• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek sahibi olabilmek için önerilerinizi bekliyorum

Ber ra

Kanadım ol...
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
3.008
3.758
63
merhaba güzel ve güçlü hanımlar

Lise mezunuyum ve iyi bir (sosyal güvencesi olan) meslek edinmek istiyorum devamli çalışabileceğim
şu anda çalışıyorum ama daha iyi ve guvenilir bir iş istiyorum
kpss yi basarabilir miyim yada açıkdan üniversite okuyabilir miyim bilmiyorum ama hemen toparlanmam lazım

İstedikten sonra aşılamayacak bir şey yok bence . Açıktan üniversite imkanları da geniş artık ve hiçbir şey için de geç değil . Bir tane beyefendi vardı fırıncıydı , 45 yaşından sonra tıp fakültesini bitirip doktor olmuştu . İnsan isterse aşılamayacak bir şey yok çalışmalara başlayın bence :)

Bir de bu konuyu bir derdim var kısmına açarsanız daha çok yanıt veren olur . Orası daha hareketli

İstedikten sonra aşılamayacak bir şey yok bence . Açıktan üniversite imkanları da geniş artık ve hiçbir şey için de geç değil . Bir tane beyefendi vardı fırıncıydı , 45 yaşından sonra tıp fakültesini bitirip doktor olmuştu . İnsan isterse aşılamayacak bir şey yok çalışmalara başlayın bence :)

Yani limon sıkmak gibi olmasın da haberlerde yanlış bilgi geçiyorlar. O abimiz aftan yararlanıp dönmüş, 3. sınıf terkmiş. Uzun süredir dönemediği için 1. sınıftan başlatmışlar mevzu o yani yoksa en baştan sınava girip yeni kazanmış değil. Binlerce kez değişmiş sınav sistemine ayak uydurarak tıp kazanabilmesi zaten zor olurdu şu an :)

merhaba güzel ve güçlü hanımlar

Lise mezunuyum ve iyi bir (sosyal güvencesi olan) meslek edinmek istiyorum devamli çalışabileceğim
şu anda çalışıyorum ama daha iyi ve guvenilir bir iş istiyorum
kpss yi basarabilir miyim yada açıkdan üniversite okuyabilir miyim bilmiyorum ama hemen toparlanmam lazım

KPSSyi de başarabilirsiniz isterseniz neden olmasın. Tıp kazanmaya çalışmaktan daha mantıklı gözüküyor :) Açıktan üniversite okusanız da sizi rahat bir şekilde işe sokacak bir bölüm yok orada da yani. KPSS daha mantıklı gibi duruyor.

KPSSyi de başarabilirsiniz isterseniz neden olmasın. Tıp kazanmaya çalışmaktan daha mantıklı gözüküyor :) Açıktan üniversite okusanız da sizi rahat bir şekilde işe sokacak bir bölüm yok orada da yani. KPSS daha mantıklı gibi duruyor.

Haklısın canım kpss tam olarak ne zaman ki ?

Bu ülkede artık memuriyet, atanmak çok zor neredeyse imkansız. Özel sektör deseniz zaten zar zor girip, orada kalmak için savaş veriyorsunuz. Ben survivor a benzetiyorum. En güzeli kendi işini kurmak. Artık para aslanın akıllı telefonunda.

Eliniz ne işine yatkın ise onu yapın ve normalde 10₺ şeyi instagramda tanınıp 100₺ satabilirsiniz. Herşey sanal alem. Eğer bi iş arıyorsanız ve yeteneğiniz varsa size fotoğrafçılığı öneririm.

Sıfır maliyet max kazanç. Sadece tek sermaye 1 kerelik alınacak fotoğraf makinesi. 3 bin ₺ lik sermaye ile milyarlar kazanabilirsiniz.

Veya butik pastacılık. 60₺ maliyetindeki bir pastayı 350-400 hatta 1000₺ lere satabilirsiniz.

Benden öneriler bunlar.☺️🙏🏻

Halk egitimin kuaforluk kurslarına gidebilirsin daha sonra çıraklık eğitime(haftada 1 gün) kayıt yapıp bir yandan da bir kuaförde çalışıp mesleği kavrayıp belgeni alinca dükkanıni açabilirsin ya da açma kalfa usta olarak çalış her türlü kazandıran meslek.

Back
X