Meshep,kültür farkı alkolik baba, sorunlu anne

ayrılacaksanız da ona bu şekilde hissettirmeden ayrılmanızı öneririm.Çünkü içinde bulunduğu durumlar zaten erkek arkadaşınızı üzüyordur.Bir de bu sebeple terk edilmek iyice kötü yapar

Mezhep farkını dert ediyordıysanız bu ilişkiye hiç başlamamanız lazımdı. 6 yıldan sonra mezhep farkı en büyük sorunumuz demeniz de enteresan. Aynı şekilde aileleri bu şekilde kıyas etmenizde, dert olan baştan olmalıydı.
Henüz 19 yaşındaydim sadece hissettiklerimin peşinden gitmiştim o zaman insan bazı gerçekleri görse bile öteleyebiliyor

Henüz 19 yaşındaydim sadece hissettiklerimin peşinden gitmiştim o zaman insan bazı gerçekleri görse bile öteleyebiliyor
Ama şimdi 6 yükü sonra bizim aramızda mezhep farkı var ayrılalım mı diyeceksiniz? Ha aklınıza yaramıyorsa elbette ayrılın ama bu sebeplerle ayrılmak için 6 yıl beklemenize gerek yok.

En çok erkek arkadaşiniza üzüldüm..ailenizi ikna etmekten başka çağreniz yok gibi.. yoksa ortada kalirsiniz çocuğun ailesinde iş yok sonuçta..

Neredeyse 7 yıl olacak ilişkinizde mezhep şimdi mi problem oldu? Bana sorarsanız herkes kendi davranışından sorumludur.Aynı ailede yetişmiş bireylerin benzer yönleri olduğu gibi birbirinden farklılıkları da vardır.Bir aile ferdinin olumsuz bir davranışını diğer aile bireylerine yüklerseniz hayata ve ilişkilere bakışınızı sorgulamanız gerekecek...

Saygın olan ailenizin bu ilişkiyi kabul etmeyeceğini bilerek sizde onların sözünü dinleyeceksiniz madem neden 6(!) yıl vakit harcadınız??

ayrılacaksanız da ona bu şekilde hissettirmeden ayrılmanızı öner
Neredeyse 7 yıl olacak ilişkinizde mezhep şimdi mi problem oldu? Bana sorarsanız herkes kendi davranışından sorumludur.Aynı ailede yetişmiş bireylerin benzer yönleri olduğu gibi birbirinden farklılıkları da vardır.Bir aile ferdinin olumsuz bir davranışını diğer aile bireylerine yüklerseniz hayata ve ilişkilere bakışınızı sorgulamanız gerekecek...
Bizim için sorun değil ama ailem için mezhep farki bir sorun 19
Saygın olan ailenizin bu ilişkiyi kabul etmeyeceğini bilerek sizde onların sözünü dinleyeceksiniz madem neden 6(!) yıl vakit harcadınız??
Bu ilişkiyi sürdürmek için haklı sebeplerim vardı erkek arkadaşım mükemmel bir adam ve mezhep benim için sorun değil ( ailem için sorun) 19 yaşında hayatın gerçeklerini göremeyecek kadar Yüreğimin sesiyle yaşayan bir genc kızdım ve zaman ilerledikçe bazi gerçekleri görmeme rağmen bu ilişkiyi bitirmeme sebep olacak hiç bir olumsuzluk yaşamadım

Erkek arkadaşınızın kendi ailesine tutumu nasıl peki?
Evlendikten sonra ailesiyle ilişkilerinizi azami ölçüde tutabilecekseniz bence sorun yok.
Mezhep farkına gelince, dini yaşantınız nasıl bilmiyorum ama daha doğru düzgün namaz kılmayı bilmeyen insanlar çıkıp da mezhep farkı diye bir tabu koyunca benim gülesim geliyor

Erkek arkadaşınızın kendi ailesine tutumu nasıl peki?
Evlendikten sonra ailesiyle ilişkilerinizi azami ölçüde tutabilecekseniz bence sorun yok.
Mezhep farkına gelince, dini yaşantınız nasıl bilmiyorum ama daha doğru düzgün namaz kılmayı bilmeyen insanlar çıkıp da mezhep farkı diye bir tabu koyunca benim gülesim geliyor
Aile ilişkileri cok kopuk, annesininde bu durumundan dolayı onunlada ilişkisi kötü hayatında benden başka kimsesi yok aslında

benim kızım olsan istemezdim evlenmeni aile önemli.sevgilinin suçu olmasada bu olaylar sizi hep etkileyecektir ki daha şimdiden etkilenmişsin ve kendi ailenin itibarını düşünüyorsun haklı olarak

Aile ilişkileri cok kopuk, annesininde bu durumundan dolayı onunlada ilişkisi kötü hayatında benden başka kimsesi yok aslında

Sevgiliniz sizin mezhebinizden çok farklı çok aykırı bir yaşantı sürmüyorsa çıksın ailenizin karşısına kendini ifade etsin. Siz de ailenizle görüşün,onun ailesi yokmuş gibi yaşayacaksınız ya da sizin ilişkinize mal olacak çünki bu...

Merhabalar bayanlar, yaklaşık 6 buçuk yıldır süren bir ilişkim var doğru insan olduğundan eminim bana değer veren düşünceli merhametli bir adam birbirimizi seviyoruz o evlenmeyi çok istiyor fakat benim endişelerim var. Erkek arkadaşımla aramızda meshep farkimiz var bu temel problemimiz ama bununla bitmiyor annesi ve babasi henuz cocukken ayrılmış, babası alkolik, annesi dul ama yakın bir arkadaşının kocasiyla konuşuyor bunu geçen yaz öğrendik ve bu olay erkek arkadaşımi cok etkiledi çok yiprandi bunu öğrenmem benimde bu ilişkiye olan bakış açımi değiştirdi çünkü öncesinde fedakâr bir anne profili vardi kafamda. Ailem böyle bir evlilik yapmami istemiyor özellikle kültür ve meshep farkından dolayi ben aileme çok bağlı bir insanım onların rızası olmadan böyle bir adim atamam fakat diğer yanda 6 yıldır süren ilişkim sevgim emegim var. Ailesi dışında bizim bi problemimiz yok fakat bu kadar sorunlu bir ailenin gelini olmak istemiyorum benim ailem saygın ve tanınmış bir aile (yaşadığımız yer küçük bir şehir) . Ne yapmalıyım sizce çok mutsuz ve kararsizim fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ediyorum.
iliskiye baslarken ailenizin ozellikle bu mezhep konusunda ne dusundukleri hakkinda bir fikriniz mutlaka vardir madem ailenizin sozunu bukadar dinleyecektiniz 6 sene boyunca neden bir insana umut verdiniz?
bende alkolik ve sizofreni hastasi bir babanin kiziydim esimle mezhep farkliliklarimiz var onun ailesininde bazi psikolojik sorunlari var asilamayacak seyler degil ama var yani ve bu konularin hic biri evlenirken acaba dememize sebep olmadi
hayatta hersey insanlar icin
yarin size ne olacagi hakkinda bir fikriniz varmi?

benim kızım olsan istemezdim evlenmeni aile önemli.sevgilinin suçu olmasada bu olaylar sizi hep etkileyecektir ki daha şimdiden etkilenmişsin ve kendi ailenin itibarını düşünüyorsun haklı olarak
Onu ne kadar sevsem de bu sorunlar beni korkutuyor ama onu sorumlu tutacagim hiç bir şey yok ortada çaresizligim bu yüzden. Ve evet ailemi çok önemsiyorum

Erkeğin aile yapısı bana göre önemli kız kendi ailesinden ayrıldığı için bağımlı kalamıyor bir nevi ama erkek bir şekilde bağımlı ve kopamaz.. Bu şimdilerde sorun olmasa da ilerleyen durumda olacağını düşünüyorum.. Evet kimse ailesini kendi seçmiyor ama bu şartlarda yetişince ummadığın zamanda karşındaki değişebiliyor ve yetiştiği ortamın etkisi illaki oluyor..
Mezhep durumuna gelince aileniz büyük konuşmasın "asla" diye..
Kaderde varsa farklı mezhep öyle bir Lal olur ki dilleri kalakalırlar öyle!
Ben de ilk nedenden ötürü vermezdim herhalde kızımı..

suan 19 yasinda iliskiye baaladiginda 13 yasindaymis 13 yasindaki cocuktan bu olgunlugu beklemememiz biraz yanlis sanirim
o yasta 6 sene gorusur sonra evlenirim mantigiylada baslamadi muhtemelen ama is bu raddeye gelince yasta biraz buyuyunce gercekleri gordu sanirim

Çok karmaşık bir durum. Kültür farkında meseleye şöyle bakmak gerekli siz & karşı taraf aile kültürlerinize/inançlarınıza göre mi yaşıyorsunuz yoksa ikinizin de yaşamları benzer mi? Bence mezhep farklılığından ziyade asıl problem sevgilinizin annesinin evli bir adamla flört etmesi. Ne yazık ki (Allah hiçbirimize yaşatmasın) insan böyle birini evine dahi sokmak istemez. Güvenemez. Sevgilinizin de bu konuda suçu yok çocukcağız ne yapsın :( ayrıca herkes kendi inancını doğru görüyor buna da bir şey diyemiyorum. Bu tür şeyler problem olacaksa ilişkiyi başından itibaren sürdürmek aptallık bence, zira karşı tarafın da hakkına giriyorsunuz. Ne diyelim Allah ikinizin de hakkında hayırlı olanı nasip etsin.

suan 19 yasinda iliskiye baaladiginda 13 yasindaymis 13 yasindaki cocuktan bu olgunlugu beklemememiz biraz yanlis sanirim
o yasta 6 sene gorusur sonra evlenirim mantigiylada baslamadi muhtemelen ama is bu raddeye gelince yasta biraz buyuyunce gercekleri gordu sanirim
Suan 25 yaşındayim ilişkimiz 19 yaşındayken başladı fakat 19 yaşında şuanki gibi düşünmüyordum

Back
X