Merhaba, ben dertleşmek istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cannım zordur herzaman boyledır bende annemlere gıdınce gelmek ıstemıyorum gelınce çok ozluyorum cok alısyorum yanlarında olmaya ama hayat işte ya evlenınce yada ıs ıcın ayrı kalmak zorunda kalıyoruz zor gercekten..

Aşamadım eşimi ikna ettim yakına tayin istedik, tabi çıkarsa.. bekar olsam hiç ayrılmam yanlarından benim hayatım ailemle sevdiklerimle güzel, onlardan ayrılıp yurt dışına gitmezdim ben olsam.

Bu benimde kendim de aşamadığım bir konu ..
Her gece yatarken onları düşünüp dualar ediyorum .

Just cığım bende 5 senedir aileme ve eşime 3 saatlik mesafede yalnız yaşıyorum. Bîara ev arkadaşım oldu, bîara kardeşim yanıma okumaya geldi gitti. Bende doktorayı bitirene kadar hep gel git yaptım. Arada ailemle özellikle çok anlaşamadığımız noktalar olsada, alışamıyorum onlarsız olmaya...
Yalnızlığa aşıştın diyenleri anlayamıyırum, çünkü bende alışamıyorum...dırf buyüzden arada ne kadar mesafe olursa olsun, yprulsamda en kötü 2. Haftada bir gît gel yapıyorum.
Akademisyen biri olarak ta, bunu iyi düşünüp taşınmanı tavsiye ederim. Bu işe bir girdinmi, geriye dönüşün olmuyor ne yazıkki, çok büyük artıları var ama atanamama gibi çok büyük eksileri de var...

2 saat çok iyi bir rakam bence.
Ben olsam cumadan gider pazar dönerdim. Olabildiğince gün içinde konuşursunuz.
Sen bir boşluk yaşıyorsun sanki. yaz gelince düzelirsin kısmen. Havaların da çok etkisi var.

Samimi arkadaşlar edinmeye çalış sakın içine kapanma, ben de okurken epey afallamıştım başlarda ama edindiğim arkadaşım sayesinde arkadaşım ailemi aratmadı, bazen abla bazen kardeş özellikle de kuralcı bir anne oldu başıma ve farklı şehirlere atanmamıza rağmen hala ilişiği koparmadık

tatlım yeter ki ben bir gidiyim gerisi kolay , zaten 6 aylık egitim topu topuna ama gel gör ki k

doğru 6 ay sonra geri döneceksin, sayılı gün çabuk geçer hem çok uzak kalmayacakmışsın :)

arkadaş çok da gerçek dost birkaç tane var
senin adına sevindim :)

olmadı bir daha baştan çek bir daha baştan

istediğin kadar dağıtabilirsin benim için sorun değil ben çok sevdim seni, mune için bilemem tabi

küçükken atlatmışsın sen bunları işte ben 1 gün dahi ayrı kalmadım onların emekliliğine kadar sonra onlar gitti. gitseler de yakındalar sonuçta istedim mi haftasonu atlayıp gidebilme imkanım hep oldu
ben 1 haftalık buluşmanın etkisinden çıkamamışım anlaşılan
bir de sanırım kendi aileni kurunca daha kolay oluyor..

Ya just aradım aradım bir türlü bulamadım bir gelisme ilişkin hakkında ne oldu var mı bir şey?

en son yazmıştım aslında meryemcim konuya ama söyleyeyim. 6 değil 8 yaş büyük çıktı. benim yaş farkına olan bakış açım olumsuz. bir de birkaç hoşlanmadığım hareketi oldu ben soğuk davranmaya başladım, mesela selam vermiyorum yüzüne bakmıyorum o da 1 haftadır arayıp sormuyor ama elimde olmadan yaptım çünkü içimde sinir birikti :/

orası neresi öyle 20bin lira tutuyor ya yok daha neler ben 300e çok diyordum 20bin nedir :O

ya en kötü giderim baktım dayanamıyorum bırakır gelirim. atla deve mi sanki zorlayacak değilim, gelir türkiyede okurum yüksek lisansımı

sen de yurtdışında mıydın?
boşanmadan önce bu kadar değildim. o zaman kendimce aile kurduğumu düşünüyordum eşimle.
ama kıymetlerini boşandıktan sonra çok daha iyi anladım.
çünkü ne olursa olsun sarıp sarmaladılar beni
eskisinden daha iyi artık aramız
önceden tartışma vs çok olurdu artık birbirimize sımsıkı sarılıyoruz
onlar da beni kaybetmenin üzüntüsünü yaşamışlar sanırım

ben sarılırım kız sana üzülme sen yeter ki

Aşamadım eşimi ikna ettim yakına tayin istedik, tabi çıkarsa.. bekar olsam hiç ayrılmam yanlarından benim hayatım ailemle sevdiklerimle güzel, onlardan ayrılıp yurt dışına gitmezdim ben olsam.

sen orlarda teksin bir de ya umarım çıkar tayininiz
yurtdışına dediğim gibi yapamazsam geri dönerim napayım. yapamadım da geri döndüm de demek istemiyorum ama

şehir, ilçe olarak yani aynı evde yaşasak da ben -şimdi burada küçümsüyorum gibi algılanmasın- öğretmenliğe falan atanırsam olur ancak iyi bir iş imkanı ama onu da ben istemiyorum ya ne hayallerle yola çıktım ve bunların arasında yoktu öğretmenlik :/ ailem de seviniyor böyle başarılarımı gördükçe. duygular ve mantık çarpışması işte

Bu benimde kendim de aşamadığım bir konu ..
Her gece yatarken onları düşünüp dualar ediyorum .

seviyoruz çünkü

yurtdışında nasıl akademisyenlik işleri hiç bilmiyorum ama bizdeki gibi atamalı değildir herhalde.
bir arkadaşımın arkadaşı aynı şekilde italyada akademisyen oldu sonra türkiyeye geldi yine
ne gibi artıları eksileri var mesela?
benim hiç düşünmediğim bir şeydi teorik anlamda çalışmak ama cazip gelmeye başladı nedense yurtdışında olunca.

2 saat çok iyi bir rakam bence.
Ben olsam cumadan gider pazar dönerdim. Olabildiğince gün içinde konuşursunuz.
Sen bir boşluk yaşıyorsun sanki. yaz gelince düzelirsin kısmen. Havaların da çok etkisi var.

ay havalardan hep havalardan der gibi oldu
hayır yani her gün git-gel yapsan o bile olur da hem para hem zaman hem yorgunluk olarak mahveder
ipekcim çoğunlukla öyle yapıyorum cuma biniyorum buradan pazartesi sabaha karşı direkt işe geliyorum
o da her hafta olmuyor, yoğunluktan ya da yorgunluktan bazen cumartesiye sarkabiliyor
ben bu 2 saatte özlüyorsam bu kadar yurt dışında nasıl yaparım onun tasasına düşmüştüm de gece

hahah var canım var yakın dostlarım birkaç tane zaten onların yanında kendimi çok güçlü hissediyorum

yüksek lisansı için mi gidiyorsun? tebrik ederim öncelikle. herkesin eline geçmeyen bir fırsat.
ben de 5 yıldır ailemden uzağım ama alıştım. insan özlüyor tabii ama zamana, kadere karşı duramıyorsun. hep çocuk kalma şansımız yok. öyle olsa bile bir zaman sonra sen de kendi hayatın olsun isterdin. şimdi ailenden uzaklara gideceğini bildiğin için böyle duygusalsın. yine de unutma mesafeler uzadıkça kalpler yakınlaşır. belki hayatımızdaki diğer insanlar için böyle değildir. ama aile için durum böyle.

bende sna sıkıca sarılırım uzulme sende herşey ıyı olur ınşallah hem 6 ay cabık gecer inşallah sag salım gıder gelırsın

Offfffffff ki ne offfff 8 aylık evliyim annem babam 7 saat uzağımda eşimi seviyorum ama yatagimi annemi babamı çok özlüyorum doğduğumdan beri ayni evdeydim uniyi ayni şehirde okudum hic ayrilmamistim annemlerden içim parçalanıyor ama alisicaz yapacak bisey yok o yüzden bi bebegimin olmasını istiyorum nasip kismet

ne kadar uzak da kalsan geri gidince kaldığı yerden devam ediyor. ne yapsalar da sevmekten vazgeçemiyorsun ya da ben ne yapmış olsam onlar da vazgeçmiyor beni sevmekten.
teşekkür ederim
önceden öyle isterdim ben de ah kendi evim olsun kendi hayatım olsun şimdi büyüdük ailemizi özlüyoruz ya bu işte bir terslik var :)

bende 4 sene üni hayatı yaşadım.. ilk başlarda zordu tabi ama insan zamanla alışıyor.

geri dönmüşsün ama oh mis :)

bende sna sıkıca sarılırım uzulme sende herşey ıyı olur ınşallah hem 6 ay cabık gecer inşallah sag salım gıder gelırsın

6 ay giden başka bir arkadaş canım arada yazan ben gittim 2 yıldan aşağı dönemem :|

kendi köklerini kurmaya başlayınca o hengamede unutursun bence yani aileni değil ama bu düşünceleri
umarım en kısa zamanda bir bebeğin olur

ailemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ayrıyız çoğunlukla. yaşadığım ev doğup büyüdüğüm ev onlar yazlığımızı daimi ev olarak kullanıyorlar. ben tek başıma takılıyorum çoğunlukla. aramız max. 45 dk 1 saat ama çalışmadığım için de biraz fazla düştüm sanırım üzerlerine. özellikle anneme biraz fazla düşkünüm vallaha son zamanlarda yalnızlıktan mıdır nedir iyice ana kuzusu oldum. KPSS'ye girdim iyi de bir puan aldım ama sırf şehir değiştirmeyeyim diye bekliyorum ki ilk atamada yazsam Doğu Güney Doğu olurdu benim puanımın altında kapatan yerler var çünkü ama ıııhhh ille anamın dizinin dibinde olacağım.
ama hata yapıyorum farkındayım. gerçi benim İzmir istememin bir nedeni de kira vs derdimin olmayacak olması, rahat bir hayatım olacak ki hiç maddi zorluk çekmedim, sudan çıkan balığa dönerim diye korkuyorum.
yerinde olmak istemezdim. kararın mantıklı olan ama kalbin başka şey söylüyor.

anladım canım olsun 2 senede gecer sımdı ıletısım cok kolay tango felan goruntulu konusursun bılıyorum zor ama meslegın ıcın gıdıcan sanırım hem ailende cok ıster egıtım ısın meslegın için gıdican sonra gerı gelcan inşallah zor ama zaman cabuk gecer canım

ben kaldım canım hala da ayrıyım alıştın mı dıye sorarsan alışamadım yanlarından gelırken çok ağlıyorum cocuk gıbı annemın etegıne tutunasım gelıyor ama yetıskın olmam gerekıyor ya yapamıyorum

4 yıl ızmırde okudum gerı geldım 2 yıl aılemle yasadım atandım 5 yıldır ayrıyım alışamıyorsun bunları hep hıssedıyosun ama ısıne bakmak zorundasın başarmak zorundasın elınden gelenı yaparak onları gururlandırmalısın bırıcık kızımız nelerı basarmıs desınler goguslerı kabarsın senın de dedıgın gıbı onların da beklentısı bu yonde

sen benden daha ıyı bılırsın kendını gerceklestıren ınsan her durumla baseden yalnızlıkta da yasayabılen kalabalıkta da kendıne yer edınebılen elıt ınsandır herkesın kendı ıcınde bır yolculugu ve nırvanası var ona ulaşmak hedefıyle çık yoluna

Allah yolunu acık etsın...

bizimkiler de öyle sakin bir yerde yaşıyorlar izmire 2 saat uzaklıkta. ya onlar hallerinden memnun ama düşünsene öyle küçük bir yerde de bizim çalışma şansımız yok işte. orada bir okula atanmak istesem ben yıllarca bunun için çabalamadım ki kesinlikle küçümsemiyorum öğretmenliği ama ideallerim hep başka oldu o yüzden.

izmire, istanbula yani türkiyeye dönerim bir şekilde ama onlarla aynı evde yaşamak artık biraz hayal kalıyor benim için de :/ ben de çok ana kuzusuyum ya boşandığımdan beri. resmen her ayrılışımızda ağlıyorum :/

evet onlar tam destek zaten biraz da şımarıklık ediyorum işte annemin babamın küçük kızı gibi dizlerinin dibinde oturmak istiyorum bazen ama eşşek kadar oldum artık

teşekkür ederim!
onlar böyle görmekten mutlular zaten beni kendi ayaklarım üzerinde durmamdan hele böyle şeyleri hedeflemiş olmam babamın gözleri parıl parıl parlıyor mesela "çok güzel kızım" diyor hep bu planlara yapabildiğin kadarını yap, git tabii diyor

mühim olan onların da mutlu oldukları yerde yaşaması değil mi zaten

kendi yanımda götürüp mutsuz etmektense orada kalsınlar değil mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…