Meslek seçemiyorum

Benim abim veteriner. Ama egitimi cok zor. Ablam da doktor. Kendim de o isi yapmasam da diyetisyenim.
Oyle kalkip her seye zor diyecek biri degilim.

Ama hayvan sevmek veterinerlik icin cok iyi degil. Bu lafim yanlis anlasilmasin.
Abim hep der ki "o kadar kotu halde gelenler oluyor ki keske hayvan sevmesem... kahroluyorum gordukce"
Tabii kurtarinca dunyalar onun oluyor. Ama kurtaramazsa gunlerce bunalim. Iste o anlarda keske sevmesem bu kadar etkilenmesem diyor.

Egitimi de cok agirdi ve benim midemin almayacagi seyler vardi... musamba onluk giyip makattan hayvanlari incelemek bu arada dananin uzerine fosur fosur diski yapmasi...

Ama aklin bu meslekte kalirsa hic bir meslekte mutlu olamazsin.

Liv bilmiyorum ama acibadem bana (beslenme ve diyetetik mezunuyum) oyle bir maas onerdi ki madoda garson olmayi tercih ettim ve asciliga yoneldim. Simdi ascilik yapiyorum 5 sene oldu. Ozel hastanelerde sartlar baya kotu. Hala bazen diyetisyenlik mi yapsam diyorum. Yok yani ne para yeter ne o kadar uzun sure calisamam.

Ya benle dalga mı geçiyorsunuz?
Cv bırakmadığım yer bırakmadı. Üstelik mezun olmadan başladım cv bırakmaya.
Liv acıbadem tecrübesiz almıyor. Ama o da sana 4-5bin vermiyor.
Dgs ile 2 yıl daha anestezi okumak diye bir şey yok. Dgs ye girersin, hemşirelik okursun. 3.sınıftan başlatan okul yok varsa da 1-2 tane.
Ameliyathane hizmetleri için de dediğim gibi iş tanımları çok çok kötü. Özelde kendi işini yapan az. Akrabanız arkadaşınız kimse şanslı.

Çok iyi meblağ dediğiniz ne kadar mesela? Sadece meraktan soruyorum

Beslenme diyetetik bir de lisans. Ona rağmen önerdiği maas komikse onlisansı söylemeyeyim, üstelik o hastaneler canını çıkarıyor insanın.

Beslenme diyetetik bir de lisans. Ona rağmen önerdiği maas komikse onlisansı söylemeyeyim, üstelik o hastaneler canını çıkarıyor insanın.

Bana asgari ucretten 17 tl fazlasini onermislerdi. Haftasonu da calisiliyor ama ek mesai odemesi yok. Fedakarlik yapmam istenmisti ancak boyle deneyimlilerden is ogrenirmisim.

Madoya girdim hafta 100 lira tipbox asgari ucretin 1.5 kati maas yemek imkani yol vs... miss. Mudur oldum bile. Kafam o kadar rahat ki. Gunde 7.5 saat tertemiz is.

Neden celalleniyorsunuz hemen?
Siz fikrinizi söylediğiniz kadar ben de burda fikrimi beyan ediyorum gördüğümü söylüyorum hikaye uydurup gecenin ikisinde macera aramıyorum. Gördüğüme görmedim mi diyeyim hayret bişey ya. 3000 tl civarı artı mesailere icaplara göre değişen bir ücret alıyorlar. Yazdıklarımı iyi okuyun isterseniz. Şans işi olabileceği gibi bireysel farklılıkları da göz önünde bulundurmak lazım. Ben de kendi alanımda işsizim ki iyi bir bölüm vaatleriyle severek girdim ve okudum. Ben iş bulamıyorum ama kendi emekleriyle çok güzel yerlerde olan arkadaşlarım var, bu okuduğum bölümü kötüler mi? Hayır. Burda her meslek dalına kötü bir yorum yapan, bölümden yakınan çıkacaktır elbet. Bu durumda tüm seçenekleri eleyelim mi anlamadım?Herkes kendi şansını yaratır bazen. Sivrilmeyi beceremiyoruz belkide. Neyse konu sapmasın lütfen. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

aldığın puan ve neler yapabileceğini düşünerek tercih yapmalısın.turkiyenin gerçeklerini göz ardı etme.geleceğin mesleği denilip birkaç yıl popüler olup sonrasında kaybolan bölümlerden uzak durmani tavsiye ederim.umarım mutlu olacağın bir yerde olursun.

Fizyoterapistim, şahsen başvurmadım ama o kocaman tabelalı hastaneler çalışanlarını bizim etiketimiz var adı altında uzun çalışma saatlerine mahkum edip, üstüne de piyasa altı maaş veriyorlar.
Şu an işimi çalışan olarak yapmıyorum. Vakıflarda gönüllü bir kaç projede yer alıyorum o kadar. Duzenli gelirim olduğu için benim için çok dert degil ama okurken 5-6 bin maaş hayalleri kuranlar su sıralar maalesef işsiz. Çalışan maaşları 3'un altına düşmüş bile...

Türkiye de işler çok hızlı değişiyor.
İyi olan birden kötü, vasat olan parlayabiliyor..
Öngörmek mümkün degil :) artık meslek seçerken kafanızda bir proje ile yola çıkmalısınız ve şansınıza 4 yılda kimsenin aklına gelmemeli :)

Mesleğimle ilgili yanlış bir bilgi görünce sinirleniyorum. İlk mesajınızı tekrar okuyun. Çünkü İyi bir iş vaadiyle gelmesin kimse,hayal kırıklıgı olmaması adına.
Neyse uzatmıyorum.

Veterinerlik iyi aslında ama tutunabilmek önemli. Zengin bir yerde klinik açman lazım, misal. Benim yavru kesim vardı, hastaydı falan sorunu hiç bitmedi, kaç Vet. Gezdik, muayene ücreti en az 70 liraydı, elimizden gelen her şeyi yaptık falan, bayağı para gitti veterinerlere ve sonuç, kedim öldü yani. En son gittiğimiz veterinere 150 kâğıt ve kedimin ruhunu bırakıp çıktım. Yani evcil dostu için her şeyi yapabilecek olan insanların olduğu yerde açılmalı o klinikler.

Ben her türlü hayvanı severim ama zaman zaman başıma geliyor bir sokak kedisinin gözü nerdeyse yerinden çıkmış oluyor üstü iltihap vs kaplı veterine götüreceğim zaman kediyi tutarken bile gözüne bakmamaya çalışıyorum bir ara veteriner olmak istemiştim ama bu tarz olayların içinde bulunduktan sonra herhalde o işi yapamazmışım diyorum videoda izledim köpek uyuz olmuş köpeği temizliyorlardı izlerken içim bi hoş oldu midem kötü oldu. Ama bir de işin şu kısmı var bunlar alışkın olmadığımız görüntüler sonuçta bir miden bulanır iki miden bulanır sonra alışıyordur insan.Çünkü bir hayat kurtarıyorsun.

Bir tanıdığım kızı veterinerlik okudu. Çok zor olduğunu duymuştum ondan. Tıp öğrencileri gibi kadavraları kesmek gibi dersleri vardı onlar zor gelmişti.

Veteriner lik televizyonlar daki gibi sadece bir poliklinik açıp kedi köpek ve sevimli hayvanlara bakmak değil yanlız bunu hatırlatırım.Her türlü hayvan çiftliklerinde hayvan bakımı ve sağlığı büyük baş hayvanların doğum ve rahatsızlıkları ilede ilgileniyorlar.Bana göre bir bayana göre çok ağır bir meslek yinede siz bilirsiniz tabi.

Veteriner olan akrabam üniversitede eğitim görevlisi ama doğru düzgün maaş almıyor. Öte yandan bizim veterinerin iki tane petshopı bir iki tane kliniği hayvan oteli ve eğitim Merkezi var. Yani sermaye ve doğru yerde olup insanlarla iletişimi iyi tutmak önemli... Ben asıl istediğim bölümü seçmedim bana onu olup ne yapacaksın dediler diye, temel mühendisliklerden birini okuyorum şimdi, bîtirince bu mesleği yapar mıyım onu bile bilmiyorum. Bazen çok seviyorum bölümümü bazen nefret ediyorum, ama çevremde istemediği halde geldiği bölümü çok sevenler var. Şans işi biraz... Kararını bence şimdiden ver son anda puanlar gelince fikir değiştirme, çok tehlikeli bir durum o... Kimya biyoloji okuyayım gibi bir düşüncen varsa git moleküler biyoloji ve genetik oku, ciddi manada geleceğin mesleği ama Türkiye'de değil tabii, yurtdışına gidersen hayatın kurtulabilir. Ne yaparsan yap önceden kararını kesinleştir beklediğinden yüksek ya da düşük alırsan puana göre hareket etme, aklında ikiden çok fikir olmasın. Tercih zamanı herkes başka bir şeyler diyecek, kafan çok karışır net karar vermezsen.

Şimdi öncelikle biraz gerçekçi konuşmak gerekiyor. Birkaç yorumuna baktım da, biyoloji, kimya okumaktan bahsetmişsin. Sonra diş hekimliği, tıp vs veya mühendislik...

Tatlım, sen puan ve sıralama araştırması yaptın mı??

Veterinerlik, biyoloji, kimya gibi bölümlerin puanı çok düşük.

Tıp, diş hekimliği için de ilk 25 binde olman gerekiyor. Diğerlerine 500 binle falan giriyorsun. Hatta arada neredeyse 200 ve üzeri puan farkı var.

Mühendislikler ise, üniversitesine göre değişiyor. 300 binlerde de girersin, 20 binlerde de.

Daha önce Kuşadası' nda yaşıyordum ve çok fazla veteriner kliniği vardı. Eğer veteriner olmak istiyorsan, muhakkak sahil kasabalarını seç derim, çalışmak için.

Ama mutlu olmak istiyorsan, beklentilerini karşılayacak şeyleri tercih et. Hem maddi hem manevi.

Bana, üniversitelerden pek haberdar değilsin gibi geldi. Önce bölümleri aç tek tek bir bak. Derslerine bak. İçeriklerine bak. KPSS ile nereye hangi puanla atama yapılmış?? Statü olarak nerelere gelinmiş. Kaç mezun veriyor Türkiye genelinde ve kaç kişi iş bulabiliyor, ne kadar zamanda buluyor.

Bunları araştır istersen.

Güzel bir gelecek kazanırsın umarım...

Hayat ne öğretmenlerinin ne de anne babanın hayatı.
Hayat senin hayatın.
Eğer mesleğinde iyiysen nerden mezun olursan ol hangi meslek sahibi olursan ol gözde olursun, para kazanırsın.
Çöpçünün de, veterinerin de, mühendisin de çalışkan ve işini iyi yapanı kazanır bunu sakın unutma.

Sana bir hayat tavsiyesi.
Lütfen hayatını geçireceğin mesleği kimsenin etkisinde ve para odaklı seçme!
Hayatını mahvedersin!
Her gün işe nefret ederek, tiksinerek, ayağını sürüyerek gitme mi, yoksa uçarak gitmek mi?
Ayrıca veteriner olmak için de hayvanları sevmek yeterli değil. Onların yaralı, hasta, kanlı, parçalanmış görüntülerine
alışman ve soğuk kanlı olman şart.
Üniversiteyi 3. senesinde bırakıp tekrar istediği mesleğe yönelen biri olarak senden ricam.
Sevdiğin ve sonuçlarına katlanabildiğin mesleği yap.
Sevdiğin mesleği yaparsan ömür boyu çalışmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…