Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Meslek edinmek için çok mu geç?
- Konu Sahibi UniQuE88
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?21 yaşında aöf yazdım evliyim hamleyim ben bu yaşıma kadar kazanamadım ama ailem destek de olmadı okumasan daha iyi dediler
şimdi inşallah hayallerime kavuşcam
keşke aöfde olsa daha önce okusaydım
Insallah hedeflerine ulasirsin, biraz ertelemek zorundasin simdi dogal olarak ama hicbir sey imkansiz degil. Aile destegi herseyden cok önemli esin de sana yardimci olacaktir bu konuda yalniz birakmayacaktir
Bugün yine anneme konuyu actim, anne neden babamla sen destek olmuyorsunuz bana? Tamam hayal kirikligi yasadiniz ama yinede insan der olmus artik bundan sonrasina bakalim, herseyin hayirlisi kizim fln dedim. Akil var mantik var gelecegini mahvettin kac yasinda evlenmeyi düsünüyorsun yasin geldi de geciyor fln demeye basladi, bu kadin beni cildirtacak yaaa 22 yasinda beni basindan atmaya calisiyor beni de bunalima sokuyor dedim bu sene meslege baslayabilirsem 2 sene sürecek 24 yasinda elimde meslegim, bu sene olmazsa seneye yine 25 yas cok gecdegil ne var bunda dedim. Bi kadinin 25inden önce evlenmesini dogru bulmuyorum dedim. Cok konusuyorsun lütfen sus yeter artik fln diye sinirlenmeye basladi, elindeki tabagi firlatacak diye cok korktum
Son düzenleme:
- 29 Şubat 2012
- 10.716
- 20.054
- 598
Bugün yine anneme konuyu actim, anne neden babamla sen destek olmuyorsunuz bana? Tamam hayal kirikligi yasadiniz ama yinede insan der olmus artik bundan sonrasina bakalim, herseyin hayirlisi kizim fln dedim. Akil var mantik var gelecegini mahvettin kac yasinda evlenmeyi düsünüyorsun yasin geldi de geciyor fln demeye basladi, bu kadin beni cildirtacak yaaa 22 yasinda beni basindan atmaya calisiyor beni de bunalima sokuyor dedim bu sene meslege baslayabilirsem 2 sene sürecek 24 yasinda elimde meslegim, bu sene olmazsa seneye yine 25 yas cok gecdegil ne var bunda dedim. Bi kadinin 25inden önce evlenmesini dogru bulmuyorum dedim. Cok konusuyorsun lütfen sus yeter artik fln diye sinirlenmeye basladi, elindeki tabagi firlatacak diye cok korktum
benim aNNEM özellikle işallah kazanamazsın senin kısmetinde felan yok boşver otur evinde hala böyle diyor
bende bu yüzden evlenen biriyim seni çok iyi anlayabiliyorum mesleğine başla da kimseyi sakın ama sakın takma
itme suyla değirmen dönmüyor çocuğu hemen yaptımki mesleğimi rahat kazanayım
- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
Yas 22, daha yolun basindasin canım, dert edecek birşey yok bence, inşallah gönlüne göre bir meslek edinirsin.
Anneme göre evlenmek için geç bile kaldım, nezaman meslek yapıp ne zaman evlenmeği düşünüyorsun diyip duruyor
ben 3senelık egitmimi kestım sıfırdan basladım univ e 22 yasındayım:) 4yıla yakın suredir ilişkım var 3sene tarih okudum o bitince evlenırız dıoduk ben simdi sil bastan hukuk okuyorm:) (ztn smdı durumu evllk ıcın musaıt dııl tamamen dygsal:) neysecime canım sil bastan okucam aileme 3 sene yük oldum die dusundum tabi bir yandan da iş arastırdım işe de girdim avukat asıstanı olarak ailem bişi demez ama olurda demeye kalkarlarsa kımsenın bise demeye hakkı yok okulu bıraktm dıye kendı yagımı kendım kavuruyorum evden para almıyorum hemde eve verıyorum cogunu maasın onun ıcın adımlarını saglam at ve cok iyi düşün benim cahıllıgıme geldi ılk üniversitem sımdı tamamen bilinçli seklde ileriıyorum ınsan sevmedıgı yerde baglasan durmuyor onun ıcın sevdıgın birseye yonelırsen kısa zamanda sonuc alırsın sonuclarını beklıyorum canım:)
ilahi ya ben de 30 falan sandım herşeyin başındasın henüz,
sana söyleyebileceğim tek bir şey var; sevdiğin işi yap bu çok önemli
Almanyada genelde 20-21 yaşında ya üni ya meslek eğitimi bitmiş oluyor. Tabiki önemli üni içime sinmediği için bıraktım zaten, hevesim kalmadı hem seçtiğim dal çok zordu (başarısızlık oranı %80 civarı), yani 10 kişiden en fazla 3 kişi kazanıyor sınavları, şansımı deneyim dedim bilgisayar bilimleri hoşuma gider zannettim ama hiç bana göre değildi
ben 3senelık egitmimi kestım sıfırdan basladım univ e 22 yasındayım:) 4yıla yakın suredir ilişkım var 3sene tarih okudum o bitince evlenırız dıoduk ben simdi sil bastan hukuk okuyorm:) (ztn smdı durumu evllk ıcın musaıt dııl tamamen dygsal:) neysecime canım sil bastan okucam aileme 3 sene yük oldum die dusundum tabi bir yandan da iş arastırdım işe de girdim avukat asıstanı olarak ailem bişi demez ama olurda demeye kalkarlarsa kımsenın bise demeye hakkı yok okulu bıraktm dıye kendı yagımı kendım kavuruyorum evden para almıyorum hemde eve verıyorum cogunu maasın onun ıcın adımlarını saglam at ve cok iyi düşün benim cahıllıgıme geldi ılk üniversitem sımdı tamamen bilinçli seklde ileriıyorum ınsan sevmedıgı yerde baglasan durmuyor onun ıcın sevdıgın birseye yonelırsen kısa zamanda sonuc alırsın sonuclarını beklıyorum canım:)
İnsanın içinde olmalı bikere ama ben bizimkilere anlatamıyorum bunu :) ilk sömestr dönemindeki sınavları kazanamadım, ikinci sömestr'da tekrarlarım dedim, fakar birincinin üstüne birde ikinki dönemin sınavları da eklenecekti, toplam 18 yazılı sınav vermeliydim hem ders çalışmaya çalışıyordum, hem işe gidip çalışıyordum okuldan sonra, altından kalkamadım saçlarım beyazladı resmen bu yaşta bende dayanamadım birdaha bu okula adımımı atmam dedim. Şimdi yana yana hedeflerime uygun bir iş arıyorum Gözüm yükseklerde değil benim profesör olacak değilim bu saatten sonra, başarılı büyük bi şirkette başarılı olmak istiyorum güzel maaş alıp, eğitim bitince de anca evliliği fln düşünürüm şimdi daha çook erken :)
Şu an Perakende alanında part time çalışıyorum, ufak bir market değil bizim işyeri, dünyanın birçok ülkesinde şubelerimiz var ve ben her işi yapıyorum kasiyerden tut büro kağıt kürek işlerine kadar, malları kontrol ediyorum düzenli tutmaya çalışıyorum. Ama ben böyle bir iş yapmak için onca yıl boşuna okumadım, elimde bir meslek yok ve üniversiteyide bıraktım
Satış Müdürlüğü için başvuru yollayacağım önümüzdeki günlerde.
Bu sene olmazsa seneye yine şansımı deneyeceğim.
"Okadar okudun, şimdi sürün kartonların arasında". Babam bunu söylüyor bana hep. Sanki keyfimden çalışıyorum. Bişey bulana kadar ordayım ama anlamıyor. Bi bok olmaz senden diyor
Nolur dua edin biran önce meslek sahibi olayım kızlar
Satış Müdürlüğü için başvuru yollayacağım önümüzdeki günlerde.
Bu sene olmazsa seneye yine şansımı deneyeceğim.
"Okadar okudun, şimdi sürün kartonların arasında". Babam bunu söylüyor bana hep. Sanki keyfimden çalışıyorum. Bişey bulana kadar ordayım ama anlamıyor. Bi bok olmaz senden diyor
Nolur dua edin biran önce meslek sahibi olayım kızlar
Son düzenleme:
- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
Kızlar bu seferki derdim ne sevgiliyle ne aileyle ne de bi başkasıyla.
Ben geçen sene mart'ta üniye başladım ve aralık ayına kadar dayanabildim. Aniden bıraktım okulu birdaha da hiç gitmedim. Kaydımı sildirmek için bile gitmedim, hâlâ durmadan mail geliyor çıkış işlemlerinizi halledin vs vs Ben 2010 yılından beri part-time çalışıyorum, Allaha çok şükür çok güzelde para alıyorum aileme hiç yük olmuyorum, çok çok zor durumda kalmadığım hariç. Ben üniyi bıraktığımdan beri kendimi sadece şuanki işime verdim, boş boş oturmaktan iyidir diye.
Çevremdeki arkadaşlarım mesleklerini bitirdiler hepsi güzel büyük şirketlerde çalışıyorlar. Arkadaşlarımla hemen hemen hepsiyle aynı liseden mezunuz, sonra meslek yüksekokulunu bitirdik, birkaçı ticaret bölümünde okudu, ben sağlık ve bakım bölümünde, ablam ise teknik ve medya bölümünde. Hepsi okuldan sonra meslek yaptılar ve eğitimleri bu sene bitti, ben ise hala bir yer bulamadım. Şanssızlık mı diyeyim bilemiyorum ki, kolay değil Almanyada büyük bir şirkete girmek, hele bir türk vatandaşı olarak Üni okuyacağım diye hiçbir yere meslek için başvurmadım, nasılsa okuyacağım dedim. Demez olaydım. Benim de hayallerim var hedeflerim var herkes gibi, olmaz mı? Büyük başarılı bir şirkette masa başında güzel bir işim olsun, muhasebeci veya sanayi uzmanlığı gibi bir meslek. Ben seviyorum öyle işleri bilgisayar başında temiz saatin belli yerin belli. Neyse ben okulu bıraktım ve hemen bi dünya başvuru yolladım çevremdeki bütün şirketlere, uzaklara bile başvurdum akrabalarım olduğu şehirlere, gerekirse taşınırım napalım. Aylardır hep bu sıkıntıyı taşıyorum içimde, annemle sık sık tartışıyoruz bu konuda. Ben neyapabilirim diyorum, başvurularımı yolladım, özenerek güzel bir CV hazırladım hepsini güzelce dosyalayıp gönderdim, hatta kendi ellerimle götürdüğüm de oldu. Şimdi bir cevap bekliyorum. Hergün yeni bir ümitle gözlerimi açıyorum ve direk pijamalarla şaç baş birbirine girmiş halde posta kutusuna koşuyorum, Allahım nolur güzel haberler alayım diye Kusura bakmayın bazı şeyleri tüm ayrıntılarıyla anlatamadım, malum almanyanın sistemi çok farklı, kafa karıştırmak istemedim, hem bazı ibarelerin türkçesini bilmediğim için yanlış bilgi de vermek istemedim
22 yaş sizce biyerlere gelmek için, yani meslek yapıp kariyer yapmak için geç mi kızlar? :26:
22 yasinda ve almanyada okumak gibi dogal bir sey yokki.
Ben senden yasca buyuk olmama rahmen, suan calisdigim bolumde korkunc bir kiriz icerisinde oldugu icin, hemde kendimi gelisdirmek adina, yeni bir meslek edinecegim.
Zadece uygun zamani bekliyorum.. Evleneyim..sikintilarimizi atlatalim.. ozaman diyip kendimi kandiriyorum..simdilik, sonradan sikintilara girmemek icin, once onumu gormek istiyorum
Hata yazdan sonra bile kaydimi hemen yapdirip basliya bilirim..
22 yasinda ve almanyada okumak gibi dogal bir sey yokki.
Ben senden yasca buyuk olmama rahmen, suan calisdigim bolumde korkunc bir kiriz icerisinde oldugu icin, hemde kendimi gelisdirmek adina, yeni bir meslek edinecegim.
Zadece uygun zamani bekliyorum.. Evleneyim..sikintilarimizi atlatalim.. ozaman diyip kendimi kandiriyorum..simdilik, sonradan sikintilara girmemek icin, once onumu gormek istiyorum
Hata yazdan sonra bile kaydimi hemen yapdirip basliya bilirim..
Sevgilimin ailesi bu yaz tanışmaya grlicek belki (yani daha belli değil), ve ben o gün gelmeden bir iş bulmak istiyorum. Ne işle meşgulsun diye soracaklar ve ben mesleksizim ve part time çalışıyorum demek istemiyorum. Karşılarına böyle çıkmak istemiyorum anlatabiliyor muyum?
Üniversite mezunu değilim ama yüksekokul okudum ve almanyanın şartlarına göre birsürü imkanım var yükselme şansım çok büyük. Ama işte şans olacak, yada torpilli oluyor bu işler çoğu zaman. Almanya böyle işte (aranızda buranın sistemini bilmeyenler vardır diye söylüyorum). Allahım nolur bana da yardım et, hayatıma bir düzen katayım ileriye doğru emin adımlar atabileyim. Meslek eğitimi görmeden hayatta evlenemem annem izin vermiyor
Üniversite mezunu değilim ama yüksekokul okudum ve almanyanın şartlarına göre birsürü imkanım var yükselme şansım çok büyük. Ama işte şans olacak, yada torpilli oluyor bu işler çoğu zaman. Almanya böyle işte (aranızda buranın sistemini bilmeyenler vardır diye söylüyorum). Allahım nolur bana da yardım et, hayatıma bir düzen katayım ileriye doğru emin adımlar atabileyim. Meslek eğitimi görmeden hayatta evlenemem annem izin vermiyor
Türkiye desen neyse de almanyada sadece türklerın yanında torpılle ışe gırersın
22 yaş geç değıl dıye düşünüyorum, bı arkadaşım daha bu sene bızım hastanede meslek eğıtımıne başladı
kadın 29 yaşında bırde bebesı var, ausbıldung desen zaten 3 sene sürüyor
sen daha 22 yaşındasın yaparsın almanyada çok ımkanın var
Türkiye desen neyse de almanyada sadece türklerın yanında torpılle ışe gırersın
22 yaş geç değıl dıye düşünüyorum, bı arkadaşım daha bu sene bızım hastanede meslek eğıtımıne başladı
kadın 29 yaşında bırde bebesı var, ausbıldung desen zaten 3 sene sürüyor
sen daha 22 yaşındasın yaparsın almanyada çok ımkanın var
Canım sen türkiyede mi okudun yoksa almanyada okuyup sonradan mı gittin? Merak ettim çünkü bende türkiyede üni okumayı çok isterdim :26:
22 yaş hiç birşey için geç kalınmış bir yaş değil insan yeterki istesin üstesinden gelemeyeceği şey yoktur
26 yaşındayım okuduğum mesleği hiç yapmadım şu anda çalışmıyorum evdeyim..evliyim ve çocuk düşünüyorum ama bu sene çok farklı bi yönde bi mesleği öğrenmek için kurslara gidicem hiç aklımdan geçirmedim geçmi kaldım diye öğrenmenin yaşı yoktur
26 yaşındayım okuduğum mesleği hiç yapmadım şu anda çalışmıyorum evdeyim..evliyim ve çocuk düşünüyorum ama bu sene çok farklı bi yönde bi mesleği öğrenmek için kurslara gidicem hiç aklımdan geçirmedim geçmi kaldım diye öğrenmenin yaşı yoktur
22 yaş hiç birşey için geç kalınmış bir yaş değil insan yeterki istesin üstesinden gelemeyeceği şey yoktur
Bu sene başlasam yine ideal olucak 2-3 sene sürüyor burada eğitim genelde. Ama işte bu sene bi yer bulamamaktan korkuyorum 1 sene kaybedicem
Okadar yere başvurdum ama hepsinden bi cevap alamadım canım çok sıkkın