- 27 Mart 2019
- 29.776
- 108.594
- 598
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Anlamadım dediğini anlamakta istemiyorumGazla calismiyorum be tatlim
Hayattaki tek amacim evlilik degil tabi bissuru hayalim varEvleneceğim diye hava atmadım ki ben. O senin kendi öz kıskançlığın
Hayattaki tek amacın evlenmek olduğu için kendi halinde takılan gelin-damat görünce bile "öf bana hava atıyorlar" diye düşünüyorsundur kesin
Yav he he.Yahu herkes zaman ayirip yorum yapiyor
Bende nezaket geregi her yoruma cevap yaziyorum zamanim olmadiginda gecikmeli de olsa yaziyorum ne var bunda
Oyle dikkat cekme cabasinda degilim dedigin gibi
Valla ne yalan soyleyeyim evde prenses gibiyim ciddenAnlamadım dediğini anlamakta istemiyorum
Neyse sabah kalkıp kahvaltı hazırlanacak
Benim öyle yengem falan yok hazır sofraya oturucak maşallah prenses gibisin hizmet üstüne hizmet
Ya işte arkadaşlar ataerkil düzende ezilen kadınlara üzülüp bu değişmeli diyoruz ama o şekilde yaşayan ailelerde kadınlar bile bunu hiç gocunmadan yapıyor ister 70 yaşında olsun ister 30. Hadi 70 yasindakine öyle büyümüş hep öyle görmüş değişmesi zor onların çocukları değişecek diyoruz ama 30 yaşında çocuğu olsa da kadına yine yapıyor. Yani erkeklerin işine gelen şeyi kendine dokunmuyor diye destekliyor hatta kullanıyor. Bizim.bu kafalar kaç senede değişecek bilmiyorum.
Evlen düğün hediyesi sana buzdolabı alicamBen onlari hic dusunmedim kiz
Suan rahatim keyfim yerinde aslinda
Hic evlenmesem mi napsam
Oyle bi çabaya gerek yok ki tatlimYav he he.
Ustune konusulmus mesajlara tekrar tekrar yanit yazdigini, konun altlara dusunce gundeme getirmek icin neler yaptigini bilmiyoruz sanki umutsuz
YasasiiiiinnnnEvlen düğün hediyesi sana buzdolabı alicam
Hayattaki tek amacim evlilik degil tabi bissuru hayalim var
Ama sen nisanlanarak basin goge ermis gibi davrandigin icin oyle yansitiyorsun
Alakasi yokBu bir hınç alma çeşidi bence.
Yıllarca erkek kardeş gölgesinde yok sayılan kız çocuğun, gücü anne babasına ya da erkek kardeşe yetmediği için gelin üzerinden kendini tatmin etmesi. "Yok sayılan niye sadece ben olayım? Biraz da yengem yok sayılsın. En çok o yok sayılsın ki böylece ben 1 yudumcuk var olabileyim." düşüncesi.
Tıpkı kocaları tarafından yok sayılan kadınların oğulları aracılığıyla var olmaya çalışmaları gibi.
Hakkı olan aile mirasını bile abisine vermek zorunda olan, yine abi aynı abi tarafından bunu da götürin diyerek kovulan bir prenses.Valla ne yalan soyleyeyim evde prenses gibiyim cidden
Bi masallahinizi alirim
Ah umutsuz ah. Konularinin niye "populer" oldugunu bile anlamiyorsun degil mi? Bir de bundan mutlu oluyorsun.Oyle bi çabaya gerek yok ki tatlim
Benim zaten her konum populer
Onceye degil simdiye bakalim degil mi tatlisiHakkı olan aile mirasını bile abisine vermek zorunda olan, yine abi aynı abi tarafından bunu da götürin diyerek kovulan bir prenses.
Nerenin prensesi oluryosun tam olarak?
Keşke sadece kadınlar arasında popüler olmasaydın derdin falan olmazdı şimdiOyle bi çabaya gerek yok ki tatlim
Benim zaten her konum populer
Tabi tabi alırsın geri alırsın eminim.Onceye degil simdiye bakalim degil mi tatlisi
Herkes hata yapar
Ben hakkimi kimseye yedirmeyip geri alacam zaten
Ayrica abimle de küs kaldim ama fedakarlik yapti fazlaca kendini affettirdi hem kan bagi var arada kin duyamam ya surekli
Alakasi yok
Koca bulurdum simdiye kadar oyle miKeşke sadece kadınlar arasında popüler olmasaydın derdin falan olmazdı şimdi
Benim anlamadığım bu kadar ataerkil bir aile nasıl umutsuzun çalışmasına izin vermiş? Hakkı olan bir mirası bile sen kadınsın diyerek vermeyen bir aileden bahsedince gözümde aşırı baskıcı bir aile canlanıyor. Umarım kızın kazandığı parayı da elinden almıyorlardır.Senin hakkın olan malları abine devretmeni söyleyen annene, bunu kabul eden abine tek laf ettiğini görmedim ama yengene yılan dedin.
Yok sayılmıyor olsan kanunun verdiği hakkı kullanabilir, payına düşen malları alabilirdin.
Annen ve abin seni ve ablalarını o kadar umursamıyorlar ki kanunu bile yok saymışlar.
Sen ise bu ataerkil yapıyı desteklemeye, annenle abinin ekmeğine yağ sürmeye devam ediyorsun.
"Ben de varım" demeye cesaretin olmadığı için yengene hizmetçi muamelesi yapmak hoşuna gidiyor itiraf et.
Benim anlamadığım bu kadar ataerkil bir aile nasıl umutsuzun çalışmasına izin vermiş? Hakkı olan bir mirası bile sen kadınsın diyerek vermeyen bir aileden bahsedince gözümde aşırı baskıcı bir aile canlanıyor. Umarım kızın kazandığı parayı da elinden almıyorlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?