- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
-
- Konu Sahibi fakatmuzeyyen
Benim ameliyathane hizmetleri alanında çalışan 4-5 tane arkadaşım var hemde çok yakınen tanıdığım insanlar. Bilemiyorum hepsi torpilsiz sürüncemesiz direk bilinen adı duyulmuş özellerde iş buldular hem de çok iyi meblağlarla. Şans işi mi bilemeyeceğim nitekim her ikimiz de yaşanmışlıklardan yola çıkarak konuşuyoruz öyle değil mi? Ha kendiniz yaşamışsınız ha yakınınız. Sürece ikisinde de şahit oluyorsunuz sonuçta. Ayrıca her mesleğin belirsiz bi yönü vardır, kimisi bir yılda bir adım, kimisi on adım atar.Tamamen kişisel özelliklere gör değişen de bir durum. Dolayısıyla söylediğimi tamamen yanlış olarak nitelendirmeniz yanlış aslında. Anesteziye gelecek olursak benim bildiğim bölüm olarak dört yıl fakat sağlıkla ilgili dgs yoluyla geçiş yapıldığında +2 yıl daha okunduğu idi. O konuda net bir bilgim yok, ki doğrusuna ulaşmak da çok zor değil.
Edit: 1700? O zaman Acıbadem ve Liv gibi yerleri bir araştırın derim.
Ya benle dalga mı geçiyorsunuz?Benim ameliyathane hizmetleri alanında çalışan 4-5 tane arkadaşım var hemde çok yakınen tanıdığım insanlar. Bilemiyorum hepsi torpilsiz sürüncemesiz direk bilinen adı duyulmuş özellerde iş buldular hem de çok iyi meblağlarla. Şans işi mi bilemeyeceğim nitekim her ikimiz de yaşanmışlıklardan yola çıkarak konuşuyoruz öyle değil mi? Ha kendiniz yaşamışsınız ha yakınınız. Sürece ikisinde de şahit oluyorsunuz sonuçta. Ayrıca her mesleğin belirsiz bi yönü vardır, kimisi bir yılda bir adım, kimisi on adım atar.Tamamen kişisel özelliklere gör değişen de bir durum. Dolayısıyla söylediğimi tamamen yanlış olarak nitelendirmeniz yanlış aslında. Anesteziye gelecek olursak benim bildiğim bölüm olarak dört yıl fakat sağlıkla ilgili dgs yoluyla geçiş yapıldığında +2 yıl daha okunduğu idi. O konuda net bir bilgim yok, ki doğrusuna ulaşmak da çok zor değil.
Edit: 1700? O zaman Acıbadem ve Liv gibi yerleri bir araştırın derim.
Beslenme diyetetik bir de lisans. Ona rağmen önerdiği maas komikse onlisansı söylemeyeyim, üstelik o hastaneler canını çıkarıyor insanın.Liv bilmiyorum ama acibadem bana (beslenme ve diyetetik mezunuyum) oyle bir maas onerdi ki madoda garson olmayi tercih ettim ve asciliga yoneldim. Simdi ascilik yapiyorum 5 sene oldu. Ozel hastanelerde sartlar baya kotu. Hala bazen diyetisyenlik mi yapsam diyorum. Yok yani ne para yeter ne o kadar uzun sure calisamam.
Beslenme diyetetik bir de lisans. Ona rağmen önerdiği maas komikse onlisansı söylemeyeyim, üstelik o hastaneler canını çıkarıyor insanın.
Ya benle dalga mı geçiyorsunuz?
Cv bırakmadığım yer bırakmadı. Üstelik mezun olmadan başladım cv bırakmaya.
Liv acıbadem tecrübesiz almıyor. Ama o da sana 4-5bin vermiyor.
Dgs ile 2 yıl daha anestezi okumak diye bir şey yok. Dgs ye girersin, hemşirelik okursun. 3.sınıftan başlatan okul yok varsa da 1-2 tane.
Ameliyathane hizmetleri için de dediğim gibi iş tanımları çok çok kötü. Özelde kendi işini yapan az. Akrabanız arkadaşınız kimse şanslı.
Çok iyi meblağ dediğiniz ne kadar mesela? Sadece meraktan soruyorum
Mesleğimle ilgili yanlış bir bilgi görünce sinirleniyorum. İlk mesajınızı tekrar okuyun. Çünkü İyi bir iş vaadiyle gelmesin kimse,hayal kırıklıgı olmaması adına.Neden celalleniyorsunuz hemen?
Siz fikrinizi söylediğiniz kadar ben de burda fikrimi beyan ediyorum gördüğümü söylüyorum hikaye uydurup gecenin ikisinde macera aramıyorum. Gördüğüme görmedim mi diyeyim hayret bişey ya. 3000 tl civarı artı mesailere icaplara göre değişen bir ücret alıyorlar. Yazdıklarımı iyi okuyun isterseniz. Şans işi olabileceği gibi bireysel farklılıkları da göz önünde bulundurmak lazım. Ben de kendi alanımda işsizim ki iyi bir bölüm vaatleriyle severek girdim ve okudum. Ben iş bulamıyorum ama kendi emekleriyle çok güzel yerlerde olan arkadaşlarım var, bu okuduğum bölümü kötüler mi? Hayır. Burda her meslek dalına kötü bir yorum yapan, bölümden yakınan çıkacaktır elbet. Bu durumda tüm seçenekleri eleyelim mi anlamadım?Herkes kendi şansını yaratır bazen. Sivrilmeyi beceremiyoruz belkide. Neyse konu sapmasın lütfen. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.