Mesele ekmek ve su değil - mesele eğitim meselesi...

sefamolsun

radyoda yine sezen çalıyo
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.430
11
Bir çocuğu dünyaya getirmeyi, ona neleri ve nasıl verebileceğimizi maddi ve manevi ne kadar düşündük.:nazar:
Daha tohumu bile düşmeden içime, nasıl bir hastanede doğum yapacağımı, kaç yaşında kreşe vermemin uygun olacağını ve hangi okulu tercih edeceğimi düşünmeye başladım.
Acaba 2inci çocuğu yapmalımıyız ikici çocuk birincinin herşeyine ortak olacak belki de daha iyi bir okulda okumasına mani olacaktı.Bir taraftanda insanın bir kardeşi olması gerek hayatta diye düşündük.Çinde tek çocuk yüzünden insanların artık hiç akrabalık ilişkileri kalmamış.Neden mi teyze yok hala yok dayı yok amca yok.Evet tek kardeş bu sonucu doğurmuş işte.Allah verirde bir çocuğumuz olursa bir kardeşi de olmalı fikrine vardık.:CüvCüv:

Biz bunları içimizden geçirip, düşünürken günlerce.Diğer taraftan kimileride Allah rızkını verir diyerek doğuruyor da doğuruyor.kafamçokkarıştıEn son tanıdığım biri bu konuyu buraya açmama sebep oldu, aklımdan geçenleri paylaşmak istedim.Kadının 2 tane oğlu var, evi yok ay sonunu zor getiriyor neymiş bir tanede kızı olsunmuş diye üçüncüye hamile kalıyor ve oda erkek.Elindeki o iki tane çocuğun bile bu şartlarda eğitim alabilmeleri için mucizeler gerekirken üçüncü bir masumu daha dünyaya getirerek ne yapmış oluyorlar şimdi.:tomato:
Yazık değilmi o çocuklara , çocuk kuru ekmeklede doyar ama ya ruhu nasıl doyacak.
Bu zamanda çocuk olmak genç olmak bence daha zor herşeyi biliyor görüyor ve istiyorlar, istemenin sınırı yok her istediği olacak diye birşey de yok ama istemekte haklı olacağı şeylerde çok.
Bakabileceğinden, yetebileceğinden fazla çocuk yapan insanlara içten içe kızıyorum, kınıyorum...:kızgın:

Son düzenleme:
ewet haklısın sonuna kadar yetmedikleri zaman sonlarını görüyoruz...
bakamadıkları için ya sokaktalar yada tinerci gaspçı olup çıkıyolar....

sana çok katılıyorum canım
keşke herkes böyle düşünceli ve mantıklı olabilse... Şeniz

Hamile kalmaya karar vermeden once sorulmasi gereken bir soru:

"Çocuğuma nasıl bir yaşam verebilirim?"

Eger iciniz rahat edecekse cocugunuza istedigi bir kiyafeti; yiyecegi yahut oyuncagi alamadiginizda;
ya da bir parca az peynir yiyeceklerse sirf siz cocuk istiyorsunuz diye yokluk arasinda;
buyrun dogurun;
meydan sizin..
Ama benim icim elvermez minik elli bebegimin gonlunu kirmaya asla!.....
Zihniyet bu olmalı ama zor çok zor..:1closedeyes:

Yeni bir dünya;tertemiz bir yürek;cennet kokusuyla donanmış minik bir insan...
Bir emaneT BİZE;Allah'In en güzel armağanı...Nimet.
Aileler;bizler yeni bir can dünyaya getirmek istiyorsak;her şeyi kabullenmiş ve herşeye haz olmalıyı..
Anne ve baba olmanın değeri tartışılamaz fakat sorumlu anne baba olmanın yavrularını düşünen onlara sağlam bir gelecek hazırlayan ebeveyn olmanın değeri ise asla paha biçilmez..
Bebekler tabi ki kısmetliriyle gelir ama tevekkül bizden takdir Allahtan..İnsan haa kızım yoktu kızım olsun oğlum yoktu oğlum da olsun şu da olsun bu da olsun diye diyeee altı yedi sıralasın daha sonra o çocuklar maddi manevi doyumsuz büyüsün başta kendileriyle olmak üzere çevre toplumla da diyalog sıkıntısı;yaşasın;sağlıklı birey olamasın..Hı demiyorum ki çok çocuklu ailelerde problem oluyor ;asla...Sadece burada arkadaşın da dikkat çektiği üzere;durumu olmayıp da bilinçsizce davrananlaradır sözüm..Kolaydeğil bu topluma bir İNSAN yetiştirmek;BİR DOKTOR;BİR;ÖĞRETMEN...Onun ahlakı;terbiyesi;davranşları;Değerleri ÖNCELİKLE ailesine bağlıdır;orada şekillenir..
Mutlaka kendimizi tanımalı ne yapmak istedğimizi kesinleştirmeli ve hepsini mantık süzgecinden geçirmeliyiz..Kibritçi kız masalındaki gibi soğuktan donarak;HAYALLERİYLE ölen çaresiz çocuklar olmasın...

Kimi zamana şarta hiçbirşeye bakmaksızın nasılsa allah rızkını verir der ANNE OLUR
Diğeri ölçer biçer şöyle bir kendine bakar nasıl bir anne olur benden der ve kendini anneliğe daha anne olmadan hazırlar.
Aradaki fark aşikar!
Onlardan doğacak çocukların aynı sosyallikte olması beklenebilir mi????

Son düzenleme:
Rabbim herkesi misafiri bile bereketinle yollar... bu demek degil tabiki hersene 1 tane ama şöyle bişey var arkadaşlar bebek gercekten rızkıyla geliyo kimi tanıdıysam bu bizim içinde gecerli böyle oldu... birde şöyle düşünün cok zenginsiniz ama yarın cok fakir olabilirsiniz.. nice fakirlerden cok büyük adamlar cıkıyo nice zenginlerdende eroinman Allah korusun.. yarın ne olacagımızı bilemeyiz bende sizin gibi düşünüyordum ama oglum şükür cok güzel bir şekilde rızkıyla geldi o yüzden artık katılmıyorum bu fikre önemli olan fakirsen bile güzel ahlaklı bi cocuk yetiştirmek

Bir çocuğu dünyaya getirmeyi, ona neleri ve nasıl verebileceğimizi maddi ve manevi ne kadar düşündük.:nazar:
Daha tohumu bile düşmeden içime, nasıl bir hastanede doğum yapacağımı, kaç yaşında kreşe vermemin uygun olacağını ve hangi okulu tercih edeceğimi düşünmeye başladım.
Acaba 2inci çocuğu yapmalımıyız ikici çocuk birincinin herşeyine ortak olacak belki de daha iyi bir okulda okumasına mani olacaktı.Bir taraftanda insanın bir kardeşi olması gerek hayatta diye düşündük.Çinde tek çocuk yüzünden insanların artık hiç akrabalık ilişkileri kalmamış.Neden mi teyze yok hala yok dayı yok amca yok.Evet tek kardeş bu sonucu doğurmuş işte.Allah verirde bir çocuğumuz olursa bir kardeşi de olmalı fikrine vardık.:CüvCüv:

Biz bunları içimizden geçirip, düşünürken günlerce.Diğer taraftan kimileride Allah rızkını verir diyerek doğuruyor da doğuruyor.kafamçokkarıştıEn son tanıdığım biri bu konuyu buraya açmama sebep oldu, aklımdan geçenleri paylaşmak istedim.Kadının 2 tane oğlu var, evi yok ay sonunu zor getiriyor neymiş bir tanede kızı olsunmuş diye üçüncüye hamile kalıyor ve oda erkek.Elindeki o iki tane çocuğun bile bu şartlarda eğitim alabilmeleri için mucizeler gerekirken üçüncü bir masumu daha dünyaya getirerek ne yapmış oluyorlar şimdi.:tomato:
Yazık değilmi o çocuklara , çocuk kuru ekmeklede doyar ama ya ruhu nasıl doyacak.
Bu zamanda çocuk olmak genç olmak bence daha zor herşeyi biliyor görüyor ve istiyorlar, istemenin sınırı yok her istediği olacak diye birşey de yok ama istemekte haklı olacağı şeylerde çok.
Bakabileceğinden, yetebileceğinden fazla çocuk yapan insanlara içten içe kızıyorum, kınıyorum...:kızgın:

öncelikle düşüncelerinizin doğruluğu tartışılmaz. Ben de gerek ailemle, gerek arkadaşlarımla bu konular açıldığında aynı cümleleri sarf eder dururum. Dediğiniz tipteki insanların daha sonra da, 4 tane çocuk karınlarını doyuramıyorum, nasıl şunu şunu yapayım diye sonradan yardım istemelerini hep kınamışımdır. İnsanların doğum kontrolü diye dilinde tüy bittiği bir devirdeyiz artık. Ücretsiz temin edebiliyorlar gerekenleri. Kaldı ki, tamam çocuksuz yaşasınlar demiyor kimse, ancak diyelim "kazara" oldu vb. 1. den olmadı 2. den sonra kesin çözümler uygulanabilir.

İzninizle bir uyarıda bulunmak isterim; başlığı görünce çok daha farklı bir konu beklemiştim ancak yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum. Acaba başlıkta, fakirler yerine başka bir kelime kullanamaz mıyız? Cahiller ya da ne bileyim başka bir ifade...
Hassaslığımın sebebi, ben bir eğitmenim ve öğrenciler arasında kırılmaları önlemek için bu tip sözcükleri kullandırmayız. Çünkü fakir olmak insanların kendi seçimi olmuyor ve fakir olduğu için nelerle boğuşan, küçük yaşta hepimizden daha çok olgunlaşmış nice çocuklar tanıdım.

bende başlığın yanlış açıldığı kanısındayımm..
eğer bakamıyorsam 1 çocuk yaparım diyen dar gelirli
insanlarda var..parası çok olup 3 tane ilk eşte 3 tane ikinci eşten 1 tanede metrestenn yapıp gezen çookk varlıklı insan var o çoçukları özel okullarda okutuyolarda ruhları iyimi yaniii..bunun fakirlikle yada zenginlikle alakası yok zihniyetle alakasıvarr..
eğitim cehaleti alır eşşeklik baki kalırr..

Son düzenleme:
Bu başlığı özellikle seçtim, göze batsın diye.Evet bunları söyleyebileceğinizi tahmin de ettim ama göze alarak seçilmiş bir başlık.Konunun içeriğini okuyunca ne demek istediğim anlaşımış zaten.a.s.

Rabbim herkesi misafiri bile bereketinle yollar... bu demek degil tabiki hersene 1 tane ama şöyle bişey var arkadaşlar bebek gercekten rızkıyla geliyo kimi tanıdıysam bu bizim içinde gecerli böyle oldu... birde şöyle düşünün cok zenginsiniz ama yarın cok fakir olabilirsiniz.. nice fakirlerden cok büyük adamlar cıkıyo nice zenginlerdende eroinman Allah korusun.. yarın ne olacagımızı bilemeyiz bende sizin gibi düşünüyordum ama oglum şükür cok güzel bir şekilde rızkıyla geldi o yüzden artık katılmıyorum bu fikre önemli olan fakirsen bile güzel ahlaklı bi cocuk yetiştirmek
Tek çocuktan bahsetmiyorum ki arkadaşım.Tabii ki Allah herkese anne baba olabilme zevkini tattırsın.Konuyu bir kere daha okursan ne demek istediğimi verdiğim örnekten daha iyi anlayabilirsin...a.s.

Konunun açılış noktası çok çocuk doğurmak arkadaşım, yani bilinçsizce üremek.Bilinçsizce erkek olana kadar veya kız olana kadar doğuran ebeveynlerle, bilinçli çocuk doğuran ve öyle yetiştiren insanların çocukları aynı olurmu??
Bunu demek istedim:1closedeyes:

orayı anladım arkadaşımÇok üzgünüm çoook
Kimi A ANNE OLMUŞUM der
Diğeri BEN ANNE OLUYORUM der
Aradaki fark aşikar!

yukarıdaki aşikar farkı açıklarmısın demek istedim..kimi öyle der kimi böyle der demişsinya.fark neCADIARZU

Anne adayının önceden manevi olarak kendini anneliğe hazırlamasını kastetmiştim.
Diğerininde zamana yere şartlara hiçbir şeye bakmaksızın Allah rızkını verir nasıl olsa diyerek anne olduğunu, kestirme bir kaç kelimeye sığdırmaya çalıştım.
Demekki fazla üstü kapalı olmuşki sen anlayamadın, buda demekki çok insan ne demek istediğimi anlayamayabilir.
Editliyeyim bari

kız çocuk -erkek çocuk ayırımı yapanlara SİNİR oluyorum!!!!!
eşimin ailesi erkek torun daha değerli olduğunu söleyince küplere bindimÇok üzgünüm çoook
kız olsa sevilmeyecek mi yani,,..sevme zaten sana göstermeyi pek düşünmüyorum:1closedeyes:

bu olaya bende cok karşıyım maalesef bircok kişi var erkek cocuga daha cok deger veren hatta ikizleri olup erkegi daha iyi besle diyen yaşlıları bile duydum yazık cok yazık

Arkadaşım çok haklısın konunda
Senden küçük bişey rica edicem
Konun başlıgını degiştirebilirmisin
Teşekkürler

X