• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merak...

soru çok açık ve net olmasına rağmen tartışma çıkarmaya çalışanları tebrik ediyorum..
bilmemek ayıp değil ogrenmemek ayip..kızcağız da öğrenmeye çalışıyor bu bile tenkit ediliyor..komik gercekten..

cnm benim etrafımda gördüğüm o gün dünya fln durmuyo..herkes isini yapiyo sadece ibadet vakti yapılmıyor ki bunuda ztn arkadaslar söylemişler..

cuma suresi 9. ve 10 ayet

9.Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

10.Artık namazı kılınca, yeryüzünde dağılın. Allah'ın fazlını isteyip-arayın ve Allah'ı çokça zikredin; umulur ki felaha (kurtuluşa ve umduklarınıza) kavuşmuş olursunuz
.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis bende bu konuya değinecektim. bakın ayette özellikle alışveriş yapılmamasından bahsetmiş. bu konuya özen göstermeliyiz demekki. cumaya giden esnafın aklını dükkanında "acaba müşteri geldi mi" diye bırakmamak için..

cuma gunu iş yapılmaz olurmu ya o zaman calısan erkekler napıcak kapasınlar dükkanı gitsinler

cuma gunu sadece cuma ezanı okunurken ve nmazı kılındıgı saatlerde iş yapılmaması iyi oda bir iki saat bişe

bu sırada cuma yaklaşık yarım saat sürüyor sadece a.s

canım ilk önce bu konuyu açtığın için teşekkür ederim.demekki benim gibi merak edenler de varmış.tabiki herkes gibi biliyoruz salayla cuma vakti bişey yapılmaması gerektiğini bence senin sorunu anlamamış arkadaşlar.gereksiz yere uzatıyorlar. ben bu konuda sağa sola çekilcek bir yan bulamadım soru geyet net ve açık. cuma günü bazı insanlar elden işten ayaklarını keserler bayanlar için konuşuyorum.eskiler bunu daha çok yapar özellikle ama şimdi günümüz şartlarında böle bir durum söz konusu olmadığı için her iş yapılır arkadaşım.

canım ilk önce bu konuyu açtığın için teşekkür ederim.demekki benim gibi merak edenler de varmış.tabiki herkes gibi biliyoruz salayla cuma vakti bişey yapılmaması gerektiğini bence senin sorunu anlamamış arkadaşlar.gereksiz yere uzatıyorlar. ben bu konuda sağa sola çekilcek bir yan bulamadım soru geyet net ve açık. cuma günü bazı insanlar elden işten ayaklarını keserler bayanlar için konuşuyorum.eskiler bunu daha çok yapar özellikle ama şimdi günümüz şartlarında böle bir durum söz konusu olmadığı için her iş yapılır arkadaşım.

valla nesnoscum biz bişeyi ögrendikki cuma ve sela arası iş yapılmazmıs isteyen ibadetini tam gün isteyen ezana kadar yaparmıs aydınlanmış olduk kankişim:1hug:

Böyle bir şey için konu açılması ilginç... Çoğunluk biliyor ki, Cuma günleri müslümanların ibadet günüdür. Ve o gün günlük işlerimizden mümkün mertebe uzaklaşıp, ibadet etmemiz gerekir. Bunu da hemen hemen herkes biliyor.. Neden böyle bir konu açma gereği duydunuz anlayamadım açıkçası?

o kadar kisi yorum yazdigina gore demeki herkez bilmiyormus tatlim o kadar sasirmana gerek yok...

"Cuma günü iş yapılmaz" diyerek, "İşi gücü bırakıp kös kös oturun." denmek istendiğini sanmıyorum...
"O gün ibadete ağırlık verin" denmek istenmiştir.

İbadet yapmak istemiyorsanız, yine işinize devam etmenizde bir mahsur yoktur.
Nitekim çalışmak, boş durmaktan daha iyidir Allah katında...
Sevgiler... a.s.

kızlar biliyorum bu konu buraya yakışmıyor o kadar insanın derdi varken bunu mu dert ettin diyeceksiniz ama dert değil benimkisi sadece merak bu konuyu buraya acmamın nedeni ise bakıorum ve nereye yazacagımı bulamadım
olay şu biraz önce arkadasım aradı komsusunun evine temizliğe gelen kadını istemiş perşembe bana gelsin demiş kadında cuma ben alamam cuma günü temizlik yapılmaz cuma mübarek gündür hiçbir iş yapılmaz demiş oda inanmayıp annesi aramıs anneside evet aslında yapılmaz demiş kızcağızda etkilenmiş bence saçma neden yapılmasın ki evde yemek yok günah die yemek mi yapmıcaz benim allaha inancım tamdır ama kuranı okumadım böle seyleri duyunca cok sinir oluyorum ayrıca bilmiorum bu kuranda yazıor mu yazsa sanırım bunu 26 yasında duymazdım sizlerin bu konuyla ilgili bildiğiniz birşeyler varsa yazarmısınız düşüncelerinizi yazın ayrıca benim gibi düşünenler var mı?

Allah askina duydugumda beni cileden cikartan bir laftir `KURAN`DA YAZIYOR``MUS``!. Lutfen acin, yorum katilmamis Turkce mealini okuyun kutsal kitabimizin. O yasak, bu gunah hurafeleri ile cahil insanlar toplulugu olusuyor boylelikle. Gelmis gecmis en modern, en mantikli, en dogru dindir Islam. Mantik dinidir, zorluk cikarmayan, ibadeti,anlamasi en kolay dindir. Ilim, ilim, ilim. Lutfen kulaktan bilgiler ile dolmayin, okuyun, arastirin, dusunun. Ama halklarinin cagdaslasmasindan korkanlar din ve para ile sindirirler halkini.

Sali sallanirsa, Cuma mubarek gun is yapilmazsa kac gun kalmis olur geriye...

:kahve:

duydugum en sacma seylerden biride bu :)
milletin isi gucu yok neleri dusunuyor sanki cuma gunu sabahtan aksama kadar ibadet ediyolar komik ya

Olmadı, birbirinizi yiyin bari...
Biri inandığı için, öbürü inanmadığı için birbirini azarlasın...
Ne yakışır ama... :delphin:

cuma gününüzü ibadete ayırın demiştir Peygamber efendimiz sadece sela vakti değil yani
ha tamam ille iş yapıcam dersen bari bekle sela vakti geçsin oda bi saygıdır
bizimde komşular durur durur cuma vakti kahve içmeye gelirlerdi
annemde kızıyodu bütün bi hafta bekliyosunuz cuma satini buluyosunuz diye
aslında en makbülü o saatleri ibadetle şükürle geçirmek
saçma olanda bişey yok ayrıca

Son düzenleme:
benim bildiğim cuma vakti yapılmaz. yani öğlen ezanından cuma namazı bitimine kadar. yanlış bilgilendirmeyim ama ben böyle biliyorum.

Niye kizdinizki bu kadar??:delphin:

O kadincagizin inancina düsüncelerine göre cuma günleri is yapilmaz ne var bunda?:hulya:

Ayirca is yapilmaz derken Islerin boyutunu kast ediyordur belkide....yani kiyi köse temizlik olayini cuma gününe birakmamak lazim demek istiyordur... cuma günü cikan bulasiklarini cumartesiye birakmiyordur muhtemelen!!!:delphin:

Ben buna neden bu kadar tepki gösterildigni anlamiyorum....neticede bahsi gecen o kadinin bu düsüncesi belki dinen tam olarak dogru olmasada kimseye bir zarari yok öyle degilmi?:kahve:

Kizilacak birileri varsa dini öne sürüp insanlarin iyi niyetini suistimal edenlerdir....gencecik insanlarin aklini celip cennete gideceksin gibi vaadlerde bulunup bellerine bomba takanlardir....güzelim dinimizi terör estiren, kadinlari kücümseyen, savasi seven bir din olarak gösterenlerdir.....bunlara kizin....o kadina niye kiziyorsunuz???:kahve:

bu tarz sözleri bende duymuştum...
ve duyduklarıma istinaden bende iş yapmamamaya özen gösteririm zamanımı ibadete ayırırım..ama tabii ki temizlikte iman dan gelirmiş işin doğrusu nedir bilemiyorum...
bende sonra kafama takılmasını istemediğim için ,perşembeden bütün işlerimi yaparım...

kızlar bu konu ne kadar uzamış görünce gerçekten şaşırdım, herkesin anlatmaya çalıştığı aynı fakat ortak bir nokta bulunamamış...
Cuma günü iş yapılmayacak, böyle emredilmiştir diye bir gerekçe yok...
Sadece cuma mübarek gündür (bunu bir çoğumuz biliyoruz zaten) o gün elinizden geldiğince ibadet yapmaya çalışın denmiş...ısteyen ibadet yapar, isteyen işini yapar bu Allah ve kul arasındaki bişeydir, bu kadar dallanıp budaklanmasının hiçbir anlamı yok bence...
Lütfen böyle konular için birbirimizi kırmayalım, ortada eleştirilecek bir soru yok fakat birbirinizi eleştri bonbardımanına tutmuşsunuz...
Aresim arkadaşım arkadaşın sadece Kuranı Kerimde belirtildiği için o günü ibadetle geçirmek istemiş, bu kadar...

Back