Merhaba, ben dertleşmek istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bi de italyan koca ariyosun, basina dert alma kir dizini otur ailenin dibinde :KK53:

hiç gülesim yoktu ya hahah :) türkiyeye gelirse olur : p lafta demesi kolaymış da zaman yaklaştıkça olayın gerçekliği dank etmeye başladı bana iyi mi :)) bir kaç ay sonra ben buraya konu açarım sizce akdenizi yüzerek türkiyeye girebilir miyim çok özlediiiiim diye :KK70:

sen de gurbet ellerdesin valla nasıl dayanıyorsun, zor olmadı mı :KK51:

Evet, oyle bır fırsatsa zaten kacırılmamalı,her zaman bu fırsatlar cıkmıyor karşımıza.
ben yurtdısında degılım, ama esım arada ''yerleşsek mi?'' diye soylenıyor, ımkanı ve işi müsait bu duruma... Ben 17 yıldır 4 farklı ılde duzen kurdugumdan, artık lımıtımı doldurdugumu ve yorulduğumu düşünüyorum, duzenımı tekrar bozar gıdersem, iş güç derken bebek düşüncem bırkac yıl daha ertelenecek, o yuzden ''otur oturdugun yerde'' dıyorum eşime:)
Genc yasta gidilmesi taraftarıyım, onceden fırsatım olsa gıderdım, eşim bikaç yıl yasamıs...

ne güzel ya geri de gelmiş, hangi ülkede kalmış acaba, eminim çok güzel bir deneyim olmuştur
bu arada gecenin bu vakti şu çatlakla ilgilendiniz sağolun valla çok kötüydüm, gülümsüyorum şimdi :)
yalnız olmadığını bilmek daha güçlü hissettiriyor insana..

Uzun zaman boyunca yalnız yasadım universite bitti bir bakmısım artık yalnız yasamaya alısmısım.
Ama o evreleri atlatana kadar kabuslar gordum ,1 yıl boyunca anxiety yasamaya basladım ki bu yanlarındayken son bulup tekrar ayrı kaldıgım zaman yasadıgım bir fobim di.
Ama zamanla aşılıyor , hatta artık yalnızlıktan keyif alan biri olmaktan da bunalmaya basladım.
Kalabalık ortam , asırı cok ve gereksiz muhabbetler beni ortamdan soguturken bu gidisatımın hicte ic acıcı oldugu soylenemez.
Ailemle "ozellikle babamla" gun de 4-5 kere konusmazsam icim rahat etmez ama aynı ev de 1 haftadan fazlada kalamıyorum .
Anlayacagın canım arkadasım zamanla asarsın hem de oyle bir asarsın ki :)

Bu arada Hakkın da hayırlısı olsun, benim bu yıl yurt dısı hayallerim suya düstü.

Uzun zaman boyunca yalnız yasadım universite bitti bir bakmısım artık yalnız yasamaya alısmısım.
Ama o evreleri atlatana kadar kabuslar gordum ,1 yıl boyunca anxiety yasamaya basladım ki bu yanlarındayken son bulup tekrar ayrı kaldıgım zaman yasadıgım bir fobim di.
Ama zamanla aşılıyor , hatta artık yalnızlıktan keyif alan biri olmaktan da bunalmaya basladım.
Kalabalık ortam , asırı cok ve gereksiz muhabbetler beni ortamdan soguturken bu gidisatımın hicte ic acıcı oldugu soylenemez.
Ailemle "ozellikle babamla" gun de 4-5 kere konusmazsam icim rahat etmez ama aynı ev de 1 haftadan fazlada kalamıyorum .
Anlayacagın canım arkadasım zamanla asarsın hem de oyle bir asarsın ki :)

Bu arada Hakkın da hayırlısı olsun, benim bu yıl yurt dısı hayallerim suya düstü.

ben de iyice yalnızlaştım yalnız yaşadığım için
kendimle olmak daha çok keyif veriyor
ikimizin de iç açıcı değil desene : p
teşekkür ederim canım, çok sağol
senin neden suya düştü?

hiç gülesim yoktu ya hahah :) türkiyeye gelirse olur : p lafta demesi kolaymış da zaman yaklaştıkça olayın gerçekliği dank etmeye başladı bana iyi mi :)) bir kaç ay sonra ben buraya konu açarım sizce akdenizi yüzerek türkiyeye girebilir miyim çok özlediiiiim diye :KK70:

ne güzel ya geri de gelmiş, hangi ülkede kalmış acaba, eminim çok güzel bir deneyim olmuştur
bu arada gecenin bu vakti şu çatlakla ilgilendiniz sağolun valla çok kötüydüm, gülümsüyorum şimdi :)

:) beni de gülümsettin :) Hala sıksık cıkar y.dışına o bile farklı bır deneyım oluyor, geldiği yer ise Avusturya idi, orda yasamak ıstıyor yıne, ''demek benı almaya gelmissin'' diyorum ben de :KK70:

Y.dısına tek basına gidip, duzen kurmak her yiğidin harcı degıldır, hissettiğin duyguda cok haklısın :)

Ne zaman yolculuk ?

:) beni de gülümsettin :) Hala sıksık cıkar y.dışına o bile farklı bır deneyım oluyor, geldiği yer ise Avusturya idi, orda yasamak ıstıyor yıne, demek benı almaya gelmissin diyorum ben de :KK70:

Y.dısına tek basına gidip, duzen kurmak her yiğidin harcı degıldır, hissettiğin duyguda cok haklısın :)

Ne zaman yolculuk ?

dil biliyorsan git derim senin de iş müsaitse hele, zaten gaddarlaştım alıştım diyorsun oh mis dokunmaz, gez toz :-)

kendime çok yüklenmişim onu fark ettim.
iyi olacağım, üzülmeyeceğim diye
sonuçta 24 yıldır yaşadığım yeri, ailemi, sevdiklerimi bırakmak var tabi üzüleceğim! :KK48:

ağustos en geç eylül :110:

biliyorum şimdi manyak mısın daha çok var diyeceksin şurda 2 saatlik yolda özlüyorum ondan panikledim :KK70:

bana hiç böyle şeyler olmadı. tüm sayfaları şaşkınlık içinde okudum. kız kardeşim de bende kaçarcasına üniversiteye gittik. ben okul bitince hemen evlendim kardeşim dönmek zorunda olduğu için döndü.
çünkü neye harcandığını bilmediğimiz milyarlarca lira borcu olan, asla derdimizi sormayan,kara kışta bile doğalgazı açtırmayan,arkamızdan dolaşıp manyak gibi ışıkları kapatan bir babamız vardı.
annemle 7/24 kavgaları, aşırı baskıcılığı-çocukken dayak da vardı tabi- herşeyiyle bizi bunalttılar.
şimdi evliyim ve 2 yıldır hayatımı yaşadığımı hissediyorum.keşke daha önceden evlenseydim.
özet: piremsesler gibi değildim babaevinde

bana hiç böyle şeyler olmadı. tüm sayfaları şaşkınlık içinde okudum. kız kardeşim de bende kaçarcasına üniversiteye gittik. ben okul bitince hemen evlendim kardeşim dönmek zorunda olduğu için döndü.
çünkü neye harcandığını bilmediğimiz milyarlarca lira borcu olan, asla derdimizi sormayan,kara kışta bile doğalgazı açtırmayan,arkamızdan dolaşıp manyak gibi ışıkları kapatan bir babamız vardı.
annemle 7/24 kavgaları, aşırı baskıcılığı-çocukken dayak da vardı tabi- herşeyiyle bizi bunalttılar.
şimdi evliyim ve 2 yıldır hayatımı yaşadığımı hissediyorum.keşke daha önceden evlenseydim.
özet: piremsesler gibi değildim babaevinde

babamla ben de çok sorunlar yaşadım
çok sinirli bir adamdır mesela çok streslidir
belki sıradan insanların yaşadığından çok daha gergin dönemlerimiz olmuştur ama sevmekten vazgeçemiyorum ben sonuçta biliyorum o da seviyor beni
şöyle bir 6-7 yaşına kadar prensesiydim orası doğru ama sonrasında birbirimizi çok yedik ve şimdi pişmanım. şimdiki aklım olsa daha çok huyuna gider daha çok zaman geçirirdim :)
ama senin mutlu olmana sevindim, kim nasıl mutluysa öyle yaşasın tabii ^.^

senin neden suya düştü?
la ve new york okulların da ozel makyaj efecktleri egitimi icin girdecektim malesef saglık sorunum var , zaten o bir bahane =) Türkiye'den basvuru az oldugu icin 6 aylık egitime bir yıl daha beklemek zorunda kalıyorum .

ayrıca yalnızlık guzel "senfoni" bu saatte iyi gider:)

dil biliyorsan git derim senin de iş müsaitse hele, zaten gaddarlaştım alıştım diyorsun oh mis dokunmaz, gez toz :-)

kendime çok yüklenmişim onu fark ettim.
iyi olacağım, üzülmeyeceğim diye
sonuçta 24 yıldır yaşadığım yeri, ailemi, sevdiklerimi bırakmak var tabi üzüleceğim! :KK48:

ağustos en geç eylül :110:

biliyorum şimdi manyak mısın daha çok var diyeceksin şurda 2 saatlik yolda özlüyorum ondan panikledim :KK70:

aman yok, ne var gayet normal dusunmen, ben bile şimdiden olmamıs bebegın lohusa sendromunu dusunuyorsam :KK70::KK70:
Kolay mı ulkeyı terkediyorsun:KK70::KK70: (ne güzel motive edıyorum ama ahahaa )

Dil fena değil, benım ıhtıyacım olan tek şey biraz cesaret :)

la ve new york okulların da ozel makyaj efecktleri egitimi icin girdecektim malesef saglık sorunum var , zaten o bir bahane =) Türkiye'den basvuru az oldugu icin 6 aylık egitime bir yıl daha beklemek zorunda kalıyorum .

ayrıca yalnızlık guzel "senfoni" bu saatte iyi gider:)

valla iyi cesaret, amerika çok uzak ya nasıl yapacaksın orada :KK57:

aman yok, ne var gayet normal dusunmen, ben bile şimdiden olmamıs bebegın lohusa sendromunu dusunuyorsam :KK70::KK70:
Kolay mı ulkeyı terkediyorsun:KK70::KK70: (ne güzel motive edıyorum ama ahahaa )

Dil fena değil, benım ıhtıyacım olan tek şey biraz cesaret :)

kırmızı kurdeleni de takıyor musun? :KK70: :KK70:
bir de lohusa şerbeti yapalım sana :KK70:

şimdiden atlat bitsin, gitsin işte doğunca çekmezsin :-)

bir de seni orda kıtır kıtır keserler de tam moda gireyim :KK70::KK70:

tatlım yeter ki ben bir gidiyim gerisi kolay , zaten 6 aylık egitim topu topuna ama gel gör ki k

senin neden suya düştü?

ben de yalnız yaşadım, (hatta bu sebeple üniversiteden sonra ailemin yanında zorlandım bir süre)
ama çok şanslıydım, gerçekten çok kafa dengi bir arkadaş grubum vardı
yalnız olmayı da severdim, arkadaşlarımla olmayı da
çok dengeli atlattım ben o dönemi
ama şimdi düşününce bu gerçekten büyük şanstı çünkü çıkarcı olmayan, içten, samimi, çok düşünceli, neşeli insanlarla karşılaştım ben arkadaşlık anlamında :KK73:hem de daha ilk senede, ilk ayda Hoppa

bir de o dönem hep part time işlerde çalıştım, o da iyi gelmişti

ama olmaz evi birazcık uzun süreli yatılı misafirlerle doldurup, her işime karıstırman gerek, yoksa konsantre sorunu yasarım ,(gözümün önüne şiki şiki babaaa geldi :KK70: )

yalnız ben son cumleyi cok sevımlı bir sezeryan olarak algıladım, sonradan cesaret cumlen oldugunu anladım:KK70:

neyse ben konunu dagıtmayım fazla :KK68::KK68:

ben de yalnız yaşadım, (hatta bu sebeple üniversiteden sonra ailemin yanında zorlandım bir süre)
ama çok şanslıydım, gerçekten çok kafa dengi bir arkadaş grubum vardı
yalnız olmayı da severdim, arkadaşlarımla olmayı da
çok dengeli atlattım ben o dönemi
ama şimdi düşününce bu gerçekten büyük şanstı çünkü çıkarcı olmayan, içten, samimi, çok düşünceli, neşeli insanlarla karşılaştım ben arkadaşlık anlamında :KK73:hem de daha ilk senede, ilk ayda Hoppa

bir de o dönem hep part time işlerde çalıştım, o da iyi gelmişti
arkadas gani ganiydi de dost bulmak zordu , benim bir dostum vardı onu da 4 yıl once trafik kazasın da kaybettim .
Yoksa arkadas cok yemege , eglenmeye gezmeye :)

arkadas gani ganiydi de dost bulmak zordu , benim bir dostum vardı onu da 4 yıl once trafik kazasın da kaybettim .
Yoksa arkadas cok yemege , eglenmeye gezmeye :)

yok yok benimkiler öyle değildi, 7-8 kişilik bir gruptuk çekirdek kadro
mesela evimden memnun değildim, değiştirmem gerekti, her sabah okula bir giderdim, herkesin elinde gazete bana ev arıyor
yani dawson's greek gibi düşün
Hoppa
ama bu dediğim......ııııııııııııııııı...................ıııııııııııııııııııııı....................22 sene öncesi :oops:
offfffffff çok olmuş yaw:mad:

Kucukken cok feci anneciydim. 2 gun gormesem aglamaktan kahr olurdum. (Teyzemde falan kalinca)
Sonra annemler hacca gitti. 40 gun ayri kaldik. yazlari yatili kuran kursuna gittim, orada da aglaya aglaya yalvarirdim hocaya aramak icin. IZin vermezdi. Acaba yangin mi cikti? Annem oldu mu diye uyuyamazdim.
Boyle boyle alistim. Bir de universite icin uzaktaydim derken, hepsi gurbete hazirlikmis. Simdi de ozluyorum ama goruntulu falan konusuyoruz. Asil bulusunca ayrilmasi zor oluyor.
Sen de simdi yeni ayrildigindan boylesin, yoksa ayri kaldikca ozlem artacagina azaliyor sanki.

Ya just aradım aradım bir türlü bulamadım bir gelisme ilişkin hakkında ne oldu var mı bir şey?

bir kez evlendim canım
aileme de karşı geldim
belki de ondan bu kadar kıymetini anladım onların çünkü el oğlundan fayda yok
en sonunda yine onlar oluyor yanında

derdimi bastırdığını düşünmedim canım yanlış anlama sadece benimki daha keyfi geldi :))

300 liradan aşağı uçak bileti yok sorma
daha gitmeden tasası sardı
çok büyük bir fırsat farkındayım, hatta mümkün olursa akademisyen olmak istiyorum orada
gözüm arkada kalıyor tabii ama ben de alışırım herhalde zamanla
alışır mıyım dersin yabancı bir yere? :)
sen de mi yurtdışındasın yoksa
Just bu kadar üzme kendini birde benim hayatımı görsen eşimle mutluyum ama artık aile hasretim yakıyor içimi çoookkk uzakdayım ailemden he demeye gidilmiyor 20 bin lira türk parası tutuyor sadece ben ve 3 çoçuğun bilet parası birde burda kira internet su elektrik çart çurtu derken bütçe aşıyor kendini o yüzden gidemiyorum heryıl inan bugün geçmiş geri gelcek seçim yap deseler ya ailen ya eşin asla eşimi seçmezdim ailemden daha değerli değilmiş zamanla dayanılmaz çekilmez oluyor gurbet eşimle iyiyiz mutluyuz üzerime titrer ama annemin babamın yerini dolduramıyor yok olmuyor çok iyi düşün yurtdışı cazip görünsede yıllar sonra insan anlıyor yorgun stresli sinirli bi insan olup çıkıyorsun buda benim tecrübem memleketim anam babam kardeşlerim gibisi yok valla

İçim sıkım sıkım sıkılıyor, uyuyamadım, uyuyamıyorum

Aileme tekrar çok bağlandım, sanki tekrar bir çocuğun ayrılma anksiyetesini yaşıyorum.
Yaptığım bütün bilişsel çarpıtmaları ve düşünceleri listeleyebilirim, farkındayım. (Belki de yapmalıyım)
Ama şu anlık üzüntüme engel olamıyorum.

1 hafta boyunca yanlarındaydım. Şimdi yine yalnızım.
Hele seneye yurt dışına gideceğim, hep heveslenmiştim bu konuda ama onları çok özlüyorum.
Annemi, babamı, kardeşimi.
Ya ben yokken başlarına bir iş gelirse, ya bir daha göremezsem diye düşünüyorum
Düşündükçe sıkışıyorum şu anki gibi bir ağlamak hali geliyor :cry:

Ailemden 2 saat uzakta yaşıyorum, hiç bundan daha uzak kalmadık birbirimize.

Bazen her şeyi bırakıp dizlerinin dibinde olasım geliyor ama onların da istediği bu değil benden.
Onlar da benim başarımı görmek istiyorlar.
Of, bilemiyorum ya.

Siz bu kaygılarla baş başa ailenizden çok uzakta yaşamak zorunda kaldınız mı?
Nasıl aştınız?
ilk zamanlar cok zor geliyo dogal olarak.. sen yanlarinda degilken hep bsy olacakmis gibi geliyor.. ama gittigin yerde duzenini kuup Allah'in izniyle faydali isler yapinca daha bi oturuyor her sey ve eski huzun gidip rutine bagliyor insan.. yine ozluyorsun ama melodram tadinda degil.. Allah'a emanet ediyorsun.. eger aileye fazlaca duskunluk varsa o burukluk sureci daha uzun oluyo tabi..
yine de imkanin varsa planlarin onlarn yaninda olmaya gore yap derim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X