• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhametsiz miyim ?

Eşin ona gitsin haftada bi gün onla kalsın mesela senin halin ortada ama Allah Rıza'sı için dersin bakarsın mükafatını da alırsın o ayrı ama mecbur değilsin sonuçta Allah kolaylık versin

Eşin ona gitsin haftada bi gün onla kalsın mesela senin halin ortada ama Allah Rıza'sı için dersin bakarsın mükafatını da alırsın o ayrı ama mecbur değilsin sonuçta Allah kolaylık versin
o mümkün değil malesef. 13 saatlik mesafede kardeşi. zaten bir abisine yakın evi. yalnız değil. ve daha bayramda beraberdik.

peki şimdi akşam bu konu yüzünden tartıştık arkadaşlar. benim malesefki şöyle bir özelliğim var. eşimle küs kalamıyorum, mutsuz olmayı sevmiyorum çünkü. oturup surat mı asayım ? yoksa yeni bir güne mutlu mu başlayalım ?
eşime olmaz dediğimdeüzülüyor, tamam ozaman gelmez kardeşim gibi duygu sömürüleri yapıyor. onuda anlamaya çalışıyorum üzülmesini istemiyorum. yani bu konu aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık gibi, bir çıkmaz.
Ama eşiniz çözüm aramıyor ki. Sizin aynı evde olmak istemediğiniz aşikâr ama eşinizin çözümü (düşük tehlikesine raģmen)5 saatlik yola gitmeniz,bebek doğunca geri dönmeniz,2 ay kendi evinizde yaşayıp ,2 aylık bebekle tekrar baba evine dönmeniz,kardeşi gidince tekrar dönmeniz.
Yazarken yoruldum yani, böyle bir çözüm olmaz. Bebek doğunca dahada korkar olacaksınız eminim. Bebeği uyurken bile yanlız bırakmak istemeyeceksiniz en basidinden, kayınbiraderiniz bebeği sevmeye çalışsa yine sorun olacak doğal olarak vs vs.
Başka bir çözüm bulana kadar eşiniz,geri adım atmayın derim.

Merhametsiz değilsin merhametsiz olan eşin.Bence laftan anlamoyorsa esin restini cek mesleginde varmış sen esinin hasta kardesiyle ugrasmak icin evlenmedin.

Ayrica kayinbiraderine bir sevgili es bulup evlendirseniz yakanizdan düşer belki

Ama eşiniz çözüm aramıyor ki. Sizin aynı evde olmak istemediğiniz aşikâr ama eşinizin çözümü (düşük tehlikesine raģmen)5 saatlik yola gitmeniz,bebek doğunca geri dönmeniz,2 ay kendi evinizde yaşayıp ,2 aylık bebekle tekrar baba evine dönmeniz,kardeşi gidince tekrar dönmeniz.
Yazarken yoruldum yani, böyle bir çözüm olmaz. Bebek doğunca dahada korkar olacaksınız eminim. Bebeği uyurken bile yanlız bırakmak istemeyeceksiniz en basidinden, kayınbiraderiniz bebeği sevmeye çalışsa yine sorun olacak doğal olarak vs vs.
Başka bir çözüm bulana kadar eşiniz,geri adım atmayın derim.
Artık bende yoruldum tartışmaktan, senin ailen benim ailem tartışmalarından, tek istediğim Mutlu olmak. Çözümü olsa belki geri adım atar ama çözümleri kendileri kapatıyorlar

Merhametsiz değilsin merhametsiz olan eşin.Bence laftan anlamoyorsa esin restini cek mesleginde varmış sen esinin hasta kardesiyle ugrasmak icin evlenmedin.

Ayrica kayinbiraderine bir sevgili es bulup evlendirseniz yakanizdan düşer belki
5 kişi için konuşuldu evlilik ama kim niye kzını versinki ? olmadı işte. insanlar maaşı olsada çalışmyana birine vermiyorlar tabi kızını. asıl hastalığı bilinmiyor çevre tarafından. ama çalışmaması insanların aklında soru işareti oluyor ? normal değil diye biliniyor

merhabalar hepinize

arkadaşlar gebeliğin 7. ayda 31 yaşındaki kayınbiraderim (bipolar-şzfrn hastası) 15-20 gün kalacakmış. eşimle bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz. bana sen git memleketine diyor. 7. ay ve ben 2 düşük yaptım. şuan 5 aylık olduk binlerce şükür. ama hiç düşünmeden 5 saatlik yolculuğu göze alıyor. ve bu sürekli böyle, daha öncede gittim birazda beraber kaldık. eşim izin aldı. yani üçümüz evde, gittiğimiz her yerde beraber 20 gün geçirdik. eşim şimdiden diyorki doğumdan 2 ay sonrada gidersin tekrar gelir kardeşim. bayramı 1 hafta beraber geçirdik. 5 ay önce 20 günü beraber geçirdik bizim evde. ben şuan çalışmıyorum ve okadar sıkıcıki onunla kalmak.
kızlar eşimin kardeşi ve vicdanımı da susturamıyorum. bu birazda eşimle ilgili, kardeşi sanki hayatta en zor durumda kalmış kişi. kendi evi var hemde 2 tane eşyalı. ama buna rağmen kardeşim sıkılır, beni istiyor vs. gibi şeylerle kardeşini hep yanımızda tutmak istiyor.
tamam annesi babası yok ( geçen yıl vefat etti k.v. ) ama eli ayağı tutuyor, okadar şımarttılar ki, sabahtan akşama kadar tv karşısında yatıp, hiç bir iş yapmıyor. ve sürekli yatak odasını kolluyor, girip çıkıyor bişi diyemiyorum çünkü eşime göre o bir çocuk. değil kızlar, gerçekten değil, giydiğim kıyafeti süzüyor, traş oluyor mesela, eşime sordurttuğunu duydum benim için traşıma bişi demedi, beğen medemi gibi. ben biraz surat asınca bakışları değişiyor ve gerçekten ben ondan korkuyorum. sanki dövecek gibi dik dik bakıyor. abisi uyarsa abisine dikleniyor bazen. yaptığım yemeğe karışıyor, yine mi bunu yicez diye. en sonunda eşime dedimki kendin yap ozaman. kızlar 3 günlük yemöek yapıyorum inanın 2 saat arayla yemek yiyyor ve kazanlada yapsam ertesi güne yok. birde yüksek lisans yapıyorum ve yorgun geliyorum okuldan. eşim o gelince yemek yapacak tamam sıkıntı yok ama ablasına her gün ne yediğimizin nasıl davrandığıızın raporunu veriyor. görümcede gaza getiriyor tabi orası senin abinin evi ye iç yat gibi. ve ben bu şekilde bebeğimi strese sokmak istemiyorum. 15-20 gün aynı ev ve dip dibe, odama çekilsem bende sıkılıyorum sonuçta. eşim gitiğimiz her yere onuda götürüyor. bi yemeğe bile çıkmıyoruz onsuz.
şimdi ben merhametsiz miyim ? aman boşver 3 ayda bir 15-20 gün idare et mi dersiniz yoksa ben haklı mıyım rahatsızlıklarımda ? bu böyle devam edecekmiş bu arada.
yatak odasını mı kolluyor:KK57:

anam ben korkarım böylesiyle yalnız kalmaya birde ağır hastaymış

merhabalar hepinize

arkadaşlar gebeliğin 7. ayda 31 yaşındaki kayınbiraderim (bipolar-şzfrn hastası) 15-20 gün kalacakmış. eşimle bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz. bana sen git memleketine diyor. 7. ay ve ben 2 düşük yaptım. şuan 5 aylık olduk binlerce şükür. ama hiç düşünmeden 5 saatlik yolculuğu göze alıyor. ve bu sürekli böyle, daha öncede gittim birazda beraber kaldık. eşim izin aldı. yani üçümüz evde, gittiğimiz her yerde beraber 20 gün geçirdik. eşim şimdiden diyorki doğumdan 2 ay sonrada gidersin tekrar gelir kardeşim. bayramı 1 hafta beraber geçirdik. 5 ay önce 20 günü beraber geçirdik bizim evde. ben şuan çalışmıyorum ve okadar sıkıcıki onunla kalmak.
kızlar eşimin kardeşi ve vicdanımı da susturamıyorum. bu birazda eşimle ilgili, kardeşi sanki hayatta en zor durumda kalmış kişi. kendi evi var hemde 2 tane eşyalı. ama buna rağmen kardeşim sıkılır, beni istiyor vs. gibi şeylerle kardeşini hep yanımızda tutmak istiyor.
tamam annesi babası yok ( geçen yıl vefat etti k.v. ) ama eli ayağı tutuyor, okadar şımarttılar ki, sabahtan akşama kadar tv karşısında yatıp, hiç bir iş yapmıyor. ve sürekli yatak odasını kolluyor, girip çıkıyor bişi diyemiyorum çünkü eşime göre o bir çocuk. değil kızlar, gerçekten değil, giydiğim kıyafeti süzüyor, traş oluyor mesela, eşime sordurttuğunu duydum benim için traşıma bişi demedi, beğen medemi gibi. ben biraz surat asınca bakışları değişiyor ve gerçekten ben ondan korkuyorum. sanki dövecek gibi dik dik bakıyor. abisi uyarsa abisine dikleniyor bazen. yaptığım yemeğe karışıyor, yine mi bunu yicez diye. en sonunda eşime dedimki kendin yap ozaman. kızlar 3 günlük yemöek yapıyorum inanın 2 saat arayla yemek yiyyor ve kazanlada yapsam ertesi güne yok. birde yüksek lisans yapıyorum ve yorgun geliyorum okuldan. eşim o gelince yemek yapacak tamam sıkıntı yok ama ablasına her gün ne yediğimizin nasıl davrandığıızın raporunu veriyor. görümcede gaza getiriyor tabi orası senin abinin evi ye iç yat gibi. ve ben bu şekilde bebeğimi strese sokmak istemiyorum. 15-20 gün aynı ev ve dip dibe, odama çekilsem bende sıkılıyorum sonuçta. eşim gitiğimiz her yere onuda götürüyor. bi yemeğe bile çıkmıyoruz onsuz.
şimdi ben merhametsiz miyim ? aman boşver 3 ayda bir 15-20 gün idare et mi dersiniz yoksa ben haklı mıyım rahatsızlıklarımda ? bu böyle devam edecekmiş bu arada.
Merhametsiz filan degilsiniz.Uzulmeyin.Sizin strese girmeniz çok normal.Yasli bir adam degil genc ve eli ayagi tutan bir adam .Anlattiginza gorede size karsi davranislari garip ve rahatsiz edici ,esinizin bu haliyle size evde tek basina birakmasi bile cok mide bulanidrici

peki kasımda eşimin izin alıp üçümüzün 15 gün kalmasına ne diyorsunuz arkadaşlar ? artık ne yapacağımı şaşrıdım vallahi billahi. tabiki ben istemiyorum ama artrık aramızın açılmasındanda bıktım usandım. gelmesin deyince kavga çıkacak biliyorum. ama büyük ihtimal bu oyunlar hep abi abla baskısı. onların baskısına dayanamıyor eşim. salak işte gerçekten salak.

peki kasımda eşimin izin alıp üçümüzün 15 gün kalmasına ne diyorsunuz arkadaşlar ? artık ne yapacağımı şaşrıdım vallahi billahi. tabiki ben istemiyorum ama artrık aramızın açılmasındanda bıktım usandım. gelmesin deyince kavga çıkacak biliyorum. ama büyük ihtimal bu oyunlar hep abi abla baskısı. onların baskısına dayanamıyor eşim. salak işte gerçekten salak.
Diger kardesleri eve aliyor mu boyle 20 gun filan
Kiz kardesi alabilir çunku onlar kardes ama siz yabanciisinz .Boyle sorunlu bireyle bir kadinin yanyana kalmasi hicbir yonden etik degil

evet çok merhametsizsin o kişi hasta bipolar ve şizofren ne demek ya adamın zaten bi hayatı yok ki kardeşine de gelemeyecekse nereye gitsin.valla hamilesin falan ama hiç kusura bakma da çok bencilsin.adamla evlendin diye hasta anası babası olmayan kardeşine de böyle davranamazsın.belli ki bu hastalıkların ciddiyetini ve boyutunu bilmiyosun.aç araştır biraz zor değil.emin ol o ne isteyerek öyle bakıyor ne de isteyerek öyle davranıyor.yine iyi bile durumu benzeri bir sürü hastaya göre.

yazık eşine ve o adama,napsınlar tımarhaneye mi yatırsınlar sen rahat et diye?
bebekse bebek amma kıymetlisiniz yahu, herkes doğuruyor bi şekilde.

Diger kardesleri eve aliyor mu boyle 20 gun filan
Kiz kardesi alabilir çunku onlar kardes ama siz yabanciisinz .Boyle sorunlu bireyle bir kadinin yanyana kalmasi hicbir yonden etik degil
geçen yıl abinin biri ve abla evet aldı 3ay. ama şimdi almıyorlar görümcem kocasından korkuyormuş ki bence danışıklı dövüş. kendide istemiyor. bi abinin eşi sırf o gelmesin diye ücretsiz izin aldı evde oturuyor. ve şuanki Türkiye nin terör olaylarınnı bahane ediyor (doğuda bir kritik il) ama nedense orada kendileri ve 2 küçük çocuk yaşıyor. diğer abiye yakın zaten evi, parasını onlar alacak ve eltim arada ona yemek yapacak. abiside yanında biraz kalacakmış. ama kendi evine getirmiyor tabi.
büyük ihtimal eşim en küçükleri ve ona yükleniyorlar oda bana

Bende istemezdim, seninde kardesin olabilirdi diyenlere diyorum benin sizofren kardesim olsa ondanda sakinirdim ve esimi bu duruma mahkum etmek istemezdim..hastalikli bir ruh hali kendim sizofren olsam kendimde sakinirdim..

evet çok merhametsizsin o kişi hasta bipolar ve şizofren ne demek ya adamın zaten bi hayatı yok ki kardeşine de gelemeyecekse nereye gitsin.valla hamilesin falan ama hiç kusura bakma da çok bencilsin.adamla evlendin diye hasta anası babası olmayan kardeşine de böyle davranamazsın.belli ki bu hastalıkların ciddiyetini ve boyutunu bilmiyosun.aç araştır biraz zor değil.emin ol o ne isteyerek öyle bakıyor ne de isteyerek öyle davranıyor.yine iyi bile durumu benzeri bir sürü hastaya göre.

İşte sorun da burada
Dediğiniz gibi isteyerek bilerek o şekilde bakmıyor
Yani akıl süzgecinden geçiremiyor davranışlarını
YANİ bu kadına zarar verebilir saldırabilir

Ayrıca ona tımarhane denmez
O sizin gibilerin asıl kullandığı tabir
Ruh hastalıkları hastanesine gerekirse yatış yapması gerekir
Hiç haberlerde "Şizofren teşhisi konan X annesini /yengesini doğradı" haberlerini okumadınız sanırım
Bu korkuyla yaşamak zorunda mı bu kadın ?

sen hasta mısın ? sen bence bir aç bak bakalım ne demek şizofreni hastalığı ? eddua etmek istemem ama çok ayıp ettin. inşallah başına gelirde anlarsın. bebeğimede laf etme. kendin stresle doğurmak zorunda kalırsında anlarsın inşallah. benim döktüğüm göz yaşlarını ozaman ancak anlarsın. vicdansız sensin anlayıp dinelemedn yorum yapma. aç haber oku bana şizofreni cinayetlerini sırala hiç heber izlemiyorsun sanırım.

Bazıları ne kolay konuşuyor atıp tutuyor pess

aynı durumda olsalardı onları da görmek lazımdı

adamın ruh sağlığı bozuk bu kadın nasıl korkmasın

çok rahatsız edici tavır davranışları varmış

bu kadına karnındaki bebeğine bir şey yapsa kim hesabını verecek hasta diye hapse bile atılmaz

İşte sorun da burada
Dediğiniz gibi isteyerek bilerek o şekilde bakmıyor
Yani akıl süzgecinden geçiremiyor davranışlarını
YANİ bu kadına zarar verebilir saldırabilir

Ayrıca ona tımarhane denmez
O sizin gibilerin asıl kullandığı tabir
Ruh hastalıkları hastanesine gerekirse yatış yapması gerekir
Hiç haberlerde "Şizofren teşhisi konan X annesini /yengesini doğradı" haberlerini okumadınız sanırım
Bu korkuyla yaşamak zorunda mı bu kadın ?

Bu hastalığın evreleriyle ilgili, her şizofren insanlara saldırmıyor.
Kontrole gidince doktor hastalığın ne boyutta olduğunu kişinin saldırgan olup olmayacağını söylüyor zaten.Olayları çarpıtmaya gerek yok.
Bu tür hastalıklar hasta kişiler sosyal ortamlardan dışlandığında daha da azıyor
İyileşme ihtimali varsa bile daha beter oluyolar
Ortada korkacak bişey yok şu an için sadece hastanın düzenli kontrol edilmesi yeterli hepsi bu
Tehlikeli durumdaysa zaten doktor yatırır hastaneye
Bugün hamile korkuyorum der yarın bebeğime zarar verir korkuyorum diyecek
Ee adam napsın sokağa mı atsın?
Söz konusu sizin kardeşiniz olsa da böyle konuşabilir miydiniz acaba?
Biriyle evlenmek demek bütün hayatını size göre değiştirmesini beklemek değildir yani hiç kusura bakmayın
Burdaki kadınların çoğu karşısındakinin de bi hayatı olduğunu ve eşinin kendisinden önce bi ailesi olduğunu unutuyor malesef

Şu konuda gereksiz duyar kasmayın
Prim yapmıyor bunlar artık
Bende şizofren olabilirim bu beyinle alaklı bir durum aslında ruhsal bir durum değiş
Kimin başına geleceği belli olmaz
Ama geldiği zaman da önlemini almak gerekir
Hiç çaresiz kalsalar adamın evi barkı parası olmasa tedavi imkanı olmasa ve sen knu sokağa atsan evet o Man merhametsiz olurdun
Ama şu an adamın gidebileceği bir sürü yer ve bulabilecekleri bir sürü çözüm var
Bence adamın parasını kliniğe vermemek için gelenek vs diye kekliyorlar sizi

Back