• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Meslek lisesini bitirenler ,hangi meslek uzerine okunuz

2001 anadolu kız meslek lisesi hazır giyim bölümü mezunuyum.devam edemedim üniv.sınavlarına girdiğim yıl puanlar yükseldi 180 almıştım oysa çok iyiydi..2002 de de evlendim eşim istemedi...

bende meslek lisesinde okuyanlardanım.mutlaka artıları olmuştur ama üniversite anlamında ağır rakiplere karşın tam bir haksızlık gördüğümüze inanıyorum.kaldı ki meslek seçimi orta okulu bitiripte liseye geçilecek yaş mı sizce yanlış bir düzen kimseye tavsiye etmiyorum.harcandık resmen:(

fikrinize kesinlikle katılıyorum..bende anadolu meslek lisesini bitirip 2 yıllda m.y.o tekstil okudum..okul döneminde sayısal görmeyipte,öss de diğer okullarda mevzun olanlarla yarışa girmemiz çok saçma...hazırlık dahil 4 yıl okuduk ama sayısal adına birşey görmedik..ve dolayısıyla 4 yıllık bir bölüm kazanmamız imkansız hale geldi..bu konu hakkında çok üzgünüm elimden birşey gelmiyor...ama bugün dilekçe yazıp a.ö.f ye gönderdin..2 yıl önlisans bitirip lisans tamamlama hakkının bizlere de verilmesi için..çünkü bu yıl anasınıfı öğretmenlerine böyle bir hak tanındı..2 yıl önlisans bitiren bir anasınıfı mevzunu üzerine 2 yıl açıköğretim okuyup lisans diploması alabilecek..bu çok güzel bir fırsat bizlerede tanınmalı..çünkü tekstil mevzunu olduğumuz için çoğu yerde iş bulamıyoruz en azından mesleğimizin en üstünüz okuruzda yapılan haksızlığa biraz olsun değer..benim gibi düşünen arkadaşlar varsa sizlerde dilkeçe yazabilirsiniz..talep fazla olursa değerlendirirler belki...off tekstil off:çok üzgünüm:

bende mneslek lisesi mezunuyum ve iyiyki okumuşum diyorum liseden çıkınca şanısma atandım tokat/turhal sağlık meslek lisesi 2005 mezunuyum

Bende 2005 ticaret meslek lisesi bilgisayar programcılığı mezunuyum.benım normal şartlarda program yazıp şiketlere satmak lazım,yapıyormuyum hayır... ama ıyıkı okumuşum,diplomam para yapıyor cunku.

2007 kütahya anadolu meslek ve meslek lısesı cocuk gelısımı mezunuyum.su andada anaokullarında kreşlerde yuvalarda ogretmenlık yapmak ıcın ıs arıyorum.inş bulurum ya.

Anadolu kız meslek lisesi bilişim teknolojileri/web programcılığı mezunu olucam bu sene, zaten istemeyerek gitmiştim hala da fikrim değişmedi. Ama seneye katsayı yasası kalkıyor çok mutluyum tek tesellim bu.

a.s.selam kızlar.ben de kütahya kız meslek lisesi mezunuyum.(1989)branşım ''giyim''.bir süre mesleğimi yaptım.atölye açtım.evlendim,bebek derken mesleğe ara vermek durumunda kaldım.şuan çalışmıyorum.hepinize sevgilerimi gönderiyorum.hihoyyyt

2003 izmir alsancak cumhuriyet andl kız meslek lisesi hazır giyim mezunuyum 2 yıl meslek yüksek okulu örme bölümü okudum ama evlendim ve çalışmıyorum

ımam hatip lisesinin bitirdim. sözel çıkışlıydım. ama üniversiteyi sayısal puanla yerleştim.şimdi de ikinci üniversiteyi eşit ağırlıkla ilgili bir bölüm okuyorum. çok değişkenim çok. tabi mecburiyetten. bu hale getirenlere asla hakkımı helal etmeyeceğim.

bende varım kıslar 1999 Mehmet ıhsan Mermerci Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi mezunuyum liseden mezun olduktan sonra 2004 senesine kadar işimi yaptım şu anda sıpacıklarım dolayısıyla çalışmıyorum ama biraz daha büyüsünler bize uygulama öğretmenliği hakkı vermişler onu düşünüyorum yapan biçok arkadaş var.

bende ticaret meslek lisesi okudum ama me zun olama dım. şu anda açık öğretimden mezun olmaya çalışıyorum. yeterli bilgi vermedikleri için sistemi anlayamadım ve geçen dönem sınavları kaçırdım bu dönem sınavlara girdim.sırat köpürüsü gbi ince noktadayıom .ikinci sınavlarım iyi olsada ilklerine giremediğim için diplomamı hak edeceğimi sanmıyorum. bu yüzden üstelik lise dört seneliğe uzayacak yani işim dahada zorlaştı:((:(:(:(
benim durumumda arkadaşilarım var sistemi anlayamadıkları ve yeterli bilgi edinemedikleri iin zaman kaybı olan bu bir haksızlık ..
bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim:)

slm kızlar bende sağlık meslek lisesi mezunuyum.okulu bitirip hemen evlendim ama şansım yaver gitti atamam hemen oldu şuan hemşirelik yapıyorumm sanırım mesleğimi seviyorum:utangac:yerimseniben

ben 1990 B.akırköy Tic.Lisesi mezunuyum.ÖSS ye girmeden. Direk açık öğretime girebilirmiyim acaba

Oss ye girmeden aof kayit yaptirabilirsin yalniz kendi alanini secme zorunlulugun var kendi alanina da Dis Ticaret bolumu giriyor...
Sonra 4 yilliga da yukseltebilirsin..

bende ticaret meslek lisesi okudum ama me zun olama dım. şu anda açık öğretimden mezun olmaya çalışıyorum. yeterli bilgi vermedikleri için sistemi anlayamadım ve geçen dönem sınavları kaçırdım bu dönem sınavlara girdim.sırat köpürüsü gbi ince noktadayıom .ikinci sınavlarım iyi olsada ilklerine giremediğim için diplomamı hak edeceğimi sanmıyorum. bu yüzden üstelik lise dört seneliğe uzayacak yani işim dahada zorlaştı:((:(:(:(
benim durumumda arkadaşilarım var sistemi anlayamadıkları ve yeterli bilgi edinemedikleri iin zaman kaybı olan bu bir haksızlık ..
bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim:)

Madem lise okuyosun cnm meslek lisesi yerine neden genel liseyi tercih etmiyorsun,
ilerde orgun universite dusunursen inan cok daha avantajli olursun..

Ben de ticaret meslek lisesi mezunuyum muhasebeden nefret ederek okumusum liseyi arti 1 yil bilgisayarli muhasebe bolumunu 18 sanirim 18, 18 dersden yuksek okulda sadece muhasebem zayifti dusunebiliyor musunuz:)
Yanlis yonlendirme, yeterli bilgi sahibi olmadigim icin bilincsizce ailemin de istegiyle tic lisesine girdim,
unv giremesede kisa yoldan meslek sahibi olur zihniyetiyle simdiki aklim olsa duz liseden vazgecmezdim bize bakarak heracidan avantajlilar, icinizde okuma sevdasi varsa meslek liselerine giderek onunuze set cekmeyin derim...
Simdi oss sistemine duzenlemeler getirmeye calisiyorlar fakat yine onumuzu acacaklarini dusunmuyorum, kat sayiyi kaldirirlar bolum secmede gene engel koyarlar egitim sistemimizin duzelmesi temennisiyle...:1no2:

Back