• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhametsiz miyim ?

İşte sorun da burada
Dediğiniz gibi isteyerek bilerek o şekilde bakmıyor
Yani akıl süzgecinden geçiremiyor davranışlarını
YANİ bu kadına zarar verebilir saldırabilir

Ayrıca ona tımarhane denmez
O sizin gibilerin asıl kullandığı tabir
Ruh hastalıkları hastanesine gerekirse yatış yapması gerekir
Hiç haberlerde "Şizofren teşhisi konan X annesini /yengesini doğradı" haberlerini okumadınız sanırım
Bu korkuyla yaşamak zorunda mı bu kadın ?
böyleleri mutlaka çıkıntılık yapar. çünkü kendi başlarına gelmedi. hiç aldırmak istemiyorum bunun gibilere. benim yaşadığımı benden başkası anlayamazki. eşim bile düşünmezken elin insanı burda laf eder tabi. ama Allah biliyor benim pskolojimi. gerçekten şöyle dese anlardım. bak arkadaşım şurda hata yapıyorsun haklsın ama vs. ne uslup var ne bir gün görmüşlük. cevap yazmaya bile değmez söyledikleri. ama tutamadım kendimi.

sen hasta mısın ? sen bence bir aç bak bakalım ne demek şizofreni hastalığı ? eddua etmek istemem ama çok ayıp ettin. inşallah başına gelirde anlarsın. bebeğimede laf etme. kendin stresle doğurmak zorunda kalırsında anlarsın inşallah. benim döktüğüm göz yaşlarını ozaman ancak anlarsın. vicdansız sensin anlayıp dinelemedn yorum yapma. aç haber oku bana şizofreni cinayetlerini sırala hiç heber izlemiyorsun sanırım.

Merhametsiz miyim diye soran sensin herkes istediğin gibi yorumu yapmıyo diye bu şekilde konuşamazsın kimseyle, terbiyeni takın, burda soru soruyosan herkes istediği yorumu yapar.Kimsenin seni haklı bulup gazlamak gibi bi zorunluluğu yok.

Bu hastalığın evreleriyle ilgili, her şizofren insanlara saldırmıyor.
Kontrole gidince doktor hastalığın ne boyutta olduğunu kişinin saldırgan olup olmayacağını söylüyor zaten.Olayları çarpıtmaya gerek yok.
Bu tür hastalıklar hasta kişiler sosyal ortamlardan dışlandığında daha da azıyor
İyileşme ihtimali varsa bile daha beter oluyolar
Ortada korkacak bişey yok şu an için sadece hastanın düzenli kontrol edilmesi yeterli hepsi bu
Tehlikeli durumdaysa zaten doktor yatırır hastaneye
Bugün hamile korkuyorum der yarın bebeğime zarar verir korkuyorum diyecek
Ee adam napsın sokağa mı atsın?
Söz konusu sizin kardeşiniz olsa da böyle konuşabilir miydiniz acaba?
Biriyle evlenmek demek bütün hayatını size göre değiştirmesini beklemek değildir yani hiç kusura bakmayın
Burdaki kadınların çoğu karşısındakinin de bi hayatı olduğunu ve eşinin kendisinden önce bi ailesi olduğunu unutuyor malesef

Olayı dramatize ediyorsunuz
Adamın sokağa atıldığı yok
Adamın gidebileceği ablaları abileri var ama ısrarl bu kadının başına atmak istiyorlar
Adamı tanıyorsunuz galiba ki hastalığının evresinin tehlikeli olmadığını yazmışsınız
Benim kardeşim -Allah korusun- bu durumda olsaydı gelinin başına kakalamaya çalışmak yerine uygun bir tedavi göreceği -sizin tabirinizle tımarhane- çok iyi bakımının yapılacağı bir klinikte tedavi görmesini sağlardım

sen hasta mısın ? sen bence bir aç bak bakalım ne demek şizofreni hastalığı ? eddua etmek istemem ama çok ayıp ettin. inşallah başına gelirde anlarsın. bebeğimede laf etme. kendin stresle doğurmak zorunda kalırsında anlarsın inşallah. benim döktüğüm göz yaşlarını ozaman ancak anlarsın. vicdansız sensin anlayıp dinelemedn yorum yapma. aç haber oku bana şizofreni cinayetlerini sırala hiç heber izlemiyorsun sanırım.
cok zor durumdasınız
valla burada kaynana kayınpeder konuları oluyor da mıllet mangalda kül bırakmıyor
kayınpeder ölmüş mesela gelin kaynanam bizimle yaşamak istiyor dıye feryat ediyor mıllet basıyor kötü kötü yorumları

bu sizinki birde eşinizin kardeşi yabancı erkek işte !
üstelik hasta ve cok haklısınız
size böyle yüklenenler kendileri aynı durumda olsa ne yaparlar vallahi çok merak ediyorum
demek seve seve bakacaklar şizofren hastaya (!)

allah kolaylık versın zor
ama esınız de caresız kalıyordur o da zor
cok caresız bı durum
dua edın

Kendi kardesim de olsa bebegime ya da bana zarar verme olasiligi olan biriyle evde kalmazdım. Çünkü bu tarz ruhsal hastaliklari olan insanlarin durdurulamadigini deneyimlemis biriyim.
Gordugu halisunasyonlarin etkisiyle kendi cocuguna zarar hastalar varken benimkine zarar vermeyecegine nasil emin olabilirim ki?
Merhametsizlikse merhametsizlik, once can sonra canan...

ve sürekli yatak odasını kolluyor, girip çıkıyor bişi diyemiyorum çünkü eşime göre o bir çocuk. değil kızlar, gerçekten değil, giydiğim kıyafeti süzüyor, traş oluyor mesela, eşime sordurttuğunu duydum benim için traşıma bişi demedi, beğen medemi gibi. ben biraz surat asınca bakışları değişiyor ve gerçekten ben ondan korkuyorum. sanki dövecek gibi dik dik bakıyor. abisi uyarsa abisine dikleniyor bazen.
Nedense konunun en dikkatimi çeken yeri burası.
Ve nedense sizin tepkilerinize hak verdim..

merhabalar hepinize

arkadaşlar gebeliğin 7. ayda 31 yaşındaki kayınbiraderim (bipolar-şzfrn hastası) 15-20 gün kalacakmış. eşimle bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz. bana sen git memleketine diyor. 7. ay ve ben 2 düşük yaptım. şuan 5 aylık olduk binlerce şükür. ama hiç düşünmeden 5 saatlik yolculuğu göze alıyor. ve bu sürekli böyle, daha öncede gittim birazda beraber kaldık. eşim izin aldı. yani üçümüz evde, gittiğimiz her yerde beraber 20 gün geçirdik. eşim şimdiden diyorki doğumdan 2 ay sonrada gidersin tekrar gelir kardeşim. bayramı 1 hafta beraber geçirdik. 5 ay önce 20 günü beraber geçirdik bizim evde. ben şuan çalışmıyorum ve okadar sıkıcıki onunla kalmak.
kızlar eşimin kardeşi ve vicdanımı da susturamıyorum. bu birazda eşimle ilgili, kardeşi sanki hayatta en zor durumda kalmış kişi. kendi evi var hemde 2 tane eşyalı. ama buna rağmen kardeşim sıkılır, beni istiyor vs. gibi şeylerle kardeşini hep yanımızda tutmak istiyor.
tamam annesi babası yok ( geçen yıl vefat etti k.v. ) ama eli ayağı tutuyor, okadar şımarttılar ki, sabahtan akşama kadar tv karşısında yatıp, hiç bir iş yapmıyor. ve sürekli yatak odasını kolluyor, girip çıkıyor bişi diyemiyorum çünkü eşime göre o bir çocuk. değil kızlar, gerçekten değil, giydiğim kıyafeti süzüyor, traş oluyor mesela, eşime sordurttuğunu duydum benim için traşıma bişi demedi, beğen medemi gibi. ben biraz surat asınca bakışları değişiyor ve gerçekten ben ondan korkuyorum. sanki dövecek gibi dik dik bakıyor. abisi uyarsa abisine dikleniyor bazen. yaptığım yemeğe karışıyor, yine mi bunu yicez diye. en sonunda eşime dedimki kendin yap ozaman. kızlar 3 günlük yemöek yapıyorum inanın 2 saat arayla yemek yiyyor ve kazanlada yapsam ertesi güne yok. birde yüksek lisans yapıyorum ve yorgun geliyorum okuldan. eşim o gelince yemek yapacak tamam sıkıntı yok ama ablasına her gün ne yediğimizin nasıl davrandığıızın raporunu veriyor. görümcede gaza getiriyor tabi orası senin abinin evi ye iç yat gibi. ve ben bu şekilde bebeğimi strese sokmak istemiyorum. 15-20 gün aynı ev ve dip dibe, odama çekilsem bende sıkılıyorum sonuçta. eşim gitiğimiz her yere onuda götürüyor. bi yemeğe bile çıkmıyoruz onsuz.
şimdi ben merhametsiz miyim ? aman boşver 3 ayda bir 15-20 gün idare et mi dersiniz yoksa ben haklı mıyım rahatsızlıklarımda ? bu böyle devam edecekmiş bu arada.
Sizi o kadar cok iyi anliyorum ki. Benim de kaynimin bipolar bozukluğu var. Bu hastaliktali insanlarda duygu durum bozukluklari var. Hoşuna gitmeyen birsey oldugu zaman sert bakislarindan bende cekiniyorum. Evlendiğim ilk zamanlar bende istemiyordum. Cirkinsin yasli gorunuyosun vs diyordu. Hala öyle gerci ama ben onun durumunu kabullendim. Ya askolsun abi deyip gecistiriyorum.
Simdi o kadar cok pismanim ki. Cok utanıyorum kendimden istemedigim icin. Her gordugumde telafi etmek zorundaymisim gibi cok ilgili davraniyorum. İlaçlarını kullanirsa nispeten daha iyi oluyorlar ama genelde kullanmak istemiyorlar. Ben iyiyim diye. Lütfen demicem nolur idare edin. Boz yüz göstermeyin. Yarin bizim basimiza ne gelecegi belli değil. Bu hastalığı duraklatan ve ataklari onleyen en onemli sey sevgi. Yarin oburgun kayniniza birsey olursa esinize ve vicdanıniza karşı yenilirsiniz hep.
Kendinizi ve bebeginizi de koruyun tabiki. Cunku malesef hayal dunyalari cok genis. Ya kafam cok karisti suan. İnşallah orta yolu bulursunuz

Bu hastalığın evreleriyle ilgili, her şizofren insanlara saldırmıyor.
Kontrole gidince doktor hastalığın ne boyutta olduğunu kişinin saldırgan olup olmayacağını söylüyor zaten.Olayları çarpıtmaya gerek yok.
Bu tür hastalıklar hasta kişiler sosyal ortamlardan dışlandığında daha da azıyor
İyileşme ihtimali varsa bile daha beter oluyolar
Ortada korkacak bişey yok şu an için sadece hastanın düzenli kontrol edilmesi yeterli hepsi bu
Tehlikeli durumdaysa zaten doktor yatırır hastaneye
Bugün hamile korkuyorum der yarın bebeğime zarar verir korkuyorum diyecek
Ee adam napsın sokağa mı atsın?
Söz konusu sizin kardeşiniz olsa da böyle konuşabilir miydiniz acaba?
Biriyle evlenmek demek bütün hayatını size göre değiştirmesini beklemek değildir yani hiç kusura bakmayın
Burdaki kadınların çoğu karşısındakinin de bi hayatı olduğunu ve eşinin kendisinden önce bi ailesi olduğunu unutuyor malesef
:KK9:

allah yardımcınız olsun. bipolar hastalığında özellikle sekse karşı düşkünlük vardır. eşin bunları bilmiyor mu? arkadaşım hastalık zor ama siz dr değilsiniz. onu iyi edemezsiniz. psikolojik hastalarla uğraşanların da psikolojileri bozuluyor. bahsettiğin hastalıklar saldırgan tavırları beraberinde getiren hastalıklar. eşin seni düşünmüyorsa sen kendini düşün ve rest çek. dışarıdan desteklemene karışmam, ama evimde istemiyorum. ısrar edersen senden boşanırım de. kardeşi kıymetliymiş de karısı ve çocuğu değil mi? ailen nasıl izin veriyor?

peki şimdi akşam bu konu yüzünden tartıştık arkadaşlar. benim malesefki şöyle bir özelliğim var. eşimle küs kalamıyorum, mutsuz olmayı sevmiyorum çünkü. oturup surat mı asayım ? yoksa yeni bir güne mutlu mu başlayalım ?
eşime olmaz dediğimdeüzülüyor, tamam ozaman gelmez kardeşim gibi duygu sömürüleri yapıyor. onuda anlamaya çalışıyorum üzülmesini istemiyorum. yani bu konu aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık gibi, bir çıkmaz.

siz böyle yumuşak yüzlü oldukça o adam eve girip çıkmaya devam edecek. rest çekmelisiniz.

ben bunların aynısını geçen yılda yaşadım, ilk gönderilmsi ge

gerçekten artık eşimin bencil bir varlık olduğunu düşünüyorum. en azından ailesi ile kıyas yaptığımda. ya da abi ve ablası aşırı baskı yapıyor ve beni ikna etmeye çalışıyor.

bunlar geçen yılda yaşandı canım. yine ilk gönder,ilmesi gereken yer bizim ev oldu ve 2-3 ay ben gidecekmişim o gelecekmiş. ben olmaz dedim bir sürü kavga boşanma durumuna geldik. sonra abi ve ablası 3 er ay idare etti. ama sadece 1 yılmış. şimdi yine benim başıma atmaya çalışıyorlar. 2 düşüğüme benden başka kim üzüldü ? hiç biri. şimdi bebeğimi ben kadar kim düşünüyor hiç biri :KK43:
siz ailenizle de konusun bence bunu. gerekirse onlar konussun esinizle. cunku bu sekilde sonsuza kadar gitmez bu. esinizle oturup sakince konustugunuzda ne diyor?

Size seksüel/darp amaçlı saldırmaya kalkar, bebeğinize zarar verir.
''Sen bu duruma bir çözüm bulana kadar bu eve gelmiyorum, bebeğimi de getirmiyorum. Çocuğum varken bu evde onunla rahat edemem emziremem,'' falan demeyi deneyin.
Ki gerçekten ciddi bir şeyler yapmanız lazım yoksa siz emzirirken taciz etmeye sataşmaya bile kalkabilir.

off yorumlara uyuz oldum...
normalde bir şizofrenle aynı ortamda beş dakika kalmaktan imtina edecek tipler burada duyar kasmış. geçin bunları.

ben akrabam olmayan elin adamıyla, akıl sağlığı yerinde olsa dahi aynı evde yaşayamam! bu kadıncağız ruh ve akıl sağlığı bozuk biriyle aynı evi paylaşmak zorunda. adı üstünde şizofren, kendi kendine kurabilir ve insanların kendisine zarar vermeye çalıştığına inanıp saldırabilir.

konu sahibi arkadaşım, eşiniz çok aileci. sizi de yumuşak başlı gördüklerinden atmışlar kardeşlerini başınıza. kendiniz diyorsunuz küs kalamıyorum diye. bu huyunuzdan vazgeçmezseniz bu adamdan kurtuluş yok.

bebeğiniz için, rest çekmek zorundasınız. eşinizle açık seçik konuşun. güvende hissetmediğinizi, kardeşinin odanıza girdiğini, korktuğunuzu, çocuk doğunca saldırabileceğini vs. muhtemelen size hak vermeyecek, kardeşini savunacak. asla pes etmeyin. ya kardeşin ya ben deyin. bu evde yaşadığı müddetçe ben yokum deyin. çünkü korumak zorunda olduğunuz bir bebeğiniz var artık. evliliğinizden bile daha önemli şu durumda bebeğiniz. rest çekmek zorundasınız.

allah yardımcınız olsun.

Bipolar şizofren hastası dediniz bir çoğu ilaç kullanarak normal insanlar gibi yasar yani onunda nefsi var ve bir kadın hain bir bakış hissediyorsa uzerinde bu doğrudur ben bunu allahın lütfü olarak görüyorum çünkü hain bakışı hissedince kendimize çeki düzen veririz... onun haricinde ilaçla normal insan oluyorsa ben senin haricinde bana haram olan erkekle sen yokken ayni evde kalamam ki bu durum beni rahatsız ediyor korkuyorum de ağla... eğer 3 ayda bir 20 gün kalinacaksa lütfen sen olduğun zamanlar gelsin yahut sen git onunla kal de

hamilesin allah korusun farklı bir eğilimi falan olur ne yaparsın onunla evde bir başına bence tehlikeli baksana soruyormuş beğenmedi mi falan diye seni itse düşsen ne bilim tacizi falan da var bunun belli olmaz sonra travmaya neden olur eşinlede paylaşamazsın v-bence evden ya uzaklaş ya da kendi gitsin uygun değil baş başa kalmanız

İyide sen şizofren kardeşinede neden bakacaksınki evlilik hayallerini böylemi istedin ben eşine katılmıyorum senin hiçbir mecburiyetin yok bakmaya aym evde yaşamaya üstelik korkularında varmış bu gidişle seninde ruh halini bozacaklar çok düşünüyorsa bı bakıcı tutsun kardeşleri kimsenin bakacaksın diye dayatmak gibi
Hakları olamaz açık ve net ol ben istemiyorum açıklama yapmak gibi zorunda değilsiniz evlendin huzurlu eşinle çocugunla yaşanmak istemesinden daha doğal ne olabilir ? Şahsen Ben kimse için rahatımı bozamam üstelik kendi evimde ..

Ya hastaysa hasta, şizofrense şizofren; kadın korkuyor mu korkuyor, rahatsız oluyor mu, oluyor, bitti. O adam o evde kalamaz, kalmamalı. Bunun merhametsizlikle alakası yok, burada duyar kasanlar yolda karşılarına çıkan her dilenciye para veriyor mu merak ediyorum. Adamın hastalığı da tehlikeli ayrıca. Bunu düşünmeyen kocaya da adam demem ben kimse kusura bakmasın.

Ya hastaysa hasta, şizofrense şizofren; kadın korkuyor mu korkuyor, rahatsız oluyor mu, oluyor, bitti. O adam o evde kalamaz, kalmamalı. Bunun merhametsizlikle alakası yok, burada duyar kasanlar yolda karşılarına çıkan her dilenciye para veriyor mu merak ediyorum. Adamın hastalığı da tehlikeli ayrıca. Bunu düşünmeyen kocaya da adam demem ben kimse kusura bakmasın.
Aynen arkadaşım dediğin gibi katılıyorum şizofrenin nasıl bi boyutta ama 1 gün bile onunla yalnız kalmaktan korkardım

Back