lehre mı yapmak ıstıyorsun sen meslek dedıgın o mu yanı? benım bu subat ayınca bıttı ausbildung 21 yasına gırcem bende bıraz gec basladım yasıtlarıma ve cevreme göre ama 1 haftadır öyle güzel bır yerde calısıyorum kı devlet ısıne gırdım sıfır torpıl tamamen sansımdan dolayı..nasıp ısı bence bu ısler ve 22 asla ama asla gec degl..tamam mılletın cogu 22 yasında coktan meslegını bıtırmısde güzel yerlerde calısıyor oluyor hak verıyorum sana ama mesala benım kuzenım de 22 yasında üniyi bıraktı sonra mc donaldsda calıstı 28 yasında kadar, bır zaman aklı basına geldı ve meslek yaptı spedition isi firma schenker de is baglıyor suan masa basında 32 yasına gırecek ve hayatından gayet memnun..tamamen sans ve bazılarının kafasına sonradan dank edıyor ama ıs ısten gecmıyor meslek konusunda üzülmeee sabret ..
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Meslek edinmek için çok mu geç?
- Konu Sahibi UniQuE88
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Canım sen türkiyede mi okudun yoksa almanyada okuyup sonradan mı gittin? Merak ettim çünkü bende türkiyede üni okumayı çok isterdim :26:
yok ben lıseyı almanyada okudum ausbıldung yaptım hemşırelığı bıtırdım sonra türkıyeye gıttım
almanca öğretmenlığını bıtırmek ıstıyorum şımdıde
2 farklı mesleğım olucak yanı
lehre mı yapmak ıstıyorsun sen meslek dedıgın o mu yanı? benım bu subat ayınca bıttı ausbildung 21 yasına gırcem bende bıraz gec basladım yasıtlarıma ve cevreme göre ama 1 haftadır öyle güzel bır yerde calısıyorum kı devlet ısıne gırdım sıfır torpıl tamamen sansımdan dolayı..nasıp ısı bence bu ısler ve 22 asla ama asla gec degl..tamam mılletın cogu 22 yasında coktan meslegını bıtırmısde güzel yerlerde calısıyor oluyor hak verıyorum sana ama mesala benım kuzenım de 22 yasında üniyi bıraktı sonra mc donaldsda calıstı 28 yasında kadar, bır zaman aklı basına geldı ve meslek yaptı spedition isi firma schenker de is baglıyor suan masa basında 32 yasına gırecek ve hayatından gayet memnun..tamamen sans ve bazılarının kafasına sonradan dank edıyor ama ıs ısten gecmıyor meslek konusunda üzülmeee sabret ..
Eveeet ausbildung canim bekliyorum bekliyorum hala bi cevap gelmedi kac ay oldu kafayi yicem yaaa
Bide isyerimde BA-Studium icin basvurdum, bilmiyorum duydun mu hic? Bizim sistemi pek anlamazlar diye nalatmakta güclük cekiyorum burda bazi kelimelereri de yanlis tercüme etmekten korkuyorum oyüzden basit, anlasilir bir sekilde aciklamaya calisiyorum Chef'imle konustum da özel bi basvuru yap dedi bana (bende chef olmak istiyorum calistigim yerde ).
Sen nerde yasiyorsun canim? Almanyada mi Tr'de mi?
yok ben lıseyı almanyada okudum ausbıldung yaptım hemşırelığı bıtırdım sonra türkıyeye gıttım
almanca öğretmenlığını bıtırmek ıstıyorum şımdıde
2 farklı mesleğım olucak yanı
Bnde ya ausbildung ya BA-Studium (ausbildung+studium) istiyorum ikisi için de başvurdum. Yalnız mı gittin ailenle mi? Hemşireliğe türkiye de mi devam ediyorsun? Orda üni mi okuyorsun şimdi? Ayy çok soru sordum kusura bakma benimde gitme imkanım olsa 1 dk bile durmam.
Fachabitur yaptim ben canım orda üni okuyabilirmiyim istesem?
Bnde ya ausbildung ya BA-Studium (ausbildung+studium) istiyorum ikisi için de başvurdum. Yalnız mı gittin ailenle mi? Hemşireliğe türkiye de mi devam ediyorsun? Orda üni mi okuyorsun şimdi? Ayy çok soru sordum kusura bakma benimde gitme imkanım olsa 1 dk bile durmam.
Fachabitur yaptim ben canım orda üni okuyabilirmiyim istesem?
Aılem yurtdışında ben tek gıttım ama şuan yıne yurtdışındayım kısa bı süre ıçın eskı ış yerımde çalışmam lazım 6 ay sonra yıne gıdıcem
türkıyede hemşırelık yapmak ıstemıyorum onun ıçın almanca öğretmenlığı okucam cnm
trde dershanede çalışıyordum özel ders felan verdım almancan ıyıse yapabılırsın
ama ünı okumanı tavsıye ederım türkıyede
mesela bı örnek verıyım sana almanyada ausbıldung yaparsın verkaeuferın olarak, ıyı bır meslek dıye geçıyor burda
ama türkıyede rezıl olursun bunun ıçın mı okudun derler çünkü tezgahtarsın yanı
benım sana tavısyem en azından almanyada adam gıbı bı ausbıldung yap, öyle gıt
karnelerını topla denklığını çıkar bakalım fachabı tam geçerlı değıl dıye bılıyorum olmadı açık öğretım lısesıne kaydını yaptırırsın bır ıkı dönem okuyunca orda kı lıseyı bıtırmış olursun bende öyle yapmıştım
sonrada ünı
hangı şehırde olduğunu bılsem daha çok yardımcı olabılırım burda kı açık öğretım bürolarına gıdıp bılgı alabılırsın gerekırse almanyadan da trde kı lıseyı bıtırebılıyorsun
hatta ben şımdıden aöf ye kaydımı yaptırmayı düşünüyorum
Ne çok yazmışım bee :) pardon uzun olmuş azcık :)
Son düzenleme:
Aılem yurtdışında ben tek gıttım ama şuan yıne yurtdışındayım kısa bı süre ıçın eskı ış yerımde çalışmam lazım 6 ay sonra yıne gıdıcem
türkıyede hemşırelık yapmak ıstemıyorum onun ıçın almanca öğretmenlığı okucam cnm
trde dershanede çalışıyordum özel ders felan verdım almancan ıyıse yapabılırsın
ama ünı okumanı tavsıye ederım türkıyede
mesela bı örnek verıyım sana almanyada ausbıldung yaparsın verkaeuferın olarak, ıyı bır meslek dıye geçıyor burda
ama türkıyede rezıl olursun bunun ıçın mı okudun derler çünkü tezgahtarsın yanı
benım sana tavısyem en azından almanyada adam gıbı bı ausbıldung yap, öyle gıt
karnelerını topla denklığını çıkar bakalım fachabı tam geçerlı değıl dıye bılıyorum olmadı açık öğretım lısesıne kaydını yaptırırsın bır ıkı dönem okuyunca orda kı lıseyı bıtırmış olursun bende öyle yapmıştım
sonrada ünı
hangı şehırde olduğunu bılsem daha çok yardımcı olabılırım burda kı açık öğretım bürolarına gıdıp bılgı alabılırsın gerekırse almanyadan da trde kı lıseyı bıtırebılıyorsun
hatta ben şımdıden aöf ye kaydımı yaptırmayı düşünüyorum
Ne çok yazmışım bee :) pardon uzun olmuş azcık :)
Estağfurullah ne demek, en ufak ayrıntı bile önemli benim için maşallah çok şey başarmışsın tek başına, bende çok araştırdım ama biyere varamadım, nerden başlayacağımı bilmiyorum ki. Stuttgart yakınlarında oturuyorum canım. Ailem bana pek destek olmuyor, tek başıma türkiyeye de yollayacaklarını sanmıyorum yani elimde kesin bişey olsa (mesela ni üniye başvurdum alındım) anca ozaman ikna olurlar ama böyle boş konuşupta kimseyi heveslendirmek istemiyorum, bişeyler yapmak istiyorum. En büyük hayalim İstanbulda güzel biryerde çalışıp geçinmek, kolay değil biliyorum ama okadar çok istiyorum ki anlatamam
22 yaş neden geç olsun ki umarım başvurularından ıyı sonuçlar alırsın bak bende 1 sene once evlendım ve ıyı bır ısım oldugu halde cıkmak zorunda kaldım baska bır sehıre yerlestık cunku ama bende kpss ye hazırlanmaya basladım bakalım ınsallah o olur oda mı olmadı baska bı seyler ıcın ugrasırım olmedikten sonra hıcbırsey ıcın gec degıl allah saglık versın :)
Estağfurullah ne demek, en ufak ayrıntı bile önemli benim için maşallah çok şey başarmışsın tek başına, bende çok araştırdım ama biyere varamadım, nerden başlayacağımı bilmiyorum ki. Stuttgart yakınlarında oturuyorum canım. Ailem bana pek destek olmuyor, tek başıma türkiyeye de yollayacaklarını sanmıyorum yani elimde kesin bişey olsa (mesela ni üniye başvurdum alındım) anca ozaman ikna olurlar ama böyle boş konuşupta kimseyi heveslendirmek istemiyorum, bişeyler yapmak istiyorum. En büyük hayalim İstanbulda güzel biryerde çalışıp geçinmek, kolay değil biliyorum ama okadar çok istiyorum ki anlatamam
ozaman öncelikle denklikle başlamalısın
türkıyeye gıttığınde şu ana kadar aldığın bütün karnelerını toparla ve mıllı eğıtım müdürlüğünde denklığını çıkarttır
karnelerın aslı gerekıyor unutma fotokopı kabul edılmez
onlar sana kredı puanını çıkarıyor, ve türkıyede kı eğıtım sıstemıne göre mezun olduğun alan belırlenıyor
eğer ünı sınavına gırmek ıçın yeterlı kredın varsa, sınava gırersın canım
bu kadar basıt aslında
ozaman öncelikle denklikle başlamalısın
türkıyeye gıttığınde şu ana kadar aldığın bütün karnelerını toparla ve mıllı eğıtım müdürlüğünde denklığını çıkarttır
karnelerın aslı gerekıyor unutma fotokopı kabul edılmez
onlar sana kredı puanını çıkarıyor, ve türkıyede kı eğıtım sıstemıne göre mezun olduğun alan belırlenıyor
eğer ünı sınavına gırmek ıçın yeterlı kredın varsa, sınava gırersın canım
bu kadar basıt aslında
Aaaa süperrrrr çok çok teşekkür ederim canımmmm okadar yardımcı oldun ki bunu türkiyedeki akrabalarımla paylaşayım bu yaz. Bu bilgiler çok önemli benim için, işte tam böyle bişey arıyordum bana nasıl bir iyilik yaptığını bilmiyorsun çok teşekkür ettimmmm mucuxxxx
- 22 Mayıs 2012
- 10.738
- 29.655
- 798
Günlerden bir gün ülkelerden birinde bir kurbağa yarışı düzenlenmiş!!!
Hedef yüksek bir kulenin tepesiymiş... Kalabalık onları görmek ve alkışlamak için toplanmış. Yarış başlamış, başlamasına da, kimse onların tepeye varacaklarına inanmıyormuş...
Ve şöyle konuşuyorlarmış aralarında:
"Boşuna !!! Nasıl olsa başaramayacaklar...!"
Yarışan kurbağalar da yavaş yavaş cesaretlerini kaybetmeye başlamışlar. Yalnız bir tanesi bütün gücüyle tırmanmaya devam ediyormuş...
İnsanlar konuşmaya devam ediyorlarmış.
"Gerçekten çok yazık, boşuna bu emekler, nasıl olsa tepeye varamayacaklar !..."
Zorlanan kurbağalar teker teker yarıştan çekilmişler, ama bir tanesi hariç !
O, bütün bu zor ve o olumsuz koşullara rağmen devam ediyormuş.
Sonuçta, hepsi yarışı terk etmişler...
O "birtanesi" ise kulenin tepesine tek başına çıkabilmiş...
Herkes şaşkınlık içinde bunu nasıl başardığını merak etmiş !
İçlerinden biri ona yaklaşıp bu yarışı nasıl tamamladığını sormuş...
Ve de görmüş ki... o sağırmış !!! Umarım bu hikaye sana bazı şeyler konusunda yol gösterir. Tabiki insan bazen destek almak ihtiyacı duyabilir en yakınlarından ama olmuyorsa bu manevi desteği isteyerek ya da istemeyerek senden esirgiyorlarsa ne yapabilirsin ki? Sana düşen hayatını sen nasıl mutlu olacaksan öyle yaşamak.. bunun sonucunda mutlu olacakta sensin pişman olacak olanda sensin bence kimseyi umursamadan hayatına devam et :) umarım her şey gönlünce olur canım :)
Hedef yüksek bir kulenin tepesiymiş... Kalabalık onları görmek ve alkışlamak için toplanmış. Yarış başlamış, başlamasına da, kimse onların tepeye varacaklarına inanmıyormuş...
Yarışan kurbağalar da yavaş yavaş cesaretlerini kaybetmeye başlamışlar. Yalnız bir tanesi bütün gücüyle tırmanmaya devam ediyormuş...
Ve de görmüş ki... o sağırmış !!! Umarım bu hikaye sana bazı şeyler konusunda yol gösterir. Tabiki insan bazen destek almak ihtiyacı duyabilir en yakınlarından ama olmuyorsa bu manevi desteği isteyerek ya da istemeyerek senden esirgiyorlarsa ne yapabilirsin ki? Sana düşen hayatını sen nasıl mutlu olacaksan öyle yaşamak.. bunun sonucunda mutlu olacakta sensin pişman olacak olanda sensin bence kimseyi umursamadan hayatına devam et :) umarım her şey gönlünce olur canım :)
Aaaa süperrrrr çok çok teşekkür ederim canımmmm okadar yardımcı oldun ki bunu türkiyedeki akrabalarımla paylaşayım bu yaz. Bu bilgiler çok önemli benim için, işte tam böyle bişey arıyordum bana nasıl bir iyilik yaptığını bilmiyorsun çok teşekkür ettimmmm mucuxxxx
rıca ederım ne demek bende bır zamanlar bu zorlukları çektım ve çevremde bana yardım edebılcek hıç kımse yoktu
hepsını tek başıma hallettım :44:
hadı hayırlısı dıyelım ozaman kolay gelsın
- 10 Haziran 2012
- 2.199
- 247
- 113
Günlerden bir gün ülkelerden birinde bir kurbağa yarışı düzenlenmiş!!!
Heyecanım daha da arttı bu hikayeyi okuyunca :) İlginç bir şekilde beni acayip motive etti şu an. İnanın evde bile bukadar destek görmedim Çok teşekkür ederim inan çok mutluyum şu an içimde güzel hisler oluştu. önümüzdeki günlerde yine birkac CV hazırlayıp başvuru yapacağım. Pes etmek yokkk :) :)
22 yaşında birisinin böyle bir soruyla karşılaşması çok ilginç şaka gibi yani :) 3 sene daha düşünebilirsin başlayıp başlamamaya
Ne bileyim burada bu yaşta çoktan meslek sahibi olunuyor veya üni mezunu :) tabi istisnalar var ama çoğunlukla öyle :) ondan düşünüyorum hani ben mi geciktim zamanında düşünecektim bunları offf ..
- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
Sevgilimin ailesi bu yaz tanışmaya grlicek belki (yani daha belli değil), ve ben o gün gelmeden bir iş bulmak istiyorum. Ne işle meşgulsun diye soracaklar ve ben mesleksizim ve part time çalışıyorum demek istemiyorum. Karşılarına böyle çıkmak istemiyorum anlatabiliyor muyum?
Çok iyi anlİyorum canım ve ayrıca çok zekice ddüşünmüşsun.
Benim eyitimsiz d*li kayın validemde yaptıgım mesleyi beyenmeyip bana kendimi geliştirmemi önermişti.
Onun cesaretine dogrusu hayranım! Oysa kendi
Sosyal iliskileri okudum hem kreş hemde anaokulunda çalışıyorum!
Umarim benim basıma gelen seninkine gelmez!!
sen en iyisi Zadece onlar icin degil aynı zamanda kendin icinde bunu yap! Emin ol hosuna gitmeyecek seyler diye bilirler.
Allah yardımcın olur insallah!
- 22 Mayıs 2012
- 10.738
- 29.655
- 798
Heyecanım daha da arttı bu hikayeyi okuyunca :) İlginç bir şekilde beni acayip motive etti şu an. İnanın evde bile bukadar destek görmedim Çok teşekkür ederim inan çok mutluyum şu an içimde güzel hisler oluştu. önümüzdeki günlerde yine birkac CV hazırlayıp başvuru yapacağım. Pes etmek yokkk :) :)
Ne kadar sevindiğimi anlatamam bu mesajına sana yol gösterdiyse bu hikaye bu çok güzel bir şey. Kesinlikle pes etmek yok zaten pes etmeni gerektirecek bir şey de yok :) Her şey insanın gerçekten isteyip istememesiyle alakalı. Gerçekten istiyorsan ne yaşın ne de başka şeylerin hiçbir önemi yok her şey senin içinde biter ki gördüğüm kadarıyla da sen bu güce sahipsin :)
hiçde değil önemli olan imkan varken değerlendirmek.. Türkiye2deki bazı sorunlardan dolayı üniversiteye 25 yaşında başladım iyiykide başlamışım diyorum bana Amerikanın kapılarını açtı şimdi yeni mezunum 29 yaşındayım ve iş başvurularımı yapıyorum..
Masallah!!! Allah yolunuzu her daim acik etsin insallah Allahim bana da hayirli bir kapi acar insallah, bende kendimi gelistirmek istiyorum, ama burada degil. Ben gelecegimi Almanya'da göremiyorum. O yüzden Ankara'daki halamla irtibata gectim benim icin sorup sorustururmusun dedim, sagolsun hallederim kizim merak etme dedi. Bakalim sonuc ne olacak. Türkcenin yaninda Almanca'da ana dilim, bunu degerlendirmek istiyorum. Cok heyecanliyim insallah hayirli haberler alirim
Son düzenleme: