• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleğiniz ne, memnun musunuz? Şimdiki aklınız olsa ne olurdunuz?

Ben de matematik öğretmeniyim. Hem matematiği seviyorum hem de öğretmeyi. İşe sadece memuriyet, maaş vs olarak bakmayınca manevi doyumu çok fazla. Yeni nesile öğretmen olmak bence de zor ama onlara ayak uydurmak için çabalayınca işler yolunda gidiyor.
Eğitim veli paydaşı ciddi sıkıntı ama. Öğretmenler meslekten soğuyorsa büyük sebeplerden biri de velilerdir.

Belki internette görmüşsünüzdür Çağla Tuğaltay cinayetini. Davayı sahiplenen bir avukat var Ümit Altay, ona insan olarak çok saygı ve yaptığı işe (25 sene önceki davayı neticelendirme) minnet duyduğumdan.
Ay ümit bey çok uğraşıyor ama hala bir hareket yok davada. Ben de yıllardır takip ediyorum olayı, nerdeyse herşey ortada artık, ana akım medyaya da taşındı , daha ne bekleniyor, bilmiyorum . tam delirmelik....

Ay ümit bey çok uğraşıyor ama hala bir hareket yok davada. Ben de yıllardır takip ediyorum olayı, nerdeyse herşey ortada artık, ana akım medyaya da taşındı , daha ne bekleniyor, bilmiyorum . tam delirmelik....
En son nedimi elinde kanlı bıçakla gören karşı binadan komşu çıktı. Ümit Bey onu da savcılığa bildirmiş ama neredeyse 1 ay olmuş kadını ifade almaya bile çağırmamışlar. O yüzden bugün video çekmiş hatta ne olacak böyle diye...

Belki internette görmüşsünüzdür Çağla Tuğaltay cinayetini. Davayı sahiplenen bir avukat var Ümit Altay, ona insan olarak çok saygı ve yaptığı işe (25 sene önceki faili meçhul cinayeti neticelendirme çabası) minnet duyduğumdan.
Pati sence kim yaptı? Çaktırmadan yaz🥲
Ben kesin nursuzun paşası diyorum mesela, öbürleri de işbirlikçileri

En son nedimi elinde kanlı bıçakla gören karşı binadan komşu çıktı. Ümit Bey onu da savcılığa bildirmiş ama neredeyse 1 ay olmuş kadını ifade almaya bile çağırmamışlar. O yüzden bugün video çekmiş hatta ne olacak böyle diye...
Evet, tutturmuslar bir gizlilik kararı, ümit bey yok öyle birşey, dosya gizliyse bize gizli, muhattaplardan kimse belge saklayamaz, çıkarın gösterin bari hts kayıtlarını görelim diye göbeği çatladı, tık yok... 3 tanık var bir aydır, reyhan abla + Hüseyin m. yi kaçarken giren kadın+ abinin o gün evde oyun oynadığına şahit olan arkadaşı.... Hiçbiri çagrilmiyor, şaka gibi...

Belki internette görmüşsünüzdür Çağla Tuğaltay cinayetini. Davayı sahiplenen bir avukat var Ümit Altay, ona insan olarak çok saygı ve yaptığı işe (25 sene önceki faili meçhul cinayeti neticelendirme çabası) minnet duyduğumdan.
O olay beni aşırı etkilemişti hala düşündükçe çok kötü olurum. Mesleğini hakkıyla yapan her insana sonsuz saygım var da adaletin bu duruma düşmesi beni de çok üzüyor çaresizliğe boğuluyorum. Bu kadar ciddi, suç içerikli işlerle uğraşınca insanın psikolojisi bozuluyor ister istemez

Ama siz zaten bilgisayar mühendisi olmaktan çok memnunsunuz sanırım 🌸 Ne mutlu ki kendinizi iyi tanımış ve doğru bir tercih yapmışsınız keşke ben de kendimi iyi tanısaymışım diyorum

Hukuk okudum (lisans + yüksek lisans). Tekrar okuma imkanim olsa ya pilotaj ya da tip okurdum. Hem doktorluk hem pilotluk en sevdigim mesleklerden

Evet, tutturmuslar bir gizlilik kararı, ümit bey yok öyle birşey, dosya gizliyse bize gizli, muhattaplardan kimse belge saklayamaz, çıkarın gösterin bari hts kayıtlarını görelim diye göbeği çatladı, tık yok... 3 tanık var bir aydır, reyhan abla + Hüseyin m. yi kaçarken giren kadın+ abinin o gün evde oyun oynadığına şahit olan arkadaşı.... Hiçbiri çagrilmiyor, şaka gibi...
Bende takip ediyorim ve benim de şüphelim aynı kişi bu kadar çelişkiye rağmen neden böyle oluyor bilmiyorum .

Yazılım mühendisliği bölümü mezunu olmadan sonradan alınan eğitimlerle yazılımcı olarak bu tür işlerde çalışmak mümkün mü
Evet mümkün ben bu şekilde başladım ama her şeyden önce çok zor . Eğitim aldığınız kurum önemli bence birde kafanın algoritma mantığına basması lazım . İkinci olarak bilgisayara bir şeyi anlatmayı bilmek lazım . Bu işi öğrenmek için günlük çalışmak ve cidden sağlam zaman ayırmak gerekiyor . Bence kesin olarak başlamadan önce freecodecamp sitesine ve kanalına bakın bu işten hoşlanıyor musunuz yeteneğiniz var mı bilgisayariniza yükleyip kodlama yapmayı deneyin

Anadolu lisesi mezunuyum. Tüm dersleri ingilizce gördüm. Liseden mezun olurken anadili seviyesine ulaşmıştım. Diğer iki dili de kendi çabamla öğrendim
1 sene hazirlikli anadolu lisesi, süper lise gibi harika bir şeyi nasıl kaldırdılar, nasil bir vizyon böyle bir kararı aldi hiç anlayamiyorum. Hala aklima geldikçe söverim :)

Diyetisyenim, beslenme ve diyetetik lisans, yüksek lisans ve doktora bitirdim. 13 yıldır akademide çalışıyorum. Araştırma görevlisiyim kısmetse artık dr öğretim üyeliğine atanmayı bekliyorum. Tam bir araştırma insanıyım, diyet yazıp birinin eline tutuşturmak hiçbir zaman bana göre olmadı o yüzden klasik diyetisyenlik yapmaya hiç yanaşmadım. Laboratuvarlarda besinlerle, kliniklerde hastalarla araştırma yapmak güzel bence. Aslında akademiyi sevmiyorum diyemem ama açık yüreklilikle de öneremiyorum kimseye. Çünkü bu yaşıma kadar (35) o kadar çok sınava, mulakata, değerlendirmeye, jurilere girdim ki tükendim. Akşamları bile çalışmak, ailene ve kendine zaman ayıramamak, kafanın sürekli dolu olması, çok yorucu. Aniden hocalardan bir geri bildirim alırım diye tatillerde bile bilgisayarımla gezmek. Anı yaşayamamak. Fakat en sevdiğim şey uluslararası alanda yazdığım bir makalenin prestijli bir dergi tarafından kabul alması, yıllarca süren emeğin bir karşılığı. İşte o zaman kalıcı bir şey bırakmış hissediyorum bu dünyaya.

Back
X