Merve10er'in Diyet Günlüğü

teşekürler canım :3:

bugün 4.günüm bitti menümü sizlerle paylaşıyorum

sabah :2dlm diyet etimeğin üzerine labneve dereotu sürerek çayla(tatlandırıcıyla)yedim

ara:2kuru kayısı,5badem

öğlen:1avuçiçibüyüklüğünde tabuk

ara:1tabak salata

akşam:1tabak bol salata,2yemek kaşığı yoğurtlu makarna

1saat spor(yürüyüş)
1,5 lt su

bugün 5.günüm bitti (26.01) menümü sizlerle paylaşayım

eşim evde olduğu için öğünlerim biraz saçmaladı:19:

sabah:2dlm lıght etimeğin üzrine labne ve dere otu sürdüm,1 yumurta ,çay

ara:1 elma
1 ayran
öğlen yiyemedim :30:

akşam 2şiş tavuk ızgara 1tabak salata 1bardak şalgam
1bardak yeşil çay

1,5lt su
1saat yürüyüş

bugün 5.günüm bitti (26.01) menümü sizlerle paylaşayım

eşim evde olduğu için öğünlerim biraz saçmaladı:19:

sabah:2dlm lıght etimeğin üzrine labne ve dere otu sürdüm,1 yumurta ,çay

ara:1 elma
1 ayran
öğlen yiyemedim :30:

akşam 2şiş tavuk ızgara 1tabak salata 1bardak şalgam
1bardak yeşil çay

1,5lt su
1saat yürüyüş

bence gayet iyi gidiyorsun mervecim.. tam gaz devam :52::52::52:

arkadaşlar bu sabah tartıldım biraz moralim bozuldu gibi çünkü dün 74.100 çıkıyordum bu sabah 74.300 çıktım 200gr çoğalma var ama biliyorum dün öğünlerim çok düzensizdi öğlen yiyemedim ara öğünlerimi kaçırdım bundan sonra daha dikkatli olucam :26:

bugün çok yağmur var sanırım yürüyüş yapamıycam dinmesii bekliyorum eğer dinerse çıkarım

arkadaşlar bu sabah tartıldım biraz moralim bozuldu gibi çünkü dün 74.100 çıkıyordum bu sabah 74.300 çıktım 200gr çoğalma var ama biliyorum dün öğünlerim çok düzensizdi öğlen yiyemedim ara öğünlerimi kaçırdım bundan sonra daha dikkatli olucam :26:

canim duzenli yapsan da bazen odemden sundan bundan dolayi fazla gosterebiliyor.. bende oyle cok demoralize oldum.. onun icin bu hafta yine esime tartiyi saklaticam.. haftada bir tartilmak en iyisi.. her gun bakip da inis beklememek lazim.. dedigim gibi bazen yuksek de gosterebiliyor.. iner o merak etme.. diyetini uyguladigin muddetce bisey olmaz canim..

canim duzenli yapsan da bazen odemden sundan bundan dolayi fazla gosterebiliyor.. bende oyle cok demoralize oldum.. onun icin bu hafta yine esime tartiyi saklaticam.. haftada bir tartilmak en iyisi.. her gun bakip da inis beklememek lazim.. dedigim gibi bazen yuksek de gosterebiliyor.. iner o merak etme.. diyetini uyguladigin muddetce bisey olmaz canim..[/QUO

sabırsız olmak benim enkötü özelliğim galiba 60lı kiloları bir görsemmmmm

canim duzenli yapsan da bazen odemden sundan bundan dolayi fazla gosterebiliyor.. bende oyle cok demoralize oldum.. onun icin bu hafta yine esime tartiyi saklaticam.. haftada bir tartilmak en iyisi.. her gun bakip da inis beklememek lazim.. dedigim gibi bazen yuksek de gosterebiliyor.. iner o merak etme.. diyetini uyguladigin muddetce bisey olmaz canim..[/QUO

sabırsız olmak benim enkötü özelliğim galiba 60lı kiloları bir görsemmmmm

gorursun canim ne kalmis sunun surasinda.. bende oyleyim.. ilk baslarda cok guzel kilo veriyordum mesela.. simdide eger haftada bir kilo verirsem istedigim kiloya cok rahat geliyorum ama mesela ben 1kilo 300 gr iki haftada verdim.. baslarda ben onu bir haftada veriyordum.. tr ye donene kadar hedefime ulasamicam sanirim.. spor yapsam hizlanir d.. sorcam bakalim doktora.. sabirli ol sende canim.. bu uzun bir surec.. yavas yavas gitsinler.. bir daha da yanimiza yaklasmasinlar :20::20::20:

en ideali ayda 4-5 kilo mervecim.. yaoariz canim merak etme..

gorursun canim ne kalmis sunun surasinda.. bende oyleyim.. ilk baslarda cok guzel kilo veriyordum mesela.. simdide eger haftada bir kilo verirsem istedigim kiloya cok rahat geliyorum ama mesela ben 1kilo 300 gr iki haftada verdim.. baslarda ben onu bir haftada veriyordum.. tr ye donene kadar hedefime ulasamicam sanirim.. spor yapsam hizlanir d.. sorcam bakalim doktora.. sabirli ol sende canim.. bu uzun bir surec.. yavas yavas gitsinler.. bir daha da yanimiza yaklasmasinlar :20::20::20:

mervecim gördüğüm kadarıyla yolunda gidiyor.ara sıra duraklama olacak gr olarak fazla çıktığımız zamanlarda olacak.bunlar çok normal..ztar ın dediği gibi ödem olabilir vs..yavaş ve emin adımlarla hedefimize ulaşıcaz inşallahh :)

çok motive ediyorsun canım arkadaşım sağolasın:16:

mervecim gördüğüm kadarıyla yolunda gidiyor.ara sıra duraklama olacak gr olarak fazla çıktığımız zamanlarda olacak.bunlar çok normal..ztar ın dediği gibi ödem olabilir vs..yavaş ve emin adımlarla hedefimize ulaşıcaz inşallahh :)

haklısın safiyecim işte sabah sabah tartıya yermiş umuduyla çıkınca,bide bugün hava yağmurlu karanlık yürüyüşte yapamadım sıkıntı geldi galiba:9:

gider gider biz canımızı sıkmayalım ama senin söylediklerinde kendimi buluyorum bende habire tartılıyorum (hergün) ama aç karına ve kıyafetsız kendi kendime diyorum haftada 1 tartılıcam diye ama dinletemiyorum:1: nabalım

Ben ilk başladığımda günde 8-10 kere tartılıyordum. :9: Artık saçımda havlu varken kaç kg geliyorum, wc ye gittiğimde ne kadar farkediyor vs ezbere biliyordum. :9: Şimdi sabahları tartılmak için bile zorluyorum kendimi ama merak işte, yine de her gün tartılmaya çalışıyorum. :31: Tabii fark şu, ben öyle +200, -100 gr vs fazla takmayan biriyim. Yani - olduğunda tabii ki seviniyorum ama yine de küçük oynamaların (+ ve ya -) bir şey ifade etmediğini düşünüyorum. Yani wc e az çıkmışındır, ve ya o gün ödemin vardır vs. Fazla kale almamak gerek bunları. :112:
Yani uzun lafın kısası sorun sık tartılmanda değil, tartı sonucuna verdiğin önemde. Mesela cumaları mı tartılıyoruz, sadece cuma değerlerini karşılaştır birbiriyle. Diğer günler tartıldıkların sana yol göstersin sadece. :112: Mesela bugün +200 gr çıkmışın. Bunu dün öğün atlamana yordun, bir daha öğün atlamamaya dikkat edeceksin, bu tartılmanın faydası. Ama sen şu anda kilo almış falan değilsin. Moralini gereğinden fazla bozman da anlamsız bence. :112:

sonuçta biz ne yaptığımızı bilirsek yani herşeyden yiyip vitamin alırsak ama abartmadan dozunda bırakırsak,kaçamak yaptığımızda sonrasında dengelemeyi bilirsek ve de sabredersek sonunda hedefimize ulaşmamamız için hiçbir sebep yok..

acele etmeden kilo verme işini zamana yayarak,sağlıklı ve dengeli beslenme tarzımızı bu şekilde devam ettirirsek ideal kilomuza ulaşmak hayal değil :)

görüşmek üzere canım :34::34:

İşte bence de asıl önemli kısım. Her şeyden dozajında yemek ve kaçamakları dengeleyebilmek. Ki bu iki nokta verdiğimiz kiloları tekrar almamızı da engelleyecek olan noktalar bence. :21:

Son düzenleme:
Ben ilk başladığımda günde 8-10 kere tartılıyordum. :9: Artık saçımda havlu varken kaç kg geliyorum, wc ye gittiğimde ne kadar farkediyor vs ezbere biliyordum. :9: Şimdi sabahları tartılmak için bile zorluyorum kendimi ama merak işte, yine de her gün tartılmaya çalışıyorum. :31: Tabii fark şu, ben öyle +200, -100 gr vs fazla takmayan biriyim. Yani - olduğunda tabii ki seviniyorum ama yine de küçük oynamaların (+ ve ya -) bir şey ifade etmediğini düşünüyorum. Yani wc e az çıkmışındır, ve ya o gün ödemin vardır vs. Fazla kale almamak gerek bunları. :112:
Yani uzun lafın kısası sorun sık tartılmanda değil, tartı sonucuna verdiğin önemde. Mesela cumaları mı tartılıyoruz, sadece cuma değerlerini karşılaştır birbiriyle. Diğer günler tartıldıkların sana yol göstersin sadece. :112: Mesela bugün +200 gr çıkmışın. Bunu dün öğün atlamana yordun, bir daha öğün atlamamaya dikkat edeceksin, bu tartılmanın faydası. Ama sen şu anda kilo almış falan değilsin. Moralini gereğinden fazla bozman da anlamsız bence. :112:

İşte bence de asıl önemli kısım. Her şeyden dozajında yemek ve kaçamakları dengeleyebilmek. Ki bu iki nokta verdiğimiz kiloları tekrar almamızı da engelleyecek olan noktalar bence. :21:

canım benim burdada beni motive edermiş öncelikle seni çokkk çokk öpüyorum:16: evet söylediklerin çok doğru şeyler moralimi bozmuyorum ve yoluma tam gaz devam ediyorumm :46:

Bak dedigim gibi hergün tartilma. Böyle sonuclar cikinca insanin morali bozulur. Bundan sonrada kendini yemege verir. Haftada fix bir gün ayarla kendine, o günler tartil sirf. Hatta tartiyi kaldir gözükmüyecek bir yere koy. Cünkü her gördügünde tartilacaksindir. Ama ögünlerin falan gayet basarili. Bugünde yürüyüs yapmayi ver. Bazen vucuda izin vermek gerek ;) Aynen devam...basaricagiz!!!:46::48:

Bak dedigim gibi hergün tartilma. Böyle sonuclar cikinca insanin morali bozulur. Bundan sonrada kendini yemege verir. Haftada fix bir gün ayarla kendine, o günler tartil sirf. Hatta tartiyi kaldir gözükmüyecek bir yere koy. Cünkü her gördügünde tartilacaksindir. Ama ögünlerin falan gayet basarili. Bugünde yürüyüs yapmayi ver. Bazen vucuda izin vermek gerek ;) Aynen devam...basaricagiz!!!:46::48:

evet canım haklısın ama yılmayacağım zaten biliyorum yolun başındayım 1 hafta hiç veremeyeceğim günlerde olucak ama ben başaracağım

arkadaşlar 6.günümüde arkada bıraktım sonuçlar gayet iyi şimdide 1 saat yürüyüşümü yaptım geldim kahvaltımı hazırlıyorum dünkü menümüde kahvaltıdan sonra paylaşacağım:3:

ecz.imis harikasın:52: valla aynen dediğin gibi oluyor o tartılma işleri:) Bir de insan sık tartılıp durursa aslında bişeyleri deneyip sonuçlarını arıyor , mesela araöğünü atlıyor bakalım bi zararı oldu mu, fazla su içiyor durum nedir acaba diye tatılıyor, aslında sık tartılmak diyet faydadan çok zarar veriyor. ben de -100+200 gramı pek önemsememeye çalşıyorum (zaten ev tartılarının çoğu 200 grama duyarlı, 200 eksik de gösterebilir 200 fazla da) önemli olan hftada 1 tartılmak.

Back