cuma suresi 9. ve 10 ayet
9.Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.
10.Artık namazı kılınca, yeryüzünde dağılın. Allah'ın fazlını isteyip-arayın ve Allah'ı çokça zikredin; umulur ki felaha (kurtuluşa ve umduklarınıza) kavuşmuş olursunuz.
cuma gunu iş yapılmaz olurmu ya o zaman calısan erkekler napıcak kapasınlar dükkanı gitsinler
cuma gunu sadece cuma ezanı okunurken ve nmazı kılındıgı saatlerde iş yapılmaması iyi oda bir iki saat bişe
canım ilk önce bu konuyu açtığın için teşekkür ederim.demekki benim gibi merak edenler de varmış.tabiki herkes gibi biliyoruz salayla cuma vakti bişey yapılmaması gerektiğini bence senin sorunu anlamamış arkadaşlar.gereksiz yere uzatıyorlar. ben bu konuda sağa sola çekilcek bir yan bulamadım soru geyet net ve açık. cuma günü bazı insanlar elden işten ayaklarını keserler bayanlar için konuşuyorum.eskiler bunu daha çok yapar özellikle ama şimdi günümüz şartlarında böle bir durum söz konusu olmadığı için her iş yapılır arkadaşım.
Böyle bir şey için konu açılması ilginç... Çoğunluk biliyor ki, Cuma günleri müslümanların ibadet günüdür. Ve o gün günlük işlerimizden mümkün mertebe uzaklaşıp, ibadet etmemiz gerekir. Bunu da hemen hemen herkes biliyor.. Neden böyle bir konu açma gereği duydunuz anlayamadım açıkçası?
kızlar biliyorum bu konu buraya yakışmıyor o kadar insanın derdi varken bunu mu dert ettin diyeceksiniz ama dert değil benimkisi sadece merak bu konuyu buraya acmamın nedeni ise bakıorum ve nereye yazacagımı bulamadım
olay şu biraz önce arkadasım aradı komsusunun evine temizliğe gelen kadını istemiş perşembe bana gelsin demiş kadında cuma ben alamam cuma günü temizlik yapılmaz cuma mübarek gündür hiçbir iş yapılmaz demiş oda inanmayıp annesi aramıs anneside evet aslında yapılmaz demiş kızcağızda etkilenmiş bence saçma neden yapılmasın ki evde yemek yok günah die yemek mi yapmıcaz benim allaha inancım tamdır ama kuranı okumadım böle seyleri duyunca cok sinir oluyorum ayrıca bilmiorum bu kuranda yazıor mu yazsa sanırım bunu 26 yasında duymazdım sizlerin bu konuyla ilgili bildiğiniz birşeyler varsa yazarmısınız düşüncelerinizi yazın ayrıca benim gibi düşünenler var mı?
o kadar kisi yorum yazdigina gore demeki herkez bilmiyormus tatlim o kadar sasirmana gerek yok...
dalga gecılecek bır konu olmasa gerek ....
hey allahım ya..
sız dıınce dogru ben dıınce yanlıs..
oooff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?