Meslek seçemiyorum

Merhaba.
Ben bu sene 3.kez sınava girdim, yine istediğim yer olmadı. Bu sene bir bölüme başlayıp okurken tekrar hazırlanacağım Hukuk için. Yıllardır tek hayalim. Onun için sakın vazgeçme, inan bence en kötü şey insanın istemediği bir bölümde okuması. Kesinlikle istediğin bölümü oku
4. Seneyi tekrar göze alamazdım sanırım, çalışmaya yeni başlamama rağmen bunaldım. Başarılar size:) bu arada teşekkürler yorum için

Ben ataması olan bölümlerin daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. Okuyabilirsin ama sonrasında iş durumuny güzelce düşün derim. Hayırlısı olsun..

Sana önerebileceğim yegâne meslek dis hekimligi. Hem maddi olarak hem manevi olarak hem zaman olarak her şeyiyle doyurucu bir meslek. Tabii birkac senedir dus dertleri var, sana bu guzel şartlar kalir mi bilmem ama gercekten suanda cok iyi bir meslek.

Çok yönlü konu... hayvan sevgisi tamam, kırsaldan yaşamayı seviyor musun öylen bi bir hedefin olursa?
Yada orada muhatap olacağın insanlara hazırlıklı mısın?
Yani seviyorum denemez, katlanabilirim diye düşünüyorum ama insanlar problem olabilir evet çok çabuk sinirlenebiliyorum. Bunu bir düşüneyim:oops:

Sana önerebileceğim yegâne meslek dis hekimligi. Hem maddi olarak hem manevi olarak hem zaman olarak her şeyiyle doyurucu bir meslek. Tabii birkac senedir dus dertleri var, sana bu guzel şartlar kalir mi bilmem ama gercekten suanda cok iyi bir meslek.

Puanları 20 bin civarındaydı yanılmıyorsam, temelim çok iyi değil ama günde 6 saate kadar çalışmaya çalışıyorum biyolojim, kimyam ve türkçem çok iyi, matematiğide zorlasam bir şeyler yaparım yani 20 bine girilebilir mi böyle? Sizi çok meşgul ettim ama kusuruma bakmayın lütfen:oops:

Yani seviyorum denemez, katlanabilirim diye düşünüyorum ama insanlar problem olabilir evet çok çabuk sinirlenebiliyorum. Bunu bir düşüneyim:oops:
Kendi adıma 1 haftalığına cok seviyorum kırsal yaşamı... sonra basıyorlar :) öyle göründüğü kadar kolay degil. Hele de cinsiyetçi diye taşlanmayacaksam bir kadın için daha da zor.
Yok ben açarım kliniğimi yoluma bakarım diyorsan, gördüğüm kadarı ile bu işi yapan ve tutturan çok iyi ama işsiz kalıp batıran da çok..
ticari zekan, sermayen,insan ilişkilerin her şey önemli...

Benim seçtiğim meslekler öyle olmuyor, öyle olan mesleklere ilgim alakam sıfır.. ne yapacağım hiç bilmiyorum... amin, teşekkür ederim yorumunuz için :)
Kendini cok iyi analiz etmelisin.. Kimim, ne bekliyorum, ne istiyorum, nerde olmak beni mutlu eder, ilgi alanim tam olarak nedir? gibi.. Bu sorulara verdigin cevaplar bi netlik sağlar Allah in izniyle.. Kimine cok zor olan bi meslek kimi icin dünyanın en eğlenceli işidir.. Kaliplara takilmadan neyi istedigini bulmaya calis..

Kendi adıma 1 haftalığına cok seviyorum kırsal yaşamı... sonra basıyorlar :) öyle göründüğü kadar kolay degil. Hele de cinsiyetçi diye taşlanmayacaksam bir kadın için daha da zor.
Yok ben açarım kliniğimi yoluma bakarım diyorsan, gördüğüm kadarı ile bu işi yapan ve tutturan çok iyi ama işsiz kalıp batıran da çok..
ticari zekan, sermayen,insan ilişkilerin her şey önemli...
Kliniğimi açıp yoluma bakacak biri değilim ya, sanıyorum ki hayvan sevgisi yeterli değilmiş ve bana göre bir meslek kesinlikle değil çok teşekkür ederim gerçekten:bicak:

Eğer sağlıkla ilgili bir alan olsun ve mezun olur olmaz işim hazır maaşım dolgun olsun diyorsan çevremdekilerden gözlemlediğim kadarıyla da şumu söyleyebilirim ki, 1- anestezi bölümü, 2- ameliyathane hizmetleri bölümü tam sana göre olur. Anestezi 4 yıllık ameliyathane h. 2 yıllık ama işin hazırda. Bulunca dört elle sarılıyorlar. Torpilsiz, sürüncemesiz bir iş arayış sürecim olsun diyosan benim söyleyeceklerim bu kadar. Mutlaka araştıır. Bir ömür boyu yapacaksın bu işi Allah kısmet ederse. İşi sevmenin yanında yaptığın işin karşılığından ve yaptığın işten tatmin olman çok önemli. Hakkında hayırlısı olsun inşallah, Allah gönlüne göre versin.

Neden hevesini kiriyorsunuz? Neden rekabet ortaminda kaybolup gitsin ki? Belki cok cok basarili bir veteriner hekim olacak, olmasa bile "sen is yapamazsin, rekabete ayak uyduramazsin" demek bize mi duser gercekten?

Kedi kopek pansiyonlarini veteriner hekimler yapmaz, isi gucu olmayan hayvanseverler para kazanmak icin yapar.

Heves kırmak neden olsun? Örneğin öğretmen olacak birinden KPSS yi saklıyor musunuz?
Bende konu sahibinden konuya yazanlardan fikir edinip kendi fikrimi paylaşıyorum.
İstemezseniz göz ardı butonu var çok işe yarıyor. Deneyebilirsiniz.

Eğer sağlıkla ilgili bir alan olsun ve mezun olur olmaz işim hazır maaşım dolgun olsun diyorsan çevremdekilerden gözlemlediğim kadarıyla da şumu söyleyebilirim ki, 1- anestezi bölümü, 2- ameliyathane hizmetleri bölümü tam sana göre olur. Anestezi 4 yıllık ameliyathane h. 2 yıllık ama işin hazırda. Bulunca dört elle sarılıyorlar. Torpilsiz, sürüncemesiz bir iş arayış sürecim olsun diyosan benim söyleyeceklerim bu kadar. Mutlaka araştıır. Bir ömür boyu yapacaksın bu işi Allah kısmet ederse. İşi sevmenin yanında yaptığın işin karşılığından ve yaptığın işten tatmin olman çok önemli. Hakkında hayırlısı olsun inşallah, Allah gönlüne göre versin.
Tamamiyle verdiğiniz bilgiler yanlış. Ha tek doğru olan ameliyathane h. 2 yıllık oldugu

Puanları 20 bin civarındaydı yanılmıyorsam, temelim çok iyi değil ama günde 6 saate kadar çalışmaya çalışıyorum biyolojim, kimyam ve türkçem çok iyi, matematiğide zorlasam bir şeyler yaparım yani 20 bine girilebilir mi böyle? Sizi çok meşgul ettim ama kusuruma bakmayın lütfen:oops:

Istersen yaparsin. Benim okul basarim cok kotuydu. Iyi bir lisede okuyordum ama arkadaşlarımdan tut da ogretmenlere kadar kimse bir halt olacagimi düşünmüyordu. :olamaz: son sene cok iyi çalışarak cok emek vererek cok iyi bir dereceyle istediğim bolumu kazandim. Tabii nerdeyse ustunden 10 sene gecti, sinav sistemimiz de farkliydi. Ama inanip calisarak yapilamayacak bir sey yok. Bu biraz klise bir laf ama gercekten istersen yaparsin.:KK28:

Istersen yaparsin. Benim okul basarim cok kotuydu. Iyi bir lisede okuyordum ama arkadaşlarımdan tut da ogretmenlere kadar kimse bir halt olacagimi düşünmüyordu. :olamaz: son sene cok iyi çalışarak cok emek vererek cok iyi bir dereceyle istediğim bolumu kazandim. Tabii nerdeyse ustunden 10 sene gecti, sinav sistemimiz de farkliydi. Ama inanip calisarak yapilamayacak bir sey yok. Bu biraz klise bir laf ama gercekten istersen yaparsin.:KK28:
Bir şeyler oluşmaya başladı yavaş yavaş, tekrardan çoook teşekkürler :KK6:

Tamamiyle verdiğiniz bilgiler yanlış. Ha tek doğru olan ameliyathane h. 2 yıllık oldugu

Çevremden gördüğüm kadarı ile dedim hanımefendi, ayrıca ben bunu söylüyorum kesin bunu yapın demedim, araştırın dedim. Benim bildiğim bu, ama keşke yanlış bilgilerimi vurgulamak yerine bir de doğrularını ekleseydiniz konu sahibesi için daha yararlı ve aydınlatıcı olurdu kannımca.

Çevremden gördüğüm kadarı ile dedim hanımefendi, ayrıca ben bunu söylüyorum kesin bunu yapın demedim, araştırın dedim. Benim bildiğim bu, ama keşke yanlış bilgilerimi vurgulamak yerine bir de doğrularını ekleseydiniz konu sahibesi için daha yararlı ve aydınlatıcı olurdu kannımca.
Kız burda meslek seçmeye çalışıyor ve sadece çevreden duydugunuz kadarıyla emin emin konuşmanız doğru değil.
Doğru bilgileri ekleyeyim ben ;

Anestezi 2 yıllık.
Kpss puanları yüksek atama sayısı az.
Özelde iş yok, tecrübesizsen hiç yok. Arkadaşımın bir tanesi resepsiyon işine girdi bir tanesi satış danışmanı. Ben de başka bir bölüm okumaya çalışacağım tercih yapacağım. Kimse bizi bulunca 4 elle sarılmıyor yani.

Ameliyathane hizmetleri
Kpss puanları yüksek değil ama alım az.
İş tanımları yeterince açık değil. Bundan dolayı ameliyathanede her işi yaptırıyorlar. Özelde de iş durumları parlak değil, çünkü kendi işlerini yapamıyorlar.

Edit: maaşı eklemeyi unutmuşum, özelde şayet iş bulursanız 1700 alırsınız.
Kpss ile atanırsanız önlisans ne alıyorsa onu. Bir de döner felan eklenir

Benim ameliyathane hizmetleri alanında çalışan 4-5 tane arkadaşım var hemde çok yakınen tanıdığım insanlar. Bilemiyorum hepsi torpilsiz sürüncemesiz direk bilinen adı duyulmuş özellerde iş buldular hem de çok iyi meblağlarla. Şans işi mi bilemeyeceğim nitekim her ikimiz de yaşanmışlıklardan yola çıkarak konuşuyoruz öyle değil mi? Ha kendiniz yaşamışsınız ha yakınınız. Sürece ikisinde de şahit oluyorsunuz sonuçta. Ayrıca her mesleğin belirsiz bi yönü vardır, kimisi bir yılda bir adım, kimisi on adım atar.Tamamen kişisel özelliklere gör değişen de bir durum. Dolayısıyla söylediğimi tamamen yanlış olarak nitelendirmeniz yanlış aslında. Anesteziye gelecek olursak benim bildiğim bölüm olarak dört yıl fakat sağlıkla ilgili dgs yoluyla geçiş yapıldığında +2 yıl daha okunduğu idi. O konuda net bir bilgim yok, ki doğrusuna ulaşmak da çok zor değil.

Edit: 1700? O zaman Acıbadem ve Liv gibi yerleri bir araştırın derim.

X