Merhametsiz İnsanlardan Nefret Ediyorum

kajuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
154
0
42
Evcil hayvan başlığına uygun bir konu değil ama nereye yazacağımı bilemedim. Annem kedi besliyor ve özellikle yazın sokakta belirli yerlere su kabı bırakıyor. Mahalledekilerle çok çatıştık. Bugün kadının biri su kabına tekme atmış ya! Gerçekten vicdansızlık değil mi bu? Onları böyle olmaya iten nefreti anlamıyorum

o su kabına tekme atan her kimse günlerce susuz kalır inşallah ben de nefret ediyorum böyle psikolojisi bozuk insanlardan

Neyse ki annem çok sabırlı bir kadın ve asla ağız dalaşına girmez. Bir tanesi anlayış göstermeye başlamış ama alt komşu insan değil sanırım. Gerçi kadın çocuğuna bile beddua okuyor, ne beklenir!

içinde hayvan sevgisi ,can taşıyan her şeye karşı sevgi ve merhameti olmayan insanlardan uzak durmaya çalışırım ben çünkü özünde iyi olmadıklarına inanırım

bu çatışmayı biz de yaşadık ve yaşıyoruz.. yazık yaa ağzı var dili yok bu sıcaklarda susayıp acıkıp halsiz düşüyorlar

bi kap yemek ,su dursa oracıkta ne olur sanki... herkes yapsa bunu zaten ortalıkta aç susuz hayvan da kalmaz ama yok kendileri öyle;yetiştirdikleri çocuklar da aynı zihniyette oluyorlar anlam veremiyorum

komşumuz alt kata taşındığında oğlu küçüktü ve hayvanlara yaklaşmak istediğini seziyordum. Şimdi ise bir kedi görse çığlık çığlığa... Sevgisiz bir insan yetişiyor böylece, çok üzücü. Özellikle annelerin görevi çok önemli, sevmeseler tiksinseler bile bunu çocuklarına en azından farklı yansıtmaları gerekir.

Ya bizimkilere ne demeli cöpün kenarina yemek döküyoruz, dökmeyin diyorlar, kokuyormus! Cöp mis gibi kokuyordu zaten...
Gözlerini korkutmayi denesen, lafini sakinmasan. Biraz bagirarak söylemen gerekenleri söyle, bunlar anca cirkeflikten anliyor cünkü. Suyunu koymaya devam et sakin pes etme. Sokak onlarin degil unutma, onlarin bahcesine ya da evine koymuyorsun sonucta. Koydugun da su ne kokar ne pisletir, derdi ne bunlarin? Millet sIkIntidan neyle ugrasacagini sasirdi artik...
Balkonumda sokak güvercinlerini besliyorum. Yan komsumuz "beslemeyin, camasirlarimi pisletiyor" diyip duruyordu. Bi ara balkonumda annemle konusurken yüksek sesle "Benim balkonuma geldigi halde benim camasirlarimi pisletmeyen hayvan onun camasirlarini nasil pisletiyor merak ettim dogrusu..." diyiverdim. Duydu herhalde hic ses etmedi ondan sonra...

Biz de kuşlara yemek su veriyoruz, alt komşu belediyeye bile şikayet etti, kuş gribi zamanı balkonu ilaçlamaya geldi adamlar şikayet üzerine. Pis saçlarını camda tarayıp aşağı atıyorlar, kaç kuş ayaklarına dolanan saç,ip vb. yüzünden kangren oldu. Annemin cevap vermemesine bozuluyorlar ama ben öyle değilim işte, bi elime geçseler...

böyle insanları anlamıyorum anlamakta istemiyorum zaten. sevgisiz mahluklar. o hayvanlarda can neden bukadar değersizler zaten sokaklarda yaşıyorlar birde insanlar tarafından itilip kakılıyorlar tamam sevmiyorsunuz madem bari ezeyet etmeyin onlara yardım etmeye çalışan insanlara mani olmayın allah hepsini bildiği gibi yapsın onlarda aç susuz kalsın anlasınlar akılları başlarına gelsin en büyük isteğim bu!

bu konularda gerçekten çok sinirim bozluyor bende yaşıyorum bunları çöp kenarlarına ve belirli yerlere su kapları bırakıyorum ertesi gün bakıyorum dökülmüş ne diyebilirizki bu tür şeytana hizmet eden varlıklar sadece görüntüleri insan inanç ve sevgi yok içlerinde ama herşeyin bedeli vardır gün gelicek onlarda acı çekicek

böyle durumlarda birbirinize destek olun hanımlar, bende yaşıyorum bunun gibi olayları sürekli, bir bakıyorum 1 kadın olmuş 2 olmuş 3-4 derken birsürü karşıt görüşlü insan , tek başıma ne kadar laf anlatabilirim ki ama benimle aynı görüşte birkaç kişi daha olsa o anda hemen siniyorlar haklısınız falan demeye başlıyorlar, o nedenle mahallenizdeki hayvan sever insanlarla diyalog kurun böyle durumlarda güzellikle iyilikle anlatın o hayvanların insanlara muhtaç olduğunu bir kap su koymanın ne kadar sevap olduğunu vs.. fikirlerini değiştiremeseniz bile karşılarında birkaç kişi görünce en azından hayvancıklarla uğraşmaktan vazgeçiyorlar,

ben yaptım çünkü :) birkaç arkadaşımı alıp bilerek su koydum kadınların önünde kedilere hemen başladılar vıdı vıdı yapmaya ben ve arkadaşlarımda teyzecim sevaptır bak niye öyle düşünüyorsun falan filan diye başlayınca hiç susmadan konuşmaya, birkaçta mahalleden destek aldık baktım başladılar haklısın evladım falan demeye :)

sokakta yaşam mücadelesi veren zavallı hayvancıkların ekmeğinden suyundan rahatsız olanları, allahta ekmeksiz susuz bıraksın inşallah.

Bugün de Şişli'de, adamın biri araba tekerleği içine giren bir kedinin çıkmasını beklemeden gaza basarak onun ezilip ölmesine neden oldu. Bunun bir diğer nedeni de sabırsız minibüs şoförünün kornaya basıp durmasıydı. Hayvanın öldüğünü görünce noolcak ya demez mi? Bunların bir cezası olacak mı acaba, hukuk kanalında zor, Allah katında olcak mı? Olmayacağını düşünmek istemiyorum. Belki de hayat bir şekilde ödetiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…