• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhametsiz miyim ?

bakıcı tutun en iyisi her işini yapsın brlkte oturur kalkarlar evin birini de kiraya verip bakıcının parasını ödersiniz

Eşine resti cekmelisin... Allah korusun ya sana saldirirsa bebeğine bir sey olusa... Allah yardimcin olsun.. Sen bebeğini düşün ve bu konuda taviz verme.

Aynen arkadaşım dediğin gibi katılıyorum şizofrenin nasıl bi boyutta ama 1 gün bile onunla yalnız kalmaktan korkardım
Bu kadın hamile, hasta kardeş de abilerinin keyfinden daha iyi ilgi görebileceği bir kliniğe, merkeze yatırılmıyor. Kadın burada korkuyorum diyor, ben eşine şaşırıyorum bu nasıl bir eş. Demiş ki ben uyurken yatak odama girdi, kapıyı kilitleyecek olsam eşimle aram açılıyor. Sen gel de şimdi buna adam de, bu kocaya. Evi barkı, imkanı olan hasta kardeş rahat etsin diye adam hamile karısını evden gönderebilen biri ya. Bu kadın durduk yere korkuyorum demiyor ki, kocam wc'ye bile gitse fırsat kollayıp yanıma geliyor diyor, pes artık. Konu sahibi neden banlanmış bu arada, muhtemelen içerik sildiği içindir.

evet çok merhametsizsin o kişi hasta bipolar ve şizofren ne demek ya adamın zaten bi hayatı yok ki kardeşine de gelemeyecekse nereye gitsin.valla hamilesin falan ama hiç kusura bakma da çok bencilsin.adamla evlendin diye hasta anası babası olmayan kardeşine de böyle davranamazsın.belli ki bu hastalıkların ciddiyetini ve boyutunu bilmiyosun.aç araştır biraz zor değil.emin ol o ne isteyerek öyle bakıyor ne de isteyerek öyle davranıyor.yine iyi bile durumu benzeri bir sürü hastaya göre.'

yazık eşine ve o adama,napsınlar tımarhaneye mi yatırsınlar sen rahat et diye? Kardeşler oturup bir karar vermek zorundalar herseyide bir kişiden beklenmemedi gerek
bebekse bebek amma kıymetlisiniz yahu, herkes doğuruyor bi

Su ahkam kesenlere deli oluyorum yazik, gunah, sabrediver birsuru ivir zivir . Hayir digerleri ne kadar mutlu olmayi hakediyorsa bu kadinda rahat olmak istiyor ve hakli.Adamin parasi var pulu var her imkan var ama gelin bakicak yoksa kuserim ne bu ya

adam hasta ama 31 yaşında bir yetişkin kadın hamile bakışlarından rahatsız oluyor hareketlerinden vs..o koca da nasıl bir koca anlamadım açık açık söylese konu sahibi acaba anlayacak mı bilmiyorum hem maddi imkan var hem hamile kadına hem maddi hem manevi eziyet Allah yardım etsin..yalnız konu sahibi resti çekmezsen olan sana ve bebeğine olur haberin olsun bu kadar anlayışlı olmanız beni çıldırtıyor

[/Qw
sen karar veremezsin kadının merhametsiz oluşuna ..aynı durum senin başına gelseydi napardın acaba..odasına giriyormuş uyurken bile daha neler ya insan iki kişiyken yemek yapmaya sıkılıyor bişrde okadar yemek yapıp adama yemek yetiştiremiyor ve hamile yazık değilmi bu kadına arkadaşın dediği gibi burdan ahkam kesmek güzel vedee en kötüsü şizfren hastası tamam kimsenin vicdanı elvermez ama ortadada iki can bebek ve anne var ve kadın bu konuda hala kararsız ve vicdan yapıp fikir danışıyoo objektif olun lütfen

şizofreni sanılandan yaygın bir hastalık ve çoğu hasta saldırgan değildir . kesinlikle o tip eğilimi olmayan kısmı büyük bir oran . bir de yemek acıkınca yenir ? kazanla yiyor 3 günlük yemek bitiyor falan hoş şeyler değil.bunu buraya bile böyle yazıyorsanız demekki hissettiriyorsunuz da . bence eşinizle konuşun gerçekten aynı yerde kalmayın . diğer kısımlarda haklısınız.

arkadaşım hissettirmekten ziyade kadıncağız hamile ve belki o adam olmasa bir kap yemek yapıp iki gün idare edebilecek. adam iki saatte bir acıkıyormuş, evde yemek bırakmıyormuş. yediğini içtiğini saydığından değil, hamile haliyle sürekli yemek yapmak zorunda kalmaktan şikayetçi. kim memnun olur ki bu durumdan? ekstra yorgunluk... can güvenliği bile yok. allah yardımcısı olsun...

İş arkadaşımın eşıde bekarlıktan beri şizofren hastasıymış hiç söylememişler apar topar düğün dernek yapılıyor sonradan 1ayın içinde anlaşılıyor işte aileninde baskısı ile bugünlere geldiler kaç defa uyurken boğmaya çalışmış kadını üstelik 2 cocukda var Allah yardımcıları olsun bu hastalıkla uğraşanlara

Adamin hastaligi tehlikeli olmasa bile diger kardesler bakmiyorsa konu sahibi hic bakmak zorunda degil. Hamile kadina yazik degil mi.

Merhametsiz değilsin. Sonuna kadar haklısın rahatsız olmakta ve istememekte. Benim sende yanlış gördüğüm tek şey, haddim olmayarak, bu adama çocuk vermen. Adamın umrunda mı? Seni hamile halinle evden gönderip rahatsızlık veren kardeşini eve getiren adamın neyine çocuk... böyle adamlar evlenmesin de, otursun ailesine baksın madem.

Dışlamakta olmaz ama siz tedbirinizi alın.ilaçlarını aldıgından yüzde yüz eminseniz idare edin hem sevaptır ama yok ilaçlarını kullanmıyorsa ne deseniz hakkınızdır.

ha bu arada moralini hiç bozmak istemiyorum ama empati yapabilmen icin söyleyecegim cocugunun amcası bu hastaliktan muzdarip ki şizofren genetik. Yarın ne olacağımız belirsiz.Bu konu üzerinde cok aşırı durmamaya gayret et.

geçen yıl abinin biri ve abla evet aldı 3ay. ama şimdi almıyorlar görümcem kocasından korkuyormuş ki bence danışıklı dövüş. kendide istemiyor. bi abinin eşi sırf o gelmesin diye ücretsiz izin aldı evde oturuyor. ve şuanki Türkiye nin terör olaylarınnı bahane ediyor (doğuda bir kritik il) ama nedense orada kendileri ve 2 küçük çocuk yaşıyor. diğer abiye yakın zaten evi, parasını onlar alacak ve eltim arada ona yemek yapacak. abiside yanında biraz kalacakmış. ama kendi evine getirmiyor tabi.
büyük ihtimal eşim en küçükleri ve ona yükleniyorlar oda bana

resti cekmekten baska caren yok.
ilerde bebek olacak emzireceksin, halin perisan olur.
kesinlikle istemiyorum de.
gitsin esin abisine ev tutsun madem orda yasasin, siz de kendi evinizde.

eyer yatak odasini kollayip sana bakip duruyorsa igrenc bir sey bu.

İşiniz öyle zor ki. Yani bir tarafta hasta bir insan var bir taraf eşiniz. Mutlaka ki korkuyorsunuz da yazdıklarınızdan öyle anladım.
Ben olsam diyorum yok kalamazdım aynı evde Allah korusun eşinizin kardeşi ve sonuçta hasta olduğu için kötü birşey bile yapsa bunu bilerek yapmıyor ama sizin günahınız hiç yok. Birde o eve yeni bir can gelecek bebeğiniz olacak eşiniz bunu hiç mi düşünmüyor. Tamam kardeşine kıyamıyordur çünkü bu tip hastalıklar yalnız insanları daha çok etkisi altına alır.
Ama olmaz sizin yanınızda kalmaması gerekiyor. Birde anlamadığım neden siz gidecekmişsiniz evinizden bu ayrı bir saçmalık. Tedavi merkezine gönderilmesi gerekiyor bu en başta eşinizin kardeşinin iyiliği için şart.

Ablası eve almıyor ama İLGİLENİYOR. Peh ne ilgilenmek ya ne ilgilenmek. Eve almayarak hemde. Millet kendi canını düşünüyor. Çok afedersiniz ama ben konunuzu okurken korktum.
Allah kimseye böyle hastalıklar yaşatmasın çok zor fakat sizinde karnınızda bir bebek var. Bu hastalık çok korkutucu. En ufak sinirlenmesinde karnınıza tepse ne yapacaksınız ?
Eşinizle bu durumu konuşun.

Allah yardimciniz olsun.
Bence haklisiniz merhametsizde degilsiniz
Ben bile korktum cunku ne nasil davranacagi bile belli olmaz.
Kisacasi bakmakla yukumlu olan siz degilsiniz kardeslerin hepsidir.

Back