- 25 Nisan 2017
- 148
- 56
- 13
- 39
- Konu Sahibi mlknuryilmaz
-
Mert Can.olmasın.
Mert Ulaş
Mert Ozan
Mert Oğuz
Mert Ufuk
Can olmasin ismin agirligini aliyor. Mert efe , Mert ege de cok iki isim koyuluyor. Soy isimde cok bilindikse ikinci isim daha farkli olmaliki farkli olsun. Sanirim modern isim ariyorsunuz.
Mert Bora
Mert Uras
Çagan Mert
Kerem Mert
Mert Ata
Mert Meriç
Mert Ulaş
Mert Sıraç
Genelde bilindik isim bunlarda soyadinizla beraber uyumumuda bakilmali.
Bir de aslında soy isimle uyum olayında soy ismimiz ince harfli(çelik)mert ismi de ince harfCan olmasin ismin agirligini aliyor. Mert efe , Mert ege de cok iki isim koyuluyor. Soy isimde cok bilindikse ikinci isim daha farkli olmaliki farkli olsun. Sanirim modern isim ariyorsunuz.
Mert Bora
Mert Uras
Çagan Mert
Kerem Mert
Mert Ata
Mert Meriç
Mert Ulaş
Mert Sıraç
Mert efe çelik. Fena olmadi soyleyince. Mert meriç celik cok zor geldi tekerleme gibi mesela. Bazi isimler uyuyor bazilari uymuyor soyadi eklenince. Ben erkek isminde kalin unlu olmasini seviyorum hepsi olmasada bir tane olabilir agirlik oluyor. Begendiklerini ince kalin unlu fark etmez sesli soyleyerek bakabilirsin uyumuna.A
Bir de aslında soy isimle uyum olayında soy ismimiz ince harfli(çelik)mert ismi de ince harf
Sizce ikinci isim ince mi kalın harf mi fonetikde daha iyi olur?
Mert efe çelik. Fena olmadi soyleyince. Mert meriç celik cok zor geldi tekerleme gibi mesela. Bazi isimler uyuyor bazilari uymuyor soyadi eklenince. Ben erkek isminde kalin unlu olmasini seviyorum hepsi olmasada bir tane olabilir agirlik oluyor. Begendiklerini ince kalin unlu fark etmez sesli soyleyerek bakabilirsin uyumuna.
Mert Yağiz
Yaman Mert,
Baran Mert ,
Mert Taylan
Mert Altay,
Mert Aras
Eray Mert
nasil.
Mert ile yigit ayni anlami .Yağiz farkli anlam. Bora degilde boran diye daha cok seviyorum. Ada gore dusunme ya. Dini iyi isim olup ismiyle alakasiz olan var. Erkek ismi modern genelde bilindik oluyor cok secdnek yok. Farkli isteyen degisik Arap isimleri koyuyor. Kiz ismi mi erkek ismimi belli olmuyor. Dedigim gibi diger isimler bilindik hep var zaten.Aslında yazdığınız isimlerin çoğu benimde hoşuma gidiyor ama eşime beğendiremediğim için çok kararsız kaldım ve zorlanıyorum...
En çok düşündüklerim ve eşimin de olabilir dedikleri
Mert yağız(buna da ikisi aynı anlamlı diyen oldu ki farklı anlamdalar ve yağız da şuan çok konulan isimlerden oldu sanırım)
Mert batu
Mert çınar(çınarda şuan çok Konuluyor)
Mert kağan (kağanda çok olan bi isim
Mert kerem (kerem yine çok kunulan isimlerden sanırım)
Mert borayı (bi ara düşündük eşim bora isminin anlamından dolayı asi olur gibi düşündüğü için pek sıcak bakmadı)bora sevdiğim bi isim aslında gonetik olarak hoşuma gidiyor
Mert utku(utkuda sevdiğim bi isim aslında)
Cihangir mert
Bilmiyorum ya çok kararsızım ve çok bunaldım kararsızlıktan dolayı
Mert ile yigit ayni anlami .Yağiz farkli anlam. Bora degilde boran diye daha cok seviyorum. Ada gore dusunme ya. Dini iyi isim olup ismiyle alakasiz olan var. Erkek ismi modern genelde bilindik oluyor cok secdnek yok. Farkli isteyen degisik Arap isimleri koyuyor. Kiz ismi mi erkek ismimi belli olmuyor. Dedigim gibi diger isimler bilindik hep var zaten.
Barlas
Aybars
Baturay
Baturalp aklimda kalmis
Bende kac isim listesi okudum . Hem anlamina bak. Sonra biraktim bi ara . Kafani biraz bosalt sonra tekrar incelersin belki farkli gelir sonradan .
Mert ile yigit ayni anlami .Yağiz farkli anlam. Bora degilde boran diye daha cok seviyorum. Ada gore dusunme ya. Dini iyi isim olup ismiyle alakasiz olan var. Erkek ismi modern genelde bilindik oluyor cok secdnek yok. Farkli isteyen degisik Arap isimleri koyuyor. Kiz ismi mi erkek ismimi belli olmuyor. Dedigim gibi diger isimler bilindik hep var zaten.
Barlas
Aybars
Baturay
Baturalp aklimda kalmis
Bende kac isim listesi okudum . Hem anlamina bak. Sonra biraktim bi ara . Kafani biraz bosalt sonra tekrar incelersin belki farkli gelir sonradan .
Barlas
Aybars
Baturay
Baturalp aklimda kalmis
Can olmasin ismin agirligini aliyor. Mert efe , Mert ege de cok iki isim koyuluyor. Soy isimde cok bilindikse ikinci isim daha farkli olmaliki farkli olsun. Sanirim modern isim ariyorsunuz.
Mert Bora
Mert Uras
Çagan Mert
Kerem Mert
Mert Ata
Mert Meriç
Mert Ulaş
Mert Sıraç
Yorumunuz için teşekkürler..
Aslında benim beğendiğim isimler sizin mertin yanına yazdığınız ikinci isimler (meriç,ulaş,sıraç dışındakileri çok beğeniyorum)gibi modern tarzda isimler düşünüyordum hemde bu isimler çok konulmuyor (bir tek kerem şuara çok konuluyor)..eşim mert ismini ve anlamını çok beğendiği için merti eklemek istedi normalde ben tek isimden yanayım soy isim bilindik olunca bende yanına ikinci bi isim eklemek istiyorum
Ama bir türlü net karar veremiyoruz sırf buyüzden iki isim eklemiş mi olucam kafa karışıklığı olmasın çocukta diye düşünüyorum bir yandan da iki isüm hoşuma gidiyor hem çocuğa da seçme hakkı olsun hem zaten mert kısa bi isim çok sorun olmaz diye düşünüyorum..inşallah en kısa zamanda karar verebiliriz en çok bu isim işi beni yordu şu dönemde
Cagan uras cok hoş. İkiside cok iddaali isim. Ben cok begendim.karariniz degisebilir degismez belli olmaz tabii. Adiyla yasasin. En azindan icinize sinen isimleri buldunuz.Bende suan isim ariyorum canim ...
Uras mert
Cagan mert
Cagan uras
Umut mert
Bu isimler etrafindayiz .. esim begense ben uras efe koyacam ama ikna edemdim suam ikimizde CAGAN URAS koymayi dusnuyoruz hem.fikir olduk ama yinede emin degiliz ..
çağan uras ikiside güzel anlamlı isimler adıyla yaşasın inşallahBende suan isim ariyorum canim ...
Uras mert
Cagan mert
Cagan uras
Umut mert
Bu isimler etrafindayiz .. esim begense ben uras efe koyacam ama ikna edemdim suam ikimizde CAGAN URAS koymayi dusnuyoruz hem.fikir olduk ama yinede emin degiliz ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?