Meshep,kültür farkı alkolik baba, sorunlu anne

Ccd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2019
15
8
1
31
Merhabalar bayanlar, yaklaşık 6 buçuk yıldır süren bir ilişkim var doğru insan olduğundan eminim bana değer veren düşünceli merhametli bir adam birbirimizi seviyoruz o evlenmeyi çok istiyor fakat benim endişelerim var. Erkek arkadaşımla aramızda meshep farkimiz var bu temel problemimiz ama bununla bitmiyor annesi ve babasi henuz cocukken ayrılmış, babası alkolik, annesi dul ama yakın bir arkadaşının kocasiyla konuşuyor bunu geçen yaz öğrendik ve bu olay erkek arkadaşımi cok etkiledi çok yiprandi bunu öğrenmem benimde bu ilişkiye olan bakış açımi değiştirdi çünkü öncesinde fedakâr bir anne profili vardi kafamda. Ailem böyle bir evlilik yapmami istemiyor özellikle kültür ve meshep farkından dolayi ben aileme çok bağlı bir insanım onların rızası olmadan böyle bir adim atamam fakat diğer yanda 6 yıldır süren ilişkim sevgim emegim var. Ailesi dışında bizim bi problemimiz yok fakat bu kadar sorunlu bir ailenin gelini olmak istemiyorum benim ailem saygın ve tanınmış bir aile (yaşadığımız yer küçük bir şehir) . Ne yapmalıyım sizce çok mutsuz ve kararsizim fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ediyorum.

Bence çok iyi düşün çünkü bahsettiğin iki konu evliliğin temellerini sarsabilecek türdeler.
Bir de ailenin rızasını almadan adım atma bence.

En önemli sorun kültür farkı ve ailevi sorunlar.

Ailesinin sorunları senin evliliğini de etkileyecek.
Benim kızım olsan razı olmam bu evlilige

Ve ayrıca dul (bu kelimeden hoşlanmıyorum ama) olunca kadın elini eteğini herşeyden çekmesimi gerek , başkasıyla görüşemezmi niye gözünüzdeki iyi anne imajı bozuldu öğrenince anlayamadım .

Annesi babasından dolayı yargılamayın bence. Anne babası düzgün olmayıp pırlanta gibi olan insanlar var. Ama ailenizi güzellikle ikna edin. Onlar da yakından tanisinlar.

Daha farklı olanın ne olduğundan haberiniz yok, dolayısıyla farklı olması da sizin için fark etmez. Aileniz de 25 yaşına gelmiş (profil doğruysa) kızlarına 'mezhep'ten hic bahsetmemiş yada siz hic bir yerde okumamışsınız.

Diğerleri için, bu çocuğun ailesi bugün dağılmadı.
Sizin de aileniz bugün saygın olmadı.
6 yıldır bile bile devam etmişsiniz, iş ciddiye binince mi ailenize bagliliginiz ve durumunuz aklınıza geldi?

Mezhep farkını dert ediyordıysanız bu ilişkiye hiç başlamamanız lazımdı. 6 yıldan sonra mezhep farkı en büyük sorunumuz demeniz de enteresan. Aynı şekilde aileleri bu şekilde kıyas etmenizde, dert olan baştan olmalıydı.

Ailene çok bağlıysan bence kararı da onlara bırak. Rızaları varsa olur bu iş. Olmazsa herkes yoluna. 6yilik ilişkinin arkasından el salla

Back
X