mesleği yap.
Sevdiğin mesleği yaparsan ömür boyu çalışmazsın.
Pek dert sayılmayan derdimle karşınızdayım bu sefer.
Şimdi ben 2018 sınavına gireceğim, haliyle ne acelen var sınavdan sonra karar verirsin falan diyebilirsiniz. Ama kafamı o kadar taktım ki derse veremiyorum kendimi. O yüzden buraya yazma ihtiyacı hissettim.
Lisenin başından beri aklınıza gelebilecek her türlü mesleği istedim. Hukuk, tıp, mühendislik. İzlediğim dizilerdeki karakterlerin mesleklerine göre meslek seçmeye bile çalıştım. Ama sürekli veteriner hekimliğine geri döndüm.
Hayvanları inanılmaz seviyorum, bu yeterli mi veteriner hekimi olabilmek için hiç bilmiyorum. Sonra öğretmenlerim sürekli karışıyor bu duruma, 'veteriner olup ne yapacaksın, etrafına bir bak kaç tane klinik var, eğitimi çok ağır, mühendislik oku' genel olarak yorumlar bunlar. Birde ailem üç dört tane üniversite belirlemiş kafalarında bunların en kıytırık bölümlerinde bile iş bulabileceğimi düşünüyorlar. Bu yorumlardan sonra başka meslek dallarına yöneliyorum sonra tekrar veterinerlik.
Çok sevgili ablalarım, hata yapmaktan acayip korkuyorum. Sonuçta seçeceğim meslekle bir ömür geçecek. Ve erkenden seçmem lazım ki ona göre çalışayım. Ne yapacağım konusunda en ufak fikrim yok ve gereksiz yere stres oluyorum erkenden.
Ne yapmam gerekiyor? Aranızda veteriner hekimi olan ya da veterinerlik fakültesinde okuyan birileri varsa bana biraz bahsedebilirler mi? Ailemin ya da öğretmenlerimin yorumları doğru mu?
*yazım yanlışlarım varsa kusuruma bakmayın lütfen, gözden kaçırmış olabilirim
Hayır ben de sizinle aynı görüşteyim. Mesajımı anlamadınız sanırım. Veterinerliğe zor diyip mühendislik kou demesi çok saçma.Overrated
Okumadığınız için bilemezsiniz tabi, 2 dönem Calculus, 2 dönem devre elektroniği, 2 dönem sinyal işleme dersi alın da görelim...cahillik zor zanaat.
Hayır ben de sizinle aynı görüşteyim. Mesajımı anlamadınız sanırım. Veterinerliğe zor diyip mühendislik kou demesi çok saçma.
Höh ironiden anlamayan gençlik olmuşum
Bu arada çok alakasız olacak ama ne mühendisliği yaptığınızı sorabilir miyim? Ve yurtdışında iş bulmak zor bir süreç mi? Bir mühendis adayıyım da :)
"Eğitimi zor, mühendislik oku" mu?Burdaki mühendisler kızışmasın şimdi
Overrated
Okumadığınız için bilemezsiniz tabi, 2 dönem Calculus, 2 dönem devre elektroniği, 2 dönem sinyal işleme dersi alın da görelim...cahillik zor zanaat.
Maaslari doyurucu ama baska da artisi yok. Cok cok istemeyen tip secmesin. Hatta cok cok isteyen de 5 kez dusunsun.Tip hedefle bence. Muhendislik gercekten cok guzel. Cok ozenirim muhendislere. Ama gercekler var maalesef. Mesela sen muhendislik fakultesinde binbir hesapla cizimle ugrasip mezun olduktan sonra ilkokul mezunu patronunun dediklerini yaparsin ve bu agir gelir bir yerde. Keske google gibi yaratici, isini severek yapma imkani veren yerler olsa ama yok suan. Tip her zaman ihtiyaci olan ve herkesin saygi duydugu bir bolum. En kotu ihtimali aile hekimligi ki o bile iyi. Maaslari da doyurucu
Ben 1.sinifta tipta esek gibi ders calisirken bilkent elektrik elektronikte okuyan arkadasim "biz sinavdan 2 gun once konulara bakip giriyoruz sinava, sen niye haftalarca ders calisiyosun?" Demisti.Boyle diyorsunuz guzel hos ama beslenme v diyetetik okurken bana cift anadal gastronomiye basvurmaya gittigimde sekreterlik "gastronomi zor 3 ders alsan gida muhendisligi bitirirsin ona basvur" dedi. Yani bir cok muhendislik egitimi sizin sandiginiz seviyelerden cok cok uzak malesef. Sonra bolum hocalariyla konustum. 3 mat neti yapip gelen adama tabi ki limitli bir egitim veriyoruz dediler.
Yakindan alakasi olmayanlar her okulu bir itu odtu bilkent muhendisligi gibi saniyor olabilir. Konu sahibine de boyle kisiler oneride bulunmustur.