Merak...

Arkadaşlar, bacılar;

Temizlik imandan gelir...

Bu lafı lütfen ve lütfen unutmayalım....

Yani her gün temizlik yapmak sevaptır çünkü imanımızı da tescillemiş oluyoruz
a.s.

Böyle bir şey için konu açılması ilginç... Çoğunluk biliyor ki, Cuma günleri müslümanların ibadet günüdür. Ve o gün günlük işlerimizden mümkün mertebe uzaklaşıp, ibadet etmemiz gerekir. Bunu da hemen hemen herkes biliyor.. Neden böyle bir konu açma gereği duydunuz anlayamadım açıkçası?

bu tarz konuları bu sitede nereye çeksen oraya gidiyor burcu'cum...
zaten cuma günü temizlik yapılmaz diyen kişi tamamen safiyane sormuş bana kalırsa,konu açılması gerçekten de ilginç.CADIARZU

sölediklerimden bunu kast etmediğim anlaşılıyordur herhalde...tabiki mübarek cuma saatinin önemi biliyoruz ondan bahsetmiyorum ben ona bakılırsa perşembe gecesi içinde geçerlidir ibadet etmek ve bu saatleri değerlendirmek...benim bahsettiğim şey arkadaş konusunda demişki yemektemi yapmicaz yani bütün gün iş yapmamaktan bahsediliyor çalışmamaktan vs...savunmam bunlara karşıydı...seninde verdiğin örnekte dediğim şey doğru çıkıyor bize akşama kadar iş yapmadan yada çalışmadan oturun denmiyor...

ay yok artık akannehir aşının domuzdan imal edildiğini falan mı sanıyorlar acaba

evet canım aynen öle sölemişler dün akşam haberlerde vardı :) ve diyanet bi açıklama yaptı dediki domuz eti haramdır evet ama öle bir zaman geldiki yiyecek hiçbişi yok ve tek domuz eti var o zaman haram deyip yemeden ölmek yerine onu yiyin dedi öle zamanlarda bunun haramı olmaz dedi...

konuyu açma sebebim konu başlığında yer alıyor bunda rahatsız oluncak bi durum yok demekki ben o çoğunluğun içinde değilmişim bilmiordum öğrenmek istedim çok garibinize gittiyse yazmazsınız olur biter
burdada bu olay var sanaldan konusuyoruz ya hemen muhalefet olun

işe gitmemek lazım yani o zaman...

aresim,

Bir konuaçarken, olumlu olumsuz her türlü yoruma açık olmak durumundasınız... Yorum yapmak için sizden bilgi alacak değilim... Ben buraya üyeysem, yorum yazarım.

işe gitmemek lazım yani o zaman...

Konuyu nasıl da böyle bir duruma getirdiniz... Bravo... Bazı müslüman ülkelerinde Cuma günleri bu yüzden tatildir zaten. Ama ülkemizde değildir, bende yeri geliyor, o saatlerde dışarıda oluyorum... Biz diyor muyuz ki, evet kesinlikle o saatlerde ibadet edeceksiniz. Hayır!!! Eğer uygun durumdaysanız ibadetle geçirmeniz doğrudur.

Son düzenleme:

uslubunuz çok çirkin..
ne demek hmen muhalefet olmak..
sanaldan yazmak neyi değiştiriyor sizce..?
siz böyle nereye çeksen oraya gidicek konular açarsanız
herkesde istediği yorumu yapar kusura bakmayın o halde...:umursamaz::umursamaz:

cuma suresi 9. ve 10 ayet

9.Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

10.Artık namazı kılınca, yeryüzünde dağılın. Allah'ın fazlını isteyip-arayın ve Allah'ı çokça zikredin; umulur ki felaha (kurtuluşa ve umduklarınıza) kavuşmuş olursunuz
.

tam cuma saati yani selalarin baslangici ile erkeklerin namzdan cikma anina kadar temizlik alisveris vs yani ibadet disi islerin yapilmamasinin daha uygun oldugunu dusunuyorum ..

kadın size iş yapmayın dememiş, kendim iş yapmam demiş. bütün gün iş yapmam diye anlamadım ben bunu. kadın belki her cuma sela vakti oturuyor ibadet ediyor. temizliğe gitse bunu yapamaz. bundan mahrum kalmamak için parasından feragat ediyor. herkesin kendi tercihi. sonuçta başında bir patron yok ve işi kadının kendisine bağlı. canı ister pazartesi çalışmaz, canı ister cuma çalışmaz.

şimdi olmadık yerden lafı çekip de "dinimiz boş durmayın der" diyenler olmuş, ama hiç bir iş bizim dinimizde ibadetten mühim değildir, ben de bunu hatırlatıyorum. işimize gelen yeri alıp diğer yerleri egale etmeyelim.

bu tarz konuları bu sitede nereye çeksen oraya gidiyor burcu'cum...
zaten cuma günü temizlik yapılmaz diyen kişi tamamen safiyane sormuş bana kalırsa,konu açılması gerçekten de ilginç.CADIARZU

cuma günü temizlik yapılmaz demiorum ki ben böyle bişi var mı die soruyorum
ya gerçekten burda arkadaşlık çok zor ben hepinizin konusuna oturup cvp yazıyorum sizse tenkit ediyorsunuz gerçekten cok ayıp başka bişey diemiyorum size..

Cevap veren arkadaşların üslubu gerçekten çok çirkin bence, o yüzden bunlara takılma derim.
Cuma gününü ibadetle geçirmek... Evet güzel bişey ama diğer günler de mübarek bence.
Allah'ın yaşattığı her gün mübarek.
Bunu sorabilirsiniz, insanlar konuşa konuşa anlaşır, soracaksınız ki cevap bulasınız.
Kim ne isterse (edep sınırları dahilinde) onu konuşur.
Siz umursamayın bunları bacım...
opuyorumnanaktan

sordugum soru cok belli nereye cekersen oraya gider ne demek herkes tabi yorum yapacaktır sizin gibiler in yorumları konuyu saptırıyor

konuyu saptıranları hiç anlamıyorum.neden böyle polemiğe girme gereği duyuyolar gerçekten çok ilginç.
ares arkadaşım ezan ile sela arası ibedetle geçirilir diye biliyoruz.
Allah kalbinden imanını eksik etmesin canım

cuma gunu iş yapılmaz olurmu ya o zaman calısan erkekler napıcak kapasınlar dükkanı gitsinler

cuma gunu sadece cuma ezanı okunurken ve nmazı kılındıgı saatlerde iş yapılmaması iyi oda bir iki saat bişe

kardelen gercekten cok tesekkürler ben eger yorumları okursanız sordum sorumu ve herkese teşekkür ettim muhabbeti uzatmadım bile burdaki bazı arkadaslar konusmak için konusuyorlar ben tabiki her yoruma acıgım ama kalkıp yok bunu neden sordun cok ilginç yok şöle böle olunca konu saptırılıyor ben sordum bilmiyordum ögrendim ben kimseye yok ibadet edilmez demedim edilir diyenlerede neden edilir demedimki kalkıp beni eleştiriyorlar hay allahım bi konu actıgıma pişman oldum

Bence tam tersi çalışılması gereken bir gündür. Sonuçta rızk için çalışmakta bir ibadettir. O çalışılmaması gereken tek zaman cuma oglen namazı vakti onun haricinde yok öyle bir şey. Hem öyle o gün çalışılmaz denirse Allah korusun yahudilerin cumartesi çalışmamasına benzer. Onlar o günü kutsal sayıp ibadet harici hiç bir iş yapmazlar ona benzememek için bence rızk için çalışılmalı boş vakitlerdede zikir kuran okuma filan yapılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…